Téma: Pomoc s Aldaxem

Zdar, koupil jsem si dva hotové moduly SPV100P a k nim příslušní trafo z Aldaxu. Po pozdější uvaze jsem poslal jeden modul zpět na dodělání pomocného zdroje +-15V, abych mohl použít korekce, případně subsonic, který jsem tam chtěl mít.
Naskládal jsem to do bedýnky z EZK. Abych si vyzkoušel funkčnost modulů, zatím jsem nepřipojoval korekce, ani subsonic. Podle návodu jsem postupoval s tím, že obě relé se zaply, trimry jsem měl nastaveny na výchozí hodnoty od sinclaira. S ničím jsem nehýbal. Napětí jsem si zkontrolovat nemohl, protože nemam měřák a tak jsem prostě důvěřoval.

!!!! Bohužel po připojení vstupů a reproduktorů se ozval strašný brum z levého kanálu, pravý kanál vrčí také, ale hraje. Nejsem přes elektriku, nerozumím tomu, koupil jsem hotové moduly s tím, že si to poskládám podle návodu a takto to dopadlo. Prosím o nějaké rady, co s tím, co by mohlo způsobit brum v levém kanálu a brum v pravém kanálu, i když hraje.

Jsou zde nějaké fotky z mobilu ze zapojení, je tam vidět navíc ten korekčák a dva highpass filtry, které měly být přepínány (26Hz a 80Hz)

http://img31.picoodle.com/img/img31/8/6/9/t_Obraz017m_f996140.jpg http://img31.picoodle.com/img/img31/8/6/9/t_Obraz018m_dc0db6a.jpg http://img31.picoodle.com/img/img31/8/6/9/t_Obraz016m_433eed8.jpg http://img31.picoodle.com/img/img31/8/6/9/t_Obraz013m_5b271e9.jpg

Pomoc pomoc, nevim co mam dělat, snad jsem to neodpálil sad

Web

(upravil Karlos 9. 6. 2007 12:39)

Re: Pomoc s Aldaxem

Nedotýkají se ti tišťáky krabice? Máš všechny vodiče hlavně z trafa dobře napojeny? možná si omylem něco přehodil.... Napětí trafa je taky správné? Myslím štítkovou hodnotu ..
Zkoušel si to bez krabice? zkus to vše vytáhnout a jen moduly a trafo dobře zapojit a zkusit ..

(upravil mirulu 9. 6. 2007 13:19)

Re: Pomoc s Aldaxem

Všechny moduly mam na plastových distančních podložkách, napětí trafa nezjistim, bylo na aldaxu jako pro dva moduly SPV100P, nevim, jestli je to opravdu ono. Ted sem vyndal ten modul co nehraje, jestli sem tam něco neurval, když sem tam dával ty fastony, jdou ztěžka docela

Jinak zapojení eurokonektoru mam dobře ne? žádná kostra, tak mi to řikal i sinclair




Haaaaaaaaaaaaa Ivan ..... když jsem odpojil ten modul co nehraje  a vrčí, tak ten modul co hrál a vrčel, tak už nevrčí


Probém vyřešen, chyba byla v mém případě ... jen děkuji modulům, že vydrží takový kopanec, jako spojit + a - o plech zesilovače big_smile

Web

(upravil Hop377 9. 6. 2007 13:14)

Re: Pomoc s Aldaxem

Vyhadz to vsetko z tej krabice von a postav to znovu, mas to tam nahadzane uplne naprd. A z coho napajas tie korekcie??? nevidim k nemu zdroj. Doporucujem kupit si aspon nejaky merak a precitat nejaku literaturu.

(upravil ondra Ch 9. 6. 2007 13:28)

Re: Pomoc s Aldaxem

Já si spíš myslím,že tam máš někde pořádnou zemní smyčku.Zkus odpojit vstupy SPVček. Provedení zesilovače ve třídě II to znamená z dvojitou izolací,je v domácích podmínkách velmi obtížné,honem připoj ten prostřední kolík toho Eura se šasím,nebo může být pěkně zle......

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Keby len jednu slucku. smile tam ich bude viac, navyse vstupny signal taha ponas trafo. Privod siete pri vstupe koncaku. Cela topologia je na dve veci. A co takto zakladna ochrana? ochranny vodic netreba zapajat?

(upravil mirulu 9. 6. 2007 13:31)

Re: Pomoc s Aldaxem

Korekce jsou napájené z jednoho modulu zesilovače, psal jsem, že jeden modul byl doplněn o pomocný zdroj +-15V, ty korekce jsou z EZK, napájení +-30V, ale sinclair řikal, že po malé úpravě budou chodit i pod 15V, nějak mi to ještě neposlal, jak to mam upravit, tak sem řekl někomu jinému, aby na to jukl a upravil sem je, tak snad budou fungovat, ještě jsem je nezkusil

Jak jsem řekl, problém byl v tom, že výstupy na repro jsou šroubovací svorky, které mají samozřejmě delší šroub pro připevnění na dřevo nebo tak. Mají sice plastové podložky, ale když se udělá do plechové bedny díra tip top na ten šroub, tak se samozřejmě plechu dotkne ne? a tak sem si spojil + a zem reprovýstupu, Už na tom pracuju.

