Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » zosilnovac 2x20-25W

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 24 z 24]

Re: zosilnovac 2x20-25W

Tranzistorový DPA110 by bylo nejlepší řešení z hlediska kvality,ale třeba stavebnice KJD4780 SX od EZK koupená v GM
za směšných 460Kč je prostě nepřekonatelná.Je to během chvilky postavené a pokud vemeš i stavebnici nějakého zdroje máš to za dvě hoďky hotové,jen si dát pozor při montáži.A nemyslím si,že bys na těch bednách poznal rozdíl.Na to jsou ty LM příliš dobré.Jedině že bys to myslel se stavbou zesíku vážně a chtěl se něco naučit,na to je DPA fajn,nechá si toho dost líbit a pokud máš osciloskop nevidím v tom problém.

Re: zosilnovac 2x20-25W

Pepazdepa: Není to všeobecná pravda. Dobrý zesilovač hraje dobře i potichu, nezáleží na tom, na jaký výkon je dělaný.

Web

Re: zosilnovac 2x20-25W

Ono je celkem dost velký rozdíl bydlet v rodinném domku odděleného z obou stran zahradou, trávníkem. A naopak v paneláku, kde žijí sousedé s nemluvňaty. Pro normální poslech je výkon zesilovače v paneláku 25 W - 50 W (žánr, citlivost beden atd.) až až. Dobrá, pro ty špičky a pro dhvíle kdy je člověk doma v bytě sám je potřeba dimenzování výkonu vyšší. Ale 2x50W je už naprosto dostačující hodnota pro dvou nebo třípásmové bedny. Subwofer je kapánek jiná kapitola, ale ani tak se s ním nedá v paneláku příliš vyskakovat. A ještě omílaná připomínka pro nezasvěcené, mezi 25 a 50 watty je rozdíl dost malý. Výkon zesilovače je pouze parametr dimenzování - co je schopen dodat. Jedná se o časově velmi, ale strašně velmi proměnlivou hodnotu! Stačí jiný žánr a subjektivní hlasitost je jinde než  výkon (frekvenční spektrum). Vím o čem mluvím. Bohužel, jsem ten z toho paneláku.

(upravil Phalanx 21. 4. 2009 22:49)

Re: zosilnovac 2x20-25W

Mozem potvrdit ze SPS50 nesumi (pouzival som ho dlho ako zosik pre repraky k PC, co boli vpodstate nearfield monitory 40cm od ucha smile ) a prakticky nehreje, aj pri maxime (co bolo pri kolejnych party urcite viac ako Xlin big_smile ) co dokazem do mojich basacikov narvat - 20W (ARN-130-60/3) sa nie je schopny zohriat na vacsiu teplotu ako mierne vlaznu. Pri beznej hlasitosti ma chladic teplotu vzduchu ... Kvalitu porovnat nedokazem, ale spokojny som smile

Příspěvky [21 až 24 z 24]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » zosilnovac 2x20-25W

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£