Téma: Sub s Beyma Power 12

Zdravim vespolek.

Mam dotaz. Po mém odpáleném Magnatu Express 12 shanim něco do auta. Mam k tomu zes 1x450W(4 Ohm). Jako nejvhodnější kandidát mi připadla Beyma Power 12. Viděl jsem že v projektech už jedna je, ale zajimalo by mě, zda ma nějakého konkurenta? Nebo zda je ve sve cenove kategorii TOP? Nechci tam dat něco co mi zase za chvili odejde. (do toho magnatu šlo jen 200W). kdyby měl někdo nějake napady, připominky, napište. budu vděčný.

(upravil KocuR 14. 6. 2009 13:55)

Re: Sub s Beyma Power 12

Beymu neodpáliš (4" cievka...), tá má skôr problém s výchylkou, ale skôr než narazíš na limit výchylky, narazíš na limit svojho sluchového ústrojenstva. Ja osobne som porovnateľný reproduktor v autohifi nenašiel, možno Selenium 12SW5, ktorý má tiež slušnú zaťažiteľnosť (ten by si tiež zaručene neodpálil), ale ten má zas nižšiu citlivosť, basy má ale tiež rýchle a tvrdé ako bejma. Inak tieto reproduktory sa rozhodne nezľaknú nízkych frekvencií ako si niektorí tuzeri myslia, taká beyma zahrá nejakých 35Hz s ďaleko väčším prehľadom ako ground-zero v porovnateľnej cenovej relácii.

Re: Sub s Beyma Power 12

Za tu cenu bych neváhal http://www.gramec.cz/gramec/s65/Katalog … 12-POWER12

Web

Re: Sub s Beyma Power 12

jen co budou penizky, bude info smile

Re: Sub s Beyma Power 12

caute prosim vas je tento reproduktor vhodny do domu mam izbu velku 4x3 m tak neviem ci sa to hodi auto reprak davat do bytu nebude to len dunet ... ?

Re: Sub s Beyma Power 12

A aký je v tom rozdiel je jedno či ho budeš mať  v aute alebo v byte, koľký iný si dávajú pačko do bytov, poznám maniakov čo počúvajú doma šnek, koľký iný tisnú ´´home´´ repro do auta, ide o to aby to bol reproduktor a nie šmejd, duní len to čo je na hovno.

Web

Re: Sub s Beyma Power 12

Problém je ale v tom že na doma sa dá niekedy nájsť lacnejší reproduktor ako autohifi s porovnateľnými parametrami, i keď v tomto prípade asi sotva.

Re: Sub s Beyma Power 12

Matus: já mám 12LX60 (Beyma) v pokoji 3,40 x 3,60m a půl roku na něm nehraji. Je to předimenzované až až. Měl jsem ho v místnosti cca 6 x 5m, to bylo jiné kafé.

Web

Re: Sub s Beyma Power 12

možná moc vymýšlím, ale mám nyní PAčko v autě, a líbí se mi to víc než nějaký hučák... co by jste řekli na tohle? http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=91490

(upravil Lojzek 5. 11. 2009 18:31)

Re: Sub s Beyma Power 12

tak znova otvírám toto téma smile rád bych věděl jestli beymu někdo máte a jak to hraje? popř. jestli jste si sní někdo hrál ve WinISD a jaká se k ní hodí ozvučnice?

Re: Sub s Beyma Power 12

Lojzku: http://audioweb.cz/vase-boduard1.htm

Re: Sub s Beyma Power 12

Lojzek: zdravím Tě, ten projekt s beymou power 12 co je tady na webu můžu jenom podpořit. Mám nedávnou zkušenost s tímto reproduktorem. Uložil jsem ho do ozvučnice o objemu cca 35l. Použil jsem doporučení výrobce a vyplatilo se. Tlumení jsem dal jenom v jedné vrstvě po stěnách ozvučnice. Zvukem jsem byl velice spokojen. Docela limitující pro tento reproduktor byl zesilovač Mac Audio ZX 1000 , ale až pro vyšší výkony, což byl požadavek majitele, pro "normální poslech" si "normální posluchač" i s tímto zesilovačem musí vystačit. Měl jsem ten zesilovač rozebrán a filtrační kondenzátory za měničem mají kapacitu pouze 2M2 na větev, celkem tedy 4M4. což se mi na udávaný výkon zdá málo. Jo a měl jsem samozřejmě malinkatý problém s reproduktorem jako takovým, jako ostatně téměř s každou Beymou co mi přišla do ruky. Na Power 12tce byl odlepený kus závěsu, ale  troška chemoprénu Extrém to spravila, ale zamrzí to.
Tak asi takové mám zkušenosti z Beymou Power 12 smile

Re: Sub s Beyma Power 12

AmoR: Odlepený kus závesu? Ešte som sa s tým nestretol. Mal si v rukách len hifáče-gumáky od beymy alebo aj PAčka? Mám dve 12LX60 a záves je ok.

Re: Sub s Beyma Power 12

Drim : konkrétně odlepený závěs byl pouze u tohoto reproduktoru. U jiných reproduktorů (všechny řady studio, tedy hifi reproduktory) byly jiné problémy. Velký rozptyl parametrů, dokonce několika násobné vracení reproduktorů pro jejich neshodné parametry, rozptyl změřených parametrů byl větší než 20%, hrůza. U PA nemůžu sloužit nemám zkušenost s Beymou.

Re: Sub s Beyma Power 12

Asi před týdnem jsem dodělal bas do auta, přímo s Beymou Power 12. Nesimuloval jsem to, zatím to mám provizorně v cca 50l štěrbina, ale nevím na kolik to je naladěno (sem na VŠ a zatim nebyl čas na stavbu bedny přímo). Reprák je krmený Z 2200 (600W), a ke zvuku, no, není mu co vytknout. Jde krásně nízko, dokáže pořádně zatlačit... Zrcátka dokáže taky pořádně rozklepat. Takže asi tak.

Re: Sub s Beyma Power 12

volvacek : a to je to nejdůležitější, rozklepat zrcátka.

Re: Sub s Beyma Power 12

Nevím jestli pro tebe, ale já se bez toho klidně obejdu. Hlavně aby to hrálo...

Re: Sub s Beyma Power 12

volvacek : nic ve zlém. Ale tak nějak si to o to rýpnutí říkalo. Omlouvám se. smile Pro mě je směrodatné v zrcadkách vidět dozadu smile.

Re: Sub s Beyma Power 12

jo ten projekt jsem četl smile ale jinak výrobce opravdu doporučuje 35L closed ? to jsem se nikde nedočetl sad

Re: Sub s Beyma Power 12

35l closed je psáno v dokumentaci