Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Sluchátka » Sennheiser HD555 vs. HD485

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [20]

Téma: Sennheiser HD555 vs. HD485

Ačkoliv se tu někdo přihlásil, že to napíše první, předběhnu ho. Může reagovat, doplnit. smile

Sennheiser HD555 vs. HD485

Jsem jedním ze spokojených majitelů sluchátek Sennheiser HD555 a mohl jsem je na referenčním CD přehrávači (přímo na jeho sluchátkovém výstupu) přímo porovnat s HD485.

HD485 vypadjí víc cool, design 555 je ovšem uhlazenější ale nemusí se líbit každému. Celé je to z plastu. Oba modely jsou curcumaurální, tedy vaše ouško obejmou tak, že tlak je na lebku nikoliv na boltce. Plus za komfort. U HD555 je ovšem pocit mnohem přirozenější, nejspíše určením na klidný poslech. Tlak menší, polštáře se lépe přizpůsobí.
Ke zvuku bych dodal to, že HD555 jsou mi zvukově šité snad na míru. Nic nečouhá, nic nechybí. Agrsivnějším jedincům může jejich přednes přijít až nudný, ale ve skutečnosti takový ani zdaleka není. Basů je dost, nehučí, nebučí, nejnižší nechybí. Je pravda, že tohle hodně záleží na zesilovači. Přímo z CDP bylo vše OK, z reciveru je také vše v pořádku, ale po připojení přímo ke zvukovce v NB jsem myslel, že se mi porouchaly.

HD485 na proti 555kám hrají... no hrají -mě po přendání z HD555 přišlo, že jenom hučí. Nějaké výšky tam byly, ale spolu se středy se ztrácely v basovém nářezu. A to například nahrávku Jarka Nohavici proměnilo v exkurzi do sršního hnízda. V kontrastu s HD555 k poblití. I tak zvýrazněné basy byly rozplizlé a nekonkrétní, dost dobře si nedokážu představit styl muziky, kde by tohle bylo ku prospěchu.

Uvědomuji si, že HD485 jsou asi zaměřeny na jiné zákazníky než HD555, ale s cenovkou sotva o 1000kč nižší mi nijak levné nepřijdou. Na rozdíl od HD555, kdy nelituji jejich ceny (cca 3500kč) bych HD485 nechtěl ani zadarmo.

Ležely by v koutě.

(upravil BlackRider 16. 4. 2007 15:07)

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

To jsem byl já smile Rozepsal jsem se o nich v jiným threadu, takže to dám sem:

Sennheiser HD 555 vs. PX 100:
555ky mám asi půl roku. Když jsem je poprvé nasadil na hlavu, tak se mě jejich zvuk moc nepozdával. Hlavně jsem čekal oproti PX100 větší rozdíl. 100ovky hrají líbivěji-hutněji, ale nenabízí posluchači tolik detailů (klasika lavór charka, ale ještě v mezích). Po týdnu jsem jim ale přišel na chuť. Jde o to, že jejich frekvenčí odezva je o něco rovnější a na to jsem nebyl navyklej. Teď už doma hraju jedině přes ně. Nejlepší na nich je naprostá detilnost v přednesu. Kupříkladu hlasy zní reálně. Basa není taková ta uduněná (táhlá) ale krásně ostrá se všema detailama. A nejlepší jsou činely, jsou kovový, a nedráždí uši. Komfort naošení, jak bývá u Sennů pravidlem je na vysoké úrovni a ani po 5h. poslechu ty sluchátka nevnímáte a jste "zažraní" do hudby, stejně tak i PX 100.

Web

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

Já mám 485 a moc si nestěžuju. Mám je za 2100 nový. Jo, občas si řikám, že to hraje blbě, ale nemám srovnání s ničim lepšim (555). Ale co je mi divný... Zvuk basy si u nich vychutnávám.

