Re: Evropa za 17 let

Hoši, jen strkejte hlavu do písku. Doufejte, že je to demagogie.
Budoucnost je čínsko - muslimská.
Vaše ženské si chtějí užívat života na úkor dalších generací a nechce se jim dělat (a vychovávat) děti. Islám to řeší lépe, mají výsledky. Z této lenosti je dluh závažnější než z rozhazovačnosti politiků.
Teď jsem hecující drsoň - ale jak je to ve skutečnosti?

Re: Evropa za 17 let

Otas a nejebe ti? Ženské nemajú deti, lebo sa im nechce robiť a vychovávať deti? Skôr si slušní ľudia nemôžu dovoliť vychovávať viac detí, lebo naše "sociálne" vlády z pracujúcich stiahnu o chvílu aj kožu, aby cigáni a aziloví chudáčikovia mali čo žrať. Kým EU sa bude tváriť, že sme ťažko demokratickí a bude diskriminovať pôvodné obyvateľstvo na úkor všelijakej svoloči z východu a cigáňov, tak tu tej zberby bude stále viac a viac. Turecké zákony na nich a hotovo, tam nejaká menšina nie je ani v zákone.

Re: Evropa za 17 let

Jean a prečo by Otasovi malo jebať ? Napísal to presne tak ako to je - dnešná generácia si chce v prvom rade užívať ! Ubezpečujem ťa, že materiálne podmienky pre výchovu detí neboli nikdy také dobré ako sú dnes, predchádzajúce generácie si určite toľko neužili, ale určite boli súdržnejšie a solidárnejšie. Dnešná generácia všetko meria tým prasprostým konzumom a vlastným pohodlím. Čo najviac zožrať, čo najviac cestovať, čo najviac si nakúpiť a čo najviac sa zabávať.  A nedovolia nikomu na to siahnuť, dokonca ani vlastným deťom (preboha načo by sme mali deti, veď to by sme sa museli o ne starať a nemohli by sme toľko cestovať).  To že ľudia sú dnes príliš pohodlní a nároční je proste fakt. Ono sa to dá nazvať ešte aj ináč - sebectvo. To sebectvo sa ale otočí proti celej spoločnosti. Sám zažiješ (a buď si tým istý), že vo veku keď sa budeš blížiť k dôchodku na Slovensku začnú prevládať imigranti. A s nimi príde aj ich kultúra, resp. nekultúra.  Hovorí sa tomu aj vojna vagín - moslimovia a aziati obsadia Európu bez jediného výstrelu!  A tí cigáni a emigranti - no stoja nás dosť, ale ubezpečujem ťa, že cena ktorú zaplatíme za nízku pôrodnosť bude omnoho krutejšia.

Re: Evropa za 17 let

Godzi, kolik mas deti ty?

Bohuzel "socialni" politika a politika duchodu je prave to, co snizuje porodnost. Proc maji lide v chudych zemich tolik deti? Aby, az budu starej dedek mi alespon jeden z tech potomku pomohl vstat z postele, utrel zadek a nakrmil mne. Cim vic mam potomku, tim lip se budu na stary kolena mit. To plati v tradicnejsich rodinach i tady, vidim to na prikladu sveho dedecka z matciny strany - matka je z 5 deti.
Jakmile mame stedry statni duchodovy system, system, ktery se o cloveka postara (sice na hranici bidy, ale postara), nema nikdo motivaci se na stari zajistit - at uz financne, nebo v tomhle pripade potomstvem a uprednostnuje soucasnou spotrebu nad zadnimi kolecky.
A tohle je prave ten strasny dusledek te nucene celospolecenske solidarity a prenosu zodpovednosti z jednotlivce na spolecnost. Takze prapuvodni dusledek nizke porodnosti je statni duchodovy system. smile

Mimochodem porusujeme tu jedno z pravidel - nevnaset politicka temata.

(upravil jean 12. 8. 2009 9:36)

Re: Evropa za 17 let

No, ja asi mám nahovno známych, dieťa si urobia jedno a potom sa boja, či bude na hypotéku. Ja som mojej decko zarazil, lebo ho nemám z čoho chovať. A cestujeme max. po Tatry smile. Michal, tu sme na smetisku, tu tiež platia pravidlá?

