Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 44]

(upravil sinclair 8. 1. 2009 20:42)

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

Pak to trimrem není a hledej nejspíš zkrat mezi C-B toho BD139, studeňáky, nebo ty přehozené odpory či jinou kulišárnu, nevím, co sis tam všecko napáchal. Normálním smrtelníkům to všem chodí na první šup...

Web

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

To vím první modul bežel taky hned na poprvé fakt mazec...ale neboj v případě dalšího stupidního dotazu se zeptám big_smile

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

nazdar, mam podobny problem ako ojkos, lenze nenameram ziadny prud. R11 je v poriadku, aj R12 a R10, hodnoty sedia. Napatie medzi GND a OUT je 1.8mV.

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

A co to doplnit fotkama desky zespodu - jak to máte zapájený?

(upravil sinclair 5. 2. 2009 23:00)

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

Dementi, jinak to nelze nazvat. Stavebnice je koncipovaná pro nepříliš zkušené lidi, drtivé většině to chodí tak jediný důvod, proč vám to nechodí je, že jste prostě dementní s IQ nižším než Bush. Umí to dát dohromady a bezproblémově rozchodit i holka na průmce, nebo třináctiletý klučina.
Jednodušeji ta stavebnice už udělat ani nejde, to už by nebyl plnohodnotný zesilovač.
Jestli ani takhle jednoduchou věc nedokážete správně osadit, slušně zapájet a rozchodit, tak děte radši kopat kanály, tak se toho nedá tolik zkurvit a neklade to ani přílišné nároky na inteligenci a vzdělanost.

Jděte do prdele a přestaňte tady už ty svý idiotský poznámky vpisovat, když jste debilové. Jenom předvádíte celému národu, co jste zač. Už ať je tenhle thread smazanej.

Michale prosímtě smaž to, nebo mě z těch debilů fakt jednou jebne..

Web

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

sinclair: Klíd, nic se mazat nebude, o tom ať rozhodně zakladatel.

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

AAA netrep a zabudni na to že by to zvládol terajší stredoškolák... Ani elektro-stredoškolák...

Čo som sa nenaučil sám, tak tam ma nenaučili... Prax? Za jeden polrok jeden spraviť DPS a za druhý zapájkovať 555ku, R, C a LED.

Web

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

DeadMAN> Přesně, za čtvrt roku maturuju na SOU Elektrotechnickém a kromě (i pokročilejšího) programování PLC, základů elektroniky, síťařiny a měření umim docela hovno. A to praxi máme 3 dny za dva tejdny. Ale ono když sedíme celou praxi u loga, či simaticu, tak z jiných oblastí toho moc nezískáme. A samozřejmě nepočítam ani s tim, že by mi v tomhle přinesla vejška něco novýho.

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

a co sa cudujes,na skole ucia obrovske hovno. co sa clovek nenauci sam nevie

Web

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

..za nás se říkalo „naším školám třikrát běda, když jim vládne rudý děda“,
ale toto hoši, jak zde sdělujete, je úplně v prdeli s tou výukou smile

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

Betarone, je to fakt des. Keď som sa riaditeľa pýtal či by sme mohli spraviť nejaký ten elektro krúžok, poslal ma do prdele s tým, že niesú prachy... Súčiastky? Keď dačo potrebuješ, hen si vyletuj z hromady starých plošákov a buď rád. Také je naše školstvo. Smeruje to do sračiek.

Web

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

U nas panuje nezajem jak ze strany ucitelu, tak ze strany zaku. Vsichni tam chodi, jenom protoze musi, nauc se nazpamet schema a mas za 4, nemusis o tom vedet nic.

Web

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

a to som si myslel že je to tak v píči len u nás. My máme prax 4 (slovom štyri) hodiny za týždeň. Prvú hodinu donesie profák haraburdy a dá ich opravovať mne a right-ovy. Ostatným povie že nič nevedia tak aby niečo nedojebali, nič nerobia. Prejde celá prax a všetci zas vedia hovno. Sme tretiaci a ešte ani jeden plošák sme neosadili, akurát minúly rok sme sa pol roka hrali zo stykačmi. Aj to keď chalani zapojili, vyzeralo to ako ogàcaný slíž, v lepšom prípade to aj išlo.
Osobne ma ale všeobecne serie iná vec. Išiel som na školu s tým, že sa tam človek niečo nové priučí, že nás tam naučia rozmýšľať ako elektrikárov. No hovno. Už to teraz vidím že tým elektrikárom sa človek ani nestane, pokiaľ nevie čo napísal nejaký hamingway. Hlavne že má ruky ľavé, plnú hlavu píčovin nabiflených naspamäť a potom nech taký človek ide niečo zapojiť...

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

BobiseK - Presne ako my... 4 hodiny týždenne sme mali... Ako som spomínal, polrok DPS, polrok 5 súčiastok. Radšej som mal ísť na nejakú učňovku, tam aspoň viac praxe mali (týždeň škola, týždeň prax), učiť sa nemuseli, a vedia (čo sa týka odbornosti do fachu) hádam aj viac ako my (stredoškoláci), resp. ja už na VŠ, ale hlavne že my sme museli vedieť literatúru spredu, zozadu a je mi to vrcholne napiču.

Web

(upravil intel4ever 8. 2. 2009 0:17)

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

U nás na škole máme i tříleťáky a nevěřte tomu, že by ste uměli něco víc. Znam exoty z tříletych oborů, jeden neznal značku kondenzátoru, druhej nevěděl, jestli baterka dává stejnosměrný nebo střídavý. A to jsou ve třeťáku. Jinak jak tu někdo psal, že je to i s vybavenim na hovno, tak to je u nás na hodně dobrej úrovni, ale zaměřený jinak než na elektroniku. Máme tam pneumatický linky a roboty za částky kolem mega, v každej odbornej učebně smartboard (super věc) nebo minimálně projektor. Ale těch dps i já jako obor mechanik elektronik jsem dělal ve škole taky jen pár.

