(upravil MaBat 17. 1. 2009 18:29)

Téma: Zakázka pro bastlíře

Hledám člověka schopného a ochotného realizovat toto:

http://s4.postimg.cc/6nqomr8e1/148_sub_preamp.jpg

Z obrázku je snad patrné, o co jde. Je to myšlené jako součást krabice předzesilovače (momentálně Dispre2 + ZT15VA). Může to mít/potřebovat svoje vlastní napájení, to už je na realizátorovi, stejně jako ostatní spousta technických detailů a parametrů. Předpokládám sestavení toho všeho z OZ. Moduly pro jednotlivé subwooofery by bylo asi vhodné nechat na zvláštních DPS - kvůli volbě jejich počtu. Toto je výstup pouze pro subwoofery, výstup pro přední kanál jde přímo z předchozího zdroje signálu (Dispre) bez výhybky, tj. fullrange. Uživatelsky by se řídila jen celková úroveň, vše ostatní by se nastavovalo na desce, popř. jen prostou volbou hodnot součástek, tam, kde to bude vhodné.

Samozřejmě to není myšlené zadarmo.


Jsou vítány všechny konstruktivní připomínky. Budu rád, pokud se někdo najde, já bych to se svými zkušenostmi dával dohromady leta a někomu to zaplatit je pro mě momentálně nejschůdnější... Navrhujte sumy smile


Edit: je možné slevit z toho ekvalizéru

Re: Zakázka pro bastlíře

Podívej se na tento projekt.

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=1971

(upravil MaBat 21. 1. 2009 19:29)

Re: Zakázka pro bastlíře

To by asi šlo (přiznám se, že mě to nenapadlo), ale bylo by to asi trochu s kanonem na vrabce. Krom toho, už jen to nádraží by nejspíš stálo půl toho, co to zbastlit přímo. Ono všechny ty bloky jsou už někde předžvejkaný, prakticky všechno to má na stránkách Rod Elliot, Linkwitz. Pokusím se to nejdřív nějak zbastlit dohromady sám... velkou univerzální desku už taky mám... Ověřit funkci dokážu, jen ty oscilace, na to vybavenej nejsem.. a DPS na něco složitějšího jsem taky nikdy nedělal. Njn, nikomu se do toho nechce...

Re: Zakázka pro bastlíře

MaBate, nechci Tě nějak podceňovat, ale máš aspoň přibližného tušáka, co stojí hodina práce dobrého vývojáře ?...

Web

(upravil MaBat 21. 1. 2009 19:47)

Re: Zakázka pro bastlíře

Čekal jsem, kdy to přijde. Taky jsem nepoptával "dobrého vývojáře", jen člověka schopného to udělat a zkontrolovat. A neříkej, že na splácání těch pár operáků musí být nutně expert... Taky ne každej by za to musel chtít hned takový prachy, ne? smile

Ideálně člověk, kterej by to dělal zároveň i pro sebe. Ono to totiž není vůbec špatná věc, tohle. Já jen děkuju MethManovi za nakopnutí. Je to totiž jedna z těch mála (ne-li jediná) schůdných cest, jak mít doma slušný basy.

Re: Zakázka pro bastlíře

Když mluvíš o tom splácávání operáků..."splácání těch pár operáků" v Subsenioru představovalo od návrhu, přes zkušební zapojení a jeho optimalizaci, přes návrh desek, výrobu prototypů, jejich optimalizaci až po výrobu definitivního "černého" exempláře nějakých 110 hodin práce...

Web

Re: Zakázka pro bastlíře

Já Ti to věřím, sinclaire. Moje přirozená reakce v situaci, kdy si až tak nevěřím, že to dám úplně dohromady sám, je zeptat se, jestli/za kolik by to pro mě někdo neudělal..

Nabídka nepřišla žádná. Tak napiš, za padesát klacků... smile A já si radši obratem koupím 4 subseniory...

Re: Zakázka pro bastlíře

On Ti tady k tomu ještě určitě něco připíše i Pavel...

Web

(upravil MaBat 21. 1. 2009 21:59)

Re: Zakázka pro bastlíře

Dost dobře nechápu tu reakci.. Výpomoc s pasivní výhybkou je tu celkem běžná věc. Zeptal jsem se na pomoc s aktivní, s tím, že to nechci zadarmo. Co je na tom dopytle špatného?

Ve chvíli, kdy bych dostal pro mě nezaplatitelné nabídky, stahnu ocas a opatřím si něco pro mě dostupnýho, nebo to úplně zavrhnu. Tak jsem se zeptal, mohlo to někoho zaujmout a podělit se třeba o náklady.

Re: Zakázka pro bastlíře

MaBat : trefils to návrh takový věci na zakázku = zhruba 50 tyček možná i víc.

