Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zdroje signálu » cambridge audio 340c- casea

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [14]

Téma: cambridge audio 340c- casea

Zdravím všechny, našel jsem odkaz na upgrade tohoto CD přehrávače. Jsou zde měření a technický popis.
Je toto přínosem v uvedené cenové relaci?  http://www.casea.eu/

Re: cambridge audio 340c- casea

Přínosem je spíše investice do externího DAC, než investice několik tisíc do úpravy základního modelu CDP od CA.

Re: cambridge audio 340c- casea

Takže něco ve stylu http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=6686 ?

Web

Re: cambridge audio 340c- casea

ano

(upravil Jarous 19. 5. 2009 16:42)

Re: cambridge audio 340c- casea

Jenom abych trochu rozvinul mé pohnutky nad koupí modifikace od Casea a nebylo to plácání do vody. Nechť se na mne příznivci značky CA nehněvají, ale hraje to v originál a nemodifikovaný podobě, jako Sencor z Tesca za tisíc. Jediný, co se mi opravdu líbilo byl Azur840c, což je jejich topmodel, ovšem cenově je to úplně jinde. 340c, ač nejlevnější, je podle mne zvukově lepší, než 540 a 640, která má DA Wolfsony, kterým jsem nikdy nepřišel na chuť. Jako transporty s externím DAC, je to použitelný. Ovšem za tunning ve stylu casea (cena 20k), to dle mého názoru nestojí..., externí DAC udělá lepší službu a bude podstatně trvanlivější, než celý CDP (v případě poruchy CDP mám stále externí DAC, který připojím k jinému CDP a jedu dál). Měl jsem možnost přímého porovnání CA 340, 540, 640, 840, tož tak. Casea verzi jsem neslyšel. Cena nemodifikovaného 340c je 8k. Za 12k se dá pořídit slušný bazarový DAC, nebo řešení ala HSDAC- TomášT na který je tu pozitivní ohlas.

Re: cambridge audio 340c- casea

Nechapu jam muzou udelat alespon pro mne libivy design a zazdit to takovym displejem, to mi hlava nebere. I uprava zakladniho modelu muze mit sve kouzlo, zvlaste pokud neni osizena mechanika.

Dulezita je taky castka kterou do toho chces nasypat. Externi reseni je nejpraktictejsi, ale taky nejdrahsi pokud ma byt i krabice alespon trochu k svetu.A neni zadny problem zaplatit za peknou bednu stejnou castku jako za elektroniku co je v ni.

Re: cambridge audio 340c- casea

Jarous- Sencora za litr z Tesca jsem opravdu neslyšel , ale tak zlý to snáááád nebude.  Dostal jsem nabídku do mailu , nemám do toho chutě ani penízky. DA Wolfson  někdo zatracuje , někdo je jejich přiznivcem. Analog Davice to ovšem není a C.A.840 C má kolega.
Ta 340 C pokud jsem porovnával je lepší poměr mezi kvalitou  a cenou , a jak písáš, 540 a 640 model mě neuchvátil

Re: cambridge audio 340c- casea

No já vidím rentabilnost modifikace přehrávačů kdy převodníky časuje oscilátor, který je v těsné blízkosti těchto DAC a stejný clock se stará o přísun potravy z transportu jako zcela zásadní. Pokud je použitý oscilátor kvalitní např. od TentLabs a není průser ve zdrojích a výstupních obvodech tak jde o jedno z nejlepších možných řešení jak se zvukově posunout dále a při tom neinvestovat hříšné peníze.
Pochopte, že externí DAC je životně závislý na kvalitě hodin masterclock jenž je obsažen v SPDIF digitálním signálu. Tento je navíc zmršený nevhodnou terminací a nekvalitním oscilátorem v transportu, taky nevhodně a jednoduše navrženými zdroji, které mají vliv na chvění časové základny - jitter.
Externí DAC ano, ale s komplexněji řešeným časováním a to nebude stát 10k ani náhodou.
Dle mne je řešení implementace modulu SiriusII od Casea do CA340 jedním z mála možných významných vylepšení zvuku. Za cenu 20t budeš potit krev, abys našel podobně hrající transport + externí DAC, to mi věř.

