Téma: Zes za 4t, koupě/výroba?

Zdravým, můj nynější zesík se mě přestává zvukově čím dál víc líbit(Sony GX70ES) a proto se poohlížím po něčem novým a tak bych chtěl znát váš názor, jestli se vyplatí něco za tuhle cenu postavit, nebo je lepší koupit rovnou nějakej bazarovej a nebo mě ještě napadá dát na tuning ten stávající. Jestli by se vyplatilo za ty prachy něco postavit, tak bych se chtěl rovnou zeptat kdo by mě ho postavil, protože v elektronice nejsem tak skušenej abych si na něco takovýho troufl..

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

odkud si?

Web

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

Kousek od Brna

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

Tak jsem se díval na tohle http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/kmd7122.htm se těma blbostma okolo by to mohlo vyjít na necelých 5t. Co si o tom myslíte??

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

Trochu se nám rozepiš, co na ten zesilovač připojíš za reprobedny, jakou mají impedanci apod. ; 800W zasilovač ? proboha proč ? budeš dělat disco ?

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

Co sem tam četl, tak to je 130W, těch 800W je asi mono, nevým.. Repro brzy budou DIY D'apollito 2xARN 188/07 a Beyma T2030 tedy celkem 175W.. Nejsem v tom moc zběhlej, ale tohle se mě zdálo slušný

(upravil babakus 28. 2. 2009 17:46)

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

Na stránky Aldax.cz jsi už koukal? Mrkni se schválně na SPV100P+ wink

2xSPV100P+ a k tomu toroid a jsi na nějakých 4300,-Kč

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

plus kastle a chladice a je na 8000 minimalne.. ja bych doporucil at si od nekoho koupi hotovy, trebaze podomacku delany zes, treba s nejakym LMkem nebo SPS50.

Web

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

ale to nebude mít dost watůůůůůůůůůůů
bazarový zesík okolo 2*70W na ty bedny bude s přehledem stačit, žeto nedáš ani na max....
např:
http://audio-video-foto.hyperinzerce.cz … rce2153565
http://audio-video-foto.hyperinzerce.cz … rce1991106
http://audio-video-foto.hyperinzerce.cz … rce2143399

Web

(upravil Lojzek 28. 2. 2009 19:46)

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

mohl by no... jakou máš impedanci tech beden? co takhle 2x LM4780 do můstku? nebo TDA7294V? to by tě vyšlo kolem 1500kč-2500kč podle toho jaký jsi bastlíř..
edit: chyno! big_smile ty jsi borec! smile

(upravil sinclair 28. 2. 2009 20:06)

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

4k je skutečně zoufalý rozpočet, za který se 1. nedá nic slušného postavit a za 2. ani nic nového koupit, pouze bazarové zboží..
Kolem 4k jsem viděl v aukcích zesilovače NAD typu C320 a podobné velikosti.
To JVC je hrozně předražené, je to stará plečka.
Kurva, to jste někteří fakt takoví holoprdelníci, že nechcete ani investovat do zesilovače, kterej vám bude sloužit třeba deset let ???

Web

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

Ty bedny maj 8Ohm
To SPV100P+ se mě asi zalíbilo nejvíc a co se týká chladičů, tak doma nějaký mám, takže by to zas tak vysoko vylíst nemuselo.
Co se týká toho bazarovýho NADa, tak kdyby se za podobný prachy někde objevil, tak bych ho určitě bral, ale na druhou stranu když si to člověk sám(aspoň z části) postavý, tak z toho má lepší pocit. Kdybych vydělával, tak do toho určitě dám víc peněz, ale holt sem jenom chudej student a tohle není jediná záliba do který investuju a proto si nemůžu dovolit vypláznout třeba 15t za zesík, chápeš?
A co takhle možnost tuningu toho mýho stávajícího Soňáka?

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

Tak teď se dívám, že to SPV100p+ je 4Ohmový:(

(upravil Lojzek 28. 2. 2009 21:19)

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

jo jasné sinclaire, ono se to řekne! když chodíš do školy vyděláš někde na brigádě za sobotu něco kolem litru tak se po zesilovaču za 15K moc nedíváš... jiné je to, když chodíš do práce a za měsíc si vyděláš 13-16K ikdyž tady u nás na vsetínsku ti toten plat moc firem nedá! jak ted skončím školu, najdu slušnou práci za slušné prašule tak si od aldaxu udělám 2xSPV100+ SPM250 + nějaké slušné osazení rep.
Edit: hajtek... neboj se ono to do 8Ohm těch 70-80W dá

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

lojzku, já mam 14k, ale musím zas dojíždět, a auto mě měsíčně stojí prakticky 3000kč, a další průsery, takže nakonec taky moc nezbyde. Jde o to že se tu kumuluje chování "mám 10 000Kč, a chci koupit mrakodrap"..... peníze prostě nemáš, to je fakt. to ale neznamená, že když nějakej šunt pasuje na tvý peníze, tak je to řešení. Je to řešení rychlé, hezké, instantní, pohodlné a bez práce. objednáš na eshopu a do týdne máš doma. Ale je to to nejlevnější a nejhorší. Máš možnost naučit se elektroniku, a postavit zesilovač vlastní, máš možnost dýl vydělávat a koupit lepší, ale ne, NE hned vzít tu almužnu a hodit jí do kanálu protinožcům...

