(upravil MaBat 10. 4. 2009 10:56)

Téma: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

http://www.studioline.cz/?sec=item_deta … mp;id=6202

Slyšel jste to někdo hrát? Přiznám se, že tohle řešení by mě nanapadlo (http://www.studioline.cz/data/mod_eshop … t/big3.jpg)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

Taky by mne zajímal názor na toto uspořádání. Prosím zkušené (Dawsoo, Pistole i jiní) o Váš názor. Děkuji.

(upravil pistole 28. 6. 2009 21:00)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

dost to nechápu proč zrovna takhle..... nevím k čemu je dobré mít maximální směrovost horizontálně a minimální vertikálně.
dost možná ale pro to není žádný důvod a jde jenom o manýr výrobce...

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

Horny jsou příliš malé, než aby spravily horizontální směrovku. Vertikální sice vyjde hodně dobře, ale horizontální bude stát za prt.
Cílem asi bylo ostřejší stereo a uchometrické zvětšení bedny. Takhle se to ale nedělá.

Web

(upravil MaBat 29. 6. 2009 13:46)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

No o tolik menší, než je WG300, to nebude (pravda, Neo3 je o fous větší) a hodně záleží, kde je to dělený (mimochodem tu Neo8 tu mají puštěnou hodně dolů)... Škoda, že tam není taky fotka zezadu. No chtěl bych ty směrovky vidět.

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

To samý co pistole... s malou poznámečkou ... zapomínáte pánové že bedny nejsou jen o nějakejch blbejch směrovkách ale hlavně o dojmu z poslechu muziky přes ně... big_smile pro mne je to jen designovka nic víc...

Není co dodávat...

(upravil MaBat 29. 6. 2009 15:51)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

Až na to, že dojem utváří velkou měrou právě (ne-li především) ty směrovky (omni / WG / dipol / ...)
Neříkám, že zrovna tohle má Martin Logan promyšlený, nebo dotažený (je to kšeft a svět marketingu), ale evidentně tím něco sledovali a nechali to právě takhle, a evidentně nad tím přemýšleli.

Nekaž snahu bavit se o objektivních věcech a netahej sem dojmologii (tam můžu svést jakýkoli téma a pořád budu mít pravdu) smile

(upravil dawsoo 29. 6. 2009 17:44)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

matbat:
Nebudu neboj dokud však sem budeš psát takovýhle krávoviny a ničím nepodložený dohady když tvý zkušenosti a praxe v oboru = nule, tak je psát budu... směrovka je pouze jeden z parametrů který lze měřit a nějakým způsobem se podílí na tom jakej je výsledek... je to mnohem komplexnější věda než si dovedeš hochu představit smile Neměj strach nebudu už rušit vaše tlachy, já už sem stejně nelezu... na tenhle post jsem reagoval jen proto že mě na něj  upozornil pistole s tím jak já to vidim... můj názor je ten že reprák tohodle tvaru umístit tak jak logan je kravina to je asi vše co bych k tomu řekl... To že ty si myslíš něco jinýho je mi vcelku šumák.

A malá poznámka na závěr... právě o dojmologii tahle oblast nejvíce je... "věda" nebo jak to nazvat má hledat jen souvislosti mezi tou tebou podceňovanou dojmologíí (tady je vidět nejvíc tvý diletnatsví protože kdybys něco věděl nepodceňoval bys to) a objekticníma měřitelnejma parametrama. Tolik můj názor... psal jsem to víceméně hlavně proto že to nevidím tak jednoznačně... vypichovat jeden parametr na úkor ostatních není cesta k nejvyšším metám big_smile

Není co dodávat...

(upravil MaBat 29. 6. 2009 18:34)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

Nemám potřebu se pořád obhajovat... To, že výsledky subjektivních testů poslechu v "domácích podmínkách" (tj. statistický zpracování dojmů) dobře korelují právě, a dá se říct taky pouze, s výkonovými/směrovými vlastnostmi beden a odpovídajícím měřením, je prostě fakt a jsou o tom popsaný spousty článků - výsledků letitých pokusů (který ty nejenže nečteš, ale ani ty věci neměříš). Zbytek je dojmologie, ne tohle.

Takový vlastní výzkum přirozeně nikdo z nás nedělá a nikdy dělat nebude, to ale nijak nesnižuje jeho váhu (a dokonce ani nezáleží na tom, kdo co tvrdí smile ).

Repráky samotný musí jen umět dodat návrhem požadovaný SPL, být mechanicky v pořádku a nebýt prolezlý rezonancí. Zbytek je fetiš.

- Aby bylo jasno, už se nebavíme o ML.

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

MaBat napsal:

......Repráky samotný musí jen umět dodat návrhem požadovaný SPL, být mechanicky v pořádku a nebýt prolezlý rezonancí. Zbytek je fetiš.

- Aby bylo jasno, už se nebavíme o ML.

To je skutečně odvážné tvrzení MaBate.....

