Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Hrají Vifa a Monacor

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 37 z 37]

Re: Hrají Vifa a Monacor

To Dawsoo. Ja netvrdím, že vystredenie cievky nemá dopad na zvuk, ja len neverím, že je to 9. a 11. harmonická ktorú je počuť z takejto úpravy. A samozrejme Check nepovedal ako a čím tieto skreslenia meral.

(upravil dawsoo 13. 5. 2009 18:25)

Re: Hrají Vifa a Monacor

godz:
Ano,ty vysoký harm nejsou ta příčina že je to slyšet,ale je to významnej indikátor že je "něco kolem tohoto v nepořádku" Martin je mladej kluk a začíná pomaličku postupně vcelku pronikat do problematiky,protože seznal jako jeden z mála mladejch tady že datasheet nestačí ....což je dobře,nedorozumění asi bylo to že se asi vyjádřil pro někoho tady mírně nejasně nebo obecněji mírně nepřesně...pro ostatní aby pochopili podstatu problému.

V principu je to jen o tom že i s lacinějšíma měničema při patřičných úpravách (když se ví kde je ten problém a co s tím dělat) lze dojít někam uplně jinam,než by odpovídala jejich cena, a DT-300 patří k dobrým polotovarům na tyhle hrátky ... úpravy/opravy chyb  měničů praktikuju již úspěšně delší dobu než existuje např internet big_smile takže proto jsem se vmísil abych přidal svůj názor na tyhle věci.

Není co dodávat...

(upravil check 15. 6. 2009 20:49)

Re: Hrají Vifa a Monacor

Nějakou dobu tyhle bedniska poslouchám na LM3886 a čím dýl je poslouchám, tím víc jsem spokojenější. To se obvykle neděje, většinou brzo najdu nějakou chybu. Tydle bedny sou ale opravdu dost příjemný a velmi čistý.
Jsou tam ještě nějaký věci, které chtějí lépe nastavit. Až mi přijdou součástky, tak je ještě lépe vyladím.
Bedny jsou hodně limitovány zesilovačem a zdrojem signálu, ačkoliv je LMko hodně dobrý a přehraje i spoustu drahých diskrétních zesilovačů a Revo 5,1 taky není špatná, tak na lepších komponentech byl zvuk zase někde jinde.
Těžko tady zprostředkuju témbrovej a prostorovej rozdíl před a po vystředění, těžko ho vůbec nějak popíšu. Co můžu změřit a na čem to je vidět, jsem ukázal. U nevystředěnýho repráku se to vysokými harmonickými jenom hemží, u vystředěnýho jsou neměřitelné. Zvukově-poslechově je to obrovský rozdíl, prakticky se nejedná o stejný vejškáč ze stejné kvalitativní třídy.
Jestli je ten rozdíl způsoben právě vysokými harmonickými už asi radši nechám na každém.
DUO CUM VIDENT IDEM, NON EST IDEM.

Web

Re: Hrají Vifa a Monacor

Checku, zajímalo by mě směrové měření celý bedny. Máš? Ukážeš?

Re: Hrají Vifa a Monacor

Tenhle projekt se mi líbí, zvlášť asi proto, že mě poslední dobou bere WG ve spojení s dobrým 6-8" papírem. Ty Vify jsou dobré velmi, chtěl jsem je, check mi je v bazáču vteda vyfouk. sad

Věřím, že v konečném stavu to bude zvuková lahůdka schopna přehrát kdeco... jen nevím jak je vlastně schopná DT-300, v bedně jsem ji ještě neslyšel.

(upravil MaBat 16. 6. 2009 12:06)

Re: Hrají Vifa a Monacor

Taky už jsem checkovi gratuloval, akorát si stěžoval na jinej prostor, kterej to nabízí, na úpadek "stereo efektů". Tak jestli už si navyknul... Třeba nám k tomu ještě něco poví.

Pozn.: Jestli to bude prodávat (jako že to naznačil), bude to podle mě ideální příležitost dostat se za dobrou cenu k výborným bednám.

Re: Hrají Vifa a Monacor

Mna by zaujimalo ako vystredit tu DT 300, ked ta cievka s tym plastom sedi presne na kolicky na polaku ako serbel na rit, mam to rozvrtat?
A to skreslenie merat pocas hybania s tym celym a opatrne mu nasrubovat ten deklik s waveguide?

Dal som dole tu bielu plst spod kopulky, napchal len molitan do stredu. Co sa zmenilo, je plynulejsie naviazanie bas/vyska. Tu dieru v magnete ma vyznam nechat volnu (ala B&W vyskace) ? lebo tam chcem napchat vacsi a hrubsi kotucik tej plste, ako sa to zmeni.

