Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Ostatní technika » Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 39]

(upravil Zorg 15. 9. 2009 9:30)

Téma: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

NAD goes HD:

www.hometheaterreview.com napsal:

Owners of NAD's flagship Theater Series components -- the T 175 Preamp- Tuner-Processor and T 785, T 775 and T 765 AV Receivers -- will be able to upgrade these products through the Upgrade Module Program. In the first quarter of 2009 new HD versions of its Theater Series A/V Receivers and Surround Sound Preamplifiers will incorporate these new modules and also allow for further dealer installed customization. The MDC modules will be available from authorized NAD dealers and custom installers in January 2009 and priced as follows:

Module Price MDC AM 100 $400 MDC AM 200 $600 MDC VM 100 $400 MDC VM 200 $950

Jupííí! NADí předek na kino bych si moc a moc přál, mňam!

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Noo, první série T175 se číňanům moc nepovedly, byl to hodně těžký porod. Servisní centrum nás doslova bombardovalo mailama, jedna úprava za druhou a nakonec jako chuťovka nutnost vyrobit speciálně zapojený sériový kabel a vyměnit firmware.
Ale už je to v pohodě, další série už byly bezproblémové.

Poslal bych nad Čínu několik desítek bombardérů naložených Car-bombami. Proč?
Aby se zase práce pro evropské, americké a ostatní firmy vrátila do Evropy, Ameriky i jinam a ty žlutý zmrdi neměli možnost to takhle kurvit. Aby to vyráběli naši lidé, kteří vědí CO dělají a PROČ to dělají.
Ona totiž výchozí dokumentace k T175 byla naprosto v pořádku, zkurvila to žlutá držka, co nacpala do osazovacích mašin jiné součástky, než byly předepsány a do pamětí nalili jimi poškozený software.

Web

(upravil Zorg 15. 9. 2009 15:45)

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Dnes už starší Onkyo PR-SC886P se dá sehnat kolem 35k, pořád dost, ale poměr cena výkon je asi to nejlepší, co můžete svému kinu dopřát. Dnešní klasika 7.1 dokonce se symetrickými výstupy.
Nejnovější zběsilost PR-SC5507 umí 11.2. Copak těch 11, ale zaujalo mě .2 - za předpokladu, že to má oddělený management těch 2 subwooferů, už by se to dalo nazvat "použitelné řešení" a nebo pro většinu místností bez pastí atd. je ideální stav 3 a více? (líp mě to formulovat nešlo uui) Čím pak takové hafo subů "ovládat"? Výstup na 2 suby už má totiž dnes kde co - od levných Onkyí po Yamahy...

EDIT: ono teda to 11.2 je fakt brutus, aneb jak by řekl audioholik - are they nutz?! Nebo spíš are they FUC**** nuts, jak by řekl Zorg lol

http://www.audioholics.com/reviews/receivers/yamaha-rx-z11-first-look/RX-Z11-speakers.gif/image_preview

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Ahoj. Zajeď se podívat ke "Kuně". Má novej receiver Denon, používá ho jako dekodér a předzesilovač ke kinu, hraje dost solidně. Také má subwofer s 12" Eighteensoundem a ještě malinkej DAC ode mně.

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

11 reproduktorů? Centr na zemi a 2 SR reproduktory za hlavou - k čemu? Drahé, masově neprodejné, odsouzeno k zániku. IMHO.

(upravil chyna.cz 17. 9. 2009 17:12)

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

nechápu XX.Y receivery... existuje nějaký kino 5,1 se solidním zpracováním a cenou okolo 15 tisíc? klidně ibazarový? napadají mě jen HK...

todle by bylo použitelný?
http://www.hifibazar.cz/detail.asp?id=1332

Web

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Měl jsem doma 7.2 zhotovené ze 7 kusů Proteusů ( http://www.humblehomemadehifi.com/Proteus.html ) a dvou subwooferů Almighty osazených JBL 2226H ( http://www.speakerbuilding.com/content/1014/index.php ). Jako DK to bylo perfektní - ale chtělo to prostor.
Dnes mám špičkové (dle mne) stereo a jsem spokojen - i hudební DVD jen ve stereu zní velice dobře a ani neschází ty repra okolo. Faktem je, že nyní mám poslechovku malou (4x3 metry) a do ní by se to monstrózní 7.2 již nevešlo....

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Vrahu!!

