Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » jaky zesilovac na 4ohm

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 41]

Re: jaky zesilovac na 4ohm

denkezi ma tenhle spinanou zasuvku? http://www.datart.cz/katalog/AV-prijima … 130-S.html ?? psal si o nem uz jsme na nej koukal a nevypada spatne smile nevis o nem neco?

Re: jaky zesilovac na 4ohm

Denkez: Pokud má AVR spínanou zásuvku, tak napájet z ní uvažovaný SW není problém.

Promin, ale, ze ma vetsina reciveru na spinane zasuvce prave limit 100-200W, je ti taky celkem burt, vid. Ze je tam rele, ktere ma tudiz nejake proudove omezeni je uplne jedno, jak uvedl prispevovatel... to urcite vydrzi.

Zase obecny kec, naprosto "vzdy platny" a zcela mimo realitu, kvuli nepochopeni veci.

Prikladne muj reciver toto omezeni ma a to na obligatnich 100W nebo 0.5A (ted nevim presne), a spinana zasuvka je pouze dvouvidlicova. Jak bys tam chtel pripojit treba SW, ktery ma EURO s nulovym vodicem a je tak vnitrne zapojen? Co to udela pri nabehu subwooferu bez softstartu, kdy se nabiji filtracni kondenzatory? Prokrista, ta zasuvka je na DVD, prehravace a podobne veci, ne na koncove stupne...

Nevynasej obecne platne soudy pred laikem, obecny soud platit muze, ale nemusi. Hlavne mi ted zase neco pastni z magnatu.

Re: jaky zesilovac na 4ohm

Sinclaire já v tomhle topicu ještě nic nepostil. Ale příklad dát můžeš. smile

Re: jaky zesilovac na 4ohm

Michale já to tvrdím od začátku, že je to čurák a další kandidát na ban kvůli matení lidí.
A teď si představ, že tohle vylízaný pako dělá někde v hifistudiu nebo v prodejně. Chudáci zákazníci.

Web

Re: jaky zesilovac na 4ohm

To dagus.
Ten odkaz máš blbě. Pokud ale myslíš tu Yamahu, tak v manuálu zmínku o spínané zásuvce nevidím http://www.yamaha.com/yec/products/prod … TID=567483
To Michal:
Pokud výrobce není dementní, tak pro spínání zásuvky 230 V použije síťové relé např. toto http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&a … ES05701243 (levnější jsem nenašel).
Pokud některý výrobce opatří SW připojením na ochranný vodič a neudělá jej tzv. plovoucí, zadělává si na pěkné problémy.

(upravil dbmax 4. 2. 2009 16:26)

Re: jaky zesilovac na 4ohm

Tiež som zdrbal kamaráta, že na spínanú zásuvku receivra (max.150W) akéhosi sonyčka takisto napájal SW modul s príkonom ponad 200W, divím že, že aj napriek asi jeden ročnej prevádzke, kde tomu húlil, kým cievka nesmrdela, sa mu nič nestalo zatiaľ.....

Web

Re: jaky zesilovac na 4ohm

Sam se ohanis prohlasenim vyrobciu a jejich chytrosti. Tak proc tam VYROBCI tech 100W pisi? Abych mel o cem psat? Proc tim rele nenchaji spinat treba 10A podle specifikace toho rele?

Ja mel na svem subu trizilove euro. smile To je prave ten dukaz toho, ze zase mas z poloviny treba pravdu, ale ta druha polovina je tak zasadne blbe, ze to nejde nechat bez narovnani.

Re: jaky zesilovac na 4ohm

Myslím, že je směšné přetlačovat se o tom, zda je možné standardním síťovým relátkem spínat 100 až 200 W sub., když se s ním spíná celý AVR o mnohem větším výkonu. Pokud v tom kdokoliv vidí problém, nic mu nebrání sepsat protiargumenty, ať si to tázající přebere.

To Michal:
Pokud jsi měl nebo máš na subu 3pólovou vidlici ještě neznamená, že je přítomen nebo propojen ochranný vodič. Já to mám na subu stejně, ale ochranný vodič uvnitř chybí a sub je "plovoucí" (proč asi?).