Co nevidět budu mít sluchátkáč s obvodem TPA6120A2, je to mini model zesilovače, co staví Opamp - CFB, Béčko a ohromný SR. Na tom budou hrát i ty mý sračky dobře smile

Dodal bych jedno: I když se jedná jen o blbý sluchátka, záleží na zesu stejně jako u beden. Rozdíl zvuku při změně zesu zná snad každej... To samý musí nastat i u sluchátek. Radši budu poslouchat Tesly R12 na DPA/Brystonu než Šroll na LM3886.

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

kdyz tu padla zminka o sluch. vystupu z recieveru, tak to neni zadna slava. na sluchatka toho moc nepoznam, ale kdyz jsem do nej pripojil na zkousku jeden kanal SPV100 tak byl pekne zasumnenej a brumel a SPV v tom bylo nevinne, ma odhadem tak o 30dB lepsi odstup nez to ONKYO... je to podobny jako s mp3- kdyz posloucham pres sluchatka tak ani kdyz to vokotlim, tak to netaha vylozene za usi. kdyz ho pak pripichnu za bedny, je to des a bida. zeby porty neumely vejsky? nebo proc slysim na bednach o tolik vic informaci o tom zvuku?

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

No já když se vrtám v bednách, tak se snažím dostat právě na zvuk HD 555 smile

Porty sice mají míň výšek, ale že by je neuměly, to ne. Jinak k té mp3 hrajce, ty integráče co do toho cpou nehrají tak špatně, ale po připojení headphonů na zes je to rozdíl docela velikej.

Jinak s Onkyem jsem se setkal u kamoše (kousek asi za 15K) - 2x mu to už odpálilo basy v levé bedně. A když se ptal proč, tak mu řekl servismen, že při vysoké hlasitosti z toho leze obdélník. A že to tak dělaj všechny. Asi fakt odborník lol

Luikasi, máš lepší bedny, než sluchadla. Kup si lepší. smile

Web

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

no ja mam stejne ty sluchatka jen na ven k mp3, takze to zatim neresim. jinak ten obdelnik bude nejspis zpusobenej tim, ze je docela jednoduchy zes prebudit, pri 2V na vstupu je v limitaci tak od 50-55 jednotek z 80...

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

Co to máte za sráče ty vaše ONKYA? smile

Já z šumem problém tedy nemám (nepoužívám tedy sluchátkový nízkoimpedanční výstup jako zdroj pro zesilovače, to skutečně ne - a nikdy nešumí)

Proč do vstupů s definicí 1V pouštět 2V na vstupu? Aby to víc basovalop***, jinak tedy nevím.

Kamarád má 494, běžně ho provozuje do 4ohm a v pořádku, já zatím taky bez nejmenších problémů. I relativně blbuvzdorná elektronika se holt asi musí umět používat. smile

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

Sennheiser HD555 a HD485 jsou circumaurální, nikoliv supraaurální (natož superaurální)

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

DVD ma na vystupu podle dokumntace 2V, jestli se k tomu nekdy dohrabu, tak to premerim. jinak ja mam 501, na sluchatka tam bude nejakej spesl integrac prumernych kvalit. jinak ja jsem to tam jenom zkusil jako provizorku, jestli ten zas funguje.

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

pHp - omluva - máš pravdu - opraveno.

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

K tématu. HD555 jsou sice dost slušný, ale až budu velkej, tak si chci splnit sen - Sennheiser HD 650 smile. Ale nejdřív si je půjdu poslechnout.

Web

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

Od té doby co jsem čuchnul ke značce Beyerdynamic a jejich modelu DT880 už nemůžu jinak ! Měl jsem možnost na jednom místě porovnat s HD555 a AKG K271, rozdíl ve prospěch Beyerdynamicu je to nepopsatelný a to HD555 nepovažuji zvukově vůbec za špatná sluchátka. Cena je oproti HD555 téměř trojnásobná, ale je to definitivní sluchátkové řešení.

(upravil BlackRider 17. 4. 2007 20:56)

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

Je fakt, že neexistuje jen Sennheiser. A ty 650ky jsi měl možnost slyšet?

