Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 19 z 23)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

  Stránky: ««« 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 »»»

RSS

Příspěvky [361 až 380 z 457]

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

brumí oba kanály a občas to prská. prostě jakoby šla fáze do výstupu nebo tak něco...
Zatím jsem neměřil ale indikátor vybuzení se při tom brumu a šumu taky hlásí k provozu...

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

prohodil jsem 366 a stejný, prohodil jsem ještě 367 a lítaj pojistky:D nejdřív jedna, pak druhá.

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Skus viac krat potocit vsetkymi potenciometrami... Mne sa nieco take deje a ked potocim potenciometrom volume tak to striedavo mizne...
Ale to je len taky vystrel od boku.... Parovanie tranzistorov na to vliv podla mna nema.... Ak to bude pokracovat, tak hladat dalej... Sledovac signalu a ist po ceste od vstupu az ku koncu kde to sumi a kde to prestane... Potom eliminovat zdroj sumu... smile

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Díky ale už je tu zas jiný problém...
Tranzistory jsem zase vyjmul, proměřil, ok. Všiml jsem si na stranách dírek pro uchycení chladiče k desce, tak jsem tak učinil, pak nainstaloval zpátky tranzistory a hledal všude možně skrat. nikde nic, tak zapojím, zapnu a vidím záblesky na pojistce. tak to vypnu, kápnu tam neutralní kapalinu aby to vodilo a zapnu. repro nepřipojuji a změřím konce. na jednom je kolem 40V a na druhém nic.
indikátor vybuzení nic nesignalizuje.
Potenciometry jsem zkoušel pootáčet vždy, protože chápu proč.
Každopádně máme tu problém. Bylo to včera v noci ještě na chvíli funkční ještě s původními keram 45-48. pak nešel jeden kanál a myslím že právě ten levý jako zase teď.
Asi bych potřeboval poradit truchu víc jak identifikovat problém. Jeden konec je jestli chápu úplně otevřený? Nevím proč, je to skoro divný.
schéma které tu padlo by se hodilo:) Začít bych mohl asi tím, že bych začal měřit co kudy teče? Nebo čím mám začít. Nejsem zase až tak neschopný ale už prostě nějak nevim...

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Ak si dak povodnehodnoty kondenzatorov nevidim dovod preco by to malo byt koli nim...
Tych 40V si meral ako? Kolektor tranzistora voci zemi? Na tej scheme co som ti postoval su aj napatia zobrazene... Skusal si porovnavat tvoje hodnoty s nimi?

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Být tebou, tak bych rychle našel v okolí někoho, kdo se v tom aspoň trochu orientuje, neboť zanedlouho z toho budeš mít šrot pro sběrný dvůr. Nechápu, proč na tom chceš dělat nějaký tuning, když se v tom víceméně nevyznáš. Ten zesilovač má sice nějaké možnosti k drobnému vylepšení, ale i pokud je ve stavu zcela původním, je plně vyhovující k běžnému použití. Já mám zásadu, že pokud mi přestane  vyhovovat výrobek v původním továrním provedení, tak jej prodám a poohlédnu se po něčem dalším - lepším.

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

sice je pravda něco v tom smyslu, že se v tom víceméně neorientuju ale nevidím problém proč bych to nebyl schopnej zprovoznit jenže když jsem se teď díval do schéma, tak jsem zjistil, že to schéma nějak nesedí a nesedí. Mluvím teda teď jen o tom napájení třeba power diody...
ve schéma je to zapojeno prostě jinak než u mě tady na stole.
sice jde jen o to, že já mám třeba ten odpor 201 pro led diodu Power připojenej od Katod D2 a D3 a od něj je svorka označená jako A a ne jako ve schéma že by ten odpor byl připojen k anodám D1 a D2.
Už to mi nějak bere sílu to schéma porovnávat s reálným zapojením.

Jinak jestli si to nezaregistroval, tak já ten zesilovač vyhrál v aukci a mám ho na hraní. tj, že ho chci osadit novejma kondenzátorama zlacenejma cinchema a dalšíma ptákovinama a pak to hodit na skříň k TV.
Nehodlám zvedat výkon, protože prostě není potřeba ale chci ho jen oživit a vylepšit mu zvuk dalo by se říct. a nějakou sračku za 8 tisíc co bych mohl dnes sehnat aby to hrálo tak nějak podobně nechci.

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Tak jsem se na to chtěl zas na chvíli mrknout a jak to tak vypadá, možná bude potřeba jen proletovat ty velké laicky řečeno:D kondenzátory protože jeden jsem proletoval po tom co jsem na něm nenaměřil nic a kanál s tímto kondem hraje hezky druhý hraje s nějakým strašným ale nestím bordelem/šumem... prostě písnička jede a občas mám do toho jakousi elektronickou hudbu:D

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

martinetbox napsal:

BR@NODnes na to už mrknu:) Chtěl bych se ale optat na hodnoty kondenzátorů. Chtěl bych vyměnit asi úplně všechny kondy ale nevím u kterých bych měl změnit kapacitu. Nemyslím samozřejmě voltáž ale třeba C 51 A C 52 tu mám "150n Nn" O tom jsem slyšel, že tam z výroby může mýt někdo i něco úplně jiného.
Taky by mě ale zajímalo co to jsou za kondy C11-14/C37-38, respektive obal ty co vypadají jako skleněné s potiskem "2200 J" nebo "10 000 J"
A vůbec, neví někdo kde na netu sehnat schéma se seznamem součástek včetně jejich hodnot?
Jinak chtěl bych si dnes odpájet všechny kondy a klidně je tu všechny vypíšu a k tomu napíšu čím je chci nahradit jestli mi to odsouhlasíte nebo ne:D Chci dát samozřejmě nějaké pořádné svitkové