Re: Zakázka pro bastlíře

OK

Re: Zakázka pro bastlíře

Zkus oslovit nějakýho bastlíře přímo. Já zkusil mejl a kupodivu mi bylo pokaždý ochotně vyhověno smile Vytipuj si několik kluků, jsou tu né že né. Takhle veřejně se možná lidi styděj. Je pravda, že tohle asi nebude zakázka sprstemvnose, řídit s tím raketoplán ale taky asi nebudeš že? smile

Re: Zakázka pro bastlíře

Jen mě napadlo, že tu můžou být kluci, který by to i bavilo a byli by rádi, že si něco přivydělají právě tím, co je baví. Nebylo to cílené na žádnou místní kapacitu, to je asi zřejmý.

Re: Zakázka pro bastlíře

Já Tě nechtěl nijak děsit.
Jenom bych Ti rád naznačil, že ti lidé, kteří něco umí a zvládli by to možná na první vrz, mají své práce dost, mají ji dobře zaplacenou a pokud by měli pracovat na něčem podobném, tak jim ta dobře placená práce stojí. A nevím, jestli bys někoho z nich ukecal na 50-80 charitativních hodin...
A na druhé straně stojí ti mladí kluci-bastlíři, kteří by se do toho i rádi pustili, klidně bez nároku na nějaký honorář, jenže tam je háček. Tihle mladí kluci se spoustou volného času jsou zase téměř bez zkušeností, takže ta práce zadarmo nemusí vůbec ve výsledku dopadnout dobře.
Moderní a rychlé operáky vyžadují poměrně specifické zacházení a není možné kolem nich tahat šlauchy jak si kdo usmyslí, nedejbože autoroutrem.
I taková blbá NE5534, když jí neuděláš správné pracovní podmínky, dokáže vyvádět jak pominutá a zvlášť v zapojeních s nízkým nebo jednotkovým ziskem.
Tož tak nějak to vidím já.
Jeden z vhodných adeptů na zneužití se jeví Ondra Chlupáč, ale má rodinu, svou práci a nevím, jak je na tom s časem. Ani tady se poslední dobou moc neobjevuje.

Web

(upravil MaBat 22. 1. 2009 9:03)

Re: Zakázka pro bastlíře

Beru to tak... a zkusím to ještě někomu nabídnout.

Tak co třeba NE5532, nebo TLka? Jen abych věděl, s čím si mám začít hrát, protože i mě to celkem baví, až mám po ruce jen literaturu, předžvejkaný schémata, měření na zvukovce a simulátor. Pro tohle pásmo frekvencí to bude přece zvukově jedno, jen to musí být stabilní a nešumět víc, než je nutný.

Re: Zakázka pro bastlíře

Hele vypadáš , na to, že si celkem chytrej kluk , no tak se to asi bude nejlepší naučit, příště budeš moct vzít takovej kšeftík sám.

Jo a dám ti ještě jednu radu: i když nevím jestli tě s tím nepošle někam tak PMA (Pavel Macura) má navrženou 2p vexli s operáčema co funguje i jako preamp s řízením hlasitosti. Třeba by ti nechal jednu desku vyrobit. Má toho docela dost se svým dispre II ale za pokus nic nedáš...

Re: Zakázka pro bastlíře

Ono by nebylo marné přehodnotit celý projekt, podívat se po hotových finálech, třeba i z druhé ruky, a uvažovat třeba o modifikaci... pro jednu dočasnou instalačku jsem svého času potřeboval něco podobného, kombinace volume réglu, izol. traf, splitteru a přepínatelné výstupní matice + xover. První kus se dělal na univerzální desce + drátařina, strašná práce, montážník to zapojoval 70 hodin + 5 hodin vymýšlení. Druhý kus se udělal z hotového splitteru a pár prefabrikovaných plošáků, to už bylo jen 20 hodin.

Web

(upravil MaBat 22. 1. 2009 10:14)

Re: Zakázka pro bastlíře

Pokusím se tedy ještě o jeden mezikrok. Zkusím nakreslit už konkrétní schéma tak, jak si myslím, že by to mohlo jednoduše být. Dám to sem k nahlédnutí a pokud se to nebude ani na první pohled blížit něčemu, co by mohlo fungovat, nechám to být a seženu, co se dá. V případě, že to nebude vypadat úplně blbě, vytvrám v tom a pokusím se to dotáhnout do konce, třeba pak s něčí pomocí už jen v detailech a od stolu.

Re: Zakázka pro bastlíře

Zkusím se zeptat ještě jinak: jaký na to máš vyčleněný rozpočet?

Web

(upravil MaBat 22. 1. 2009 13:05)

Re: Zakázka pro bastlíře

Pro mě to není v tuhle chvíli otázka rozpočtu, ale úspory. Ve chvíli, kdy se to začne blížit částce, za kterou koupím ekvivalentní hotovou věc, nemá smysl se tím zabývat. Nejbližší plnohodnotnej ekvivalent by byl třeba Behringer DCX2496, za 9 tisíc. No, když to tak vidím, za tyhle peníze to těžko někdo udělá. Pokud bych to nedělal sám a svůj čas nepočítal...

Asi koupím toho Behringera.