Téma: Dvoupásmo s HiVi

Ahoj,
rozhodl jsem se postavit nové dvoupásmové hi-fi reprosoustavy. Mám vybrán středobas D6.8, jsem pro něj prakticky rozhodnut. Ale nejsem si jistý, které použít výškové reproduktory. K1, Q1R, X1, SS1II, zvažuji i o pásku RT2C-A, chci zůstat u jedné značky. Máte zkušenosti někdo se značkou HiVi?
Díky za názory a návrhy.

Web

Re: Dvoupásmo s HiVi

Kdysi jsem stál před podobným výběrem a vítězně mi vyšel K1. Naskytla se mi ale koupě Q1R bez čekání, takže jsem vzal ty. Srovnávat tedy nemohu. Co k tomu šestipalci vzít něco delšího, třeba RT8II? Vzhledově by se to muselo nějak sladit.

Re: Dvoupásmo s HiVi

si myslim, ze ta D6,8 ma na vic. to je pekna kravina trvat na jedny znacce...

Re: Dvoupásmo s HiVi

kritik:
Kravina to není naopak, je to rozumná cesta jak se vyhnout designově nehezký nesourodý slepenině a mít to designově a témbrově sladěný... Sám se k tomu vracím (projekt all audax a projekt all Seas) K D6.8 bych dal od nich taky K1 jak psal 7tech s tím i dalším co napsal bych se mohl stotožnit = když pásek tak velkej což je RT8II... když už jít do jinejch měničů tak už jen do výrazně lepší kaloty typu SS D2905/93000 která je dělitelná rozumně i nízko což je vzhledem ke konstrukci tý hajviny asi nutnost . Osobně si myslím že ty Hi-Vi nebudou vůbec špatný .... sám jsem K1 z madisnu na otest objednal a chci ji provnat proti modif Seasům 27TDFC a SS D2905/97000. Vše je bohužel vždy hlavně o rozpočtu.

Není co dodávat...

Re: Dvoupásmo s HiVi

Kluci, objednám ty D6.8. Něco jsem našel ohledně Q1R http://www.enjoythemusic.com/magazine/e … _d21se.htm
Právě ta K1 bude možná "lepší" zvukově, ale vzhledově Q1R sedí daleko líp k D6.8. Nejlepší pro mě bude kdyby 7tech půjčil Q1R na test (Dawsoovi) wink
Stejně budu potřebovat pomoc s výhybkou, samozřejmě né zadarmo!

Web

(upravil dawsoo 4. 11. 2008 20:58)

Re: Dvoupásmo s HiVi

Q1R jsou asi lepší.... a k D6.8 sednou líp to je fakt.. smile K1 je univerzálnější svým designem... a je níž v jejich řadě... mě se líbí hlavně svým neuvěřitelně  hladkým průběhem charky proto jsem vybral právě ji...

Není co dodávat...

Re: Dvoupásmo s HiVi

No právě, že ta chakra u K1 je hladší.
Vezmu asi ty Q1R. Konečně budu mít Hi-end big_smile

Web

Re: Dvoupásmo s HiVi

Myslím si že vedle s tímhle výběrem rozhodně nešlápneš (koncepce osazením ne nepodobná Dynaudio,Totem, apod.) což považuju v regálovkách za věci patřící ke špici...

Není co dodávat...

Re: Dvoupásmo s HiVi

Jedna Q1R utrpěla újmu při stěhování, takže teď z Madisoundu objednávám novou. Až přijde, klidně ji Dawsoovi na testy půjčím.

(upravil BlackRider 5. 11. 2008 0:20)

Re: Dvoupásmo s HiVi

A trváš na textilní kalotě? Já už nechcu hadrák ani vidět. Jinak středobas sis vybral moc dobře smile

Edit: Co třeba Visaton KE25SC? Není to teda stejná značka, no. Napadla mě ještě 22TAF/G, ale ta je dost na hraně (spíš zde nepoužitelná). Potřebuje dělit tak na třech kliech. A to je na 6" trochu víc (mimo osu)...

A pokud teda nutně textil, tak Scan-Speak D3004/6600. Ta by se dala dělit i mírně pod 2000 Hz. Je ale docela drahá..