Re: jaky zesilovac na 4ohm

no nechci az tak do vasi diskuze zasahovat ale ja bych na tom mel sub s prikonem radove 70VA vic asi ne je to staricka tesla 8604 takze je to i s rezervou takze nejaky veseni na to 200w nepripada v uvahu smile

Re: jaky zesilovac na 4ohm

Pokud ta Yamaha nemá spínanou zásuvku, tak by šlo pouvažovat o "udělátku" sestávajícího z externího 5V relátka, které bude napájeno (ovládáno) napětím 5 V z HDMI konektoru a dále spínat sub. Podle HDMI specifikace je na pinu č. 18 napětí 5 V/50 mA. Tady se ale už pouštím na tenký led. No, chytrých je tady víc než dost, snad ti k tomu někdo něco řekne. Každopádně, pokud by to šlo zrealizovat, měl by to dělat někdo, kdo rozumí elektronice a el. bezpečnosti.

Re: jaky zesilovac na 4ohm

Denkezi, preci tim spis - kdyz uz po sepnuti nabijis nemalou kapacitu v tom reciveru a ty mu tam pridas dalsi kapacity v koncovem stupni toho subu. Tady je preci uplne jedno, jestli to bude 70W nebo treba 150W zesik, jde o pocatecni start filtraci napajeni koncovych stupnu.

Ale jo, necham toho, taky me to nebavi. Spinani relatek z jakehokoliv vystupu je samozrejme vic koser, existuji i "prodluzovacky" kde narust odberu na ridici zasuvce sepne dalsich nekolik rizenych. Prah sepnuti je stavitelny, takova plazma to uridi perfektne. Skvele reseni prave pro suby, prehravace, settopboxy a satelity, ktere ve standby zerou jako hlinikarna.

Re: jaky zesilovac na 4ohm

Michale, neměl by jsi někde odkaz kde ty "prodlužovačky" prodávaj?  díky ale asi nejlepší by bylo zdřejmě koupit ten audioswitch od aldaxu ne? chtel sem se zeptat jakej máte nazor na LM3886 vs. sps50 co vám příjde jako lepší a jaký důvod? koukal jsme na to lm v zapojení od PIBI tady je fotka http://img172.imageshack.us/img172/4963/dsc00625sr5.jpg posílal mi k tomu dokumentaci a vypadá to dobře tak nevim jestli je lepší aldax nebo ten "pibiho" LM3886 diky za rady smile zasadní problém u mého zesu mám ze na minimální vybuzení tam je trošku brum prostě při uplným tichu je to slyšet a proto to nemůzu nechat hrát a časově vypnout jen audio signál, na různé brumy a šumy jsme docela náročný máme byt hodně klidný takze i sebemenši hluk je slyšet sad proto scháním jineja vrhám se do takových "zoufalých kroků" tak díky za příspěvky a případné rady smile

Re: jaky zesilovac na 4ohm

Odkaz si kdyztak dogoogli, ale videl jsem to uz i v prodejnach typu Datart. Audioswitch je dobre reseni, pokud je dobre nastavena vstupni citlivost.
Jinak to LM nebo 50 ma byt na ten sub? To je trosku skoda, ne? Aspon 100P...

Re: jaky zesilovac na 4ohm

myslíš? když ten sub ma 30wsinus 50w max? sad

Re: jaky zesilovac na 4ohm

Uz kvuli tomu, ze tam mas zdroj na desce a ochranu proti ss.

Re: jaky zesilovac na 4ohm

michale to lm je pekne vyreseny posilam ti na mail tu dokumentaci mrkni smile

Re: jaky zesilovac na 4ohm

taky ma ochranu proti ss zdroj a jeste dalsi tak uvidim co na to reknes smile

Re: jaky zesilovac na 4ohm

navic zdroj kondiky jamicon 10M muzu mit free a mustek mam doma i 50amperovej s tim by taky problem nebyl kdyby slo o to smile

Re: jaky zesilovac na 4ohm

http://www.safeguard-eshop.net/Prepetove-ochrany/

Re: jaky zesilovac na 4ohm

LM ochrany ma, jasny, ale bral jsem ten argument jako podporu 100P proti 50 a nemuzu tusit, co doma mas a nemas. smile

Příspěvky [21 až 40 z 41]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » jaky zesilovac na 4ohm

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£