Téma: OT: LCD monitor (iiyama?)

Máte někdo zkušenosti s monitory iiyama? Matně si vzpomínám že tahle firma dělala CRTčka a dost se používali v projekcích. Jak je to ale s LCD? Podle toho co jsem našel na netu, by to měla být čistě japonská produkce a to se mi zamlouvá. Navíc cena je taky dobrá. Vyhlídl jsem si konkrétně tento model http://www.iiyama.com/cs_CZ/Product/product/159 . Pokud byste měli jiný návrh na 24" monitor do cca 7000,-Kč, klidně uveďte. Určení je čistě domácí použítí, takže internet, hry, filmy a sem tam nějaké kreslení v CADu a podobně.

Re: OT: LCD monitor (iiyama?)

Iiyama patří rozhodně k tomu lepšímu, ne-li nejlepšímu. S touhle značkou imho nemůžeš udělat chybu.

Re: OT: LCD monitor (iiyama?)

LG W2453V-PF

Re: OT: LCD monitor (iiyama?)

může, pokud vím, iiyama už dlouho nedělá tu špičku, jako dělala, dělají jen průměrné monitory kvalitně. Dnes už bych se ale rozhodně nedíval po LCD s TN technologií. A pokud se nic za poslední dva měsíce nezměnilo, minimálně u nás iiyama nabízí pouze TN.
Měl bych typ, bohužel to ale je pouze 22", je to však výborný monitor po všech stránkách a troufám si tvrdit, že nejlepší do 7000 Kč a nejspíš až do 1000 Kč. Jedná se o Dell 2209WA. Můžu k němu zaslat v případě zájmu několik recenzí a testů.

Pak tu jsou dva C-PVA Samsungy, ale ty jsou oba kvalitativně pod tím Dellem.
Jedná se o Samsungů F2080 a F2380.

Re: OT: LCD monitor (iiyama?)

Žádný TNko za to nestojí ať to dělá jakákoliv firma. Já koupil Iiyamu B2206WS v naději, že bude mnohem lepší než nejlevnější TNko od Samsungu, co jsem měl v práci a bylo to snad úplně stejný. Naštěstí jsem se ho zbavil, teď mám e-IPS Dell 2209WA a nedá se to srovnat, pozorovací úhly, vertikální podsvícení, no nebe a dudy.

Re: OT: LCD monitor (iiyama?)

Jo ten Dell se mi líbí. Podle tohoto videa jsou pozorovací úhly více než dobré http://www.youtube.com/watch?v=3SjS6VCV … r_embedded . Ale přesto bych měl pár bodů pro upřesnění:
1) Pískání monitoru, případně nějaké zvukové projevy při změnách podsvícení atd.
2) Ovládání, nastavení
3) Stálost podsvícení (výrazně světlejší okraje oproti prostředku) a jeho intenzita
4) Jelikož to má USB hub, jak jsou na tom plasty? Přežije to časté používání?
5) Záruka sice 3 roky, ale co reklamace vadných bodů?

Re: OT: LCD monitor (iiyama?)

Koukám, že máme s Tondou stejnej moňas smile
teď odpovědi:
1) Projevy zvukový nemám absolutně žádný, mám ho vyroben v ČR, revize A00
2) Ovládání a nastavení mi naprosto vyhovuje, trochu zamrzí, že není možnost, přímo si nastavit uživatelský profil, nicméně se to dá obejít použitím jednoho z přednastavených a jeho přenastavením
3) Na mém kousku je to prakticky neviditelné, mám ho pravou stranou k oknu, ale jiní zachytili na pravé straně jistou nestálost v podsvícení, já to ale na svém kusu nevidím vůbec a i ostatní říkají, že to je takřka nepozorovatelné.
4) Přežije to časté používání zcela jistě, ani ty boční ani ty zezadu nejsou žádnej ojeb.
5) Reklamace vadných bodů je uznávána při jednom vadném pixelu, bohužel ale nevím, jak je to se subpixely, každý tvrdí něco jiného. Každopádně je tu ale 14 denní lhůta na vrácení zboží bez udání důvodu při koupi přes internet a dále Dell zajišťuje i pro koncové zákazníky záruku Next Business Day, kdy vám do jednoho pracovního dne kurýr přiveze nový kus a vymění ho, v případě že jde o vadu v souladu se záručním řádem. Už jsem ale četl názor, že někomu dovezli trochu jetej monitor, byl to ale jeden hlas z davu.

Re: OT: LCD monitor (iiyama?)

Dobrá to mi stačí. Půjdu tedy do toho Dellu. Díky za radu.

Re: OT: LCD monitor (iiyama?)

Poslední dobou čtu v diskusích, že kusy vyrobené v Číně mají problémy s podsvětlením, a to docela značené, navíc občas prý jsou slyšet. To jen abys byl připraven na všechno. Nejlepší série byla květnová z ČR, prakticky nikdo neměl problém, série z počátku roku z ČR občas pískala a ta Čína je hodně o kusu. Řešili jsme to v diskusích na CZC, takže tam kdyžtak koukni, pokud jsi už nekoupil. Pokud koupil, snad jsi měl štěstí.

Re: OT: LCD monitor (iiyama?)

Ještě jsem nekoupil. Můžu od prodejce požadovat práve onu květnovou (českou) sérii, nebo se mám modlit, aby můj kus nebyl z číny? Diskuze na CZC jsem četl.

Re: OT: LCD monitor (iiyama?)

Požadovat ji sice můžeš, ale nikdo ti ji dát nemusí, často prodejci sami nevědí, co k nim jde. Prostě něco příjde na sklad a pak se to postupně prodává. Z toho plyne, že květnovou sérii z ČR může mít projdejce, který toho zase tolik neprodá a nebo někdo, kdo jich vzal moc. Ale jinak i některý ty Čínský kusy jsou v pohodě. Při nejhorším reklamace, no. A když reklamace, přednostně bych využil tu u prodejce.

Re: OT: LCD monitor (iiyama?)

Stejně ho budu kupovat přes internet, tekže bude platit těch 14 dní na vrácení a kdyby se nějaké vady projevily později tak, holt reklamace no. Zatím jsem měl štěstí a špatné kousky se mi vyhýbaly, tak doufám, že to bude pokračovat smile
Jinak jsem si to ověřoval u pár větších prodejců a bylo mi řečeno, že oni vlastně nemohou ovlivnit jaký dostanu kus. Protože poslední v řetězci jsou skladníci a ty prostě bafnou krabici, nalepí štítek a víc je nezajímá. Takže s výběrem kusu mám smůlu.