(upravil MaBat 30. 6. 2009 8:25)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

Máš pravdu, ještě záleží (může záležet) na tvaru poklesu intenzity pole na konci mezery. Ale to je asi tak všechno. Nebo víte ještě o něčem? (ono i tak to nejsou zrovna malé nároky)

Chtěl jsem tím říct, měniče samotné nejsou místem, kde se láme chleba. Někteří to jen neradi přijímají, protože prostě mají rádi se v tom hrabat... (aniž by si dali práci zjistit, na čem opravdu záleží a nimrají se v minirozdílech, který pokládají na vyšší mety) smile

(upravil dawsoo 30. 6. 2009 16:41)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

Aleska:
Aleši nesmíš to brát moc vážně,tady mladý maestro se tomu věnuje rok (nebo o pár měsíců víc)a ví všechno nejlépe. Dohadování se s lidmi jako matbat a spol už dnes považuju za ztracený čas... napsal jsem jen svůj názor na věc,z důvodu že ty jsi si to ve #2 přál... obrázek a na čem záleží a na čem ne si každý musí udělat sám... Je to hlavně o zkušenostech a preferencích ... navíc existuje x přístupů a škol k řešení zadání co nejlepší možné reprodukce hudby...pokud by bylao jen jedinné správné řešení všechny bedny by vypadaly stejně big_smile Velká chyba je  zaměřovat se jen jedním směrem na základě studia nějakých pramenů dostupných na netu bez ověření v praxi je minimálně hodně krátkozraké pokud budu diplomat. Tudy cesta nevede hodně věcí se jeví ideálně na papíře a při postavení prototypu je vše jinak lol O tom to je...

Není co dodávat...

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

Aleska: je to kravina a designovka, žádnou myšlenku za tím nehledej. Tedy přesný opak všeho, co dělá dawsoo..

Hlavně si nezapomeňte natřít membrány lol

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

MaBat: rádi uznáme tvoji kompetenci něco hodnotit .... stačí maličkost.
Předveď co jsi postavil

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

Problém těhle typů, co maj hodně načteno a komentujou a teoretizujou, když to řeknu pěkně (jako je třebas MaBat nebo OPA) je ten, že nikdy nic nepostavěj.

(upravil MaBat 30. 6. 2009 18:52)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

pistole: jo, to je jediná věc, na které jsi schopen mě nachytat a dobře to víš. Povím Ti to takhle: jak je vidět, ani velký počet vyrobných kusů nezaručuje, že člověk pochopí důležitost vyzařovacích diagramů, které tu má dawsoo pořád tendenci podceňovat ("měřím jen do 15 stupňů, víc mi netřeba", aj.) Hodnotil jsem jen tohle, nic víc, jak jsou na tom ty Logany nevím a Ty evidentně taky ne.

To, co stavím teď je poloaktivní čtyřpásmo Neo3 + Neo8 + 8PS21 + 6x8" jako distribuovaný subbas, monopól s užší horizontální směrovkou, v rámci možností těch měničů.  Právě s konfigurací, jako má Logan jsem si hrál asi před dvěma měsíci.. nakonec jsem to opustil (neměl jsem to teda tak dotažený jako oni), ale z úplně jiných důvodů, než že by se mi to zdálo jako kravina (mj. nemám dost místa na takovej dipól). Na Geddesovo věci nemám, takže jen různě laboruju. Neo8 bude mít poměrně hluboký WG, to už je teď jistý, pro mě je třeba kravina dávat to na desku.

Zkusme teď k věci...

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

Já na tom evidentně jsem tak že vím jak se to bude chovat... neb ty měniče mám změřený (pracoval jsem s nima) a znám i jejich chování směrově a rozhodně dále než za 15st.
To jedíné čím jsem tě nachytal (a věř mi že to nebylo cílem) je totiž to nejdůležitější pokud jsi nepředvedl hrající bedny všechny tvé komentáře budou brány s patřičným koeficientem hodnověrnosti. Nemám nic proti teoretikům ale musí taky něco předvést . Takový Velký bobo například, ukázal že vedle teoretizování dokáže toto přenést do špičkového výsledku, takže až postavíš něco jako aragorny tak budeme všichni pozorně poslouchat. To mi věř.

(upravil MaBat 30. 6. 2009 18:50)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

Mám to samozřejmě změřený taky, kolem dokola. Nevíš, jak se ale bude ve výsledku chovat ten jejich "zvukovod" - v kombinaci s dipolem tak, jak to mají, to si troufám tvrdit.

Není k tomu daleko, to mi věř big_smile

(upravil pistole 30. 6. 2009 19:01)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

no troufnu si říct že vím i jak se projeví ta horna, v dipólu- taky to mám vyzkoušený.

a jinak nebudu na tebe tvrdej nemusíš udělat nic lepšího než aragorny- stačí když postavíš bedny , který podávají líp prostor než bedny od dawsa. když se mu snažíš dokázat , že je ignorant.

(upravil MaBat 30. 6. 2009 19:04)

Re: Martin Logan Mosaic (Neo8 + Neo3)

pistole napsal:

stačí když postavíš bedny , který podávají líp prostor než bedny od dawsa

Který? A co to znamená "podávají líp prostor"? Jen abych věděl, co "správně" pokazit...

Dojmologie.