Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 2)

Audioweb.cz » Reprosoustavy » TVM nebo Beyma

  Stránky: 1 2 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 22]

Téma: TVM nebo Beyma

Kvůli pověsti Beymy čekám, že to je asi hloupá otázka, ale jsem v tomhle světě tak trochu začátečník. Mám za sebou pár staveb s použitím ARN 226, ARP 150 a ARV 104 a jejich různou kombinací. Celkem se mi osvědčili, ale rád bych trochu povýšil a vzhledem k tomu, že Dexon má teď zajímavé ceny u Beymy, chtěl bych se tady zeptat, jestli se investice do této značky vyplatí. Chtěl bych srovnání mezi ARN 312 a 12BR70, mezi ARP 150 a 5M30, a mezi ARV 104 a T-2010, případně T-2030. Ten už má ale ALU kalotu a já mám radši textil. Mám radši uzavřené ozvučnice, tak doufám, že ta 12 BR 70 pro ně není úplně nevhodná.
Co se týče výhybek, tak dexon nabízí pár uni typů, ale předpokládám, že by bylo lepší si nějakou postavit na míru. Existuje tady nějakej dobrák, který by mi s tím pomohl? Znám pár základů, ale nechci to pokazit.
Děkuju mockrát za všechny postřehy!

Re: TVM nebo Beyma

Tak ARP150 a 5MP60/N (je lepší než 5M30 i jako střed v 3p) se vůbec neodvažuj srovnat, to je jako nebe a dudy.

Výškáče jsou skutečně o vkusu a nebudu zatím soudit to, co jsem neslyšel.

Re: TVM nebo Beyma

No, já třeba slyšel, že vejšky TVM jsou hodně nevyrovnané, ale faktem je, že mě jejich poslech ani trochu nevadil. Beymy jsem právě taky neslyšel, ale předpokládám, že budou taky mnohem lepší než TVM. Jen by mě zajímal rozdíl mezi tou 2010 a 2030, protože se tý alu membrány dost bojim. No jo, chtělo by to slyšet sad

(upravil opamp 16. 4. 2007 15:39)

Re: TVM nebo Beyma

Hliník se odstěhoval do Humpolce, tak není čeho se bát.

Pokud nemáš vyloženě mizernej zesilovač kterej zkresluje na výškách, budeš spokojenej. Můj názor je, že narozdíl od "hadru" ten hliník líp umí nejjemnější, nejvyšší výšky bez zabarvení.

Mám v bednách Seasy 25TAF/D.

Web

Re: TVM nebo Beyma

asi nejsem ten spravnej vlastenec, ale ty TVM IMHO uz ostatnim znackam moc nestacej.

Re: TVM nebo Beyma

ARV-104 je ušustěný, ničím nevynikající výškáč, jeho lepší náhradou za stejný peníz je GTC11. Hliníkový T2030 je za ty peníze solidní výškáč, chce dělit výš, charakterem podobný AL Seasům, ale kousek pod nimi, za ty peníze slušný. Nějaké projekty k němu tu jsou, počti si. K T2010 bych citoval Aleše Bílého, jeho projekt právě s T2010 tu najdeš taky.

Aleš Bílý napsal:

Když takhle zpětně porovnám základní Seasy (např. 27TFF) a Beymu T2010, tak bych řekl, že Beyma je poněkud ostřejší (podobně jako hliníkové Seasy), méně detailní (ale opravdu s minimálním rozdílem) a každopádně není tak zatížitelná, je lepší jí dát vyšší dělící kmitočet. Zase je levnější a díky 8-mi ohmové impedanci se s ní lépe pracuje, Seas je hebký až sametový. Jinak za ty peníze je to dobrá investice.

Re: TVM nebo Beyma

Michal: 5MP60N je lepší i jako střed? Kdes to vyčet? smile Já mám 5M30 z přesvědčení, že budou lepší.

Re: TVM nebo Beyma

jsem stejnyho nazoru jako Michal, staci porovnat zkresleni... dal si uvedom, ze kdyz budes delit niz, tak kratka kmitacka M30 se ponekud rychlejc dostane z oblasti s idealnim Bl, coz bude IMHO pri vyssich hlasitostech znat. pak bych predpokladal o neco vyssi zatizitelnost. pritom cena je temer stejna. snad moc nekecam, minimalne to zkresleni je objektivni argument. a fakt ze 5MP60 je ponekud mladsi je taky nepopiratelnej

Re: TVM nebo Beyma

chci to dělit nad 200.