2 Jarous: tvou reakci neberu, pokud nevzneseš řádný argument proč je externí DAC lepším řešením a v jaké cenové relaci. Do 40t to asi nebude smile Ukaž mi v této cenové hladině DAC časovaný vlastním oscilátorem s 2 x AD1955, výstupem v jednočinném A a DC servem. Navíc se zdroji z diskrétních součástek a dvouvrstvým PS.

2TomasT: jsou i horší displaye a to v mnohem dražších strojích. Třeba Naim smile Jinak s tvým názorem souhlas.

(upravil Jarous 21. 5. 2009 18:41)

Re: cambridge audio 340c- casea

Věř mi, že až ti několikrát chcípne v drahým a možná i tuněným playeru mechanika a bude nesehnatelná, nebo za krvavý peníze, začneš uvažovat, jestli bys ten transport nemohl něčím nahradit a dobrý zbytek v podobě DAC mít stále k dispozici, CA340 sám o sobě nemá špatný zvuk oproti dražším 540, 640, ale mechanika je prostě srágora s životností 3, max. 4 roky a o snímání si taky nedělám iluze. Myslím, že jitter je dost přeceňovaná věc, zrovna tak jako masterclock, je potřeba se na to dívat komplexněji. Já už klasický mechanický transport používat nebudu, výhody vidím dneska jinde. Líbil se mi moc DAC CEPHEUS od Casea a nemyslím si, že je nezaplatitelný, viděl jsem ho na netu prodávat použitý i pod 10k.

Re: cambridge audio 340c- casea

2Jarous:
Výhody počítače jenž je použitý jako transport mají své opodstatněné klady a jsem velikým příznivcem tohoto řešení. Je ovšem dost lidí, kteří tomu nevěří a používají stále CDP. V CA340 je použit laser Sanyo, stejný jako v CEC nebo CLASSE, stále dobře sehnatelný. Nepatří k šitózním, naopak, jeho vydechnutí hrozí stejně jako v jiných případech, neřešil bych to. Serva a DSP je od Toshiby, dnes standart u podobných přístrojů. Ano, jsou lepší transporty, ale v nezaplatitelné kategorii. Možná by bylo lepší udělat porovnání než tady šířit flameware.
Jinak díky za reakci smile

Re: cambridge audio 340c- casea

Určo bych si rád nezávazně to modifikovaný CA poslechnul o tom žádná..., věci od p. Vrány mají halavu a celkem se mi líbí. Nejsem v tomhle směru žádnej fetišista, je potřeba k tomu přistupovat rozumně.

Re: cambridge audio 340c- casea

Poslechnout modifikovaný CA340 je možné v Havířově. Více info je na http://www.navratilaudio.cz/pr_ca.html

Re: cambridge audio 340c- casea

Pánové , díky za Vaše názory, s Barbarossa jsem to probíral telefonicky , takže jeho názor znám  i ohledně ostrosti Cambridge audio celkově. Dál musím dát za pravdu Jarousovi , protože nejsem přiznivcem slučovaných věcí, ať už to je hi-fi věžička nebo dřevostrojek do dílny. Rozumný přístup - jistě a poslech , třeba do budoucna.

Re: cambridge audio 340c- casea

Taky nejsem příznivcem slučování přístrojů, jenže v tomto případě mi přijde vložení kompletního modulu do přehrávače logické. Podle měření 340tky to zvukově pomůže brutálně a 20k je za takový přístroj docela akceptovatelných. V případě nedostupnosti nový mechaniky se přece mudul může použít i v jiném, dalším, přístroji, ne?

Marantz CD-17, PM-16, Pioneer PL-630, B&W 802N | Pioneer PD-95, SPL Phonitor, AKG K-1000

Příspěvky [14]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zdroje signálu » cambridge audio 340c- casea

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£