Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 4)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » D Zosilňovač a 2ohm?

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 61]

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Ale ty možná máš hliníkový přípoj, já mám pořádnou elektrotechnickou měď-bydlím v rodiným domku, a v bytě jsem to ještě nezkoumal!!!!

No to docela jo ale velikost je taky kvůli něčemu jinýmu: kapacity, proudy, napětí.

TDA 2005 ochranu má......co víc dodat.

(upravil BigDrobek 12. 10. 2008 15:06)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Jojo mě do baráku vede hliníková 4*16.  Jinak panelákový rozvody jsou alespoň u nás udělaný tím stejným akorát jsou na to rozfázovaný všechny byty /16 rodin s jednofázovým přívodem/.

Jo to na tom má bezpochyb taky podíl. Jenomže když budeš mít čip 1x1mm tak od něj těžko můžeš čekat že převede bez újmy na zdraví 250W na pouzdro a na chladič, takže je to jeden z výchozích parametrů.

Jo, jenomže to je to, co tu celou dobu řešíme, že některý zařízení jsou kvalitní a dá se spolehnout na to co říká výrobce a jiný ať je napsaný cokoli, tak nemaj šanci vyhovět bezpečnýmu provozu a dlouhodobé spolehlivosti. TDA 7250 chodí spolehlivě, ale na polovičním napětí než používá EZK, proč to teda není napsaný v technický dokumentaci k němu? Žeby protože mladí jsou blbí a čumí jenom na to kolik to má napsaný na papíře, a vůbec je nenapadne že z toho co na tý desce je to nemůže bejt reálný?
Proč si myslíš že vzniklo něco jako výkon P.M.P.O.? K čemu mi je to, že po dobu několika ms repkrák vydrží než shoří? to je asi jako: modul EZK vydrží 1000let pokud se na něj nepřipojí napájecí napětí. Jenomže EZK říká že při napájecím napětí +/-40V to je bezpečně provozuschopný. A v tom vidím rozdíl, je napsaný že to vydrží a přitom to jakoby z ničeho nic vyhoří.Aldax má napsaný napájecí napětí u stovky +/-45V a i kdybys do ní pustil +/-47 tak pořád bezpečně pojede a nic Ti do tlamy nestřelí.
Taky je rozdíl jestli přístroj počítáš na nominálních 230V v síti a nebo na to, že pokud si blízko trafa tak můžeš naměřit v zásuvce třeba i 240-245V.


Edit: Katalogovýmu listu nipponu věřím, protože léta ukazuje že fungujou spolehlivě, katalogovýmu listu /pokud ho vůbec najdu/ Ting Jonku těžko můžu věřit když už po roce provozu maj 70% nominální kapacity.

(upravil sinclair 12. 10. 2008 16:36)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Máš v podstatě jen jednu možnost - vyzkoušet to. Osobně si myslím, že zesilovač za 2.300 eur by měl splňovat všechny deklarované parametry včetně práce do 2 ohmů. Pokud ne a něco se stane, případně bude reagovat nějaká nadproudová ochrana, pak výrobce lže jak červenej pes a ty jsi nalítl.
Já osobně nemám čínské výrobky, přecpané druhořadým materiálem, moc v lásce. Po skončení záruky pravidelně odcházejí a díky tomu druhořadému materiálu odcházejí pravidelně nejdražší věci v zesilovači - mosfety měničů, koncové fety zesilovačů, ale i filtrační kondenzátory.
Například to výstupní relé jsem bezpečně poznal - je to typický čínský šmejd 30V/30A, používaný ponejvíce v automobilovém průmyslu. Díky němu ti shoří při poruše zesilovače i zátěž, protože oblouk přes kontakty, vzdálené jen 1,5mm hoří vesele dál.
Je aspoň jeden kondenzátor v tom zesilovači Nichicon, Elna či Nippon? Nebo je to osazeno, jak píšu výše, jen druhořadým bezejmenným materiálem, o kterém tady v Evropě nevíme vůbec nic ?
Je na síťovém přívodu proudový vratný jistič, který vypne zesilovač při interní poruše a zabrání tak dalším škodám?
Jsou na deskách koncvých stupňů teplotní čidla, která při poruše regulace či mechanické poruše ventilátorů zesilovač vypnou na teplotě cca 75°C?
Pokud tam tohle všechno není / to jsem nevyjmenoval další druhy ochran a jištění, odrušení apod./, tak bych vážně uvažoval nad tím, že mě za ty prachy napálili.

