Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Hm, pěkný, co už s poštou blbou předraženou smile

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Dneska se mi povedl úlovek. Kvadrofonní adaptér AZQ100, což je kvadrofonní SQ4 přístavek k zesilovači AZS100L. Bohužel už se v něm někdo hrabal, tak bude jenom na náhradní díly. Kastli to má stejnou jako stříbrný původní AZS100L. Na co to komu bylo, když kvadrofonních desek vyšlo v ČSSR všehovšudy asi deset, to by mě teda zajímalo...:-)
Ještě tu mám vrak zesilovače AZS179, předzesilovač vypadá stejný jako v AZS217, jenom konec je 2x8W, osazený GD607/617, stabilizátorem s KD602 a poměrně robustním trafem.
Ve výhledu je gramofon NZC143, což je zesilovač AZS179 a šasi HC14.3 s magnetodynamickou vložkou VM2101.

Neprodá někdo originál teslácké žárovičky E10 s mosaznou paticí 12V/0,1A? Koupil bych aspoň 10. Pak bych potřeboval aspoň 50ks žároviček E10 24V/0,1A ať už s kulovou, nebo trubkovou baňkou, to je jedno.

Web

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

neposielaj obchodne, ale normálne, nijak lepšie s tým nezachádzajú.

Web

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Poslal jsem to jako obchoďák proto, aby to tam bylo do 24 hodin a aby na tom Honza mohl o víkendu dělat, třeba. Ještě větší pecka je EMS, to je doručování do 24 hodin ve větších městech i v sobotu, neděli a ve svátek, ale proti obchoďáku ještě asi 60% ceny navrch.
Bordel je to, že si nevybereš, DHL se dalo dokopy s PPL a je z toho jeden velký bordel a víc solidních společností tady už není, nebo mají depo příliš daleko, nebo vyžadujou dlouhodobou smlouvu, ale se zbožím zacházejí všichni stejně jako prasata. Já když jsem viděl, co se děje v depu PPL ve Slušovicích, tak jsem se zařekl, že pokud to půjde, téhle firmě se budu vyhýbat obloukem.
Platilo tam skoro pravidlo, že čím těžší balík, tím větší rána buď na zem, nebo do koše z dopravníku. Katastrofa....
Česká pošta je z dopravních firem ještě relativně nejslušnější, i když nejdražší.

Web

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Mě to vysoké poštovné nevadí, to si člověk prostě nevybere. Já když posílám balíky, třeba když na Aukru někdo něco ode mne vydraží, tak to posílám taky jako obchodní balík. Jak psal Leoš, aby dotyčný na to nemusel dlouho čekat a balík zbytečně necestoval z pobočky do pobočky. Ještě balíky pojišťuji, možná na vysoké částky, ale když to ti blbci rozflákají, tak ve většině případů bych na tom vydělám víc než za samotný předmět.

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Honzo dovezli to ti hajzlové z ČP?

Web

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Jo dovezli ale nebyl jsem zrovna doma a teď budu do pondělí mimo. Takže to vyzvednu až v úterý.

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Zdravim pani, ze sa vam pletiem do temy, ale mal by som dotaz na sinclaira ak mozem.
Mam doma tento zosik, ale dostal som ho odpaleny. Tranzistory GD617 boli zle. Taketo som nezohnal, ale mam doma OC30 co su tiez PNP.
Pokusne som ich tam pouzil ale jedna strana po pripojeni reproduktora sumi. Nastavil som aj presne polovicnu hodnotu napatia na kladnom pole vystupneho elytu.
Tak teda otazka: pochadza sum z nestability koncoveho stupna? Je to tym ze to nie su parovane GD607/617?
Vopred DAKUJEM.

(upravil sinclair 13. 4. 2011 7:42)

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Ty trotle, GD607 je NPN a GD617 je PNP, navíc mají Ft okolo 1MHz, takže jakákoli jiná náhrada kromě AD161/162 nepřichází v úvahu. OC30 mají Ft asi jen 0,15MHz, takže ti to buď kmitá, nebo nízkou betou OC30 zkresluje.

Web

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Asi som sa zle vyjadril samozrejme som myslel komplementarny par GD607/OC30, NIE dve OC30. big_smile Moja chyba.
DAKUJEM za reakciu zozeniem si povodne GDcka.

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Najdeš je v zesilovači AZS100L, kvadrofonním adaptéru AZQ100, gramofonu NZC130 NZC142, zesilovači AZS179 a možná i jinde.

