Téma: Skryte pseudo-planarni menice

Zajimal by mne nazor co nejsirsiho okruhu lidi odsud z audiowebu na tohle:

www.mlaudio.de

Znate to? Slyseli jste to nekdy?

Ptam se proto, ze z toho zvuku sedim na zadku a vzpamatovavam se jeste dnes (verzi dynamic jsem slysel prvne minuly tyden na ISE 2009, je to novinka), jakym zpusobem to hralo ve spojeni s PAckovym subem a co to prinasi. Klasicke Novasonary jsou taky skvele, ale co dovede Dynamic, to je neco neskutecneho.

(upravil chyna.cz 11. 2. 2009 11:07)

Re: Skryte pseudo-planarni menice

vypadá to na zajímavou technologii.
pokud bych v budoucnu měl stavět barák tak ho určitě celý nějakým způsobem ozvučím - repro do sádroše aby nezabíralo místo například do ložnice,pokojíčku,koupelny,... todle se jeví jakodobrý kandidát...

Web

(upravil MaBat 11. 2. 2009 12:02)

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Neumím si představit, jak by se mohlo vizařování takovýho panelu slučovat s předpoklady pro "hi-fi". Designově skvělý, ale za tu cenu už se dá pořídit IMHO o dost víc, než jen panel pro background music, i když třeba hlasitou... smile Záleží, co se od toho chce a čemu dává kdo přednost... Každopádně "nevidět repráky" většinou pomáhá v tom prostě jen poslouchat. Což nemusí být nakonec špatný...říkám, záleží na očekávání.

Re: Skryte pseudo-planarni menice

MaBate, ja tomu prave taky neveril, ze by to umelo cokoliv vic, nez background music. Jenze ono k memu uzasu umi.

(upravil MaBat 11. 2. 2009 12:09)

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Musí to být děsně háklivý na umístění, místnost... jinak nevím - to by byl zázrak. Jseš si jistej, že to nebyl jen dobrej pocit z něčeho jinýho, co v tu chvíli upoutávalo pozornost?

Ta myšlenka se mi líbí, pokud by to fungovalo líp, než uspokojivě, bylo by to skvělý.

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Já jsem slyšel jeden hrající sádrokarton a to bych nechtěl ani na záchod. Basy jako když plácačkou na mouchy tlučeš na okno, zbytek jako ťamanský jezevčík zamotaný do deky.

Web

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Znam standardni GK dobre. Dynamicy jsem slysel prvne prave na ISE a udelalo to tam na me dojem snad ze vseho nejvic, pousteli to tam primo pro nas, potoze jsem mel na krku tu spravnou visacku. To ze dobre hrajou treba Meridiany jeden ceka, ale u techhle placek to necekas a presto v tom zvuku nenajdes chybu. Na velmi velke hlasitosti, ktere uz jsou aboslutne daleko za schopnostmi dejme tomu klasickeho dvoupasma s 6.5", uz slo spis o PA hlasitost, bylo znat pretizeni na nizsich vyskach, ale to by pri tom rachotu mel uz kazdy konvencni kalotak.
Co me prekvapilo nejvic bylo presne podani vysek, skoro jak z pasku, vzdusne, presne, bez sykavek a vseho negativniho, peerfektni podani stereosceny. Navic jak je to svym zpusobem planar, dost to smeruje, takze naroky na mistnost nejsou tak vysoke. Mam pro Dynamicy jenom superlativy. Cena je samozrejme taky superlativni...
Amina dela neco na podobnem principu, ale s timhle se to zvukove vubec neda srovnat.

Uz jste to nekdo slysel?

(upravil MaBat 11. 2. 2009 13:00)

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Ne, neslyšel. Přesto si myslím tohle - věrně hrající věc na první dojem nijak nezaujme, neurazí, nenadchne... Jakmile z něčeho zůstaneš "sedět na zadku" (o to víc v nějakém-jakémkoliv očekávání), je v tom někde něco, co upoutá pozornost, může se chvíli líbit, ale po čase začne vadit (už jen tím, že má třeba výkonovej pokles na výškách, nebo obecně jinak blbou směrovku). Na výstavě stačí vhodná volba nahrávek, nebo jen takový, který hrajou dobře na všem. Obecně na výstavách člověk moc nezjistí, jak co opravdu hraje. - To jen, aby tu byl zas jednou kafral, co nic neslyšel, ale má plnou hubu keců lol

Půjč mi to na týden,měsíc domů a řeknu ti názor.

Vždyt je to přímovyzařující, vibrující panel 50x62cm, pro skoro celý audio spektrum, proboha... smile

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Ja si to vsechno uvedomuju. Ale libi se mi jak do toho sijes, jen tak dal. smile

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Neměl jsi s tím počkat na apríla? smile

Re: Skryte pseudo-planarni menice

No tak, takhle jsem to nemyslel. smile

(upravil MaBat 11. 2. 2009 17:38)

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Michale, když teda zůstanem vážný.. Tohle má s planárem společnej možná vzdáleně tvar, jinak je to úplně něco jinýho. Je to celkově "chaoticky" vibrující-chvějící se deska, od středů vejš každou frekvenci vyzařující úplně jinak. Jestli je to tahle chaotičnost, co se ti na tom líbí... i to je možný. Rozhodně to ale nebude mít směrovku stejně velkýho pístovýho zdroje (to by bylo naoknec ještě mnohem horší).

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Presne to ja vim. Teorie je mi naprosto jasna. Od mizernyho uchyceni, pres hmotnost a nehomogenitu a nesmyslnost sadry (byt slabe) jako membrany, chaoticnost, vsecko pobiram. Vim ze to neni planar, proto pisu "pseudo", exciteru je v kazde verzi vic, dalo by se uvazovat o "snaze" rozhybat cast te desky "vicemene planarne". Uvedomuju si jak propasny rozdil proti elektrostatu nebo planaru na jinem principu to je z hlediska konstrukce a vseho.
Presto to hraje. A hraje to subjektivne skvele, coz mi verit muzes a nemusis. Proceizne odladene bedne na TVM to nakope zadek neskutecnym zpusobem, co se tyce prenosu vsech frekvenci.
V tom zvuku nic chaotickeho neni. Zadnou diru ve spektru jsem nezpozorval, naopak se dostavuje takova ta pohoda poslechu sirokopasem, ale nechybi nejvyssi vysky ani se nekona nejaka tlampacovitost.

(upravil MaBat 11. 2. 2009 17:43)

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Komentoval jsem jen tuhle větu: "Navic jak je to svym zpusobem planar, dost to smeruje, takze naroky na mistnost nejsou tak vysoke"

Dej vědět, až to zas bude někde hrát...

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Standardni GK jsou k poslechu v Praze Starsnicich, ale vlacet tam kdekoho (bez urazky) nemuzu. Dynamicy budou tak za mesic.

Re: Skryte pseudo-planarni menice

Možná rádio do veřejnejch prostor. Ale na domácí hi-fi bych to nechtěl. Přeci jenom kochat se tou krásou beden a zesilovačů. No, řekněte...