Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » KONCÁK PSA 31500

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 40]

Téma: KONCÁK PSA 31500

Zdravím,mám dotázek spojený s problémem. Známému odešel jeden kanál u výše zmíněného číňana. Nevydržel časem filtrační elyt napájení a udělal na tišťáku trochu paseku. Než to složitě opravovat,tak jsem zjistil že se dá koupit celý modul od každého kanálu nový. Chci se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti z praxe s jeho výměnou co se týče oživení.
V obchodě mi tvrdili že oživený je. Po jeho výměně nevydržel,hned po zapnutí odešel-průraz tranzistorů. Podotýkám že všechny přívodní kablíky jsem dal podle původního modulu. Dávám to za vinu tomu,že nebyl oživený-že mi prodejce lhal. Řekl bych to už podle toho,že nebyly zakáplé trimry třeba barvou. ( i když to nemusí být podmínkou). Nejsem v tomhle zase úpný profík,byť jsem ´´dráteník´´,navíc nejsem vybavený zařízeními na oživování zes.
Ví někdo jaká je pravda s těmi moduly? Díky moc

(upravil sinclair 25. 2. 2009 15:07)

Re: KONCÁK PSA 31500

Prozraď jméno a sídlo prodejce a já Ti povím, kde byla chyba...
Pojistky na zdrojový desce byly předtím v pořádku, nebo jsi tam místo nich naletoval kusy drátu?

Web

Re: KONCÁK PSA 31500

No prdla ta co je na společné zemi,a poté jsem změřil průraz na tranz. Ta pojistka je tam navíc-původní deska ji neměla. Jinak je pravda že ty naletované minipojistky byly prdlé a místo nich šly ´´lehké´´ klemy. Jinak modul jsem koupil v Tipa Opava.

Re: KONCÁK PSA 31500

Zrovna jsem to tady chtěl vyvěsit..

http://www.tipa.eu/cz/produkt/05510374- … 0-modul-a/

Re: KONCÁK PSA 31500

Mám tady taky jeden kus od smolaře, který koupil tenhle zes vyhořelý, strčil do něj dva nové koupené moduly, zapnul a je tam, kde byl předtím :-/

Web

(upravil sinclair 25. 2. 2009 16:09)

Re: KONCÁK PSA 31500

Machu, řekni mi jednu jedinou věc a pak se teprv budeme bavit dál.
PROČ jsi to nedal rovnou opravit člověku, který je na to vybavený, rozumí zesilovačům, chápe koncepci toho zapojení a ví, oč kráčí ??? Chci znát přesný důvod.

Web

Re: KONCÁK PSA 31500

protože jsem věřil že ten modul je oživený. Když pominu to, že ho vietnamci neoživují,tak bych ve výměnném způsobu každého kanálu extra neviděl problém. Podle mně je vše potřebné na té desce,konektorama je připojeno jen napájení kde se nic nastavovat nemusí. Aspoň podle mně..
Jak jsem psal,jsem ´´dráteník´´,opravuji i jinou elektroniku,ale tenhle maxi zesilovač a ještě v H třídě,není zrovna můj šálek kávy. Podcenil jsem to,uznávám.

Re: KONCÁK PSA 31500

To PSA-čko běhá v H-čku???

Re: KONCÁK PSA 31500

jj

(upravil sinclair 26. 2. 2009 10:33)

Re: KONCÁK PSA 31500

No, popravdě, asi chtěls ušetřit, že? To tak bývá...
Co si mám představit pod pojmem "dráteník"? Elektromechanika, nebo elektrikáře-silno?

Já už jen čekám, kdy TIPA začne prodávat čínský hadice k českým hydrantům...oni už prodávali kdeco. Mohly to být moduly, které neprošly kontrolou v sériové výrobě, tak je dali jako ND, ovšem čekat, že se po výměně celého modulu zesilovač sám rozběhne je poněkud naivní. Trimry nemají na rozjezd modulů žádný vliv, těmi trimry se nastavuje jen proudová limitace. Jinak se na té desce nic neoživuje.
Rovněž silně hazardérské a neprofesionální je připojení zesilovače natvrdo na síť - kdyby sis ho zapojil aspoň přes 200-300W žárovku, tak by ti ta žárovka svitem ukázala, že se uvnitř děje něco nekalého a že to není korektní, nicméně nic by se neprorazilo a ty bys ten modul mohl v Tipě reklamovat.
Reklamovat teď už nemůžeš, protože žádný výrobce ani prodejce na světě ti neuzná záruku, pokud jsou proražené koncové tranzistory...
Pravděpodobnost, že se u zcela nového, vybaleného zesilovače /či i modulu/ ihned po zapnutí prorazí koncové+budicí tranzistory a k tomu ještě fety H-stepu je stejně malá, jako pravděpodobnost, že za bílého dne najdu na chodníku ležet tisícovku...
Takže to skončí stejně buď na šrotišti, nebo v rukou někoho, kdo je adekvátně vybaven přístroji, regulačním autotrafem, dokumentací a zkušenostmi. Akorát se Ti to trochu prodražilo. Psal jsi, že tam bouchl elyt - pokud se na to přijde včas, dá se deska umýt a neutralizovat tak, že neshnije, ten nový modul byl vcelku zbytečný.
Mohl bys zkusit opravu u firmy RTG-ing.Rudolf Tengler v Mělníku, ti tyhle zesilovače dost dlouho prodávali a pravděpodobně i zajišťují servis.
Jinak koncové a budicí tranzistory + fety H stepu mám k dispozici za poměrně rozumné ceny, kdyby jsi chtěl pokoušet štěstí dál.
Jinak obecně s těmihle Sekaku PSA31500 nikdo nechce nic mít, myslím tím servisáky profitechniky - že, Tomášu?

