Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 4)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 70]

(upravil Milan 18. 2. 2009 14:11)

Téma: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Už sem pár tyipů dostal, ale zajímalo by mě, jestli náhodou někdo zde nemá něco dalšího co by stálo za úvahu. Může být klidně jetý, klidně i starej kousek, pokud to bude něco spolehlivýho a relativně normálně servisovatelnýho. Samozřejmě, jako asi každej, bych za svoje peníze chtěl stoj slušného zvuku a solidní konstrukce. Bude to velké 3 pásmo (Vifa+Peerless) s 25cm basákem. Takže by to mělo být něco, co to v pohodě uřídí a nebude mít problém s 4ohm impedancí, kam bedna v dolní oktávě padá. Byl bych rád, kdyby to mělo nějakej normální stravitelnej design, DO a ideálně bez korekcí a dalších vylomenin. Díky

bude to pohánět toto
http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1007_img_2240.jpg

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Nedávno jsem něco podobného řešil: http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=6126

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Milan: Kdybys dokázal sehnat DPA222 (220) a k tomu Dispre 2 pana Macury, tak máš na velmi dlouho vystaráno. Jinak v integrovaných bych byl jednoznačně za BV A300SE od pana Bunty.

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

dismembered: To dpa by nebylo zle, ale moc se v tom neorientuje a vzhledem k tomu, ze je to DIY a prd tomu rozumim, mohlbych koupit taky stoj zla, takze radeji neco neco firemnivyroby, uz jen z duvodu, ze kdyby mi to nevyhovovalo, tak se to da rozume prodat. Taky to budu mit v obyvaku pod TV tak nechci nic nevzhlednyho. TO BV mi uz nekdo doporucoval, ale neda se o tom moc najit. A jety sem to uz vubec nevidel prodavat. Diky za link, kouknu na to.

Web

(upravil Pepa 19. 2. 2009 7:43)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Nějaký silný NAD. Občas se v inzerci objeví. Konkrétní typ ti možná doporučí Sinclair, který tuto značku servisuje.
Na eBay je nyní Yamaha AX-1050, ta by také šla.

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Doporučil bych porozhlédnout se po hifibazarech a aukcích po typu NAD C370. To je naprosto nechutný dělo, který má koncový stupně shodný s koncákem C272 a předek řešený diskrétně, bez použití jediného operáku. Dá se sehnat už tak za 7-8.000,-Kč a je to perfektní, spolehlivý a kvalitní dělník, se střízlivým designem a bez spousty zbytečných blikátek a píčovinek. Dává až 2x150W do 4R a kdybych potřeboval já podobnej zesilovač, koupím si na ebay tohle.

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Skutočne tá 370 od NAd-u je perfektná. Mal som ju doma asi týždeň a je to riadne delo.

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Sinclair: děkuji, sem moc rád, že ses mi k tomu konkrétně ty vyjádřil. Kdybych nějakou kačku ještě přitlačil, pomohl bych si nějak výrazně? Řekněme 20t jako uplny strop? Koukal sem na Ebay, že do týhle ceny bych se mohl vejít i v dělenym provedení. Mělo by to po zvukový stránce nějakej větší smysl? Výkon je sice výkon, ale nejsem si jistý, jestli zase potřebuju něco, co mi bude vyhazovat pojistky. Má ta 370 nějakou novější zvukovou obdobu? Sice zvuk především, ale jak já, tak moje drahá polovička obzvláště,bychom si na šedej zes se zelenym řudlíkem asi musely dost zvykat. Jedině ho schovat za sklo. Něco solidního jinýho výrobce do tohohle cenovýho stopu, co bys nepovažoval za aušus ti rukama neprošlo? Napč nějakej Rotel, Cambridge Audio...? NAD 372 asi hraje hur jak ta 370 vid? Bohužel, tohle je dle me designově nejhorsi obdobi NAD. Když koukám na ebay, tak vintage maj krásný, dnešek o designový stránce taky přijatelnej, ale na tohle bych si musel zvykat, ale neřikam, ze bych si nezvykl. Zaslechl sem, že i Pioneer měl pěkný kousky, např toto
http://cgi.ebay.de/Pioneer-A-91D-der-Ko … 240%3A1318
ale taky sem si všiml žes někde psal, že není nejlepší nápad kupovat tak starý stoje, kvúli degradaci materiálů. Daj se takové stoje dát do "puvodniho" stavu za nějakej přijatelnej peníz? a nebo je nastarší kusy i problematickej servis? Díky za tvuj čas.

