Téma: nastavní LAN sítě?

Čau, mám modem za modemem mám router a na router jsou připojeny 2PC tyto dva pc se v siti najdou,jde sdílení,internet,hry prostě vše.
Problém je v tom, že když příjde návštěva nebo nějaký kámoš a píchne se na routera (buď přez wifi nebo přez kabel) tak mu jde bez problémů internet ale když nasdílím složku s daty, chcem zahrát nějakou tu hru tak to prostě nic nenajde jakoby nefungovala LAN síť. Protokoly jsou nainstalovány.
Netušíte čím by to mohlo být?

Re: nastavní LAN sítě?

O jaký router se jedná? Není to TP link?

Re: nastavní LAN sítě?

je to D - link DIR 301

(upravil little 20. 4. 2009 17:14)

Re: nastavní LAN sítě?

Problém s vypadáváním LAN se děje ihned po připojení nového PC nebo až po přesunu většího množství dat? Jak starý je ten router? Zkoušel jsi nějaký jiný router?

Re: nastavní LAN sítě?

je starý cca rok, jiný router jsem nezkoušel.Problém celé sítě vlastně nenastává, on když se NB připojí tak to funguje normálně 2 moje pc pracují normálně ale noteboak nemůže najít LAN síť, Internet funguje bez problémů.

Re: nastavní LAN sítě?

Zvolil bych razantní řešení. Půjč si někde jiný router, zda se to děje i u něj a budeš vědět na čem jsi. Úplně nejjednodušší by bylo pozvat si na to odborníka, ten by to měl hned hotový. smile

Re: nastavní LAN sítě?

jasné.. no možná si skusím půjčit router ... ono je to zajímavé protože jsem zkoušel přehodit pořadí mojich dvou PC mám je na 1 a 2 a zkoušel jsem na 3,4 potom 1,4 atd. a šlape to všude stejně jenom PC které se připojí tak to prostě nejde! zkoušeli jsme 2 nootbuky a nešel ani jeden a zkoušel jsem kámošův nově přeinstalovaný PC a šel bez problémů. Zkoušel jsem i firewall ale nic...
technikovi se mi 350kč/hod moc nechce dávat to rači ještě přejedu různé fora a popřípadě to zkusím přes hamachi jestli to pošlape.

Re: nastavní LAN sítě?

XP, Vista nebo Linux?

(upravil Lojzek 20. 4. 2009 17:37)

Re: nastavní LAN sítě?

kámošomům to dělá na XP prof i na vistě.
Já mám xp prof. a šlape to

Re: nastavní LAN sítě?

Takže přesně popiš jak to máš zapojený. Máš router do něho jsou připojené dva počítače, oba přes kabel, nebo v kombinaci s wifi? Jak máš nastavené adresy, DHCP a podobně? Automaticky? Když přijde někdo s dalším PC(notebook) a připojí se přes wifi nebo přes kabel, tak mu jde net, ale nevidí ostatní PC v síti? Jakou má přidělenou adresu a skupinu?

Re: nastavní LAN sítě?

moje dva PC jsou na router připojeny přes kabel (získat adresu IP ze serveru DHCP automaticky, DNS auto,privat adresa IP -auto ), ano kdyžyž přijde někdo s dalším PC(notebook) a připojí se přes wifi nebo přes kabel, tak mu jde net, ale nevidí ostatní PC v síti. Adresu a skupinu nevím jakou má? (jak se to dá zjistit? nebo změnit na stejnou?

(upravil babakus 20. 4. 2009 17:53)

Re: nastavní LAN sítě?

No tak zkus u toho nově připojeného PC nastavit stejnou skupinu. Průvodce nastavení sítě jsi zkušel? Případně bych zkontroloval nastavení toho routeru, jestli nemá ošéfované blokování přenosů nebo něco podobného. Podobný problém jsem řešil u jednou AP, internet šel, ale sdílení ani prd.

Hledej něco podobného Block IBSS Traffic a  NETBIOS Filtering

(upravil Lojzek 20. 4. 2009 18:18)

Re: nastavní LAN sítě?

dobroš babakusi, díky, tedka tu NB nemám ale jak dojde tak to vyzkoušíme... jdu se čučnout na ten router

jinak ted mě napadá myslíš si že to bude bloklé v routeru? jak jsem kámošovi přeinstalovával Win tak jsem se píchnul na net a šlo to v pohodě i lan...

on ten router kámošův PC našel:
http://s4.postimg.cc/u4bniwrw9/1191_bez_nazvu.jpg

co kdybych tam dal kámošův PC do resserve smile ? myslíte že by to nešlo?
http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1191_r_1.jpg

jinak netuším kde by to bloknutí mohlo býti?
http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1191_r2.jpg http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1191_r3.jpg

Doufám že mě za ty print Screeny místí moc nezmr**jí smile

Re: nastavní LAN sítě?

jeste takovy napad... nekdy byva v routerech nastaveni ve stylu: isolate wireless from LAN a podobne... kdyztak se zkus podivat jestli neco takovyho nemas zaply...

(upravil babakus 20. 4. 2009 18:27)

Re: nastavní LAN sítě?

A ten noťas to neviděl ani přes kabel ani přes wifi, jsi si jistý na 100% smile? Pokud jenom přes wifi, hledal bych problém v routeru a pokud ani přes jedno, tak bych hledal problém v notebooku, jestli to něco neblokuje wink

Re: nastavní LAN sítě?

babakusi myslíš LAN síť? neviděl to ani přes kabel ani přes wifi, skusím, jak jsi psal, jestli je ve stejné skupině a adresy má stejné pouze s jinou koncovkou no.

Re: nastavní LAN sítě?

No zkus a uvidíš. A když na nic nepřijdeš, budeme zkoumat dál wink

(upravil Lojzek 20. 4. 2009 19:01)

Re: nastavní LAN sítě?

dobroš zatím díky:)
jinak jak se dá přesně zjitit v jaké jsem skupině?  já to tu hekuju a nemůžu to nikde najít? ..

Re: nastavní LAN sítě?

Zmáčkni na klávesnici takovou vlaječku (a drž ji) + klávesu Pause. Najdeš to na záložce "Název počítače".

Re: nastavní LAN sítě?

to je ono.. díky jsem kolem toho chodil jak kolem horké kaše ale nevěděl jsem že je to přesně ono smile jinak little ta horká klávesa je namachrovaná smile prvně jsem přemýšlel co myslíš tou vlaječkou smile pak mě bliklo že asi nabídka start smile
Skupina je SKUPINA smile dobrá skupina