(upravil Glatz 14. 4. 2007 18:50)

Téma: Jsou libo DIY nautily

Myslím že to nepotřebuje komentář.
http://img258.imageshack.us/img258/8615/caracol1hy3.jpg
http://img59.imageshack.us/img59/1683/caracol3hj0.jpg
http://img258.imageshack.us/img258/5594/caracol2rq5.jpg
http://img241.imageshack.us/img241/4421/caracol4hm5.jpg
http://img241.imageshack.us/img241/3804 … 102ry5.jpg

Web

Re: Jsou libo DIY nautily

pocul som tieto nautily hrat na vystave , zvukom ale meodpovedali vobec cene, 1.5mega, co teda som cakal od nich viac, ale keby mi ich niekto vnutil, ta bych sa nebranil smile

(upravil 7tech 14. 4. 2007 19:02)

Re: Jsou libo DIY nautily

Nejsou ta žebra proti smyslu takové bedny? To je Tvoje dítě Glatzi?

Edit: Já se domníval, že tvar ulity má zabránit vzniku stojatých vln. Jenže ta žebra je tam zase vytvoří.

Re: Jsou libo DIY nautily

pekne narocne na vyrobu, to musim uznat...

Web

Re: Jsou libo DIY nautily

Konstrukce a měniče super, ale doufám, že i zbytek (výhybka) bude na stejné úrovni. Hlavně bych se nechtěl vypořádávat s difrakcemi, a bafflestepem, který se tady projeví i na středech.

(upravil Glatz 14. 4. 2007 19:28)

Re: Jsou libo DIY nautily

Nene. Moje práce to není. Poslal mi to Karlos který to našel kdesik na internetu, ale koukám že to i jako DIY jde, tak mám hodně moc chutí se do toho pustit. smile ale to až časem jestli někdy ten čas bude. U tohoto projektu pravděpodobně jde jen o to udělat napodobeninu Nautilů. Žebra tady dotyčný asi mo neřešil i když je to docela škoda.

Web

Re: Jsou libo DIY nautily

ted jde o to, jestli to za tu namahu stoji... jinak me prijde ten snek vuci tem dvema nahore docela malej, vypada to divne. jinak ale verim, ze jsou to poctive bedny

Re: Jsou libo DIY nautily

Vypadají jako Alien smile Konstrukce je rozhodně originální, ale za baňku to je moc ...

Web

(upravil Glatz 14. 4. 2007 22:01)

Re: Jsou libo DIY nautily

No jako můj názor znáte. Jsem odpůrce krychle a cokoli jiného vítám. Tohle je ale už extrém který vítám tím víc. Mě se prostě asi ani nelíbí zvuk beden které se mi nelíbí vzhledem. Asi tak.

Web

(upravil Martin 14. 4. 2007 23:05)

Re: Jsou libo DIY nautily

Velice zajímavé... Snad té námaze odpovídá i výsledný zvuk. Originální Nautiliuse jsem slyšel na Invexu, zvuk byl famózní (nečekaně), ale basy zněly velice nedůrazně, hluboko a né moc slyšitelně. Nevím jak to popsat. 1,5 mega za to asi opravdu nestojí wink.
Nautilius je exotika, dražší "hájendy" se ale stejně vyrábí v klasické verzi sloupu. Má to nějaký extra význam v zaoblení všech hran? Krom teda nějaký difrakcí atd.

Re: Jsou libo DIY nautily

OuMajFaGot... V jaký to tam hrálo místnosti? Nebyly ty repráky náhodou promačkaný, či jinak posraný? Hodnotit zvuk beden podle poslechu na výstavě je blbost.

(upravil Martin 14. 4. 2007 23:11)

Re: Jsou libo DIY nautily

Ne ne , nejsem sám kdo to tvrdí. Jeden z návštěvníků letošního  hájendu v Práglu tvrdil, že z něho lezl nevýrazný bas, jen ve směru beden byl cítit menší tlak na hrudníku.

Re: Jsou libo DIY nautily

Kurva, další výstava s rozbitejma mrdkama...