Web

(upravil Milan 19. 2. 2009 12:50)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Pak sem taky dostal slušnou nabídku a zesilovač u nás ne moc známé malé hiendové firmičky Goldenote. Jedná se o ruční italskou výrobu. Když se kouknu na konstrukci, tak se mi to líbí, ale v tomto sem negramotnej, takže muzu jen koukat, ale zadnej zaver z toho udelat nemuzu. Je to dual mono a muzu to mít za 18tis nový se 2 letou zárukou. Bohužel na netu moc referenci neni. Jedinej test ,kterej sem nasel je i na strankach vyrobce, ale bohužel číst v japonštině neumim. Vzhledem k oficialni cene a k cene v zahraničí je to cena naprosto špičková, ale nemám tuchy, jetli by to apon mohlo stát za uvahu. Za normální cenu bych o tom vubec neuvazoval, ale novy je novy a zuruka je zaruka a hlavne, polovina PC je taky zajimava. Ale k tomu se mi asi tezko nekdo vyjádří co?

http://loftsound-shop.de/loftshop/Verst … 4372938dcb


http://www.goldenote.it//product.php/idp=41/id=2

Web

(upravil Hop377 19. 2. 2009 14:04)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

To su tie Haajendove parametre ZA 1500 jurosikov?

Technische Daten:

Leistung: 70w+70w 20-20.000Hz
Frequenzgang: 20Hz - 20KHz @ +/- 3dB
SIGNAL/NOISE RATIO: -90dB
THD (Total Harmonic Distortion): 0,2% @ 20Hz - 20KHz
Eingangsimpedanz: 47Kohm
Eingangsempfindlichkeit: 550 mV
SLEW RATE: 13 Volt Line
Ein-Ausgänge: 5 Line + 1 Phono (optional) + 1 fix output
POWER TRANSFORMERS: 2 Audio Power E core customized (Standard)
8)

(upravil Zorg 19. 2. 2009 14:11)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Žejo, skoro jako nějakej naleštěnej gainclone smile Já bych si za svejch 1600 éček teda představoval jinší mašinu. I těch 18k mi přijde neadekvátní a rozhodně bych radši výše zmiňovanýho jetýho NADa za míň než polovinu...
Apropo design a provedení mám zrovna u NADů rád, rozhodně lepší než nějakej navrch huj vnitřek chuj...

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Nevíš co chceš. Ten Ital mi připomíná předražený garážový výrobek s fujtajblovými parametry. Na 10" reprák musíš mít něco, co ho ukočíruje. NAD, který ti Sinclair doporučil, má vynikající vlastnosti při výborném poměru cena/výkon. Ale pokud jdeš po vzhledu... A co ta Yamaha, ta se ti nelíbí?

(upravil Milan 19. 2. 2009 17:01)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Hop: ja nevim ale po konzultaci s nekterymi lidmi mi bylo řečeno, že mám vybírat ušima a ne podle parametrů, s čímž souhlasím. Jaký parametr se ti nezdá? Mě jsou parametry vcelku fuk, zajíma me zvuk. Samozrejme i design, protože nechci jako dominantu obývacího pokoje něco co vypadá, že to po desigový stránce navrhoval slepej. Psal nekdo o Hiendu? jestli chces hiend, podivej se na Demidoff Diamond za pul mega.

Zorg: Se Sinclairovym tipem souhlasim, ale pokud existuje něco jiného srovnatelného zvuku, co bude aspon trochu vypadat, klidně něco připlatím. S designem NAD nemám z větší části problém, ale tyto šedé kusy mi nevyhovují. Už jen díky nemožnosti sladit to s čímkoliv jiným než tím samým. Samozuřejmě je lepší když to hraje a nevypada než obracene, ale nemyslím si, že je nemožne mit obojí, nebo menší extreme. Kdybych měl vyhraněnou místnost, bylo by mi to fuk, ale v obýváku si to moc dobře představit neumím. Proti designu 355, 375 nemám třeba vůbec nic, spis naopak. A co sem zatim nasel tak na ebay je jedna C370, kterou muzu koupit, ale v přepočtu by mě všetne vsech vyloh s tim spojenych vysla na cca 12500,-...... Jinou sem nenašel

Pepa: Proč myslíš že nevím co chci? Na 10" reprák sice potřebuju mít něco co ho ukočíruje,ale na to mi 70W prece stačí. Nemám doma diskotéku, mám sousedy a nebudou pokoušet maximální vychylky. Spis bych považoval za zazrak, kdybych videl větší pohyb membrány jak 1mm. Nehledám zesilovač s Výkonem PA a parametry zkreslení v řádu0,000. Pokud ho dostanu a bude hrát, proč ne, ale pokud bude slušnej zes s vykonem okolo 70W, myslím, že pro použítí v mych podmínkách bude mit rervu taky.Chci něco co bude radost poslouchat a ne se soustredit na datasheety a výsledky měření. Jeden člověk, který se hifi zaobírá dost dlouho mi řekl, že ve spoustě případu, to co projde laboratorními testy dobre a ma papirove dobre parametry, nemusi vubec dobre hrat a naopak. Viz treba esprity. Muzu tomu verit, ale nemam zadny argument proti, dokud to neuslysim nebo mi to nekdo nevyvráti. Vzdyt reprák jako takovej má zkreslení naprosto nekde jinde, nebo nevim na jakej paramert narazis...
Čim více nad tim přemýšlim, tim více mě napadá jestli nebude uplne nejlepsi koupit nejakej levnejsi prozatimní zes a přišetřit nějakou kačku a bud sehnat jetý DPA380 a nebo sestrojit "Stroj zla" na bázi SMP250. Yamaha? Co konkrétně podle tebe stojí za uvahu?

