Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 5 z 17)

Audioweb.cz » Projekty sloupových reprosoustav » KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 ... 17 »»»

RSS

Příspěvky [81 až 100 z 327]

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Jooooo, no všák!!! já to chápu zcela, proto jsem psal prve, že byste mohli nějak ty "mýtické zlepškováky" sepsat - protože každý z vás ví něco. a když se pak mrknete do takového většího přehledu, kde bude pod sebou deset - patnáct "zaručených stoprocentizátorů zvuku", určtě to kdekoho pobaví smile
díky každopádně za dovysvětlení smile

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Čoveče ty zaručený stoprocentizátory už někde byly, myslím... Nebo jestli ještě na starým fóru...?

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Hej hifi voodoo od furiousa, ale neviem to nájsť. KomBAjn, pre začiatok skús použiť pemzu, to je základ smile

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Jo, voodoo zmizelo sad To se nemělo mazat ale dostat TOP smile

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Já jsem se vůbec nevyjdadřoval k tuzemským kabelů, nikomu jeho názor neberu ať je jakýkoliv. Myslím , že nejsem sám, třeba Jamo už se zmínil o dvojlince, že tu nebrat. Dvojlinka je vlastně anténa, obrazně řečeno.
Docela mi to vyznělo , že je jedno jaké kabely  dáš k bednám. Pánové , je to jeden z článku celého řetězce a podle toho se k tomu musí přistoupit.
Nedomnívám se , že pánové Kimber , Cardas,Van de Hull,Kraut jsou  jen schopní manažéři , že jsou schopni svoje smyšlenosti  prodávat za takový prachy a ještě k tomu takovou dobu.
Něco o kabelech si tu zmínil Paolo, ale to bylo asi trošku jinde na jiném webu, dal se cestou koaxiálních kabelů. Není zdaleka jediný , svoje filozofie na tom založily i firmy.
KUmBAjz- asi tě to docela finančně vysálo, na netu kolují Paolo repro kabely , zkus se ho zeptat na půjčení , pujčit se dá i v různých  prodejnách. Za trošku prodloužený víkend zjistíš pro dlouhodobějším poslechu  zásadní rozdíly mezi dvojlinkou  za 50 Kč / metr a těmito nesmysly.

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Kdyz se dvojlinka zkrouti, nevim, jak by mohla fungovat jako antena... To jen tak na okraj.

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Netopieri...
Keď sa na kábel od zosi k bedni nachytajú mikrovolty bordelu, čo sa stane? Nič. Impedancia je tam malá, citlivosť sústavy nízka... To nech dakto hovorí že keď pripojí 3m kábla k bedni,t ak to začne šumieť či čo?

Web

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Kabely jsou určitě alchymie... ale nadruhou stranu mi přijde trošku přehnané řešit "dosyta" kabely k bednám, které mají na kanál 1,5 metru a tloušťku u mě 4x dvojlinka průřezu 4 mm, přitom na basáku - výhybce (220 Hz) mám tlumivku, která má mám pocit několik desítek metrů drátu průřezu 1 nebo 1,25 mm (nevim přesně). Jestli se někde proud impedančně ztrácí, tak především v té cívce. Takže si myslím, že kdybych měl cívku z drátu průřezu 3 mm, stejně jako to má N.A na Lucidech (cívka má skoro pět kilo a to nemá tak nízko děličku do toho třípásma) tak by to bylo znát na zvuku daleko nejvíc než káble. I když nepopírám, že kvalitní repro dráty jsou určitě znát.. ale určitě udělají větší službu u dvoupásma, kde je dělička třeba 2500 Hz, a cívečky jsou tudíž relativně malé a mají malou impedanci než u mě, kdy ty tlumivky mají i při sebevětší snaze mít je kvalitní impedanci větší. Tlumivka z trojky drátu by mě asi zrujnovala... ale chtěl bych slyšet rozdíl.. Mimochodem N.Aho Lucidy jsem poslechl - sice velmi krátce, ale poslechl na High Endu a nestačil jsem čumět. S tím aparátem na čem to měl puštěné to opravdu hrálo neskutečně. To mít doma, pro mě konečná... akorát to je ještě trošku jiná cenová... ale bylo pro mě velice podnětné se dozvědět jak hrají bedny a aparát za tolik a tolik - nebo třeba aparát za dva miliony. po příjezdu domů jsem sice měl pocit že mi to vůbec nehraje, na druhou stranu když porovnám ceny všech těch aparátů, poměr zvuk/cena u mě doma není podle mě zase tak špatný....
kdy ke mě konečně někdo zajde?

