Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 4)

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Gramofon Tesla NZC420

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 69]

Téma: Gramofon Tesla NZC420

Ahoj, mám tenhle starý gramofon kombinovaný s tunerem vizuálně v dobrém zachovalém stavu. Jenže nehraje zjistil sem že má stejnosměr na výstupu obou kanálů 3V. Takže zřejmě seou proražený konce. Jsou tam osazeny 2X Tesla KD602 na kanál. Zajímalo by mě jestli by šli nahradit a jestli to má eště cenu. Máte sním někdo zkušenost? Díky smile

http://s19.postimg.cc/kxlvar7cf/1178_dsc00073.jpg http://s19.postimg.cc/j72u99ptb/1178_dsc00072.jpg

Re: Gramofon Tesla NZC420

Hele, tady ten konec má tuším kapacitní vazbu na repráky, tak kde jsi naměřil ty 3V? smile

Jinak gramec je v tom velice slušnej, ale ten zes by (nezlob se) bylo snad nejlepší nahradit i blbýma 3886 smile

Web

Re: Gramofon Tesla NZC420

Bystrouši, zesák si opravíš sám a já ti napíšu jak. Ty tři volty na výstupu neřeš a buď rád, že je tam máš. Na zadním panelu nad repro konektory je pětikolíkový konektor pro kvadrofonní dekodér, je označený čtyřmi kruhy přes sebe. Vezmeš pětikolíkový konektor (samec), na něm uděláš dvě propojky. První mezi kolíky 3 a 1, druhou mezi kolíky 5 a 4. A teď přijde to nejtěžší: vrazíš ten konektor do té samice s těmi kruhy a tím propojíš signálovou cestu ze vstupního zesilovače do korekcí. Mohl by jsi to propojit i na plošňáku, ale to je už zásah do přístroje a ztratil bys záruku. Ten zes podle fotky je AZS 217. A povyměňuj si všechny hovňáky na desce vstupu a korekcí.

(upravil Bystrouš 11. 1. 2009 11:39)

Re: Gramofon Tesla NZC420

Změřil sem je prostě na výstupních svorkach a když k nim připojim rerák a vypnu sluchátka tlačítkem na předním panelu, hned tam skočí ty 3V a reprák začne nesnesitlelně řvát. George díky smile

Re: Gramofon Tesla NZC420

Hlavně bacha na tu ztrátu záruky smile

Web

Re: Gramofon Tesla NZC420

Řvát jak?

Web

Re: Gramofon Tesla NZC420

Jak to jenom vyjádřit....  Pořát stejnej tón, nijak se nemění ale dost nahlas jako DZZZZZZZZ big_smile

Re: Gramofon Tesla NZC420

Vem nějakej elyt tak 1000uF/50V a připoj ho zkušebně k tomu největšímu elytu, co tam je. Pozor na polaritu, zelená je minus.

Web

Re: Gramofon Tesla NZC420

Mam tu na tolik voltů jenom 8m2 a s nim to napětí na výstupu vzrostlo na 5V

Re: Gramofon Tesla NZC420

Sinclair myslel ten kondík vedle trafa.Je to hlavní filtrační elyt, který vysychá a zesilovač pak hodně brumí. Změř napětí na čtyřech kondenzátorech co jsou na desce koncového zesilovače vedle sebe (4x500mikro) jsou spojeny pararelně, tak je jedno na kterém z nich. Proti zemi na minus bývá 3-5V (to je to co jsi naměřil) a na plus kontaktu asi 15V. To je zhruba polovina napájecího napětí.

(upravil Bystrouš 11. 1. 2009 22:02)

Re: Gramofon Tesla NZC420

Tak na hlavnim elytu je 30V. na malých 4X500u je taky proti zemi na - 3,7V a na + 14V. Moc moudrej z toho nejsem ovšem:(

Re: Gramofon Tesla NZC420

30V je málo. Má tam být 35V. Ten hlavní filtrační kond je asi v prdeli, nebo ti tam něco žere tak, že napětí spadne. Napětí jsou ok,tzn. že koncové tranzistory by měly být v pořádku. Měřil jsi oba kanály? Těch výstupních kondenzátorů je celkem osm pro oba kanály. Udělal jsi to co ti poradil Sinclair? Po výměně hlavního elytu se napětí vyhladí a zesilovač přestane vrčet.

Re: Gramofon Tesla NZC420

Asi by nebylo od věci vzít ampérmetr a změřit odběry, aby ses nedočkal nemilýho překvápka... poté, co ten zdroj výměnou kýblu ztvrdne.

Web

(upravil sinclair 11. 1. 2009 23:37)

Re: Gramofon Tesla NZC420

Je tam síťová pojistka a trafo není příliš tvrdé. Proražený budič by se prozradil "kouřením" koncových tranzistorů, pokud by byl některý koncový tranzistor vadný, vypadne pojistka logicky hned.
Připoj na výstup nějaký reprák, co ti ho nebude líto a zkus připojit ten kond paralelně k tomu velkému červenému elytu.
A propos-doufám, že i ostatním "odborníkům" došlo, že těch pár stejnosměrných voltů na výstupu, měřených nejspíš multimetrem s Ri=10MOhm je napětí na nazatíženém výstupu, způsobené svodem výstupního elytu /to jsou ty 4+4ks na desce koncového stupně/...
Když ten blbec se ani nedokáže vymáčknout, co to je za zvuk, jestli je to brum, silný šum, praskot nebo co se tam vlastně děje..napíše bzzzz....

Web

Re: Gramofon Tesla NZC420

Ješišmankote, těchto zesilovačů jsem se naopravoval....Když se z toho vysype asi tak 50 kondíků, vymění uhnilé trandy, trimry, zrepasují poty a izostaty, tak zbyde klasický prdlý zvuk Tesly počátku 80. let.

Web

Re: Gramofon Tesla NZC420

presne tento mi vyhadzovala moja teta, lebo nesiel a tak som ho zobral ja. Robilo mi to iste ako tu, filtracny kond uplne suchy- takmer bez kapacity. po vymene bol uz OK ale ten koniec aj tak nestal za vela (maly vykon a sum). Jedine co som z toho pouzil boli korekcie, ktore po vymene hovnakov takmer prestali sumiet a v spojeni s LM3886 hraju dodnes a spokojnost. Neviete ako su na tom s kvalitou zvuku? Ja som ziadne ine korekcie nemal zapojene, tak preto sa pytam.

Re: Gramofon Tesla NZC420

Je to nic moc, po výměně hovňáků podprůměr. Akorát to má slušně udělanou fyziologii. Taky to chce volume pot oddělit kvalitními svitky, v jedné verzi byly myslím elyty 1uF, v jiné hovňáky 330nF.

Web

Re: Gramofon Tesla NZC420

aj som si myslel smile  Bude lepsie napajat ten koniec len priamo cez potak TP 289 2x25k/Y s vypinatelnou fyziologiou?

Re: Gramofon Tesla NZC420

Tak po připojení 8m2 a připojení repráku,napětí na výstupu spadlo ten kravál přestal a dokonce gramofon haje smile. Nebyl to šum, praskot  ale takový bzu
čení mi to tak příde no.
Asi dojde jen k výměně "hovňáků" a možná těch větších 500u. Konce nechám tak jak sou i když předělání na Lm by bylo příjemný ale teď finančně neúnosný.
Díky za odpovědi

Re: Gramofon Tesla NZC420

Tak snad bude třeba ty filtráky vyměnit, pokud jsou shnilé ? Což skoro vždy jsou....

Web

Příspěvky [1 až 20 z 69]

  Stránky: 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Gramofon Tesla NZC420

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£