Téma: orig. či pajcung ?

tuší někdo zda jde o originály či pajcung?

http://s4.postimg.cc/tvjl9h2d5/262_bf_471.jpg http://s4.postimg.cc/olemi6i49/262_bf_ka.jpg

Web

Re: orig. či pajcung ?

Ahoj
Ty spodní s horního obrásku by měly být originál Philips,alespoň od pohledu.Ty horní jsou nějaká exotika,spodní obrázek nelze nic poznat-nekvalitní.

Re: orig. či pajcung ?

Tie zo spodného obrázku s nápisom TFK vídavam v telkách, vyzerá to na origoš Telefunken.

Web

(upravil sinclair 15. 6. 2009 11:17)

Re: orig. či pajcung ?

Ty horní z horního obrázku jsou bezpečný pajc, je na nich totiž logo bývalé firmy Thomson-CSF, která se už před cca 20 lety přetransformovala do STMicroelectronics. Ty šedivé s velmi měkkými nožkami jsou pravděpodobně Philips a pokud nepocházejí z NOS zásob nějakého velkého distributora, je to také pajc, protože Philips je nevyrábí nejméně deset let.

Web

(upravil reeb 17. 6. 2009 13:26)

Re: orig. či pajcung ?

ještě je dostupné toto.napravo z GESu

http://s4.postimg.cc/8ofulgpq1/262_bfka.jpg

Web

Re: orig. či pajcung ?

Jojo.... Zlatý Teslácký KF469 / 470...

Web

Re: orig. či pajcung ?

Tak tohle bych si nedovolil ani vystřelit z praku.Ten číňan musel byt ůplně ožralej,to bych snad vyrobil v garáži i já líp.

(upravil sinclair 19. 6. 2009 15:56)

Re: orig. či pajcung ?

MEV by mělo být Maďarsko, je to myslím Magyar-Elektronik-Cosi, tyhle běžný věci Maďaři nedělali špatný.
Nebo Unitra-CEMI /logo CEMI/, to jsou pro změnu zas Poláci, dělali BF458 a cosi komplementárního k tomu, na Ostravsku, Opavsku a Těšínsku jsou toho houfy.
Svého času byly polské BC177-179 jediné pnp tranzistory mimo KF517, které se tu daly sehnat a byly jakžtakž komplementární ke KC507..

Web

Re: orig. či pajcung ?

Tipl bych je na pajcung...

http://s4.postimg.cc/q28z2nvi1/262_trandy.jpg

Web

Re: orig. či pajcung ?

a testovali jste nekdo jak se to chova v praxi? je treba se toho bat a resit to? Diky

Re: orig. či pajcung ?

Reebe ty 1540 nevypadají na pajc, jsou jen staršího data výroby. MJE350 ale pajc je a to hnusnej.
V praxi jich je pajců dost nepoužitelných, nesedí ani katalogové provozní, ani mezní hodnoty a odchází to, protože v 99% případů to má ošizené čipy, nebo je vevnitř něco jiného, než odpovídá potisku.

Web

Re: orig. či pajcung ?

viete mi niekto povedať, čo sú zač tie T s bielym pruhom? prišli mi od Denkla ako KF 469- spolu s tymi označenými... dik za help

http://s19.postimg.cc/uuhqcgvzj/1034_dsc04150.jpg

Re: orig. či pajcung ?

Takto značené trady sa spolu s 469tkami osadzovali do televízorov rady Color, na zos farieb. Viac neviem.

Web

Re: orig. či pajcung ?

Taky je mam,i s cervenym pruhem.A meli by to byt kf649/470 ,overeno nemam.

(upravil sinclair 19. 12. 2009 13:36)

Re: orig. či pajcung ?

Richard_Majer napsal:

a testovali jste nekdo jak se to chova v praxi? je treba se toho bat a resit to? Diky