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

No literatúra,presne smile Hlavne že sa to volá "Slovenský jazyk" a učíme sa o zahraničných spisovateľoch. Potom to tak vyzerá, že všetci sú tupí a vznikajú chlieve pre negramotných big_smile
Mňa napríklad u nás na škole dorazilo pár vecí...
- Profka elektroniky mi priniesla grcne zaspájkovaný plošák aby som jej pripájkoval integráč, že ona to trafopájkou nevie ?
- Keď si jeden /neviem či už nie bývalý/ profák doslova 15 minút rátal že 5mF je 5 000uF
- Keď profákovi dám otázku k veci, no nemajú ju napísanú v poznámkach tak nevie ? napr. merali sme žiarovku, mali sme narysovať Rd, načrtol ako má graf vyzerať. To je síce ok ale keď som sa ho spýtal čo je to ten Rd, k čomu slúži, že som o tom ešte nepočul a celkom by ma tu zaujímalo, tak ostal ticho a odišiel,hm...
Je fakt, že človek nieje neomylný, ale keď je to tak už celé tri roky čo som tam, tak myslím že to tým nie je...
inak sorry za OT, aj tak sa to zrejme nakoniec zmaže.

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

Jo mládenci : " Kdo to umí, ten to dělá...a kdo ne, ten to učí... " - to bylo i dříve, nic novýho... lol

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

Tak u nás na učňáku sme mali prvé dva roky prax 2dni z dvoch týždňov, ďaľšie dva roky 4dni. Majstri odborného výcviku sú asi jedniní ktorí tam niečo fakt vedia. A ešte jeden profák, ale ten vie snáď všetko, lebo v obore dlhé roky pracoval. )Prvý polrok na praxi rezanie závitov, materiálu, strihanie, ohýbanie drôtu na hroty do spájkovačiek, výroba plechových krabičiek na súčiastky a tak. Potom už elektrika. Výroba, návrh DPS. Ručne aj cez PC. Kto nemal nejaký záujem, tak tam chrápal a ani svätená voda nepomohla na to, aby sa na neho niečo nalepilo. Kto chcel, tak robotu si vždy vypýtal. Opravoval som zosíky, telky, PC zdroje čo zhoreli v učebni, so spolužiakmi sme zavádzali elektriku v rekonštruovanej časti školy... )Po našom odchode zo školy to nemá kto robiť, tak ďaľšiu časť musela spraviť firma. No nádhera, že... Snaha je ten problém. Ďaľší profáci...

Web

(upravil AAA 8. 2. 2009 4:48)

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

Přesně tak klucí, na škole vás nikdo nic nenaučí. To je hlavní omyl většiny lidí. Naučit se to totiž musíte samy. Škola vás maximálně naučí pořádku a důslednosti(musíte ale chtít). To že se vyžaduje hromada píčovin nazpaměť je taky pravda a to je podle mě to nejhorší co může být. Bohůžel na to ti snaživý a schopní dost doplácejí-nedokážou sice zpaměti něco vystříhnout na místě, ale  zato rozumí funkci. To se však většinou necení......ale chraň bůh toto vytknout některému učiteli, pak si u něj už neškrtnete. Ale nevěšte hlavu:) kdo má totiž zájem, naučí se dobře a sám i na blbý škole. Kdo si myslí že na vejšce to bude už o něčem jiném, je naprosto vedle. Jsou tam ti stejní magoři ale i skvělí učitelé. Prostě si musí člověk najít svůj styl učení a spojení s praxí a je to.

S rčením kdo neumí ten učí bych naprosto nesouhlasil. Snad ještě občas na střední, ale na vejšce to rozhodně neplatí. Můžu dát několik příkladů. Je tam totiž plno lidí co dříve byli v praxi, a nyní se vrátili s nabytými zkušenostmi k učení, nebo lidí co učí a zároveň se věnují praxi či výzkumu.
Pokud však někdo kdo učí vážně neumí, pak i učí špatně.

Jo že nás sere literatura a jazyk, je pravda-souhlasím-nemuselo by se to brát tak vážně-na odborných školách. Na druhou stranu vypadá písemný i mluvený projev většiny dnešní technické mládeže příšerně!!! Koneckonců já sám jsem toho důkazem:)

Samoukům vřele doporučuju investovat do odborné literatury(raději než do hromady součástek-sice to není asi tak zábavné ale pomůže to opravdu hodně, navíc tím podpoří další nová vydání) a to klidně i staršího data vydání. V knihách je totiž jak známo největší moudrost. Ve chvíli co něco opravdu pochopím, pak je teprve čas vyzkoušet si to v praxi. Jinak to dopadá tak že si někdo kdo staví zesilovač 100% fungující, neumí poradit v případě i zcela banálního problému...viz tento dred.

Re: Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

Člověk, který v praxi narazí na nečekaný problém - třeba tím, že mu nefunguje banální věc - se studiu věnuje mnohem intenzivněji (pokud vůbec). Teorie a praxe musí jít ruku v ruce, jinak je to dřív či později špatně. Když jsem se učil o nějaké ferorezonanci, tak mi to bylo jasné, a teprve když jsem na to narazil v praxi a pár jevů s tím spojených, jsem musel znovu vytáhnout příslušnou literaturu a pořádně to znovu prostudovat. Teorie odtržená od praxe pak končí bláboly jako u toho nepozorného žáka, který usuzoval, že v obou komorách dvoukomorového síťového trafa bude sekundární vinutí sad

Web

Příspěvky [21 až 40 z 44]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Pomoc se SPV100P+....asi sinclair

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£