Web

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Leoši, bejvaly taky v TV jako NF moduly- předchůdce modulu s MBA810. Akorát už si už nepamatuju, jestli je tam 607/617, nebo 608/618.

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Ten modul z TV zhodou okolnosti mam, ale bohuzial mam v nom osadene GD608/618. Avsak kedysi som mal take aj s AD161/162. Skoda sad

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Moduly z ČBTV řady Dukla a odvozenin byly osazované pravidelně GD608/618, protože modul je tam napájen napětím asi jen 16V, takže tam stačily. Vzácně se ale v těchto TV modulech vyskytly AD161/162, to když na Oravě nesehnali GDčka, tak osadili maďarské ADčka. ADčka byly ve všech směrech lepší i odolnější, stačí porovnat datasheety. Oboje se myslím dělaly v Maďarsku nebo Bulharsku, mají téměř stejná pouzdra a i stejný potisk, jen ty ADčka měly zřejmě větší čipy, protože ani zdaleka tak neodcházely jako GDčka. NDR-áci dělali taky nějaký GDčka, ale nevím, jestli komplementární. Dnes už je s germaniem potíž, jestli je nemá Denkl, nemá je pravděpodobně nikdo, nebo leží v šuplíkových zásobách.
Já jsem s GDčky stavěl jeden ze svých prvních zesilovačů, dvakrát šestiwattový Z6W-S z AR ročníku 1973. O patnáct let později jsem se pokoušel konce překopat na KD333/334 a nijak se mi nepodařilo to přinutit nezkreslovat. V kterémsi modrém PE myslím ročníku 2007 vyšel jednodeskový, velmi podobný zesilovač /Williamsonovy korekce atd/, ale konce už byly křemíkové KD335/336 pro výkon 2x15W/4ohm, ale předpětí už bylo uděláno jinak, než jsem to tehdy zkoušel já - konstruoval to v tom PE myslím Zátopek.
Dodnes ten zesilovač Z6W-S s GDčky mám a dodnes funguje smile

Web

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

No tak mam zaujimave informacie. Nasiel som v predaji AD161/162 dokonca aj u nas na SVK. V MB elektronike v Ziline. Zatial som to pozeral len na internete, co sa vsak nemusi zhodovat s tym co maju na predajni (uz som tak nasiel aj KDY a nakoniec ich nemali). Druha vec je, ze za parovane ADcka pytaju 6,8 euro, co sa mi zda dost. Aj ked by som ten zosik rad dal do povodneho stavu, toto je uz asi prilis velky luxus. Neparovane by sa dali aj za 4 eura.
No este to zvazim, vdaka za tipy a informacie.

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Nemusí být párované, zpětná vazba to srovná. 4e je slušná cena na tak staré kousky. Já kdybych potřeboval dát do kupy nějaký stroj do sbírky, vysolím klidně i těch 6,8e a poštovné.

Web

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

No takze, som kupil spominane AD161/162. Avsak objavuje sa velmi zaujmava skutocnost. Ked meriam prechod B->E na "starom" ADcku nameriam (digitalnym multimetrom) prechod o hodnote 150. Prechod B->C ukazuje podobne cislo. Avsak pri merani "noveho" ADcka nameriam prechod priblizne 550 v oboch priepustnych smeroch. Takato hodnota je "typicka" pre kremikove tranzistory.
Otazka znie jedna sa teda o germaniove tranzistory alebo ide len o nejaku nahrasku s kremikovym cipom? Mate niekto podobnu skusenost? Alebo sa zacali Ge cipy vyrabat v poslednych seriach novou technologiou? Pre ilustraciu uvediem aj foto oboch tranzistorov novy aj stary. Vopred DAKUJEM

http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal … 59136729be

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Ty novější vypadají jakoby výroba Tungsram-Maďarsko, ale může to být dělané bůhvíkde. Nevím, ale křemíkový čip do pouzdra germaniového tranzistoru by si snad nikdo netroufl vrazit, protože ty zesilovače by totiž nefungovaly, resp. fungovaly, ale strašlivě zkreslovaly. Změř přechod E-B a jestli bude mít kolem 0,2V, je to germanium.

Web

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Sinclair: Nebyl by ten kvadrodekodér AZQ 100 na prodej? Pokud ano, zač by byl? Díky za info.

Re: AZS 100L - Co je uvnitř??

Nechci se toho zbavovat, zajímá mě tam ten koncák s GD607/617, trafo a další maličkosti.

Web