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Franku,
já se nebráním vrátit se ke zvuku multikanálu, ale dnes mám celou svoji audiotéku na HD v PC a zněj pomocí profesionální zvukovky Lynx ONE jedu digitálně dál. S jedním z těch subwooferů Almighty jsem se po přestěhování pokusil i žít, ale byl moc velký a posléze jsem zjistil, že k mým současným Philips FB860 jej nepotřebuji. Ale mohu ti říci, že to byla krásná doba to nejen stavět, ale posléze na tom celém kompletu hrát. Život ale šel dál a dodnes je hudebních nahrávek ve vícekanálu nic moc, koncertů na DVD již víc, ale přesto se to špičkovému stereu nevyrovná.
A když spojím obraz a stereo zvuk, tak jsem spokojen.

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Ten Harman je za tú cenu super a výkon je na rozdiel od konkurencie aj reálny. V tej recenzii má S&V chybu, nemá 1 pár, ale 2 páry tranzistorov na každý kanál!

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

právě nad něčím podobným uvažuju tak v půlce příštího roku (po autu a mobilu) pokud bude stále práce...

Web

(upravil Zorg 17. 9. 2009 19:13)

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Souhlas s #9, mě šlo hlavně o ten počet subů a jejich ovládání:
- máte někdo zkušenosti s x.2 receiverama, jak mají udělanej SW management, jestli se dá nastavit každej zvlášť atd.?
- 2 jsou pořád málo abych minimalizoval průsery v průměrné místnosti?
- jak jinak jich víc (třeba 4) ovládat, jakým udělátkem (předpoklad mám 1 SUB pre-out)?

methman: pozor, ono už i Dolby: http://www.dolby.com/consumer/technolog … tails.html
Tím neříkám, že se to musí masově prosadit, ale třeba se jednou budou dělat opravdu 3D mixy a třeba budou znít dobře. Dolby byl vždycky velkej hráč.

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Obávám se, že tam žádné extra ovládání SW nebude. Mám taky 2SW linky z receivu a nemají samostatné ovládání. Proč taky? Nejlevnější ovládání více SW je Bery DCX. Napojení přes DIbox se ziskem 14dB nebo SPDIF přes transformátor. Nebo SubSenioři v dostatečném počtu.
ad. Dolby - vtip je v tom, že přidání dvojnásobku reproduktorů nemusí nutně vést k dvakrát lepšímu zvuku. Ono to může být lepší, ale jen o píď. O téhle věci si přečti v knížce F. Toola. Je tam výtah z obsáhlé studie. Jako reference 24 reproduktorů vs. 2-5 reproduktorů a v různém rozmístění.  Btw. všiml jsi si, rozmístění SR u Dolby, kde to dává smysl vs. #3?
Měli jsme převratné SACD a máme DVD-A. Co znamená proti MP3 na flashce? Nevýznamné promile. Stereo a 5.1 jsou stále ještě dostatečně dobré formáty na to, aby se utrácelo navíc.

Chyna: Pioneer VSX 912 má údajně minimální přechodové zkreslení. Je to už starší stroj, ale dá se předpokládat, že další 91_ budou na stejných švábech. Za 10+ tisíc jsou v bazarech i NADy jestli tě berou.

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

No já nevim Zorgu, chtěl bys to mít super, ale pak až to budeš mít rovný zlistíš, že Ti to vubec nevyhovuje, protože to hraje na hovno...

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Já myslím, že 5.1 nebo stereo je přesně akorát. chæeš předek, přez kterej pujde i video signál? Nebo čistě zvuk?

Web

(upravil Zorg 18. 9. 2009 13:34)

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Frank: ne, já sem takovej, že když to bude hrát tak, jak má, budu štěstím bez sebe. I když se mě to nebude líbit, klidně tu onanii podstoupím a budu se trýznit v představě, že ho mám delšího lol

Milan: předpokládám, že jo...zdroj-hdmi(dts-HD, TrueHD, DSD, MLP, LPCM...) -> [decode(dts-HD, TrueHD,...) -> preamp] -> amp -> speak

Methman: Těch 11.1 jsem dal spíš pro pobavení. Toho rozmístění jsem si všim. Je jasné, že většina lidí bude mít problém rozmístit i 5 reproňů, nehledě na to, že většina zdrojových "dat" je max 5.1. Podle mě se stejně dá s úspěchem pochybovat o lepším výsledku u 7.1 (a více v jedné hladině) vs. 5.1, pokud je kvalitně udělaná nahrávka i instalace, ty 2 zadní podle mě nejsou (doma) k ničemu. Ale víc subů, jak jsem pochopil, je náplast na průsery místnosti. Co máš za rev?