Web

Re: KONCÁK PSA 31500

Dělám silnoproud i slaboproud,jen tenhle zes. je jak je vidět oříšek. To víš že jsem ho zkoušel aspoň přes 300w žárovku-je pravda že svítila,ale odůvodnil jsem si to tím,že tam je toroid jako prase,který sám od sebe-když se trefíš do špičky ti vyhodí i 16A jistič. Už jsem se s funkčním kouskem kdysi setkal. Navíc vinutí má hodně malý odpor-asi 1 ohm,tak si myslím že i přes ohmův zákon a různé jiné elektromagnetické zákony,by se ta žárovky rožla (asi ne tolik) i kdyby byl zes v pohodě.¨
Tak to ta Tipa teda prodává pěkný šmejdy. Ale pořád si myslím že kdyby ten modul byl opravdu oživenej,tak by ho stačilo jen přehodit. Kdyby ho přeci oživovali na identické zdroji co je v tom zesáku,tak žádný problém.
On se totiž ten elyt propálil skrz tišťák,kde roztrhl i pár smd tranzistorů,tak jsem uznal že koupě modulů bude rychlejší-navíc když ho chtěli za 3 dny v jedné vesnické kapele používat.
Zkusím jím to reklamovat způsobem že ten modul prostě nejde,ať mi ho hned fyzicky vymění. Třeba se  s něma shádám. Ale co dál? Nejsem takhle schopen poznat jestli i ten další modul je třeba druhá jakost..

Re: KONCÁK PSA 31500

Jestli je modul oživený či ne je jedna věc, jestli přežil dopravu věc druhá. Jaký je vztah kvality původních modulů k náhradním, čert ví. Jelikož je to druhý případ, kdy modul čerstvě montnutý šel do kopru, co dodat ?

Web

Re: KONCÁK PSA 31500

To joo,to je pravda. Asi fakt stojí za houby. Kdyby byly skutečně oživené na origo zdroji,tak si myslím že výměna kus za kus je v poho. Mimo tuhle desku už je v zesilovači jen zdroj.

Re: KONCÁK PSA 31500

pochopil jsem správně že PRIMÁR měl odpor 1 Ohm ?! ... nebo Mach měl na mysli odpor sekundáru ?

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: KONCÁK PSA 31500

Primár může mít klidně odpor 1R, je to dost velký toroid. Ovšem zesilovač naprázdno obvykle žere celkem malý proud.

Jinak tato story je klasický příklad, že přílišná sebedůvěra leze dost do peněženky smile

Web

Re: KONCÁK PSA 31500

Sendy hraje v tom roli indukčnost vinutí při 50 Hz ? ( která by měla být vetší než Re ? )

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: KONCÁK PSA 31500

jojo,myslel jsem odpor primáru

Re: KONCÁK PSA 31500

millano: No tak samozřejmě, jinak by to nebylo trafo, ale topné těleso či zkoušeč jističů.

Web

Re: KONCÁK PSA 31500

Mě to zarazilo, protože tak malý odpor by mohl ukazovat na prostřelený primár a následně na vyšší napětí na sekundáru -> možný odstřel trandů. Sem si říkal, že díky tomu, že to má zapojené přes žárovku, tak mu to nevyhodilo pojistky. Zanedbal jsem možnost že by byl připojený druhý koncák a také jsem v průběhu psaní 1. postu opomněl tu indukčnost vinutí ( na tak velkých trafech jsme ve škole neměřily - tak mě to netrklo tak rychle ) .

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: KONCÁK PSA 31500

millano napsal:

Mě to zarazilo, protože tak malý odpor by mohl ukazovat na prostřelený primár a následně na vyšší napětí na sekundáru -> možný odstřel trandů.

Tohle je tak pravděpodobné, jako že auto s píchlou gumou pojede rychleji, protože ho pohání i ten unikající vzduch z duše lol

Web

Příspěvky [1 až 20 z 40]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » KONCÁK PSA 31500

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£