(upravil kurpelm 19. 3. 2009 16:35)

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Kurňa, ako je možné že som Ťa zabudol pochváliť? Tak tourobím teraz, fakt poklona za toto veldielo.

Káble máš dobré, netráp sa tým...
Kým som netušil že pred basákom v mojich bedniach je 18mH vzduchová špulka s Rdc 4,8ohm (sústavy majú 15ohm), tak som sa s káblami a zosilňovačom trápil, aby mal dobré DF... Teraz na to už dlabem lol

Web

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

resit kabely vyznam ma, ale az od urcite kvalitativni urovne celeho aparatu. Prozatim bych je neresil.
jinak moc pekna prace wink

jo a pokud si dobre pamatuju nekde tu byl dokument od p. Sykory myslim, kde celkem hezky popsal vliv kabelu a mozna tam bylo i nejaky mereni, ale to uz nevim sem prilis derava hlava smile

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Keď už samý OT. Ako sa hájendisti vyrovnávajú so zistením, že v nahrávacom štúdiu je kábel obyčajný profi? Šak to neni ani striebro ani teflon, že krautwire lol.

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

...tak jsem před chvílí (sousedi museli mít z vrtačky nelíčenou radost) namontoval místo původních kol tři hroty - respektive pozůstatky nosných kovových částí od těch koleček. Doufám, že se mi teď o ten bezmála dva metry vysokej sloup někdo vopře a celý to udělá bác... páč stabilita sice je, ale jakmile se do toho trochu zatlačí, je to "nahraně"... každopádně nahlas nadosraz úplně jsem ještě nehrál, ale celkově oproti kolům rozdíl v přesnosti zvuku nepociťuju, jak mi všichni avizují. Asi jsou ty hroty málo hrotovatý...  (váha na jeden 25kg!!!) každopádně mám aspoň klid až mi sem někdo vleze a bude rejpat, že "tam mám kola"...
čůz bůs bejbus brutus soundus
kubánec

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Ke kablíkům ještě maličko.
kyselym :   resit kabely vyznam ma, ale az od urcite kvalitativni urovne celeho aparatu- přesně tak jsem myslel ,a doufám nenapsal jinak , osazení  nej od Visatonu, slušný CD i zesilovač a k tomu tohle?? Já se jen vyjádřil vlastně k tomu , že vliv kabelu  se v tomto případě bude chovat tak , že celou soustavu drží hooodně při zemi, možná ji brání v rozletu -snad je to srozumitelně napsané. Jinak s tebou souhlasím , fakt mooc pěkný, ale to už jsem se taky vyjádřil  jestli smím.

Michal :  Kdyz se dvojlinka zkrouti, nevim, jak by mohla fungovat jako antena... To jen tak na okraj.- to by potom nebylo opravu co řešit, ale repro kabel má ve určitém poměru základní veličiny a toho dosáhnout je docela problém, vezmi si zvonkovej drát a zkruť si ho , budeš z toho mít Kimber PBJ??, to asi těžko , vezmi si kladívko a můžeš si doma udělat techologii Varistride tedy proměnný průřez kabelu a repro kabel je na tom  úplně stejně- Kapacita , odpor , indukce, izolace nebo vzneseně dielektrikum,rychlost přeběhu a pak těch hromada dalších snad méně podstatných  veličin ti dělají  výslednou  zaležitost.

jean : a ty máš doma studio??? já nevím jak ty , ale já se doma snažím jen dohnat  nedokonalosti. Studio bylo stavěné nebo dělané proto , že se zde hraje a následně zpracovává , já doma zejména bydlím. Použité materiály  je další věc a pak jsou cesty jak toho dosáhnout, stříbro 7x lepší vodivost než měď, čistá měď je dražší jak čisté stříbro, proč by se tedy používala měď? A jsou firmy , které do stříbra nepůjdou. Je to jejich filozofie pohledu na zvuk. Teflon je dobrý izolant za velké peníze , vzduch je lepší izolant a je gratis. Proč by se nedělal koax RG 62 který vzduchovou izolaci má  jako špičková věc mezi přístroje?? Van de Hull jednotlivá uhlíková vlákna vkládá do teflonového  obalu. Z toho  něco plyne ale závěr ať si každý udělá  sám.