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Zorgu, tvoje dilema ti nezávidím. Když půjdeš do něčeho lacinějšího (ne TOP, jen zaplatitelný vyšší střed), tak budeš mít zbytek života pocit,žes udělal chybu a měl jsi jít až k TOP. Když půjdeš úplně k TOP tak sice budeš chvilku štěstím bez sebe, jak píšeš, ale až vystřízlivíš, tak zjistíš jakou jsi udělal chybu a kolik tě stála. A bude jen na tobě, zda si to přiznáš (to umí jen chlap), nebo "...když se mě to nebude líbit, klidně tu onanii podstoupím a budu se trýznit v představě, že ho mám delšího" a na fóru to budeš názorně předvádět, protože si tu chybu nebudeš chtít přiznat.

To co tak obdivuješ = pouze byznys, neber to osobně. Já jsem si tím prošel a nakonec jsem přivítal, že musím do menšího (až malého), kde to není kam dát. A dnes nelituji.

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Chybu klidně přiznám. Já už vyhodil takovejch peněz za píčoviny. Ale podobně jsme tu postižený všichni - 90% populace čůrá blahy z lowendu a ani nemá ambice jinak.
Neřikám, že si hned poběžím koupit předek za 100k jenom protože je 11.1. Ideálně bych chtěl vše tahat z kompu (tvixe/oppo bd/..) po HDMI, multich už třeba rozkódované do PCM, dál multich DAC s HDMI-in, preamp, konec, bedny/suby. Zatím v tom řetězci vidím "jen" jeden problémovej bod, ostatní se dá udělat relativně slušný. Samozřejmě ten kombajn 886 za ~35k je bez práce, ale je otázka, jak říkáš abych pak nelitoval, jak moc je to pod TOP (vůbec si nedělám iluze) a nebo naopak, jak moc a o kolik vztaženo k nárůstu ceny je to lepší než když třeba z 607 jen vyvedu preouty...

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Tak se podívej na tyto AV předzesilovače:

http://www.dj-eshop.cz/denon-a7100-p-99 … b6b6b7d00b

Denon A7100

S těmito parametry:

7.1 Balanced Line Level XLR Outputs (+4dB/-10dB - switchable) 
Balanced XLR Auxiliary Audio Input (+4dB/-10dB - switchable) 
HDMI Video Switching (ver. 1.1) (2 sources) 
192kHz/24 bit Crystal® DAC for all 8 Channels 
32 bit Digital Surround Processing Chipsets 
Set-up menu via Video Outputs (Composite, S-Video, Component) 
Video Convert Feature (Composite/S-Video to Component) 
Dolby Digital EX, Dolby Digital, DTS ES (Discrete 6.1, Matrix 6.1, Neo:6) Decoding 
Dolby Pro Logic IIx (Movie, Music, Game) 
Circle Surround II (Movie, Music, Mono) 
HDCD Decoding 
RS-232C Terminal for System Control 

Nebo Violet Audio ADP61

na http://www.audiopolis.cz/index.php?sect … viewcat=20

S těmito parametry:

7 XLR / symetrických výstupů
24-bit 192kHz D/A převodníky na všech kanálech
24-bit 192kHz A/D převodníky na všech vstupech
Digitální Bass Management systém
Generátor růžového šumu pro nastavení monitorů
Sluchátkový výstup
Dekóduje Dolby Digital, Dolby Digital Surround EX, DTS, DTS ES, DTS ES Matrix, DTS 96/24, DTS Neo
1 x AES EBU digitální vstup
1 x optický digitální vstup
1 x 25pin multi-channel 5.1 vstup

Oba do 20 tisíc, ale musíš nakonec připočítat cenu zesilovačů....., takže to vyjde "nastejno".

(upravil Zorg 18. 9. 2009 22:11)

Re: Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Kdybych tyhle vykopávky chtěl, už bych je měl doma tongue Postrádají buď hdmi 1.3b nebo hd dekodéry. Ale před 10ti lety bych řek slušný! Čímž nechci říct že sou to blbý stroje, hlavně nemaj 1000 zbytečnejch volovin co člověk nepotřebuje, ale prostě nejsou na HD (jo, asi sem marketingově zmagořenej, ale chci to tak).
Ale o tom to téma nemělo bejt, co Zorg chce smile

Příspěvky [1 až 20 z 39]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Ostatní technika » Vícekanálové předzesilovače (pro domácí kino)

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£