Re: Udělené BANy

'Kloboucnika' mozes aspon vyblikat alebo vytrubit, tu za to dostanes BAN.

Vobec by som BANy neriesil, naopak, zaviedol filter na sproste slova. Potom si kdekto najde sposob, ako sa vyjadrit slusnejsie a rovnako urazlivo.
BAN je za vyslovnene nevhodne spravanie, ako spamming, dlhodobe urazanie a pod. To, ze je dakto retard a ocividne odchadza od temy, aby sa ukojil na rozoberani reakcii na svoju osobu, potrebuje jednoznacnu odpoved a nic, nez sproste slova tam nezaberu.

Re: Udělené BANy

Není sprosté slovo, jako sprosté slovo, záleží asi na použití. Problém je v tom, jaké to je ve společnosti, místo snahy něco rozebrat, posunout to, hodně lidí hledá, jak kontrovat, jen aby na sebe upozornili. Podvědomě to dělám taky, vím o tom, ale i já ujedu. Myslím v životě, tady nemám komu co radit, protože nic neumím.

Re: Udělené BANy

Komar: Stejně ti to lidi budou vytečkovávat, za č....ka apod. budeš tak jako tak, obsah to má zrovna ten jako by to bylo v plném znění. Tudy cesta nevede.

...a nic, nez sproste slova tam nezaberu.

Ty bych naopak řek, že nemají žádnou váhu a diskreditují právě jejich autora. Vítězí se důstojnějšími formami, tohle je ubohé.


Uznávám, že se lhůtou jsem to možná přepísk, na druhou stranu se ale neví, kolik komu stačí, odvíjel jsem to od poslední zkušenosti zdvojnásobením. Zredukováno tedy na 1M pro všechny - že se někteří už nemusí ukázat mi netřeba připomínat.

Re: Udělené BANy

Avsak ani mentali, ktori kazdu narazku na svoju choru osobu rozoberu na 10-20 prispevkoch a nemienia s tym prestat, navyse opustia uplne temu; mali by tiez dostat ban. Jednak je to OT, je to flood a deformuje to celu debatu. Nech sa narcis ide pozerat do zrkadla, nemusi provokovat na webe; resp. takym treba ukazat, ze je neziaduci.

Ak by nebolo debilov, nebolo by komu nadavat.

Re: Udělené BANy

Pracoval jsem 17 let na managerské pozici. Vždy jsem se musel řídit jedním pravidlem, které mi krásným opisem řekl jeden ze starších, zkušenějších kolegů:
Když se stádo oslů pase tam, kde nemají, vezmi klacek a jednoho z nich přetáhni po letech. Ostatní začnou stříhat ušima.
Souhlas s Antoniem, pár měsíců není tak dlouhých a dává šanci si najít jiné místo, kde si člověk může své mindráky vybíjet.

Re: Udělené BANy

digiting ze zabyva tim jak pise, ne co... Coz je mozna dobry na kurz asertivity, ale ne na technicke forum. RpM mi nepostavi...

Re: Udělené BANy

BFU43 napsal:
Duwenbleidd napsal:

..Tondo, chápu, že pravidla se mají dodržovat - ale ono platí, že někteří si jsou rovnější..

NEJSOU !!  S tímto názorem zásadně nesouhlasím. Pravidla musí platit pro všechny stejně, jinak to přece nemá smysl. Proto také např. DIYaudio fungujte tak dobře, neboť se tam právě tyto zvyklosti dodržují..

DIYaudio bych sem netahal, je zde mnohem menší členská základna, navíc je celkem striktně moderováno a není problém rychle zamést s trolly a jinou havětí.

Zkus se zamyslet, co chceš... pokud má něčí názor nebo slovo vyšší váhu než slovo ostatních, tak stejný metr nebude měřit stejně. Rovnostářství laiků a odborníků na odborném fóru je nejlepší cesta k diskuzím typu hovinky.cz, kde si většinou tlupa uživatelů vyměňuje a sděluje svoje frustrace.

Web

Re: Udělené BANy

Sendy :
Dovolím si nesouhlasit. Striktně moderováno (vč. příp. zásahů) to zde až dosud nějak výrazně nebylo. A mnozí na to hřešili.. Až nyní, kdy už toho měl admin vcelku oprávněně dost, začal sázet BANy. A já jsem toho názoru, že nemá být při posuzování, komu udělit při prohřešku jaký trest, příp. jestli vůbec, přihlíženo k tomu, jakou kdo má kvalifikaci a zásluhy.. Pokud kdokoli poruší pravidla, má být potrestán.. Padni, komu padni.. Admin by však měl v podobných případech postupovat citlivě, před BANy dávat varování a BANy dávat až skutečně v krajním případě...

