Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 9)

Audioweb.cz » Smetiště » Zdroj PC

  Stránky: 1 2 3 ... 9 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 175]

Téma: Zdroj PC

Zdravim zdejší kutily... Mám na vás otázku, nedávno mi exnulo PC a tak jsem hledal čím to je... Po čuchu sem se dostal ke zdroji a po jeho otevření zjistil, že se v něm nachází šest švábů: 1x MD 532, Poté F1E52, další dva jsou schovány za elity a pak sou tu dva MOSPEC S20C40C a jeden pod sebou má izolační podložku a druhý ne... Tak se chci zeptat zda je to výrobní vada, nebo by tak mohl fungovat... ( Pojistka přepálena není a smrad dle mě pochází z IO) Pokud by IO nebyl schopen bez izolační podložky fungovat, tak by mě zajímalo jak takhle mohl cca. 3 roky fungovat... Nebo se to bude spíše odvíjet od něčeho jiného? například že exnulo něco jinýho a ten integráč je následek.. Díky za odpvědi a rady

Re: Zdroj PC

PC zdroj sa neoplatí opravovať, pokiaľ to nieje nejaký mimoštandardný typ alebo veěmi kvalitný zdroj. Kúp radšej druhý. Chalani určite poradia na akú značku sa zamerať.

Web

Re: Zdroj PC

čo je to za zdroj? inak ddto to čo kurpelm

Web

Re: Zdroj PC

Osazení trandama MOSPEC mluví za všechno, to co jsem měl v rukách to byly hrozný trandy..

Re: Zdroj PC

ok... značka je EuroCase ... koupim novej prdim na to.. spíš mě zajímalo jestli tam ta podložka chybí nebo tam být nemá.

Re: Zdroj PC

Pokud se skutečně jedná o eurocase, tak není o čem přemyšlet, prostě cajk s nizkou životností. Jestliže ta podložka chybí pod tím mospecem, což v tomto případě není tranzistor, ale dvojitá dioda mohlo by to být v pořádku.

tesličku AZS 224 + XN125

(upravil babakus 29. 6. 2009 13:15)

Re: Zdroj PC

Divný, já mám doma 3 zdroje od eurocase: 300W-7 let, 350W-5 let a 450W-4 roky a pořád fungují, ta 350ka běží prakticky 24/7 se žravým Athlonem XP a funguje bez problémů. Ani jeden zdroj nepíská a nevydává žádne pazvuky. Ta 450ka napájí P4 Prescoota, ATI X1650PRO a 3HDD a no problémo. Asi mám štěstí wink Ale 400W Fortona jsem už 2x reklamoval a Seasonic při zátěži píská.

Edit: Ovšem ten seasonic je první kousek o kterém vím, že dělá neplechu, žádný jiný jsem zatím nepotkal.

Re: Zdroj PC

Babakusi, my tady teď měli docela fofr. Po každý bouřce jsme tu měli x počítačů. Pokud je tam Fortron, je to v pohodě, stačí akorát vyměnit zdroj. Jestliže je tam Eurocase, dost často odflákne i desku. Pokud je tam něco idiotského typu JNC, tak je to celý v hajzlu. Už jsme tu dva tyhle případy měli. Shořelo komplet všechno, HDD, FDD...prostě všechny komponenty v PC. Lidi jsou navíc blbý a ochrany nepoužívají, ani po takovéhle katastrofě.

Babakusi, nikdy jsem nezažil, že by Fortron odprásknul desku či nedejbože něco dalšího v PC. V drtivý většině případů ho odrovná blesk nebo prostě časem vyschne (vymění se elektrolyty a jede se dál). U EC jsem případů, kdy odrovnal desku zažil dost n to, abych řekl, že je to šmejd. Nazávisle na typu.

(upravil bhm1 29. 6. 2009 14:03)

Re: Zdroj PC

little - ale zajímavý je že se to nestalo při bouřce... bylo krásně, vypnul sem pc a druhej den sice naskočilo ale není obraz.. a pak už jen smard smile tak nevim... každopádně zdroj odešel na 100% a řeknu teda maj to pěkně hnusně napájený...

Re: Zdroj PC

Já neříkám, že jsou to bezchybné výrobky, pouze jsem podotkl, že sám mám pár EC a běhají již několik let bez problémů a není to tím, že by ty zdroje nebyly zatěžovány. A zatím se mi nedostal do ruky počítač odrovnaný bouřkou se zdrojem od EC. Možná to bude tím, že nejsem servisák co opravuje 10 počítačů denně. Měsíčně dělám maximálně 10 počítačů. Co ale vím určitě je, že 7 let starý EC je úplně o něčem jiném, než ty nové.
A když vedle sebe položím Fortona a EC bude to dneska lautr to samé a to mi nevymluvíš! Schválně jsem to nejstarší ECcko vytáhl z počítače, otevřel a proměřil kondíky. Všechny mají kapacitu takovou jako jí mají mít.

Re: Zdroj PC

Hádám že to bude moje "oblíbená" porucha pomocného zdroje.... smile)))

Web

Re: Zdroj PC

Teď jsem koukal na CZC a nestačím se divit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28702
Poruchovost: 46,5% !!!
Fotky: http://www.czechcomputer.cz/user_prod_i … rtno=28702 je vidět, že ty nové ECčka jsou opravdu ojeb. Nový Eurocase bych si tedy v žádném případě nekoupil

Re: Zdroj PC

babakus napsal:

A když vedle sebe položím Fortona a EC bude to dneska lautr to samé a to mi nevymluvíš!

