(upravil MaBat 1. 2. 2009 17:21)

Téma: Drážkovaná MDF (Topan Form)

Dělal jste s tím už někdo? Nemůžu nikde dohledat rozměry těch drážek. Potřeboval bych vědět, jak malý poloměr jde udělat (s tloušťkou 8mm), aniž by se to muselo upravovat.

Re: Drážkovaná MDF (Topan Form)

Na 10mm MDF má ten prořez sílu mýslím 2mm. A bez toho aniž řekneš na co to je, je těžký říct, jestli to z toho uděláš. A malý poloměr je co 10cm a nebo 10mm? Večer se ti můžu doma kouknout, jak jde zatočit ta 10.

(upravil MaBat 2. 2. 2009 13:00)

Re: Drážkovaná MDF (Topan Form)

Ptal jsem se obecně na minimální dosažitelný poloměr - od toho se odvíjí i možné použití. Konkrétně, myslíš, že s tím půjde vytvořit "podkova", opisující obdélník 21 x 36cm? Hladkou stranou ven...

Re: Drážkovaná MDF (Topan Form)

Vezmi horní frézu a udělej si drážkování, jaké potřebuješ. Rovné frézky se dají běžně koupit od průměru 3mm a s nějakou kuželovou by to bylo ještě lepší.

Re: Drážkovaná MDF (Topan Form)

Ja som robil (robím) budky v tvare zrezanej elipsi plášť som robil z 12mm MDF. Normálne so si ju nadrážkoval na formátke cca do 11mm hľbky a šlo to bez problémov. V najostrejšom mieste to má R cca 50-60mm.

Web

(upravil respect 3. 2. 2009 20:54)

Re: Drážkovaná MDF (Topan Form)

Omlouvám se včera jsem na tebe úplně zapomněl. Tu prořezávanou 10 mm MDF jsem zakroutil v ruce tak na D=25-30 cm a pak mi praskla, ale určitě by se dala ohnout mnohem víc (v prořezech bylo vůle ještě dost), jen by ji bylo potřeba ohybat na nějaké kostře a ne jen tak v ruce. Protože se samozdřejmě namáhala nejvíce tam kde mi potom rupla.
Přelomil jsem si tím jednu část stěny k bedně (naštěstí přes ní přijdou ještě dvě vrstvy takže to není taková tragédie) smile

(upravil MaBat 5. 2. 2009 12:59)

Re: Drážkovaná MDF (Topan Form)

Díky. Lámat si to kvůli mně nemusel.. smile
Já, pokud, bych použil 8mm. Dobrý, to vypadá nadějně..
Právě protože na vlastní drážkování vybavenej nejsem (a hlavně bylo by toho přes 3m^2), koukám po polotovaru a ohýbat cokoliv jinýho je pro mě asi nereálný.