Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 4)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 70]

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Na vedlajšom fóre predáva pasul diely na DPA222, stačí to dať dokopy. Ja s jednou 222 poháňam 3 pásmo s 25cm basákom a väčšinou je to postačujúci výkon. Ale najkrajšie na tom je to, že aj keď počúvam skoro na plný kotol, o poschodie nižšie sa nikto nesťažuje smile

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Milane, hnusnější štítek na tu 380 už nešel udělat ? A co tu drátovačku trochu učesat ? Ty dělat u mě, dostal bys řádný kapky.... lol

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Milan: jestli máš vážný zájem o C375 zkus se domluvit se Sinclairem ...
paf: u mě musí mít zesilovač aspoň toroid big_smile Jinak je AX-1090 samozřejmě pěkný zesák.

Web

(upravil sinclair 20. 2. 2009 9:04)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Pakliže jsi holoprdelník a nemáš na C375, tak se holt budeš muset poohlédnout po něčem horším.
Něco by se dalo vybrat i od Denonu /PMA925R, PMA1500R/, ale to ti zas nebude vyhovovat designem...
Já bych ti radil, abys nás tu neprudil, ale sám si procházel inetové bazary, protože ti jde o vizáž, nikoliv o špičkové parametry, o které jde nám - v tom se silně rozcházíme. Prakticky každý továrně vyrobený zesilovač parametry normy hifi splňuje, takže je v podstatě jedno, co koupíš, hlavně, že se to bude líbit tobě a ženě.
Na časopisy a testy není v žádném případě spolehnutí, protože ve hře jsou tam peníze-hodně peněz a pokud nějaká redakce vyhlásí nějaký model garážové firmy za referenční, pak to muselo stát hezký ranec.
Není většího spolehnutí, než na techniky, kteří přístroj viděli i zevnitř, případně jej opravovali a po opravě jej i měřili, dostávajíc tak skutečný a pravdivý obraz o vlastnostech a možnostech přístroje.
Každé jiné porovnávání či hodnocení smrdí subjektivitou a zaujatostí a rozhodně na něj není spoleh.
Pokud tedy někomu řeknu, že v kategorii /použitých/ přístrojů do 15.000,-Kč je technicky nejlepší NAD, tak tomu holt budeš muset věřit - ne proto, že bych za ně kopal, sám bych měl pár výhrad- ale proto, že ty aparáty mám změřený a mám přístup k dokumentaci, vím tudíž, jak a s jakou filozofií jsou konstruované.
Sám nejsem velký estét, ale slyšel jsem už spoustu hlasů, které říkaly, že právě NAD svým střízlivě technickým designem zapadne téměř kamkoliv, notabene do moderně řešených interiérů plných světlého dřeva, skla, chromu a nerezu. Což se nejspíš nedá říct o unifikovaných černých krabicích od kterékoliv jiné firmy...Je fakt, že už i NAD se přizpůsobil a nabízí své nejnovější řady ve stříbrné, šedé a grafitově černé.

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Milan napsal:

Snad neni nikdo tak pitomej aby zakladal firmu a vyrabel predrazeny hifi, ktery si nikdo nekoupi, protoze to samy jde koupit za zlomek ceny.

A to by ses i divil, kolik takovejch je. To, že to má někdo v redakci nemusí nic znamenat. Třeba bude distributor rád, že se toho konečně zbaví...
Skoro bych vsadil boty, jaks postoval tu fotku itala, že na těch dvou chladičích trůní naproti sobě dva I/O smile (Soudě jen podle nicmoc fotky, nic víc o nich samo nevim...)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Napřed jsem ani nechtěl věřit, že se jedná o dotyčný zesilovač - konstruktér je pěkný blb, chladiče dát nad plošňák, aby kolem něj neproudil vzduch, proto ty ventilátory pro nucené chlazení. Vůbec celé to provedení připomíná bastl. Zkrátka "Hnus velebnosti!"

(upravil Milan 20. 2. 2009 14:41)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Sinclair: myslím, že holoprdelík nejsem, jen me ted trochu vycucly jiný věci, proto tento limit. Stejně ale přemýšlím, že bych se rozšoupl možná i víc. Nejde mi hlavně o vizáž, ale tyto starý šedý serie se mi prostě moc nelíbí no.... Je ale fakt, že sem našel lepší fotky než u toho inzerátu na ebay a čim víc na to koukám, tim mi to pripada i prijatelnejsi. rochu sem se asi unahlil. Pokud jde třeba o PMA 1500R, vubec nic proti vzhledu nemám, stejně tak proti černejm krabicím. Pokud jde o tu 375, tak 25 není malo, ale snad by se dal sehnat i levneji. Tento design mi napr maximalne vyhovuje. Stejně tak, jako třeba starší konce NAD, ty taky vypadj OK. Stejně bych ale raději bazarový nějaký kousek, protože by mel jit sehnat lepsi stroj, kdyz bazar se vetsinou pohybuje okolo 40-60% PC. Já beru tvuj typ, ale narovinu, žadnej jinej než ten na ebay sem neobjevil a 12 už není zase až tak málo. Kdyby se cena pohybovala v mezích, jaké jsi psal ty, asi bych na to tak bych to vubec neresil.
Zorg: Ok, prdim na to. I když IO bych tam teda nečekal
Pepa: Asi k tomu měl konstruktér taky nějaký duvod. Idealni to ale asi nebude no, debil to taky určitě nebude, ale co ho k tomu vedlo asi nedozví nikdo.