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Pavelst, řekl bych že ses nechal dobře zmasírovat... smile

Web

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

tento prispevek je ciste muj osobni nazor a nevyjadruje nazor tohoto fora (pro mistra F.) ani nemusi byt nutne technicky spravny.

Proc sem tahas zvonkovej drat? To kdyz se rekne, ze zkrouceny drat neprijima ruseni tak jako vedle-sebe-jdouci objevili uz telekomunikacnici, sitari... A ano, treba k vyskaci od vyhybky bych uplne klidne pouzil treba uzounke lanko. Ka basum klidne CYKY a budu vcelku klidny a nebudu se ani probouzet v noci zpoceny hruzou.

Az ted bude hotovy novy showroom, urcite si na Halcru a nejakych top-end bednach overim vliv reprokabelu, protoze uz me to nebavi. Neberu nikomu vliv signalovych nesymetrickych kabelu, jsou tam nizounke urovne napeti. Zvlast, kdyz nekdo da na obycejne cinch konektory zlacene, protoze je to proste jako lepsi a nedchazi mu, ze zlacene patri na zlacene atd...
Popravde bych si tipnul, ze kdyz propojim komponenty za milion a repro za milion a pul levnou slabou dvoulinkou na delku treba metr a pul, ale obalim ho do deseti buzirek a opletu, ze to bude mit silu jako hadice u benzinky a nakonec podlozim izolatory, bude 90% vsech hifistu upozornovat, ze ta cistota a jiskra ve zvuku je prave diky tem novym kabelum, protoze oni doma maji jine kabely a hraje to uplne jinak...

Netopyrum se timto omlouvam a autorovi techto beden taky, ze mu sem lezeme.

Behem psani tohoto prispevku nebylo zraneno zadne zviratko, prispevek k emisim CO2 byl minimalni.
PS: Samozrejme, ze ty testy budu delat za uplnku a vezmu s sebou nejakou pannu a dostatek cesneku.

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Bohužel ty "propastné" rozdíly ve zvuku záhadně mizí, pokud se uspořádá slepý test - najednou nikdo není schopný poznat, který kabel byl ten super za 30k a s klidem označí jako nejlepší obyčejnou dvoulinku za 40Kč/m. Ale jsem rád, že se hifisti bez drahých kabelů neobejdou a zaručeně tam slyší rozdíly - vždyť z čeho by pak výrobci kabelů žili.

(upravil jean 20. 3. 2009 11:23)

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Verím tomu, že káble majú značný vplyv pri aktívnej bedni, lebo tam je minimum prídavných odporov. Ale vzhľadom na to, že tam má tlmivku jak hrom, asi rozdiel medzi 16mm2 cyky a UltraAgCuPPvampírvirgin káblom veľký nebude.

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Michal - zkroutit dráty znamená jednu hodnotu snížit a druhou zvýšit , tedy rozhodit poměr a o tom jsem mluvil. Poměr je skoro ve všem , tak proč by neměl být v tomto .A ta tkanička  k výškám tě dovede k tomu , že to máš jako zavřený hadi v plechovce, i výšky mají svůj objem , barvu , dozvuk, hmotu. Zabýváš se basama a výškama, největší množství  informací je přece ve středech a nižších výškách- podle dělení a tam to budeš řešit kompromisem??
Slepý test- je krátkodobá záležitost a  spousta lidí se nechá nachytat na brilantnost prvního dojmu .
Tlumivka  když něco dostává  tak to  tlumí, jasná věc, a když  toho dostane míň tak i to míň  tlumí, to je jednoduchá matematika.
Já věřím tomu , na co si můžu sahnout nebo to vidím nebo to poslechnu. Ovlivněn jsem to je fakt , ale už jsem to poslechl a na závěr se omlouvám, že jsem sem zanesl něco , co patří jinam na jinou nit.
Ještě jednou opakuji projekt je velmi zdařilý a zpracování se mi taktéž líbí.