Web

(upravil dawsoo 5. 11. 2008 0:15)

Re: Dvoupásmo s HiVi

Blackrider:
Ani se ti nedivim...Já to měl stejně doposud jak ty... dokud jsem do pacek nedostala ultralevná neodymí DT-80 big_smile silně impregnovaná velmi tvrdá textilní kalota... ty hi-viny by mohly bejt i podobný podle průběhu a fotek co jsem mohl vidět... ve výsledku uplně jinej zvuk než Seas,Scanspeak a jiný klasiky v textilu...až bude doma madi dám echo jak jsou ty K1 na tom... pokud 7tech pučí na porovnávačku Q1R tak mohu porovnat i s nimi.... co jsem vypozoroval tak u tohodle typu kalot to zvukově není tak vyměklý a nešustěj tolik v pásmu jak je člověk zvyklej u tradičních a profláklejch kousků...jedinná věc je že basáky s velkou cívkou nejdou moc nahoru a proto potřebuijou vejškáč kerej jde hodně dolů... třeba Dynaudio Contour 1.3 (klasika 17W75XL+D280 Esotec) dělení relativně dole nízkým řádem s kompenzacema a zvuk parádní... tohle by mohlo bejt podobný když se to udělá ťip ťop... podobně zajímavej kousek by mohl bejt Monacor SPH-165CP ale ten není pro každýho jeho chára bude vyžadovat hodně velkou péči na vyhýbce... a dělení opravdu hodně dole..

Není co dodávat...

Re: Dvoupásmo s HiVi

Neznám.. Asi objednám zkušební pár. smile Abych se přiznal, tak dlouhodobě a v domácim prostředí mám naposluchaný tak akorát 27TFF a 25TAFC/D. Ten hliník mi zní líp na vyšších výškách - pocitově jakby neavalí tak nahoru jak textil, ale zní prostě úplně jinak, věrnějc. Ale taky to není to pravý vořechový, něco mi na 25TAFblbla chybí - jakoby celkově větší objem výšek.

Web

(upravil dawsoo 5. 11. 2008 1:32)

Re: Dvoupásmo s HiVi

25TAFCD je moc dobrá vejška... bude hodně těžký najít výrazně lepší, mě osobně se od seasu zdá asi nejlepší co kdy udělali.. a to včetně excellů... ale jak je zvykem když je něco moc dobrý tak to přestanou dělat... 27TFFC,TDFC jsou o dost horší... takže ti rozumim... to že se ti zdá méně vejšek je tím že je v pásmu kde je člověk zvyklej na mírnej zdvih poměrně hodně rovnej (bez typickýho převýšení okolo 12-15k) dále dole je zatlučenej dynamicky hodně tim tlustým molitanem pod kalotou... proto jde i tak výrazně charkou nakloněně směrem nahoru... hodně mu pomůže jinej výtlum plus dále ho srovnat ho do lajny dvěma rozladěnejma RLC členama s malým Q a pak je naprosto neutrální a brilantní... proč to píšu abych nebyl uplně OT... ty tvrdý textily se chovaj asi nejvíc podobně plastovejm vejškám (mylar,PP,TPX) a zvukově je to něco mezi textilem tak jak ho známe a kovem... to mě právě překvapilo a zaujalo tak chci zkusiti ještě jiný kousky který předpokládám že jsou udělaný podobně... seasy znám všechny a defakto už mě ničím ani mile či nemile nepřekvapěj... chce to zabrousit i do jiných neprozkoumaných vod

Není co dodávat...

(upravil Kritik 5. 11. 2008 13:42)

Re: Dvoupásmo s HiVi

Ještě jsem uvažoval o výškách Vifa.
Ty HiVi výšky jsou opravdu za ty peníze super.


Našel jsem měření http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=892824 těchto reprosoustav:
http://www.swanspeaker.com/product/htm/view.asp?id=371
cena: 900$
http://www.tnt-audio.com/casse/bw805s_e.html
cena: 2500$
http://www.ascendacoustics.com/pages/pr … /srm1.html
cena: 850$

Foto http://img.photobucket.com/albums/v171/ … G_1973.jpg

Web

Re: Dvoupásmo s HiVi

Dawsoo> No trochu jsem si s tím výškáčem hrál... Dal jsem mu cca o 5ml větší objem, ten molitan šel pryč a průchod magnetem jsem nechal volnej, chamber jsem vytlumil jemným vatelínem. Míreně se zvýšila citlivost kolem 2 kHz, ale uchem to skoro není poznat. Zvukově taky ne moc velká změna.

Web

Re: Dvoupásmo s HiVi

Black:
Prubni kyselyma... on má ty upravenky 25TAFC/D v bednách.. (Brno) můžete porovnat bedničky mě se to pak jevilo jako uplně jinej měnič oproti origoši kerej hrál tak jak popisuješ ... ve výsledku.

Není co dodávat...

Re: Dvoupásmo s HiVi

bk: klidne se ozvy a muzem se domluvit na poslechu.

Re: Dvoupásmo s HiVi

Ty se teď vyskytuješ v Brně? No hele není problém vzít budky do auta a stavit se. Aspoň se dozvím, co je v bednách všechno špatně smile)

Web

Re: Dvoupásmo s HiVi

7tech: co k těm Q1R máš za reprák?
Ten D6.8 dám asi do 10-12 litrů. Co vy na to?

Web

Re: Dvoupásmo s HiVi

Žádný. Chtěl jsem K1 na výškách a S5 na středech. S5 jsem vůbec nesehnal a získaný Q1R jsem potom vrazil do stolních bedniček k PC s ARN-188-07/8.