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

bubuxin:koukal sem, bouhuzel z jednotlivých součástek bych to dohromady neposkládal. To je ten co prodával i ten hotovej? Všiml sem si toho včera, docela by mě zajímalo, za kolik šel. Myslím, že kdž něco skládat tak spíš aldax. Třeba SPM250 jako dual mono naprikald. Kdybych mel hotovy moduly, vedel kam co ma idealne prijit, tak bych si mechaniku udelal, pak by mi to nekdo ale stejne musel prodratovat. Pořád o tom přemýšlím, ale ještě sem neměl čas si spočítat na kolik by to vyšlo.
Kazatel: nějak nechápu? asi sis to nepčečetl. TO je na prodej. Za 17 tis. Vzhledem k tomu, ze je to zapojeny, predratovat by to nebyl problím ani pro me a čelní panel by se vymenil snadno a levne. Spis mi slo o to, jestli to je ze slusnejch soucastek a dobre provedeny. Z kabeláže sem taky nebyl paf, ale když vidim, kam ma co prijit, zvladnul bych to předělat. Kapky jedině tomu, kdo to stavěl.-)

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Ale starší konce NAD, ať už je to třeba 208, 218 a podobný jsou v úplně stejné barvě a taky mají zelený vypínač...???

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Pravda. Ale ten konec je zase uplně čistej, tak proto mám rád jednoduchý věci, ale jak sem říkal, kdyz sem si našel jiny, lepsi fotky, nez byly u toho inzerátu, tak musim uznat, že sem se trochu unáhlil, není to tak špatný. Ale samozřejmě, že pokud by byly například C370 a PMA 1500 po vsech ostatnch stránkách srovnatelný, rozhodl bych se raději pro PMA. ALe když sem viděl nějaký kompletní sestavy a byly slušný fotky dalo se zvyknout. Musel bych ale sehnat i CD stejnýho vzhledu. Ty černý co se dělali pak by mi opticky seděli líp. Bohužel na ty serie s 2 nakonci sem neslysel snad nic dobryho a 375 bude zase dvakrat dražší.

Web

(upravil Power of Bass 21. 4. 2010 11:03)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

tak nějak jsem se rozhodl pro tolik opěvovaný NAD C 370 ,ale zistuju ,že je celekm kumšt to sehnat , ne tak za Sinclairem zminovane penize(7-8k),spiše 10-12k.. kolik je teda ještě rozumná cena? 
bude to znít blbě,ale nejsem z tech co nevi co s prachama,tak hledám něco co za svou cenu bude bezkonkurenční a s trvalou hodnotou (kvalitu hned od zaátku a at mi to chvíli vydrží než nekdytřeba budu mít potrebu jt za lepším).. smile

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

NADy hodnotu neztrácejí, tak jako třeba ojetý auta. Uvědom si, že první kusy C370 byly vyrobený v roce 1999 a všem pořád ještě bezproblémově fungují, takže mají slušný základ a to, že se prodávají ještě dnes za cenu okolo 10k jen svědčí o tom, jak jsou dobré.
Nesháněj ten zesilovač na českých a slovenských bazarech a aukcích, ale v zahraničí. U nás je to strašlivě předražený.

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Využiju tohoto vlákna - nabízím k prodeji Marantz PM-66. Pokud by se někomu hodil, stačí dát vědět.

(upravil Milan 21. 4. 2010 19:26)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Synclair: docela sleduju německej a anglickej ebay a za poslední rok sem zahlínul za zajímavou cenu jeden. A moc se neobjevuje. Snad bych i řekl, že je snadnější za zajímavou cenu sehnat C270 a ten se docela i objevuje.

Power of bass: Jeden kousek byl k mání i v čr za 11 tady. Prodával se ale hrozně dlouho. Nechápal sem to. Myslím, že má i tuhle cenu, protože když chceš silnej integráč v těhle cenách nemáš moc na výběr.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi … 370#p43940

Na nemeckym Ebay je jedna 372 a poslal by to i k nám, ale schválně to zkus vydražit nebo sledovat a uvidíš, že ta cena pujde přez 400E. Já myslím, že třeba do 300 bys mohl sehnat slušnej koncák a to bych udělal raději.
http://cgi.ebay.de/NAD-C372-Vollversaer … 414ec58623

jestli něco levnějšího, tak tam je za 8700 i s poštou rotel ra-980, což si myslim, taky za tu cenu nebude špatný.