...ale je to definitivní sluchátkové řešení.
Každýmu se líbí něco jinýho. Ale nemůžu soudit, ještě jsem ani jedny Beyerdynamicy neslyšel.

Dle srovnání z webu www.headphone.com je vidět, že budou o trošičku méně citlivější na basech a středobasech. A citlivější na vyšších výškách.

http://graphs.headphone.com/graphCompare.php?graphType=0&graphID[]=255&graphID[]=585

Web

(upravil Jarous 17. 4. 2007 21:17)

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

On by se ten můj příspěvek měl správně jmenovat "Jak jsem šel kupovat Sennheiser HD555 a nekoupil je". Byl jsem jednoznačně rozhodnut pro HD555, slyšel jsem je u kamaráda a zvuk považoval za velice dobrý. Našetřil jsem tedy přes tři a půl litru a vyrazil na nákup, jenže když jsem dorazil do prodejny, zeptal se mne prodavač, zda bych nechtěl zkusit i jiná sluchátka, jen tak pro porovnání, že Seny prý bere každý..., na cenu se mám ptát až na konec. Nebudu zde popisovat rozdíly v tom co jsem slyšel, je to zbytečné, protože si nemyslím, že bych to mohl srozumitelně vyjádřit. Bylo vidět, že Beyerdynamic není žádný extra krasavec, dokonce mi připadalo, že ta referenční sluchátka jsou značně jetá, ale netlačily a příjemně seděly na hlavě. Zvuk mne prostě vzal-oslovil a ta cena pak taky. Tak že, jsem odešel s penězi v kapse bez sluchátek a šetřím cca 8000,- na sluchátka, která budou pro mne definitivním řešením. Bohužel se Senny 650 jsem neměl možnost porovnat, na netu je plno srovnání, chce to věřit spíš svým uším(než charkám). Testoval jsem na CD Sarah Brightman a skladbě Fantom Of The Opera, kterou mám hodně naposlouchanou, přehrávač tam měli obyčejný stařičký Technics.

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

Jasně, grafy, to je teorie. Chce to slyšet. Ale kde, to teda netuším. Existuje v Brně nějákej takovej obchod?

Web

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

Kdybys stálo o Beyerdynamic tak v Brně jsou dva obchody, dobrý prodejce dá vyzkoušet, kontakty máš tady http://www.beyerdynamic.cz/kontakt.html

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

Jo díky wink No 10 litrů za ty HD 650ky je pro mě docela dost, takže se budu rozmýšlet, jestli právě tyhle. Budu se snažit obejít co nejvíc obchodů a naposlouchat co nejvíc sluchátek. Abych se pak netloukl do hlavy, že tam ty hrajou líp a stojí o 2 ooo,- Kč míň...

Web

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

stalo by to za to ?
http://www.zalacino.cz/Sennheiser-HD-595-gid183.htm

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

Hmm, celkem lákavá cena...
Prej nehrajou zle podle toho co jsem o nich četl, ale 580 nebo 600 jsou prej o dost vyváženější zvukově...reálnějsí.
Ale asi jak pro koho...chce to slyšet.

(upravil Karlos 24. 7. 2007 22:24)

Re: Sennheiser HD555 vs. HD485

Tak mohu říct že HD570 nezklamaly, u jiných sluchátek jsem spokojen a překvapen. U těcho byl zvuk takový bez basů a celkem o ničem. Tak jsem to projel Generátorem a zjistil jsem silné rušení v pásmu 20-91hz. Projel jsem je lehce vysavačem, a rušení zmizelo (asik tam byl nejaký prach nevím prostě to dělalo pazvuky) Zvuk je čistý bez rušení s dostatkem basů, možná trošku ostřejší výšky ale na to si už zvykám. Středy jsou dost slušné, zvuk mi vyhovuje nic mu nechybí. Jsou velice podohlná nikde netlačí. Jsem spokojen velice.Možná nemají tak cool vzhled jako ostatní modely, ale to mi vůbec nevadí.

Příspěvky [20]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Sluchátka » Sennheiser HD555 vs. HD485

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£