Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Ok, na kontox kašlu.

Autohifi Sony je jeden velký průser. Souhlasím, snad bych dodal panasonic je ještě větší průser, svatý starý kenwood a blaupunkt.

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Technics je zvukový průjem, i co se týče servisu.. Jinak to vypadá že některé zkušenosti jsou zkrátka nepřenosné... lol

(upravil Fox_25 2. 10. 2010 21:37)

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Na technicsu jedu už pátým rokem, když jsem ho tehdy viděl v zastavárně tak jsem ho musel koupit. Pořád lepší takovéhle audio "evoluce" než zakrnět u levných 5.1 geniusů, i když jejich satelity mi zachránily chcíplé středy, jejich měniče po rozehrání hrají slušně.

sinclair
Neměl jsem v plánu do toho vrtat až tak moc, dokonce jsem se vykašlal na rozebrání.

EDIT>Je možné že na tomhle zesilovači jde poznat "špatně" nahrané CD? Projel jsem skoro všechny své oblíbené CD a zjišťuji že u některých ne že by šla kvalita dolů ale ve srovnání s jinými hrají špatně. Taky jsme měli včera s kamarádem celkem srandu že jsme v jedné skladbě poznali že se houslista krapítek utnul a technics to úspěšně zamaskoval dozvukem kontrabasu který tam očividně nepatřil.

PS: Doufám že nevadí když těmito dotazy malinko zasírám tento topic.

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

K dispozici na poslech AZS220 po sinclairově opravě ať víte co z toho leze za hezký zvuk

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

=>fox : dovolím si citovat jednoho člena tohoto fóra, (velmi výstižné shrnutí) abys věděl, kam na tvé cestě máš dojít smile :
"Špičkový aparát dle, se pozná dle těchhle pár znaků:
-Všechny nahrávky jsou víceméně posluchatelný blbý hrajou smozřejmě hůř, ale stále líp než na jinejch aparátech a neserou a top nahrávky hrajou výrazně lépe  (pokud to tohle nemá nejedná se o top gear)
- Každá nahrávka hraje uplně jinak,tak  jako kdyby byl vyměněnej celej aparát
-Člověk může poslouchat celý dny při libovolný hlasitosti a není unaven
- Nemá tendenci pitvat jednotlivý pásma jestli jsou dobrý nebo špatný,nemá tendenci zkoumat prostor,detail ani další hifistický kraviny protože tam prostě jsou v míře akorát takže působí naprosto samozřejmě a přirozeně že to člověka ani nenapadne se v tom pitvat.
- Na první poslech díky jeho neutralitě si ho skoro nevšimnete
- Snesete i žánry který běžně neposloucháte
- Výborně měří "

(upravil Horys 3. 10. 2010 12:08)

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

kal napsal:

- Výborně měří "

A existuje teda k té vylepšené verzi nějaké, jakékoli měření (zkreslení, limitace, přenos obdelniku) jak bývá zvykem? Protože jsem ho třeba neviděl ani u Aldax produktů a když to tu někdo nakousl vlakno bylo smazáno...

(upravil BlackRider 3. 10. 2010 12:38)

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Nějáký čísla atd.:

https://i.postimg.cc/87hrD4Wb/108-parametry.png https://i.postimg.cc/p9R5djJM/363300.jpg https://i.postimg.cc/R3d6J0g6/363302.jpg

Je to AZS 220 upravovaná Leošem (Sinclairem) v roce 2007.. Pro mě je to samozřejmě kus nostalgie (původně otcův zesák), ale každopádně to hraje DOST slušně, ať si říká kdo chce, co chce.. Jsem s ní spokojen. Ovšem nemůžete od toho chtít očekávat zázraky, na to jsou jiný stroje..

Jo a k tomu koukání přes rameno při práci... Mně osobně to taky není příjemný, spíš naopak.. Člověk na to pak nemá svůj klid.

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Pěkná práce.

Web

(upravil Fox_25 3. 10. 2010 14:52)

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Ty parametry jsou hodně hezké, už se těším jak bude upraven můj drobek.

kal
Po malých krocích k tomu docházím, nemám volných 100000 abych si koupil nějaký jetý highend smile

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

DPA223 Tě vyjde výrazně levněji než 100k smile Troufám si tvrdit, že se vejdeš do deseti i s krabicí z Modushopu.

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Ondřeji, už běž laskavě do prdele s těma kecama.  Nejsou a už nebudou dostupné desky ani na 222, ani na 223, doprodáváme jenom součástkové sety k deskám, které si lidi koupili už dřív samostatně nebo od Pavla při akcích na Slovanetu.
Nikdo si už legálně ani jeden z uvedených zesilovačů nepostaví, pokud samozřejmě Quart nevyleze zas s nějakým pajcem.

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Mezi lidma ještě desky na DPA222 a 223 jsou (inzerce)..příp. starší DPA, třeba tohle nikdo za ty prachy nechce.. http://aukro.cz/item1248137135_zesilovac_dpa220.html

To bych teda nevěřil že v 21.století někoho ohromí zkreslení v desetinách...   yikes

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Leoši, Ty už běž taky...  víš kam! Sám kazzatel se k tomu quartovu "pajcování" vyjádřil na slovanetu poněkud jinak. Ale Ty holt víš všechno nejlíp...