Jinak co chci já není až tak důležité. Tedy vlastně vůbec.. Podstatné je, co chce a jak se rozhodne admin (resp. celé vedení fóra). Můj hlas je jen jeden z mnoha zdejších plebejců.. smile

Re: Udělené BANy

Moderovane forum neznamena, ze sa iba rozdavaju BANany. Mas zvlastnu predstavu.
Moderovane forum, co sa tyka prispevkov je o tom, ze sa bud vyhviezdickuju slova alebo zmazu vety alebo cele prispevky. BAN je az dakde na konci, ked toto cele trva prilis dlho. Mazanie (resp. ban) vsak plati aj na posukov a trolov, ktori "slusne urazaju" alebo inak liecia svoje mindraky.

Re: Udělené BANy

No bohuzial na tomto fore sa stalo vseobecnym liekom na nesvari prave BANovanie. Z toho dovodu som tu prestal nejak aktivne prispievat a do niecoho sa zapajat, clovek nikdy nevie odkial ten BAN prileti smile. Ako pise pan nadomnou, BAN by mal byt az v krajnom pripade, u jedincov u ktorych je zrejme ze v hlave maju nasrano, suhlasim aj so striktnejsim pristupom, z dovodu zamedzenia zasoplenia ako je to napr. na jednom SK fore.

Re: Udělené BANy

Ano, na dobře běhajících zahraničních fórech se opravdu moderuje diskuze, tj. zasahuje se do vznikajících flame, mažou se blbosti, mažou se blbci a podobně, používají se krátkodobé bany, dočasná zamknutí vláken, protřídění vláken atd. Pochopitelně to vyžaduje kupu času ze strany adminů atd. Ono stačí se podívat, jak na DIYaudio vymetli s Fčelařem, třeba když do té své žumpy screenoval věci z fóra a dál si to tam komentoval - smaž to nebo letíš - a soudruh učitel srazil paty a honem smazal.

Nedělejte si iluze, že v zahraničí je automaticky vše lepší, dobré, skvělé a všichni jsou čestní a jenom na cz fórech je tlupa sprostých hulvátů. Na jednom francouzském fóru jsem si dovolil po sz domluvit výměnu jedné servisní dokumentace za jinou s zasloužilým členem, slíbil do týdne poslat svůj dokument. Poslal jsem mu scan přes úložiště, stáhnul si ho hned ten den, 10 dní nic, tak jsem se připomenul v sz, nereagoval, za další 3 dny jsem se zdvořile optal, kdy mohu počítat se scanem, žádná reakce, na fórum se denně logoval. Po týdnu mne přešla trpělivost, napsal jsem mu na mail, který měl na stránkách - měl na ně link v profilu. Další den jsem měl info od admina, že jsem hrubě porušil nějaké pravidlo neobtěžovat soukromými maily v záležitostech fóra či něco takového a dostal jsem týdenní jižní ovoce, tož jsem adminovi odepsal, jak k tomu došlo, ovoce mi zůstalo, ale aspoň mi zasloužilý člen poslal za pár dní slíbený dokument.

Web

Re: Udělené BANy

banán 1-3 měs.to je levná záležitost, horší trvalé vyhoštění ,pak je problém, závisláci to mají těžké.

Re: Udělené BANy

KomarD-Jeay napsal:

Moderovane forum neznamena, ze sa iba rozdavaju BANany. Mas zvlastnu predstavu.

Zvláštní představu nemám, poněvadž jsem nic takového nenapsal. Přečti si prosím ještě jednou, poněkud pozorněji, můj předchozí příspěvek. Moje úvaha se týkala přidělování trestů, přičemž trest neznamená automaticky BAN, ale např. jen varování apod.. Dále jsem zmínil resp. akcentoval zásadu, že při udělování případných trestů by mělo být dodržováno pravidlo "padni, komu padni". Tedy, pokud se KDOKOLIV dopustí porušení některého z pravidel, a admin nazná, že by měl být potrestán, nemělo by se přihlížet k tomu, zda je dotyčný odborník anebo jen bastlířské embryo.. Samozřejmě je nutno při udělování jakýchkoli forem trestů postupovat uvážlivě a citlivě, ale to už bych se opakoval...