Re: TVM nebo Beyma

jestli uz je mas tak to neres, ale nenapada me argument proc nevzit 5MP60N.

Re: TVM nebo Beyma

Uvidíme. To zkreslení mě docela zaráží...

Re: TVM nebo Beyma

Nechceš ho vyfotit? Ještě jsem neviděl jeho pořádnou fotku.

Re: TVM nebo Beyma

Na ten kup som Franka v dobrej viere nahovoril ja. Som presvedčený, že stredy sú príjemnejšie, ako pri 5MP60.
myslim, že ten rozdiel spôsobuje materiál membrány, páni.

Re: TVM nebo Beyma

treba se mu to zkresleni bude libit smile
ten rozdil zas tak propastnej bejt nemuze

Re: TVM nebo Beyma

No, tak se mi to tady slušně rozrostlo, děkuju všem za názory. Asi se určitě nechám přesvědčit k tomu 5MP a určitě zvážim ten hliníkovej vejškáč. Překvapuje mě ale, že nikdo se nezmiňuje o těch basech. Fakt nerad bych vybral něco, co s těma výše uvedenejma nepůjde dobře sladil. Někde sem vyčet, že ta 12BR70 potřebuje 130L ozvučnici s bassreflexem 98 x 70 mm, naladěným na 38hz. To se mi jeví jako dost veliký, nemohl by mi někdo nasimulovat, jak by se choval v uzavřený bedně tak do 100L. Ještě jednou díky!

Re: TVM nebo Beyma

Na 12BR70 v closed zapomen, ten reprak se do closed vubec nehodi, sel by nesmyslne vysoko a kloudny basy by nedal. Reprak konstruovany pro pouziti ve vented nemuze nikdy chodit dobre v closed, bude malo tlumenej, bude dunet, nebude to proste dobry. Do closed prosim vybirejte basaky, ktere se tam hodi. Ta Beyma pujde dobre ve vented tak 75-80 litru s ladenim Fb kolem 40Hz.

Re: TVM nebo Beyma

Třeba pistole doporučoval jasně 5MP60.

Re: TVM nebo Beyma

Když už jsme u té 5MP60/N: Na jakou minimální frekvenci tenhle reproduktor můžu dělit, aniž bych výrazně snížil zatížitelnost?

(upravil check 17. 4. 2007 13:34)

Re: TVM nebo Beyma

Little: Tu otázku nějak nechápu. Vzhledem k tomu, že je to středobas, má to na basech dobrou zatížitelnost, která je snadno odsimulovatelná. S timhle reproduktorem mám pořád nějak zafixovaný poloaktivní 2,5pásmo, s nějakou prasečinkou na basech, tak už to někdo postavte smile.

12BR70: Dal bych ho opravdu jenom do BR a to 70-90l s optimem uprostred a ladit mezi 37-40hz, 130l je uz moc. Hraje mi dobre.
ARN 312: Tady je širší použítí. V BR podobně jako jako Beyma s možností nižšího ladění. Toto repro se už dá použít i do uzavřené ozvučnice, ale myslím že zrovna od beymy sou do uzavřené vhodnější měniče (8BR40). Halen v subbasové sekci rozebral použití v pásmové propusti.
8BR40 tu jistá ostravská osoba slíbila vyzkoušet v BP, ale zřejmě nezájem.
Osobně bych šel do trochu složitější a objemnější stavby ARN 312 v BP nebo 12BR70 v BR. Do třípásma spíš 12BR70 v BR nebo 8BR40 v uzavřené.

Web

Re: TVM nebo Beyma

basaky delaji i jiny firmy nez TVM a Beyma... poohlid bych se po necem citlivejsim, kolem 92-93dB/2,83V/m. mrkni treba na Monacory

Příspěvky [1 až 20 z 22]

  Stránky: 1 2 »»»

Audioweb.cz » Reprosoustavy » TVM nebo Beyma

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£