Re: Evropa za 17 let

Michalovi opět musím zatleskat. Pěkně napsaný příspěvek. V podstatě jsi krásně nastínil současnou situaci, ale jakým konkrétním postupem bys tenhle problém řešil? Znevýhodnil bys "single" a naopak zvýhodnil rodiny s dětmi, zrušit důchody a dávat peníze mladým početným rodinám...nebo jak? smile

Re: Evropa za 17 let

To je problem jakekoliv davky od duchodu po pastelkovne, ze jakmile ji jednou zavedes, je politicky temer nepruchodne ji zrusit (krasny priklad je ted srotovne) a tak se pouze reformuji, meni se struktura, ale v podstate dochazi v trendu pouze k navysovani davek - protoze hlavne ty jistoty. Vzpomente si na to, az se na vas bude zase zubit ten parek duchodcu z oranzovych billboardu. smile

Osobne bych soucasny duchodovy system nechal dobehnout. Pekne proporcionalne, sporit na duchod si muze ted kazdej, klidne u peti bank, aby to mel posichrovany ale treba "me", tedz cloveku ktery do systemu prispiva jen par let, bych uz po odchodu do duchodu dal jenom nejake totalni minimum, abych neumrel hlady. Tomu umerne samozrejme snizit odvody - procemz to snizovani by slo pomaleji, aby bylo zajisteny hladky pristani toho soucasneho systemu.
Sporil sis? Tak mas. Nesporil sis? Tak mas urcite rodinu, do ktere jsi investoval a ta te podrzi. Nesporil sis, nemas nikoho, protoze jsi vsecko utratil za slapky a chlast? Hmm, to mas blby, ale hlady neumres. Samozrejme prosim o nevypichovani extremu typu clovek, co ma velkou rodinu, ktera mu umre pri leteckem nestesti a zly podnikatel vytuneluje jeho penzijni fond... Jen a jedine od techhle pripadu tu ma stat byt...

Jenže o tomhle ten thread není.

ad offtopic - mam dojem ze antonio to zatrhnul globalne.

(upravil Zbynek750 12. 8. 2009 15:36)

Re: Evropa za 17 let

trochu zvlastni nazor. Jestlize nedelani deti nazyvas sobeckym, co je potom heslo "starej se jen sam o sebe"? Michale, mel bys nekdy vytahnout paty mezi normalni lidi mimo Prahu a Plzen, kde i blbej pekar vydelava vic jak ja s VS.

Mimochodem, kdyz se budu rozhodovat o investici, ktera mi zabezpeci prijem a urcitou uroven na doziti, tak tou posledni by byly deti. Kariera, investice do nemovitosti, cennych papiru, cenin, drahych kovu a pod. Rozhodne ne decka.

Re: Evropa za 17 let

Zbyňku, to seš teda na tom hodně špatně. Nevím kde bereš tyhle údaje, ale známej, co pracuje v pekařství má 10-12 čistýho. Kde a na jaké pozici pracuješ?

Re: Evropa za 17 let

Kamarad pece pizzu na Nadrazi Hostivar, neoficialne si pred dvema lety prisel na cca 20t cistyho - od zamestnavatele. Dnes to bude vic.

(upravil little 12. 8. 2009 15:54)

Re: Evropa za 17 let

Hmm, Hostivař, to asi nebude v Praze.

Mimochodem, vůbec nic Ti nebrání v tom, abys šel taky péct pizzu a vydělal si minimálně stejně tolik, jako kamarád. smile

Neodpustím si jednu poznámku. Pro mě je sobcem spíš ten, kdo si děti "udělá". Čeká přece, že se o něj ve stáří postarají...

Re: Evropa za 17 let

jasně, že bych mohl, ale já nestudoval leta zbytečně strojařinu, abych čuměl jen na výplatní pásku. Navíc mě to baví a mám ještě jinej příjem, oproti kterému je moje výplata jen štědřejší kapesné.

Myslíš, že situaci vyřešíš přestěhováním cca 8mil. lidí do pár měst? Přečti si, co jsem Michalovi psal - Praha, Plzeň.

Re: Evropa za 17 let

Michale, jsi obětí hlasatelů teze, že vše sociální od ďábla jest. Vše ne.
Je zde silná generace třicátníků, čili dělaných za reálného socialismu. Byli uděláni i díky plnění závěrů tuším 14. sjezdu KSČ (zčásti další má provokace), který stanovil jako jeden z hlavních cílů zvýšení porodnosti. Udělali pro to třebas bezúročné novomanželské půjčky (část snad i nenávratnou), více jeslí, školek, bytovou výstavbu apod. A ono to fungovalo, přesto, že byly sociální jistoty.
A přesto, že už byla k dispozici i skutečná antikoncepce (a nejen acylpyrin mezi koleny).
Nyní jsou v té době narozené mladé ženy v nativním věku, mělo by být všude dětí, jako smetí, ale není. Příčin je ale samozřejmě více.
V rozvojovém světě nezapomeňme právě na nedostupnost antikoncepce, není to náhodou také příčina? Sex a láska je jedním z mála rovnoprávných potěšení chudých.