Sinclair: pročetl jsem na tvých stránkách nějaké info o tom co je a není možné a chtěl sem se zeptat, jestli kdybych se rozhodl a nakoupil si všechny potřebný věci na SPM250, udělal si chassis, tak jestli je opravdu reálné to poslat a prodrátovat. Když sem to počítal, tak mi taky nevyšly zase tak závratný částky. Otázkou je, co by stálo to eventuální prodrátovaní. Pokud to už někdo dělal a ziskal bych nějakou fotku a nebo planek co kam umístit, tak s mechanikou nemám problém.

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Docela slušná snůška žvástů.
Jestli to chceš jako dominantu obývacího pokoje, tak vybírej podle vzhledu, ne podle zpracování a parametrů a rozhodně ne v bazaru.
Poradil jsem ti technicky nejlepší stroj z toho, co je běžně dostupný-nevyhovuje ti designem, takže na parametry evidentně sereš a důležitější je vzhled. OK. Tak víš co?
Smaž to tady po sobě a už nikdy sem podobný dotaz nedávej, nemá to totiž smysl.

Web

(upravil Hop377 19. 2. 2009 19:32)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

To Milan: tak vyberaj usami, len neviem ako chces usami vybrat toho spesl taliana, Ty pocujes aj cez NET?
Inak ked Ta nezaujimaju parametre a potrebujes aby to kreslilo, sumelo tak si kludne mozes popocuvat MUSIC 70, je to sice stare, ale parametre nema prilis daleko od toho taliana, da sa zohnat za cca 2000,-

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Milan: je to sice mimo rozpočet, ale NAD C375BEE je nádherný.

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Kritiku tohle je hezci..se slzou v oku vzpominam smile
http://www.yamaha.co.jp/english/product … x1090.html
http://www.paudio.cz/index.php?sec=3&am … mp;pos=310
Omlouvam se za OT

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

budu prodávat stříbrného integr. technicse z věžičky asi z roku 1982, pokud jsi z Prahy zapůjčím

(upravil Milan 20. 2. 2009 2:07)

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Sinclair: To je sice možný, ale jako bych čekal něco jinýho. Nehledám dominantu, ale taky nehledám něco, co budu muset maskovat. Ty si koupíš auto který se ti hnusí jenom protože má dobrý parametry? Všechno vidís moc extremě. Věci nejsou jen černobíly. beru že to je dobrej stroj, děkuju ti za tip, ale myslel sem to tak, že jestli se tomu vyrovná nějakej novější model, i třeba dražší raději bych něco přitlačil. Pokud jde o ty parametry, tak kdyby nekdo napsal konkretne tohle je naprd proto a proto, tak bych to vzal, ale napsat jen, že to stoji zahovno protože to má blbý parametry mi pripada dost zavadejici. Konstrukčně to teda taky stoji za prd jo?
Hop377: Máš pravdu, ale myslíš, že se to dá srovnávat s Music 70? Snad neni nikdo tak pitomej aby zakladal firmu a vyrabel predrazeny hifi, ktery si nikdo nekoupi, protoze to samy jde koupit za zlomek ceny. Nevim samozřejmě jak to hraje, protoe sem to ješě neslyel, ale napriklad jejich vyšší CD sem vygoogloval jako jeden z referenčních playeru nejakyho zahraničního hifi periodika, tak sem si rikal, jestli to aspon pri ty cene, za kterou to je novy ve vyprodeji, protoze distributor nema diky jinejm aktivitam na distribuci cas, nestoji aspon za uvahu.
Kritik: Už sem koukal, že je to novej model, takže asi opravdu tezko okolo tyhle ceny sehnatelnej.
mongol: Díky za nabídku, ale nevim co je to za stroj, ale 25 let je docela dost.

http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1007_img_2347.jpg

Web

Re: jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

tohle za 17t taky nestoji za uvahu?

http://audioweb.cz/uploads/thumbs/1007_dscf1819.jpg

Web

Příspěvky [1 až 20 z 70]

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » jaký zesilovač /bazarový/ do cca 15000?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£