Re: Pomoc s Aldaxem

Poslouchej, měříš ( posloucháš ) ten brum při zkratovaným vstupu ? Jestli ne, pak každej zesilovač se vstupem " v luftu " bručí - tím víc, čím je větší vstupní impedance a výkon ( zesílení ) zesilovače...

Re: Pomoc s Aldaxem

tím myslíš jak při zkratovaným vstupu? normálně stlumim volume při hraní na minimum a ozývá se brum prostě

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Brum Aldaxí 100ky slyšim při neuzemněnym vstupu s cca metrovym káblem zakončenym zesem jen velice slabě se 100dB reprákem u ucha smile

Re: Pomoc s Aldaxem

Tak tady mam foto další úpravy, lépe už to neumim, učesal jsem napájení modulů, stočil jsem ho do spirály, jak radil sinclair, vyhodil jsem zatim cinche ven, aby země nebyly spojený a ten brum tam prostš je. Mojí konstrukční chybu už nemohu najít. Kostra v eurokonektoru je tedy nevyužitá, co mam sakra udělat, aby mi to z kompu nevrčelo, dyť mi nevrčela ani věž, ani starý zes.
http://img37.picoodle.com/img/img37/8/6/10/t_Obraz027m_14fd590.jpg

Web

(upravil redyuri 10. 6. 2007 22:12)

Re: Pomoc s Aldaxem

hm, to ten modrý 230V kábel ide len tak durchom krížom cez modul? brumí 100 alebo 50Hz ??
inak ten ľavý kábel výstupu na repro je zvytočne dlhý, IMO to kľudne mohlo ísť stredom priamo ako na pravom kanále...
práve som skúsil všemožne zapijiť uzemnenia, neizolované konektory vstupné, rôzne spojené s kolíkom v zásuvke a dokonca aj s nulákom, prepojené s /uzemeným/ kompom, a..a...ticho... nič sa nekoná, nič nebrumí, hrá to ako by sa nechumelilo, jedn báseň smile netuším kde je chyba..
brumí, to aj keď sú odpojené (fyzicky) vstupné chinche od káblov?? teoreticky by ešte sa dalo...skúsiť..na prívodných kábloch nezapojiť na konektoroch na strane zosilňovača zemnenie, len na strane zvukovky...ale to som si nie moc istý hmm

Web

(upravil mirulu 10. 6. 2007 23:48)

Re: Pomoc s Aldaxem

Když fyzicky odpojim kabely tak je ticho.

No když v generátoru zkoušim 50Hz nebo 100Hz, tak je to nejvíce podobný 50Hz, Ten modrý kabel je nad tím modulem asi tak 5cm. Ten levý výstupní kabel je tak dlouhý, abych udělal velkou vzdálenost od trafa, zkoušel jsem už všechno.
Stačí buď vypojit jeden cinch, pak zbylý zapojený modul nebrumí, nebo vytáhnout napájení jednoho modulu, pak to taky nebrumí.

Moduly určitě nebudou poškozené, protože samy o sobě jedou čistě ... asi se nemají rádi. Jo mimochodem jeden modul je SPV100P a druhý SPV100P215 ... ale to by nemělo vůbec vadit ne?

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Leoši, pošli mi schema.....
Mirulu : to jak to popisuješ, je typická zemní smyčka. Udělej, to co ti říkám - zkratuj oba vstupy SAMOSTATNĚ a pak napiš....

Re: Pomoc s Aldaxem

Co tím myslíš zkratuj vstupy?

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Tím je myšleno to, když vezmeš šroubovák a prostě šlusneš oba vstupy... smile

(upravil mirulu 10. 6. 2007 23:43)

Re: Pomoc s Aldaxem

Myslíš spojit oba konce každýho cinche?

Joo velkej problém. Když vypnu počítač a mam zapnutý zes, tak v bednách lupne jako kráva a až potom zareagují obě relé v zesu. Tak se to stane s externí zvukárnou, když vypínám kompa a mam to v integrovaný zvukovce, tak to lupne při vypnutí taky jak fík, ale repé se nevypnou ... bojim bojim ... co to je? Přece mi to nebude lupat...

Když zkratuju "dvěma šroubováky" oba vstupy, TÉMĚŘ to přestane vrčet, ale to trochu vrčí, s jedním modulem nic prostě neslyšim.
Země mam spojený v napájení modulů a pak neúmysle na výstupu ze zvukovky, s tim nic neudělám. Tak hledat někde jinde.

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

2 Mirulu:
1. Napájení levého modulu bych udělal přímo z trafa a ne nejdříve na pravý a z něj na levý (pokud to dobře vidím).
2. Bývá zvykem vypínat fázový (černý) vodič
3. Síťový přívod uvnitř zesilovače bych zkroutil (černý a modrý) a vedl spolu k vypínači na předním panelu a pak k trafu u vypínače se přeruší jen černý.
4. Pokud nemáš připojenou kostru zesilovače na PE (zelenožlutý) tak by bylo vhodné ten zkroucený síťový přívod ještě vložit do silnější izolační bužírky a mechanicky upevnit, aby se časem někde neprodřel.

Re: Pomoc s Aldaxem

pivi myslím že to 1. doporučil sinclair ..

Re: Pomoc s Aldaxem

Ta rána při vypínání PC je bohužel vlastnost některých zvukových karet. To holt musíš nejdříve vypínat zesilovač.

Já teď  tyto moduly se stejnýma chladičema taky montuju do uzavřené krabice, ale chci je tam dát otočené chladičema k trafu. Takže moduly budou dál od trafa taky už proto, že to je 19" krabice.

Re: Pomoc s Aldaxem

2pibi ... vypínat černý vodič jo? to mi pude do trafa pořád fáze? Když zkroutím černý a modrý z napájení, tak oba přivedu tedy k vypínači a do vypínače přijde jenom černý ano? Odsud zas pojede zkroucený k trafu ju?

S tim brumem nic jinýho udělat nemohu? Když prostěvstupní země jsou z kompu už spojené?

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

černá je fáze a modrá je nulák. Pokud budeš spínat černý, tak spínáš fázi. Máš padesátku?

Přečti si článek o brumu z PC od Sinclaira. S tím se setká skoro každý, kdo žene zvuk z PC do zesilovače klasicky analogově.

Re: Pomoc s Aldaxem

Ajajaj, takže černá vlevo a vypínat a modrá kostra, vyhlášku 50 nemam.

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Buď rád, že ještě dejcháš. smile Euro má zezadu popisky, ne?

Re: Pomoc s Aldaxem

No jo, ale když sinclair řikal, že tomu stačí dva dráty, tak kdybych použil normální dvojkolík jak je na klasickejch rádiích, tak bych si to mohl taky obracet jak bych chtěl ....
Jinak když připojim 4 Ohm bedny tak to vrčí víc než bedny s 8 Ohm.

Ten článek na aldaxu o pc brumu .... to bych nevyrobil sám sad

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Aha, myslel jsem, že zapojuješ i kolík. Pokud to máš otočitelné, tak bych spínal oba vodiče, tedy fázi i nulák.

(upravil mirulu 11. 6. 2007 9:45)

Re: Pomoc s Aldaxem

Nemám, normálně eurovka, už jsem to otočil. (Zoufale jsem doufal, že ten brum zmizí sad )

To tráfko na galvanické oddělení vstupů se dá sehnat normálně? Tim myslim komplet sestavičku, tráfko samo o sobě asi nestačí co?

Web