Web

(upravil sinclair 22. 4. 2010 14:06)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Jenom upozorňuju, že žádný koncák od NADu NEMÁ vlastní regulátor hlasitosti!

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

2 Milan
http://cgi.ebay.de/Advance-Acoustic-MAP … 19bba791cd

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Zajímavej stroj. Ale to je asi přes jeho rozpočet. Každopádně nic extra si myslim, ze to neni. Za ty peníze se dá koupit lepší stroj

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Sinclair - #35  budu za debila,ale měl jsem za to,že je to klasický zesilovač,k C370-5 je potřeba tedy ještě i předzes? k čemu je tam pak ten poťák označený jako volume? smile nebo jsem to zase blbě pochopil ? ...
Milan - veřejně se přiznávám,že otom vím vpodstatě takhle vzato kulové a mé zkušenosti s touto elektronikou jsou vpodstatě nuloivé, tudíž se musím spolehnout na rady Vás starších,zkušenějších co už nějaký ten zes slyšeli a vědí co a jak a za kolik má hrát a dá se pořídit . smile
- dejme tomu,že bych rád zůstal v ceně kolem 10k, ale protože chci něco lepšího vím,že to nebude nové. osobně stejně preferuji věci použité ,zachovalé s meně jak poloviční cenou nové big_smile přiznejme si je top lepší,jak mít za stejné prachy nové,ale kvalitativně  horší smile

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

jasně, že C370 je integráč. C270 je ale "jen "koncák. C370 by byl určitě superzesík v týhle ceně, jen se obávám, že ho do tý ceny snadno neseženeš. Jaký máš bedny a jak silnej zesík vlastně potřebuješ? V neděli končí jeden pěknej Sansui.
http://cgi.ebay.de/VERY-NICE-SANSUI-AU- … 5191f6b197

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Prohlédni si fotky NADů na netu, ať nejseš za debila smile C370 je integrovaný zesilovač, má tedy volume i vypnutelné korekce a NEMÁ loudness /který tam jde dodělat a je velmi příjemný/.
Protože jdeš po jetých věcech, tak ti ani nebudu doporučovat třeba C372, kterou sic konstruktéři drobátko zprznili oproti staré C370, ale my servisáci víme svoje a víme, jak tomu pomoct.
Klidně se s někým domluv, ať Ti na anglické ebay nějakého NADa podobné kategorie vydraží, klidně i nefunkční - ono se jim to díky astronomickým cenám servisních prací v Anglii nevyplatí vůbec opravovat a tak prostě koupí nový stroj.
Zpravidla tam bývá závada v ceně maximálně několika desetikorun až stokorun, takže pokud se někomu podaří takový stroj vydražit okolo sto liber včetně dopravy, je vysmátej a má to za polovic, než bys dal třeba na Aukru. Na Aukru jeden blázen prodával C370 z roku 1999 /tedy jednu z prvních várek/ za 13.000 a představte si, že se našel blbej Čech, který to koupil.
Na ebay je třeba být velmi ostražitý, protože po porouchaných NADech tam jedou rusáci a neváhají i za porouchaný C270 vysypat třeba 200 liber.
Tady v Česku nic rozumného neseženeš a když, tak to bude v dezolátním elektrickém stavu a předražené. Už mnohokrát jsem lidem zachraňoval prdel, když koupili třeba jetou C352 a ukázalo se, že je to stroj, který pracoval 18 hodin denně při dost vysokém výkonu a ve 30°C okolní teploty v jedné restauraci /měli ho v kuchyni/. Byly z toho cejtit hranolky a stejky na pět metrů a generálkoval jsem to tři dny..taková koupě se nevyplatí.
Co se týče jiných značek, zcela zásadně je nutné zjistit, kdo je autorizovaný dovozce a hlavně kdo drží servis a jaké jsou ceny toho servisu. Bez servisního jištění je ti jakkoli kvalitní stroj na hovno a spoléhat na to, že "von to někdo vopraví" je značně idealistické.
Právě z tohoto důvodu třeba doporučuju vyhýbat se jetým a levnějším přístrojům DENON, protože to sice je věhlasná značka, ale ceny servisu jsou takové, že to s vámi třískne o zem. Sice se s klukama z Eurostaru znám a občas si vypomůžeme, ale ceny dílů a servisních prací neurčují oni, ale sám dovozce.
Není to tak dávno, co jsem z Eurostaru bral dva páry maličkých TO220 budicích 30W laterálních mosfetů, optočlen do řízení kliďáku a denonského švába, co řídí kliďák, proudové jištění a ofset a celé mě to stálo přes 1.500,-Kč....
Hlavně si pozjišťovat ten servis a dostupnost dílů. U NADu je to všechno zaručeno mnou, resp. dodacími lhůtami z Londýna do Luhačovic..

Web

Příspěvky [21 až 40 z 70]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£