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Já jsem docela rád, že se to tu řeší - aspoň to nemusím hledat nikde jinde. Samotného by mě zajímalo, jaký by byl ve zvuku rozdíl, kdybych nějaké ty kabely prostřídal. Nicméně nevím, jestli lepší moje zapojení Quattro Wiring - tzn. čtyři tlusté a ne moc kvalitní dvoulinky Vrchlabského podniku Kablo, nebo "jen" třeba Bi- wiring s kvalitními kabely za několik tisíc. Osobní zkušenosti mám jen ze starých časů, kdy jsme doma měli stolitrové stavěné bedny z TVM (vlastně ještě Tesla) a byli nějak provizorně připojené na zvonkovou bílou slaboučkou dvojlinku a to ještě byl táta línej (mě bylo tehdy asi deset a nerozumněl jsem tomu ani za mák) uříznout rozměr drátu na přesno, takže u každý bedny leželo na zemi klubo asi desetimetrovýho drátu. Vím jen, že jsem místo toho po pár letech dal měděný drát (našel na půdě), který se používá jako síťový ve zdech, měď, v černém obalu, samozřejmě to nebylo lanko. Naohýbal jsem ho tehdy aby držel nějak tvar a jen na konce přiletoval asi deseticentimetrová lanka aby tomu dovolovaly pohyb. Navíc jsem ty dráty (nevím jak se jim odborně říká) dal zdvojeně (takže 2x+ a 2 x-) a rozdíl byl tehdy opravdu neskutenčný. Basy byly tak nějak stejné (což mě překvapilo právě), ale vejšky a středy najednou vylezly a zpřesnily se. Ale o hrozně moc. Samozřejmě ta původní dvoulinka musela mít impedanci jako mimino bobků v plenách...
A pak vím, že i docela drahé repro káble ztroskotaly u známýho na docela drahém aparátu (cd asi 30 000 a zesík asi 40 000 - značku už nevím, je to už drahně let) na asi čtyřicetilitrovém britském dvoupásmu Pro Ac a přehrála je obyčejná barevná čtyřžíla, která se používá na vedení třífázového proudu - ve zdi samozřejmě... spojil dva a dva a naletoval lanka a výsledke byl z drátu za asi 50,-/metr vynikající. U svých atlasů jsem bohužel zkoušet nějak neměl možnost. Než ale laborování z nějakýma ultra drátama bych dal přednost lepší výhybce - tzn. jak jsem psal výš, tlumivce třeba z trojky drátu, jak to má N.A u Lucidů atd. Na cívkách máte tolik metrů drátu a nikdo to skoro neřeší. Pakliže je slyšet rozdíl mezi dobrým a blbým drátem, byť má metr a půl, jak by se asi projevila změna výměny cívky se stejnými hodnotami (výjma impedance), leč z tlustého drátu (když ho tam je několik metrů!!!)
...ale jak říkám, jsem lajk, teorii moc neznám, elektřině nerozumím, jen co jsem viděl, slyšel, zkusil, spálil... - jsem trochu strojař ale živím se motonovinařinou - takže úplně mimo mísu. Muzika (bicí a hi-fi) je hobby.

Re: KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

No jo Michale, jenže pak to už panna jak Tě znám nebude a tím pádem nebude možno test opakovat za stejných podmínek. Nemluvě o tom, kde seženeš fakt dobrej, českej česnek. Ten čínskej supermarketovej způsobuje ve sluchovým aparátu deku na 12 kHz. Proslýchá se, že vývojáři ARV-104 si mazali topinky ke svačině právě čínským česnekem a ARV-104 je výsledkem jejich snahy stvořit zvukově opravdu neutrální výškáč... Tady vidíte, jak zhoubný vliv má globalizace!

Web

Příspěvky [81 až 100 z 327]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 6 7 ... 17 »»»

Audioweb.cz » Projekty sloupových reprosoustav » KUmBAjz (Visaton TIW300, AL170, TI100 a KE25SC)

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£