Babakusi, nedělej tu ze sebe vola. Vezmi do ruky "čtyřstovku" Fortrona a ECčko. Fortron je o dost těžší, ECčko je proti němu jak kus papíru. U obou dvou odmontuj kryty. Je to něco úplně jinýho, viď? Značku elektrolytů vem čert, ale komplet polovodiče jsou úplně jiný (MOSPEC jsem u Fortronu ještě neviděl) a celkové provedení je někde jinde...

Re: Zdroj PC

Jestli myslíš tohohle Fortrona http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66062, tak toho jsem už 2x reklamoval. Je to naprosto stejný šmejd jako ECčko! Věčně se vypínal a pištěl jako hovado a že by byl těžší? Ani prd, naprosto stejný.

(upravil Vasi 29. 6. 2009 15:29)

Re: Zdroj PC

Ja jsem si nedavno take musel koupit novy zdroj, rozhodl jsem se pro Fortron, zhruba asi 1200,- No po prvnim zapojeni v poradku, nez se rozjel ventilator a to skokove, takze hucak jak svina. A to pri nulovym zatizeni CPU (predchozi zdroj jel potichu stale). Takze regulaci ventilatoru maji udelanou debilne (zrovna delam na svoji).
Po rozdelani se mi udelalo malem spatne. Na to, ze ventilator fouka zhora, tak maji zebra napric smeru foukani a chladice, to jsou skoro jen hlinikove plisky, tak tak, ze se obtezovali tam dat i nejake zebrovani. No proste China.
Ale bohuzel s tim zebrovanim napric proudeni vzduchu to bude takto asi u vetsiny zdroju (zmenili umisteni ventilatoru, ale chladice uz se jim menit nechtelo).
Davam tomu zdroji max 2 roky. A do fortrona uz nejdu....

Web

Re: Zdroj PC

babakus napsal:

Teď jsem koukal na CZC a nestačím se divit http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28702
Poruchovost: 46,5% !!!
Fotky: http://www.czechcomputer.cz/user_prod_i … rtno=28702 je vidět, že ty nové ECčka jsou opravdu ojeb. Nový Eurocase bych si tedy v žádném případě nekoupil

presne tento mi cca pred pol rokom jebol smile . Kedže mám PC na stole a otvorenú bočnicu všetko som videl. Mal som PC normálne zapnutý, zrazu nejaký záblesk, dym, smrad a koniec. Ešte že nezobral niečo iné...

(upravil bhm1 29. 6. 2009 16:27)

Re: Zdroj PC

asi tak nějak... snažil jsem se zjistit čím to je a došel ke zdroji. ostatní součástky vypadají v pořádku... Takže to vypadá, že vzal za své pouze ten zdroj (v co také doufám)... Takže jakej by jste mi dopručily.? Pokud  by bylo možné do 1000Kč.
Babakus - jinak na tom tahám taky Athlona... sice je to starší ročník, jednojádro 3000+, ale ještě se mi nestalo, že by zklamal...

a když už jsme u toho... mám na vás dotaz... kamoš potřeboval opravit PC (komplet vyčistit) takže jsem ho celej smazal, poté mu tam nainstaloval windows, ovladače, antivir a potřebný věci. Do hardwaru počítače nebylo nijak zasaženo. Vše jelo ok, poté si kamoš počítač vzal domů a když ho zapojil do zásuvky, počítač se sám zapnul a totéž jako u mě, černá obrazovka... všechno běží, ale nejede obraz. Nevíte někdo co by to mohlo být.? Vím, že na dálku se radí špatně, ale přece jen... ( zkoušel se už i reset biosu a nic)

(upravil little 29. 6. 2009 16:29)

Re: Zdroj PC

babakus: Ten zdroj většinou sám od sebe nepiští, pokud to není totální šmejd. Většinou jsem zažil, že se jednalo buď o nabořené napájení desky nebo grafiky. Pištící zdroj jsem naposledy viděl před docela dlouhou dobou (opamp ví smile ).

bhm1: I přes zkušenosti ostatních ti musím doporučit značku Fortron. Za ty peníze nic lepšího neseženeš a pokud náhodou odejde, nemusíš se bát, že s sebou vezmu do věčných lovišť i jinou komponentu.

EDIT: Zkus detekovat vadný díl výměnou komponent. Především vyzkoušej jinou grafiku.

Re: Zdroj PC

little, babakus pravdu dí! Naposledy co jsem si koupil Fortron, tak na něm bylo napsáno EC! (foto dohledám) S váhou to samé - možná prastaré PNF bylo 2x těžší, ale bejvávalo...
Všechny Fortrony Zen co jsem měl doma pištěly, některé normálně, většina nesnesitelně (abnormálen lol)

Re: Zdroj PC

little - právě problém je v tom že už byla zkoušena i jiná grafika, ramky, HDD v podstatě vše co se dalo... Procák nešel páč já mám ještě soket 754 a od má 939 venice... doufám že si dobře pamatuju ty čísla big_smile

Příspěvky [1 až 20 z 175]

  Stránky: 1 2 3 ... 9 »»»

Audioweb.cz » Smetiště » Zdroj PC

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£