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

Já bych jenom zase podotkl, že až dostuduješ a budeš pracovat, tak už Tě nebudou živit rodiče a pokud budeš žít sám tak dáš vosmičku jenom za bydlení a pokud nemáš práci za barákem tak ještě něco procestuješ a to sis ještě nekoupil ani suchej rohlík a ani nic na sebe. Takže že vyděláš 16k je pěkný, ale bydlet zadarmo se nedá a rodiče Tě do konce života dotovat taky nebudou.
SPVčko je rozhodně dobrá volba, ale chce si to s tím vyhrát. A taky si musíš uvědomit, že pokud nejsi Betaron, tak stavba krabice a zesilovače není na tejden. Pokud bys na tom jó makal tak máš zábavu na měsíc a víc. Pečenej holub od aldaxu je na jeden až dva večery, ale musíš taky sehnat plechy, nastříhat je na rozměr, nějáký spojovací matroš, nějáký doplňkový věci. Pak je tam dost pilování, závitování atp.. Nejsem člověk co by za sebou měl stovky beden, ale vím jaká je to práce, tím nechci nikoho odrazovat. Znám docela hodně lidí co maj chodící zes ve skříni, protože na krabici už nezbyl elán, čas nebo trpělivost..

Hajteku nepiš dva posty pod sebou, na to je zdejší komunita alergická. Přečti si pravidla a nauč se používat edit. To že je zesilovač koncipovaný na minimální zátěž 4 ohmy vadí jenom tehdy, pokud na něj chceš připojit bedny s nižší impedancí, vyšší nevadí snad nikdy. Jo a mrkni na pravopis, semtam tam máš do očí bijící chybky. smile

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

já jsem na stavebnice poměrně zanevřel kvůli kastlím. když něco takovýho, tak jedině do aktivní bedýnky ať se přímo kastle nemusí dělat...

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

crashi a bigdrobku máte pravdu tojo! ale necháme toto téma už na pokoji. Jinak z tou krabicou, dělal jsem jednu celou sám se spolužákem a jednu jsem si nechal nastříhat, ohýbat (materiál +práce 150kč a to dělal od kámoše tatík tak jsem to měl levné) a taky! je s tím mrdačka jak prase! se spolužákem jsme to dělali cca 5-6Hod + vrtání... no namrdal se stím dobře... já jak jsem si to nechal nastříhat,naohýbat potom jsem to vrtal, vyřezával jsem karbinou otvory pro železnou mřížku potom ji tam ještě navařit nechat to stříknout do komaxtitu vyšla mě krabica na 300kč + práce a práce!!

Můj výtvor:
http://s4.postimg.cc/gm9ckd54p/1191_img_4013.jpg http://s4.postimg.cc/wls03x16h/1191_img_4014.jpg

Betaron je kapitola o sobě ty jeho krabice a výrobky to je něco neuvěřitelného to je paráda!

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

Abych k tomu něco podotkl, tak konkrétně zrovna SPV100P je maximálně vhodná právě do aktivky. Je to modul, kterej se JEN přišroubuje k hliníkové zadní desce bedny, vedle se přišroubuje trafák, cinch, síťový euro se spínačem a je vymeteno. Protože má SPVčko zdroj, nic se tam už dalšího nemusí zapojovat a upevňovat.
Pokud máte reprobednu s rozměry zadní stěny např. 25cm šířka a 80cm výška /sloupovky/, pak nemusíte ani náhodou kupovat nějaký další žebrovaný chladič - stačí tu zadní stěnu jen pokrýt rovným 3mm AL plechem, jehož plocha 2000cm2 se už postará o dokonalé chlazení 100W zesilovače, který bude celou dobu i pod plným kotlem studený jak žába.

Web

Re: Zes za 4t, koupě/výroba?

Tak jak to vypadá, tak bych nakonec asi koupil něco bazarovýho a tu stavbu odložil na neurčito. Díky za rady a asi se fakt porozhlídnu po bazarech.
S tím pravopisem válčím uš dlouho, ale pořád má trochu navrch:(