Tu máš kompletmí servisní manuál https://mega.co.nz/#!idUyWBLa!NPNs5j4in … rK8O-GH4K4

Web

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

TAZ: nevidel by som to tak tragicky... Ak ten zosik dostal za bagatel, nech sa chlapec naexpi... pri najhorsom ho to bude stat cas a peniaze, ale ked na to ma, nech skusa... smile
Pri tom prehadzovani tranzistorov dufam, ze si to myslel 367ku za 367ku. A nie, ze das N-kovy na minusovu vetvu... smile
Inak nemam tusenie preco ti to odpali poistku... Tu schemu ber len ako nastrel, nie je to uplne presne, ale predpokladam ze ides na to analogicky a vies si aspom vydedukovat co je ako zapojene podla tej schemy. Lebo principialne je to to iste...

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

BR@NO vyhrál jsem ho na aukru za 850kč včetně poštovného...
Koupil jsem si ho k reprodukci hudby na doma ale s tím že jsem od začátku chtěl si s ním vyhrát a osadit několika novými součástky atd. ale o zvedání výkonu mi nejde vůbec.
tranzistory jsem samozřejmě zkoušel prohazovat pnp za pnp a...
proč mi to někdy vyhazovalo pojistku taky nevím ale možná za to mohly jen kontakty u těch pojistek. nechtělo to vodit.
Nyní je zesilovač ve stavu, kdy je tak trochu funkční:D
když změřím co je na výstupu pro repro, (když do toho zes. nic neposílám) tak na levém to nezaznamenává nic a na pravém se tam třeba 2-3x za pět vteřin michne až 4V.
když zkusím připojit na ten levý repro, tak hraje ale asi jakoby měl výstup levého kanálu tak já nevím 10-15W
pravý hraje hlasitěji ale něco to tam ruší jak jsem už psal.
Taky třeba když změřím co je na výstupu pro levou bednu a posílám do zes. hudbu a zes. vybudím na max, tak tam lítá jen 0-1V nebo kolik a na pravém 0-5V asi.
Jinak pojistky to asi vyhazovalo kvůli špatným kontaktům napájení tranzistorů. Třeba studené spoje atd.

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

tj. jak to tak po sobě čtu, tak vidím že píšu jak debil:D Chtěl jsem říct, že jsem mohl někdy nekvalitně přiletovat ty tranzistory...

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Jo a taky jste si někdo všiml, že ve schéma pro azs 222 jsou třeba keram. kondy 45-48 všechny 22piko a u tesla azs 223 je vždy jeden 22p a druhý 47p?

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

To schema AZS 222 s růžovými údaji napětí na tranzistorech patří k zesilovačům z úvodní výrobní série, kterých bylo vyrobeno asi jen minimální množství, takže pro orientaci používej schema běžné série, kde je již pro předpětí koncových darlingtonů použito tří diod.

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Ak sa ta mozem opytat, kam pripajas vstup? Na jeden s DIN konektorov, alebo priamo naletujes drotiky na vstup korekcii?
Ta schema co som ti postol je len orientacna...
Na studaky si davaj pozor. A tie poistkove puzdra radsej vymen, obzvlast ak to bolo niecim obliate...

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

se schématama si poradím vpohodě když u toho budu myslet...
zkusil jsem proletovat c 45-48 a levý výstup na repro 0 pravý taky 0 a předtím tam bylo asi 52V Když ale zkusím nějaký reprák na zkoušku připojit na ten pravý, tak to úplně hází jiskry:D
zase změřím ale pořád nula? Zajímavé.
Mimochodem ten levý výstup stejně ale hraje určitě nějak blbě. určitě to je trochu utlumené (trochu víc:D) a chybí tomu asi nízké frekvence trochu.
Asi zkusím vyměnit všechny keramiky krom C51 a C52 který nemám jinak mám...

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

BR@NO: jak je vstup na aux, tak ten je připojenej na desku konektorem. mám vstup přiletovanej na tento konektor.

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

jinak kdyby to někoho zajímalo, tak v tuto chvíli mám vyměněny jen C45-48 ale co jsem tak koumal tak není možné že by neplechu na pravém kanále dělal nějaký keram. kond. v korekcich?
Když dám fázi do obalu jednoho kondu (dotknu se ho prstem) praskání a šum u pravého kanálu se měnil.
Ovšem teď nevim, protože teď dělal pravý kanál úplný šílenosti...

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

pravý hraje normálně jen rachtá potenciometr volume....
levý hraje taky ale tak na poloviční výkon možná ještě menší...

Re: TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

tak na to asi seru, zse se mi něco stalo s multimetrem a nevím proč. to už je za poslední 3 měsíce můj asi 4tý multimetr co začal měřit třeba 9vbaterii jako 17V nebo podobně.
Jsem prostě úplně vypatlanej kretén co investuje do všeho tisíce ale většinou bez výsledku. Asi fakt brzo skočím pod vlak, protože tohle se nedá vydržet, čumět sám na sebe jakej jsem kripl.
Je mi 20 nemám žádný kamarády práci, vlastně ani školu nemám a tak se snažím alespoň furt něco dělat a něco se učit po netu nebo tak podobně ale výsledky jsou prakticky nulový..Kdybych byl alespoň ten debil co nechodí nikam mezi lidi a sedí u počítače a něco umí, něčím se zabejvá.
Na to zes jsem strávil i jednu celou noc a pak taky nespočet hodin ale výsledek žádnej.

Příspěvky [361 až 380 z 457]

  Stránky: ««« 1 ... 17 18 19 20 21 22 23 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » TESLA AZS 222 a 223 - závady a tuning

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£