Richarde Majere,
vím, že mě máš rád jak v prdeli drát, ale přesto ti něco napíšu.
Pajcungy známých a často používaných tranzistorů jsou vždy o hodně levnější, než originály.
O hodně levnější jsou proto, že při jejich výrobě nebyly použity materiály takové čistoty, jako u originálů, k jejich výrobě byly použity zastaralé, někde číňanem levně zakoupené technologie, které se kupříkladu pro výrobu náročnějších modelů ani nehodí. Pak se často stává, že pod označením MJE350 dostaneš v mizerném pouzdru a s mizerně pokovenými vývody něco, co ten původní model připomíná jen hodně z dálky.
Nedodržení předepsaných čistot materiálů, typů materiálů a technologické kázně způsobí jednu jedinou věc.
Dotyčný pajcovaný tranzistor vyrobený ze sajrajtu sice nějakou chvíli bude jaksi fungovat, ale difúzí nečistot do přechodů a reakcí s nevhodným plastem fungovat přestane, zdánlivě bez příčiny a může napáchat ještě další škody.
Takže odpověď zní ANO, testovali jsme to mnohdy i nechtěně v praxi, je třeba se toho bát, řešit to a HLAVNĚ nakupovat u seriózních obchodníků značkové kusy, přestože se vám bude kroutit huba nad např. dvojnásobnou cenou.
Rozhodně se to vyplatí.
Přesně totéž ale platí u elektrolytů podezřele nízkých cen, případně neznámých a obskurních značek. Protože jsou fólie vyrobeny z hnusu a recyklátů, kondík chvíli chodí, pak raketově vzroste ESR, kapacita na méně než polovinu a je zase zaděláno na malér.
Protože teslácké elyty byly vyráběny z primárních, čistých surovin a materiálů, nikoliv recyklátů, není nic divného na tom, že elektrolyt Tesla TE986 500uF/35V, nebyl-li vystaven přílišné teplotě, má i po pětadvaceti letech ještě kolem 600uF...

Edit: Káefka s bílým, červeným nebo modrým pruhem místo označení jsou standardní KF469, pouze v Piešťanech tříděné na tři skupiny podle bety, požadovala to tak Orava. Není třeba se jich bát, Denkl zřejmě někde skoupil sklad servisních dílů. Denkla /Hanče/ bych nepodezříval z nějakých čachrů, objednávám u něj často, znají mě tam, už si s mladým tykáme a nikdy se mi nestalo, že by mi poslal něco, co jsem nechtěl, nebo nějaký šmejd. Faktem ale je, že veškeré objednávky vyřizuju zásadně telefonicky a vždy přesně vysvětlím, co potřebuju.
Kromě toho si myslím, že Denkl udělal dobrý obchod se Svobodou /S&C elektronic/, protože ten s tím chtěl seknout už dávno a jediný, komu by to mohl udat, je buď Buček, nebo Denkl.

KF470 se v TV nikdy nepoužívaly, pouze pokud vím, tak v osciloskopech a jiných vysokonapěťových aplikacích, takže KF470-tek bude u všech prodejců vždycky dost. Já sám jsem dostal od kamaráda TV servisáka hrst KF469, protože on už Oravy z konce 80.let řady 41x, 42x a další odmítá opravovat, tak mi to nasypal do auta a k tomu dvě banánové krabice nových modulů.

Plnohodnotná náhrada KF469/470 je problematická, tranzistor s Ft 60MHz nelze jen tak nahradit japoncem s Ft 150-200MHz. Některé zapojení si to nechá líbit, některé ne.
Například známý VMOS60 s japoncema rozchodíte jen s velkými obtížemi a dobrým škopkem, u ostatních konstrukcí je to víceméně podobné, bez přístrojů ani ránu.

Web

Re: orig. či pajcung ?

Abych byl presny tak mam KF s bilym pruhem,to je jasne,a ty druhe spis s fialovym nez cervenym.Tak ze jsou to vsechno Kf469 teda.. hmm Koupil jsem jich cca. 20 a 20 od znameho, o tech fialovych me tvrdil ze jsou 470. Jsem ted mimo bydliste tak je nemuzu promerit,ale kdyz to sinclair pise tak to tak bude. Tak ze mam teda jednech vetsi zasobu,druhych nic.. No aspon ze to bylo za par kacek.

(upravil Xhibit 20. 12. 2009 19:51)

Re: orig. či pajcung ?

Tak mam teda opravdu KF470 s fialovym pruhem.Ted sem jich asi 10zmeril. Beta 120-190, oproti par kouskum primo s potiskem KF470, ti meli prumerne 250-300, mereno jen multimetrem.

http://pjotr.603.sweb.cz//DSC00799.JPG

Re: orig. či pajcung ?

Diky za rady všetkým- davnejšie sa mi podarilo kdesi vyhrabať tie s bielym pruhom a nevedel som čo to je... mam ich dost keby som to vedel tak ich neobjednavam...
Tesla kondy: podarilo sa mi nakupiť Tesly 4700/63V nespomeniem si teraz označenie- su to tie z oranžovym spodkom, fungl "nove" za super cenu- myslite že budu OK?... mali aj 10m/40V ale prišiel som po funuse sad

Re: orig. či pajcung ?

Aký je to typ? TE92x?

Web

Re: orig. či pajcung ?

ak to je TE925 tak po jednoduchom meraní super kauf..koľko si platil za kus?

Web