(upravil sinclair 15. 12. 2013 16:21)

Re: Udělené BANy

Nedá mi to. Původně jsem chtěl jen Tondovi do mailu, ale takhle to bude asi lepší, nač s tím dělat tajnosti.

Tondo, HLAVNĚ na základě toho, že nasloucháš tak odporně zlým lidem, jako je Digiting /odborně naprostá nula, která sem ještě ničím přínosným nepřispěla/, budeš mít tohle fórum do roka rozložený na cucky, který už nedáš dohromady, ať se to bude jmenovat jakkoli.
Tondo, jak je možný, že na základě Digitingových bonzů rozdáváš bany jako na páse a na druhé straně pro mě zřídíš zvlášť rubriku, kterou si ani nesmím sám vyčistit, pokud v ní někdo některé vlákno zapráská OT příspěvky ? Proč jsi mi tedy tu rubriku zřizoval ? Proč nedovolíš moderátorům, aby ji vyčistili, přestože sami vidí jeden OT za druhým ?

Mám návrh korektního řešení, Tondo - když už tedy všichni ostatní odborníci, daleko lepší než já, odsud odešli, nebo sem prostě jen nepíšou :
buď mi dej moderátorský práva, abych mohl aspoň rubriku s mým nickem spravovat /slibuju, že polezu maximálně tak do zesilovačů a k začátečníkům, jinam ne/, anebo tu rubriku kompletně smaž, smaž prosím KOMPLETNĚ všechny moje příspěvky na celém AW, zruš mi účet a já půjdu jinam. Protože už to stačilo.

Myslím, že zrovna třeba takový microlan, který udělal kupu odborné práce, by Ti Tondo poradil, jak mě udržet na uzdě. Přemýšlej, já budu taky.
Podobná situace už tu byla před rokem - tentokrát jsi mi defacto zrušil ban, protože jsem uznal svoji chybu a omluvil se - to by každý chlap asi měl dokázat.
Ale Tondo, jestli sám nevidíš, že se Ti AW odborně plazivou rychlostí rozkládá, tak ho rovnou zruš a celý.

Vem si prosím příklad z bývalého fóra zesilovace.cz - odborné příspěvky, odkazy na příslušná schémata, nebo rovnou ve tři ráno navržené obvody nakreslené od ruky pro konkrétního člověka, co si nevěděl rady - jenom to lítalo a PODSTATNÁ byla ODBORNÁ ÚROVEŇ diskuse, nikoliv slizká krasomluva ve stylu římskokatolických farářů. Podezřelé by Ti mělo být už jenom to, že nějaký člověk typu pslava, Digiting a další začnou někomu VYKAT. Mám snad začít i já vykat šestnáctiletému klukovi, co si postavil modul s pajcovaným TDAčkem, nerozchodil ho a teď žádá o co nejkompletnější odbornou radu jen proto, že chtěl ušetřit?

Patrně nejzdravější názor na celou věc tu má Komar, se kterým to ještě večer proberu v hospodě.

Web

Re: Udělené BANy

sinclair: Ani nevíš jak bych si k tomu pívu k vám přised, takhle to řešit uměle bez osobního kontaktu je hrozný... a lidi si o to víc nerozumí.

Re: Udělené BANy

Přidal bych se též. A to bych si dal jen Kofču!

Web

(upravil sinclair 15. 12. 2013 19:02)

Re: Udělené BANy

No tak na to pomyslný pívo po osmý přijď, v bedně je beztak hovno a mrdání člověka furt nebaví, to je zábava chudých smile

Tondo jasněže by bylo lepší to řešit osobně - aspoň bys zjistil, že i ve skutečnosti jsem, to co jsem a když si o někom myslím, že je turbo-píča, dokážu mu to taky říct i do očí i za cenu, že můžu dostat po držce. To většinou bývá vlastnost chlapů, co byli dva roky na vojně a neměli ji zrovna lehkou, jako třeba já.

Web

Re: Udělené BANy

Kam?

Web

Re: Udělené BANy

Digiting, 1M, tohle je trošku moc: https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?p … 00#p287800

A pro upřesnění vyhazuji ho jen pro tento post, ne kvůli tomu, co psal předtím.

Re: Udělené BANy

Dostal, o co tak snazne usiloval...

Web