Re: schopnosti PA

Zkusil by zde někdo vytvořit a ukázat simulaci pro BS typ 15PS100? Např. pro 130 ltr. Dík.

Re: schopnosti PA

B&C 15 PS 100

objem 130l
bassreflex 35Hz
http://img180.imageshack.us/img180/2676 … 100lb5.png

je v tom zapocitaný i oblivnění bassreflex (2x štěrbinový br 80x160)

Re: schopnosti PA

Není to trochu moc těch 130 l?? Jak vychází GD?

Re: schopnosti PA

tak dalo by se dát míň ale ne pod 110l. GD vychází myslím docela slušně špička na 32Hz a to 16ms, na 40Hz je 10ms a na 50Hz 6ms

Re: schopnosti PA

Boramyr: máš naprostou pravdu. Basy jsou vždy "nejlepší" když sedím na proti subwooferu nebo v rohu (což je logické). Jakmile se postavím a jdu do středu místnosti směrem k subwooferu tak se basů ubývá ...

Web

Re: schopnosti PA

Když jsem zkoušel tu 15PS100 modelovat ve winisd tak mi nad 100 l. vychází GD kolem 18. Jaký objem a jaké ladění BR by mělo být pro tento reprák??

(upravil Halen 16. 6. 2007 0:43)

Re: schopnosti PA

Vyzkousejte schopnosti subwooferu nebo sestav skladbou Tubular world. Muj sub jede s plnym kotlem od 30Hz a tuhle skladbu nedava, kurna sad

Re: schopnosti PA

Halen, co ti na ni konkretně nedává ? Nějak to popiš nechápu.

(upravil Iridescent 16. 6. 2007 2:53)

Re: schopnosti PA

Taky by mě zajímalo, proč myslíš že to nedává, třeba s čim si to srovnával.


Stáhnul sem si FLAC. Podle spektrogramu tam je nejnižší tón 36Hz. Jestli ti de sub až k 30Hz, nevim, co by na tom neměl zvládat?
Těch 36Hz je tam o něco míň nahlas než ostatní frekvence, takže nejsem si jistej jestli je vůbec šance to poznat při nějaký normální hlasitosti.

Re: schopnosti PA

Iridescent, spektrogram jakyho programu? Mel jsem za to, ze to sub nedava, takze mensi amplituda, protoze tonovej generator pri proladovani zni subjektivne stejne hlasite az k 30Hz na tom subu. Rozeznat tyhle frekvence jde velmi snadno i pri nizke hlasitosti. Porovnaval jsem intenzitu hlubokych tonu se sestavami, ktere jdou k ~ 45Hz. U nich toho moc  slyset na spodcich nebylo, jeste lepe se to projevilo ve skladbe "Oceania" v case 0:32-0:35,1:57-2:00  (podle Foobaru). Mam tohle album v MP3/320Kbit poslouchat toto je skutecne lahudka.

Re: schopnosti PA

Iridescent jaky spektogram ? taky bych potřeboval nějakej takovej program, bez nutnosti převádět na wav aby to šlo vůbec analyzovat..
Halen no ja mam vse ve Flac a zni to pekně. Ale jestli to nedava nebo dava to nějak nepoznam smile

Re: schopnosti PA

Jeste jedna OT, proc tolik bojuju o to, aby suby hraly hodne dolu - aby si posluchaci nahravku uzili skutecne tak, jak je na mediu ulozena. Mohlo by mi to byt fuk, kdyz to nekdo prehrava na aparatu, co nedava cely rozsah, ale neni, pral bych si, aby vsichni mohli slyset skutecne vse, co v te nahravce je. Na tech bedynkach (brachovy bedynky) byly ty nizky kmitocty spis jen k vytuseni, nez ze by byly jednoznacne slyset, coz je skoda ! Jeste to zkusim prehrat na bednach s Kappama15-LF2, abych si byl jist, jak to zvladaji PA repraky (bedny jdou k 40Hz/-3dB).

(upravil Iridescent 16. 6. 2007 10:57)

Re: schopnosti PA

Halen: tak to to máš nějak divně nastavený pokud to zní subjektivně stejně hlasitě. 30Hz by mělo bejt o hodně tišší než třeba 100Hz.

Jo a co má tvuj brácha a co máš ty?

Re: schopnosti PA

Nastaveni na receiveru  basy-0, vysky-0, na zvukovce basy-0, vysky-0, sub je bandpass s ARN312/8604 (typ na zakazku - od Kritika), ladeny na pasmo 28-110Hz/-3dB. Hodne jsem si vyhral s umistenim v mistnosti, cili je mozny nejaky zdurazneni kolem tech 30Hz vlivem mistnosti ...  Bracha ma klasicka tripasma s ARN226-05 na spodcich, na receiveru ma nasteveni +2 na basech.

Re: schopnosti PA

Tak samozřejmě, já tady uvařuju použití v subu a to na filmové efekty, efekty v muzice, varhany, podladěnou baskytaru a další úchylárny. O tom co se děje v pokoji vim, ale ty největší díry/špičky (jako že sou 3 nebo 2 z toho 1 velká) se daj narovnat parametrickym ekvalizérem. Uprostřed pokoje neposlouchám, spíš u zadní stěny a tam už není minimum.
Já bych si PA na basy (3pásmo) domu nedal, protože 40hz rovně (tzn rezonance kolem 30hz a zvýšení Qes, v BR) dá až 15", ke který je 5" střed už pomalu málo.
Uvažuju PA basák jako slušného kanidáta na SUB, kde se 15"/18" uživí snadno. PA repra mám takový pocit netrpí tolik marketingem. Vzhledem k jejich citlivosti mi stačí slabší zesilovač.

Když chci od repra 35hz, tak musí mít nižší rezonanční kmitočet.

Web

Re: schopnosti PA

Pánové jak by jste ladili tu 15PS100? Jaký objem jak BR  s ohledem na nízké GD

Re: schopnosti PA

check: podívej se na PA basáky - jdou v klídku bez poklesu dost přes 1kHz....

(upravil check 16. 6. 2007 19:55)

Re: schopnosti PA

Jo protože mají papírovou membránu a směrujou.
edit: CrashPC: To budu potřebovat nízko jdou vejšku nebo hornu (směrovka na prt), dělit se bude na středech, takže přínos třípasem 0 (krom výkonu). To už by chtělo obtížně realizovatelná 4pásma.
Poslední přízpěvek převeď editem nahoru, ať je tu víc místa.

Web

Re: schopnosti PA

tak si udělej 6,5" střed a máš to...... to už bude ok.

Re: schopnosti PA

prosimvas jak nizko de Delta 12 LF?