Taky obdivuju Tvoji "pružnost" v názorech jak tunit AZS, nejdřív doporučuješ diferáky v jednom pouzdře, Schottkyho diody a výměnu reprákovýho isostatu za síťový spínač z AT zdroje (nevím jestli tady nebo ještě na starým amplionu) a najednou se tady dozvídám, že to dělají jen blbci.

Web

(upravil Horys 3. 10. 2010 16:58)

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Add pajcování:

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph … 759#114759

Tady jsou podklady pro DPA110 který jde postavit za zlomek ceny 223...

http://svetelektro.com/modules.php?name … 532#184532

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

2 fox : já taky ne... to byla jen reakce na tvůj dotaz, zda-li je možné, že ti teď nějaký céda hrajou nějak jinak, než dřív ; MUSÍ hrát jinak, dobrej gear odhalí spoustu věcí, ale taky ti nasadí spoustu brouků do hlavy a ulítávání na super zvuku z tebe udělá štvance smile

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Horys napsal:

podklady pro DPA110 který jde postavit za zlomek ceny 223...

... a tady je dnes už neplatný odkaz na opačné řešení ...

kazzatel napsal:

A co takhle nástupce 110 ? Malinká, jednoduchá a bezhranolková DPA 223 ? 50-70W  do čtyř.... smile

http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=7950

... a jsme rázem o rok zpět ...

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

kal
Už rozumím, špatně jsem to pochopil. Jen mi stále nedochází proč je ten technics tak v prdeli, ale to je v podstatě jedno, dostane ho synovec a ještě si bude rochnit jak to skvěle nehraje proti jeho zesu z pajcovaných TDA které ani nedosahují uvedených parametrů.

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

sinclair napsal:

Nikdo si už legálně ani jeden z uvedených zesilovačů nepostaví, pokud samozřejmě Quart nevyleze zas s nějakým pajcem.

Vážený pane Malaník, prosím nevymýšlejte a nedomýšlejte si takové lži. Dobré zesilovače budou i nadále. Bude i slabší verze největšího: http://www.customworks.cz/amplifiers/

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

Technicsy jako receivery a zesilovače vyjma toho nejvyššího highendu byly tupé obecně, to je známo.

Ondro, dělej si věci po svém, třeba si v tom AZSku natáhni z výstupu koncových stupňů dvaapůlku drát, jestli si myslíš, že to něčemu pomůže. Těch pár centimetrů drátu v AZSku už vůbec, ale vůbec nic nezachrání, daleko větší vliv mají výstupní svorky a reproduktorové kabely a hlavně to, co máš v bednách. Co je Ti platný, že zachráníš pár miliohmů vevnitř zesilovače, když v bedně máš špulku, co má třeba půl ohmu a víc?

Schottky se neosvědčily, alespoň ne ty, které jsou běžně dostupné, navíc tepelný kontakt diod s koncáky je naprosto zoufalý. Thales kdysi zkoušel podle Tvého receptu dát do TW44 do série s diodami /je tam na to jakoby nachystaná propojka z drátu/ jednu Schottku a do deseti minut byly oba konce v prdeli. Mně se podařilo z jakýchsi ruských Schottek vybrat dvě, které měly Uak asi 0,15V, dal jsem je do své TW44 a strefil jsem se přesně do 30mA kliďáku na kanál. Pochybuju ovšem, že se to ještě někomu jinému podaří, poněvadž ani nevím, co to byly za diody, možná i germaniové, co já vím. Podstatný ale je, že kliďák drží jak přibitej a to mi ke štěstí stačí.

Řeším to teď úplně jinak, vysral jsem se na celé KC811, protože jejich instalací se offset nesníží, spíš naopak.
Mám vlastní recepty kam a co dát, co vyměnit za jinou hodnotu nebo typ, mám díky Pavlovi a Sendymu dvě téměř kompletní stavebnice nových, nezkorodovaných a neochozených isostatů, vyzkoušené úpravy korekcí a co hlavně, velmi pozitivní odezvu od zákazníků. Od doby, kdy se tady o tom kafralo /možná ještě na amplionu/ uplynulo hodně vody, já strávil hodiny a hodiny času nad tím, jak takový zesilovač přiblížit lepší střední třídě, soudě podle desítek zákazníků a co už jsem vyzkoušenými postupy udělal, se mi to úspěšně daří.

Jednomu zákazníkovi tuším z repromanie jsem repasoval jinak nepoužitelný a uřvaný zesilovač AZS218 - nepoznal ho a přišly tři pochvalné maily.
Blackriderovi jsem "drobně" překopal AZS220 a zkuste se ho zeptat, jestli hraje blbě. Sám jsem byl překvapený.

Ondro, nic ve zlém - Ty máš svoje názory a já mám svoje. Až budeš starší a zkušenější /to já už tu ale nebudu/, přijď mi zapálit svíčku a dáš mi za pravdu.

Web

Re: AZS 222 SINCLAIR tuning

mir.ku napsal:

... a jsme rázem o rok zpět ...

Kéž by..Tady se vyzdvihují do nebe konstrukce ze 70 let cool

Web