(upravil check 17. 6. 2009 21:49)

Re: Hrají Vifa a Monacor

http://www.check.wz.cz/docasna/vifa_dt_fotky/dt300_vifa_smer.png
Uprava výhybky ty cháry ještě trochu přeleští i podle ucha. Vejškáč by to chtělo lepší, difrakce tomu taky zrovna nepřispěly. Prostor by se měl taky lehce vyspravit. Je v pořádku v souladu se směrovostí, přijde mi to lepší než typické 7"+1", i když to může být věc názoru a chuti. Prostor opravdu postrádám u dvou písniček ze 70GB playlistu, obě jsou elektronicky dost vyefektované a prostorový efekt je umělý. Např. podání varhan od těchto repráků je masakr smile, jediné dvoupásmo, co jsem zatím slyšel, na kterém se dá poslouchat velké těleso klasiky.
Pro začátečníka stačí, když se vyměří vejškáč na nejlepší stranu usazení kmitky. Všechny úpravy jsem popsal buď já nebo Troels.
Bedny se mi prodávat vůbec nechce, ale možná zvítězí chuť postavit zase něco většího, složitějšího a měl bych tu už trochu moc repráků smile.

Web

Re: Hrají Vifa a Monacor

Ku*va, to je pěkný. Neni to dole nějaký vyhlazený? smile

Re: Hrají Vifa a Monacor

Nikde není nic vyhlazeno. Upravená výhybka je na místě. Původní výhybka přecijenom ten výškáč moc zatěžovala.
Přijďte si je poslechnout!

Web

(upravil check 7. 11. 2009 20:43)

Re: Hrají Vifa a Monacor

Po zkušenostech se Seasem CA21+DT300+WG jsem ještě předělal tyhle moje bedniska. V původním stavu nešlo nastavit nízké dělení kolem 1600Hz, jak jsem chtěl (kvůli fázi). Takže jsem přidal magnet a získaná citlivost upravila podmínky, takže dělit takhle nízko už jde. Upravená výhybka vyšla jednodušší a podstatně lepší. Časem ukážu měření, teďka si užívám zase o kus lepšího zvuku smile.

Web

Re: Hrají Vifa a Monacor

Už jsi si užil? smile  Kde je to měření komplet?

Re: Hrají Vifa a Monacor

Jo, možná dneska.

Web

(upravil check 17. 11. 2009 19:02)

Re: Hrají Vifa a Monacor

http://check.wz.cz/clanky_pokracovani/vifa_dt_fotky/finall_measurement/horizontal_mini.png http://check.wz.cz/clanky_pokracovani/vifa_dt_fotky/finall_measurement/vertikal_mini.png http://check.wz.cz/clanky_pokracovani/vifa_dt_fotky/finall_measurement/impedance_mini.png http://check.wz.cz/clanky_pokracovani/vifa_dt_fotky/finall_measurement/zkresleni_2_2V_mini.png
Obrázky kliknutím zvětšíte. Kolem 100Hz jsou peaky ve zkreslení kvůli díře ve fundamentálu - kecá do toho místnost.
Nějak se pořád nezdála lokalizace a prostor, sváděl jsem to na prostor, ale ono ne. Změřil jsem jednu bednu proti druhé a ejhle vejšky o necelých 0,5dB jinde. Srovnal jsem to výhybkou a těď už je vše jak má být.

Imho špičkový výsledek.

Web

Re: Hrají Vifa a Monacor

Včera jsem měl tu čest navštívit Checka v jeho domácím prostředí a strávit víc jak 5 hodin v přítomnosti těchto zvukově naprosto úžasných bednišek. Na pomoc jsem si sebou přivezl sestavu Harman Kardon PA 2400, AP 2500 a CD HD 970, která Checkovi sloupky úžasně rozehrála. Nikdy bych nevěřil, že 8" středobas dokáže hrát tak líbivé středy a v kombinaci s dobře naladěným basreflexem i velmi, velmi objemné basy. Monacoří výšky v kombinaci s wave guide úžasně pracují. Na celém jejich projevu nic nechybělo, ani nepřebívalo. To všechno ale muselo být velmi dobře sladěné v srci (vyhybce) reprosoustav protože i sebelepší reproduktor bez dobře odladěné vyhybky zvukově nezaujme. Po této zkušenosti bych se nebál dát Checkovi jakoukoliv reprosoustavu k "vyladění" (snad se Check neurazí) protože je to poměrně mladý člověk se znalostmi na úrovni a ví co dělá. Teď vím kde bere sbevědomí když tvrdí že právě probíhající projekt 3 pásma bude stat za to, nepochybuji. Má na to vše co je zapotřebí. Každému tak poctivému projektantovi držím palce v dalším počínání.

Re: Hrají Vifa a Monacor

check napsal:

Nějak se pořád nezdála lokalizace a prostor, sváděl jsem to na prostor, ale ono ne. Změřil jsem jednu bednu proti druhé a ejhle vejšky o necelých 0,5dB jinde. Srovnal jsem to výhybkou a těď už je vše jak má být.

Vnímání "prostoru" v nahrávce ať už virtuálního nebo reálného je ovlivněno frekvencemi v řádu stovek Hz. Úprava tedy ovlivnila něco jiného.

Re: Hrají Vifa a Monacor

Já tě v tom nechám. To něco už je tedy v pořádku a náhodou to lokalizaci a prostor spravilo.

Web

Příspěvky [21 až 37 z 37]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Hrají Vifa a Monacor

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£