Re: Evropa za 17 let

Little, sprav si len jedného fakana. A keď budeš starý a aby si nemusel byť sebecký  (chcieť to, aby sa tvoje vlastné decko o teba postaralo) tak požiadaš o eutanáziu.

Re: Evropa za 17 let

nuž, ja kebyže sa včul teraz hocikde zamestnám, si nezarobím ani na nájom, nieto ešte na fagana big_smile

Web

Re: Evropa za 17 let

máme co jsme chtěli,a bude pro někoho hůůůř.

Re: Evropa za 17 let

Vono antikoncepce taky není uplná výhra. Začíná být už prokazatelný že když to holka jí od patnácti let věku a dítě chce třeba v 30-35 letech a do tý doby to jí prakticky pořád od rannýho dospívání až do těchto let, může pak být velký problém dítě vůbec mít. Ono ne, že může být, on reálně je akorát se o tom veřejně mlčí, protože přece farmaceutickej průmysl bere další prachy do kapes a obyčejný lidi jsou všem těmhle velkejm korporacím u konečníku. Velkej vykřičník je snad už i to, že farmaceutickej průmysl točí víc jak zbrojní.
Kecy o tom, že léčba kuřáků je přespříliš drahá a vybraná spotřební daň na jejich léčení nestačí je blbost. Sinclair a spousta dalších by měly hrdě na prsou nosit něco jako sponzor ministerstva zdravotnictví. Protože ony miliadry docela pomáhaj. Nicméně v zemi, kde je v prvé řadě úkol nabrat zakázky kde se dá pořádně nakrást a ojebat je jakákoli koruna do rozpočtu škodná. Uznávám, že zajistit se na vysoké pozici tak, abych neměl problém přežit a měl se opravdu dobře je žádoucí, ale urvat si deset miliard ročně jenom tak, abych se měl výše popsaně mi příjde nepřiměřený a nechápu jak to široká veřejnost včetně mě může snášet. Za komunistů se kradlo, ale alespoň ne tak veřejně. V británii po prvním velkým průseru kabinet sbalil kufry a šel dořiti, v ČR udělá Paroubek nebo Topolánek stopadesátejprvní průšvih, oba se zasmějou hahahaha a fungujou dál. Dyť už je to k smíchu, jak si všichni dohazujou tam nahoře kšefty a bohatnou zlodějinou, jejich plat je pro ně právě to štědrý kapesný. :-?

(upravil redyuri 12. 8. 2009 22:16)

Re: Evropa za 17 let

moderna spravne zvolena hormonalna antikoncepcia a spravne uzivana nema negativny dopad na plodnost, skor nieco opacne ukazuju vyskumy

drobek, liečba chemoterapiou pre rakovinu pľúc ide skoro k miliónu.... a to je len samotná dávka..to tu nemáme chirurgické zákroky, ožarovanie, invaliditu...

Web

Re: Evropa za 17 let

Tak jsem se tim vlaknem prokousal az sem a chvili mam chut si taky postezovat, ale v zapeti mi dojde ze je to zbytecny. Kazdej ma svuj dil pravdy a ve spouste prispevku poznavam svoje zkusenosti. Cekame ted druhe dite a verte ze se zivim poctivou praci vlastnima rukama a mam co delat abych vysel. Kdeze jsou investice do oprav, dovolenych, duchodu apd. Musel bych za praci chtit vic, jenze tim se rapidne snizi pocet tech kteri po me praci chteji, vite proc? Vite.......

Ryba smrdi od hlavy a to znamena, ze tam nahore je potreba to jebat. Jenze kapr si sam rybnik nevypusti ze

Re: Evropa za 17 let

Mna by zase zaujimalo, co je take drahe na niektorych tych lekarskych zakrokoch. Material asi nie.
A co ukazuju vyskumy ohladom plodnosti a tabletiek?  Tiez som cital len to, ze neplodnost pri velmi dlhom uzivani.