(1S)

(upravil Iridescent 15. 4. 2007 1:06)

Re: Jsou libo DIY nautily

Možná. A nebo možná taky někdo poprvý v životě slyšel přesný basy. Na hi-endu sem nebyl, takže nemůžu nic tvrdit, ale rozhodně to neni poprvý co lidi nautily kritizujou kvůli basům. A nejen ty, třeba taky studiový monitory. Přitom mají +-0.5 dB myslim k 25Hz. Většina lidí je ze všech těch "hi-fi" zvyklá na nepřesný a rozpitý basy tolik, že přesný neslyší. Tedy slyší, ale neuvědomujou si je, nebo je považujou za středy. Je to psychoakustikou a možná i konstrukcí ucha.
Je to opak toho efektu, co využívají šidítka typu SRS TruBass, který naopak pomocí správného zkreslení způsobí, že basy se zdají hlubší než ve skutečnosti jsou.
Chce to mít možnost nechat si tam pustit buď něco kde je samotná basová linka nebo aspoň něco kde jsou přirozeně měkký basy. Potom uslyšíte, že tam ty basy opravdu jsou.

(upravil iMartin 15. 4. 2007 8:09)

Re: Jsou libo DIY nautily

Ten tlak přímo naproti nim jsem cejtil já,  a taky si myslim, že kromě těch neslyšitelnejch basů (museli jste si je představit), zbytek pásma, oproti ostatním lepším bednám, co tam byly, nebyl žádnej zázrak.
Teď nevim, jestli ty neslyšitelný basy jsou správně, ale já na ně nejsem zvyklej smile

A překvapilo mě, že narozdíl od ostatních zahrádkářů neměli od B&W zapotřebí dát k bednám lepší kabely, než zvonkovej drát (a to doslova).

Sorry za OT.

Osazení těch diy Nautilů se mi pomalu líbí víc, než originál, ale ty ulita vespod má oproti zbytku takovej divnej rozměr.

Franku, zas spamuješ? Si nedáš pokoj big_smile

(upravil Crashpc 15. 4. 2007 9:24)

Re: Jsou libo DIY nautily

iMartin: mnyslíš tloušťku tý ulity?

Jinak je to hodně pěkný, ale prostě předraženej verk. Asi by se vyplatilo spíš si za nějakejch 50-100 koupit měřící mikrofony a zařízení,  za dalších 100k udělat dobrou místnost, a pak se tam několik měsíců patlat s měřením a úpravama uplně nějakýho jinýho diy projektu, už jen za milion.....

Re: Jsou libo DIY nautily

Neser se spamovánim.

K věci: Většina hifi beden - a to jakože dost - má BR laděnej na hrb. Větší nebo menší, níž nebo vejš... To dává ten pocit "vono to kope, má to basy!" tak se vám může zdát, že tamto nebasuje.

Většina lidí prefefuje zkreslenej a špatnej zvuk!

Re: Jsou libo DIY nautily

Frank: souhlasím  "Většina lidí prefefuje zkreslenej a špatnej zvuk!"

Web

Re: Jsou libo DIY nautily

pro me je dulezitejsi aby se mi ten zvuk libil, nez aby na 0,5% kopiroval nahravku

(upravil Halen 15. 4. 2007 11:33)

Re: Jsou libo DIY nautily

Proto většině lidí víc lahodí zvuk z lampových zesilovačů, který maj svoje přirozený zkreslení, než syntetický zvuk zesilovačů tranzistorových bez zkreslení. Rovněž zdroj zvuku, CD, díky nedokonalosti při vzorkování a následnému převzorkování zpět do analogu nemá s původním záznamem moc společného. Pokud původní záznam existuje na pásu, vždycky bude lépe znít z toho pásu, než z CD, vytvořené z toho pásového záznamu a přehrávané na zařízeních za miliony. Ať chceme nebo nechceme, CD/44,1Khz zvuk mrví.

Edit - pokud budeme poslouchat bedny s rovnou charkou při nízké hlasitosti, zákonitě budou basy chybět. Ne nadarmo by měly mít dobré zesilovače kvalitní fyziologickou regulaci hlasitosti.