.... Jinak tři stlumení volume na minimum má být slyšet nějaký šum? Nebo žádný, mam v těch drátek bordel no, ale jsou signálový jsou všechny stíněná dvojlinka, tak by neměl být problém

Sinclair říkal, že stačí dva dráty a že na to neni vůbec potřeba eurovka, ale dvouzdířková

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

No stacila, by keby si tam mal vsetko na sietovej strane s dvojitou izolaciou a to ty nemas. Takze bud prerobit alebo zapojit ochranny vodic. Aspon si zaizololuj ten napajaci konektor.

Re: Pomoc s Aldaxem

No tak kdyby se ti dostala fáze na kostru tak by mohl bejt problém, ale jinak je to na nic no. Já bych dal zelenožlutej vodiř na krabicu.

Re: Pomoc s Aldaxem

Bez měřáku to budeš hledat dlouho.
Ten rozvod 240V je vohubu.

(upravil mirulu 9. 6. 2007 14:55)

Re: Pomoc s Aldaxem

Tak už hrajou oba kanály, trochu to vrčí, to bude asi tim vrabčim hnízdem co tam je, pak se na to mrknu, už toho mam dost. Jinak zvuk normální, nevim co od toho mam vlastně čekat. Přijde mi, že se membrány plácají stejně jako když jsem to měl připojený na věži.


Jinak topí to slušně, skoro se to bojim zavřít ... mi neřikejte, že ty chladiče jsou malý

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Pořiď si aspoň šlusmetr. Bůh ví, kudy Ti tam ty proudy tečou a co všechno po cestě ohřejou:-)

(upravil sinclair 9. 6. 2007 15:03)

Re: Pomoc s Aldaxem

Návod na úpravu korekcí RSD4132 máš tady na webu. Mirulu, jseš neuvěřitelnej blázen:-))), ale aspoň vidíte, co za ty peníze dostáváte.
Kolik jsi platil za dostavbu zdroje 2x15V do té jedné stovky?

Pozor, topit to může i díky tomu, že to kvůli smyčce kmitá!!!Raději uber klidového proudu pootočením trimrem cca 1mm doleva. Je to nastavovaný na 2x40V, jestli tam máš v síti víc, tak s naším trafem tam bude naprázdno asi 2x46V.

Web

(upravil mirulu 9. 6. 2007 15:33)

Re: Pomoc s Aldaxem

No platil jsem asi 230,- ... Ale v tom bylo ještě 6 operáků a poštovný

Kterým trimrem? Jsou tu dva smile ... asi si přečtu návod smile

Jinak jak sem říkal že to topí, tak to asi je tím, že k tomu mam 4 Ohm sloupy, kterým klesá impedance někde až na 2,5 Ohm

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Asi tim na nastavení kliďáku smile Takže tim dál od vstupu.

(upravil mirulu 9. 6. 2007 15:53)

Re: Pomoc s Aldaxem

Jasný, už jsem udělal, ale nechápu, proč se mi mrskají ty repra stejně. Sem myslel, že DF 160 už je něco fajn a bude to kočírovat lépe než nějaká Aiwa. Tim chroštim činitel tlumení snižuju? Nebo to na to nemá vliv?

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Teď jsem tomu tak úplně nerozuměl...

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Svoje bedny (Sloupy ... jsou v projektech) jsem měl do ted připojené na staré hifivěži Aiwa, nevim kolik má, nikde o ní nejsou informace. Tam když jsem otočil volume, začala se výchylka moc rychle zvyšovat. Ted s SPV bych čekal, že s tim budu moci tu hlasitost mít dosti větši v rámci stejné výchylky.

Například Karlos má subwoofer s jednou beymou 8BR40 a říkal, že se mu chvějou tabule v oknech, Já mam ted 2x2 ARN226 a něco takovýho si dovolit nemůžu, pak tu mam i bedny, co jsem stavěl pro sestru, V nich jsou právě ty stejné beymy. A ani náhodou tomu okoštovat nemohu.

Tím chroštím jsem myslel způsob rozvedení drátů v bedně.

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Tzv.zemní smyčky,to je někdy dost zapeklitá věc,je potřeba si uvědomit odkut si "bere" zesilovač referenční bod pro vstupní signál.....Moduly aldax mají odělené signálové země od "výkonové" ,což je někdy velká výhoda.....

Web

Re: Pomoc s Aldaxem

Jestli to nebude tim, že před tou beymou máš dvoje svorky a prasátko špuli na basech. A "chvění tabulí v oknech" je docela blbej popis, může mít sklo ve sklenářskym kitu.

Web