Ohledně toho výkonu výrobce zcela prokazatelně lže. Žádná elektrotechnická norma na světě totiž nedovoluje běžnou eurozástrčkou /či eurokabelem/ a běžnou zástrčkou prohánět víc, než těch 16A. Aby byly splněny všechny požadavky na příkon ze sítě cca 7,5kW a zesilovač byl uvedeného výkonu do 2 ohm schopen, musel by mít přívod do zesilovače průřez nejméně 3x4mm2 a zakončený víceméně speciální tříkolíkovou CEE vidlicí, která dovoluje proud až 32A. Případně by musel být na síťovém přívodu konektor POWERCON, pokud některá zdejší hovada vůbec tuší, co to je. Například výkonnější stroje od QSC mají na kastli "o číslo větší" konektor EURO, zvaný také "velké Euro", který přenese proud až 30A.
V profesionálním provozu není připojování problém, jevištní AC rozvaděče mají pro jištění takto výkonných zesilovačů jističe až 32A na jednu fázi a jednu zásuvku. Problémy jsou v klubech a na různých polopirátských akcích DJ-primitivů, kteří pochopitelně nemají AC rack a jsou rádi, když jim někdo dovolí napíchnout se na obyčejnou zásuvku, někdy jištěnou i 10A jističem.

Zeptejte se Huberta Mašína, kolik už vyměňoval spálených driverů v aktivkách RCF, protože výrobce jaksi "zapomněl" na ss ochranu můstkových LM3886 a nedal před driver ani kondenzátor. Všecko je o penězích...

Web

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

No jo, budem to musiet risknut, ono ten Amp stoji 1000 Eur, to je len blba stranka, ale je tam aky taky popis. To rele co je tam som skumal blizsie je to song chuan 832A 1A-C  http://www.songchuan.com/PPDF/832.PDF, ohladne tych AC Rackov, v zaciatkoch stacili 10A zasuvky smile kazdy niekedy zacinal...casom vsak prisla nutnost 3 fazoveho rozdelenia vsetkych veci, od svetiel az po citlivu techniku...teda disponujeme Rozvodnou na 3 fazy ktora sa napaja bud so zasuvky 380 vedla hlavnej skrine, pripadne rucne sa pripojime na 3 fázy....Tak ja to teda skusim ..co to povie... Diky chalani wink , este takto...vadi zosilnovacu nerovnomerna zataz? teda na jednej strane 2 Ohm zataz a na druhej 4 ohm zataz...?

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

K tomu puvodnimu dotazu - tyhle levne digitaly daji vykon treba tech 3000W, ale po velice kratkou dobu, radove desitky milisekund, pak je vykon stahnuty ochranou dolu, takze trvaly vykon je treba 500W...
Z toho plyne, ze pouziti na basech do male zateze bude stat za prd... bohuzel.

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

30.000 je levny digital? yikes

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

jo, dobry digital je PL380...

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

aby jste se z těch QSC neposrali....

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Neposerem, jsou dobrý. Od žlutejch sem proudí kontejnery hnusu a tohle je jen jeden příklad. Výborné digitály /ale s klasickým zdrojem/ dělá BVaudio. Nějak se mu podařilo odfiltrovat to šílený rušení, co z těch Tripathů leze.

Web

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

tyhle levny digitaly jsou ruzny napodobeniny nebo jsou inspirovany zesikama Powersoft, kteri s tim jako jedni z prvnich prisli...
A tak je tam mozno si precist jaky je testovaci signal:
Test signal 1kHz tone burst 8 cycles 0dB, 24 cycles no signal, THD 1%.

No kdo chce, at si to nastuduje: http://pro-audio.powersoft.it/faq_list. … &obj=3

(upravil midnight_man 12. 10. 2008 21:06)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

hm, no som zvedavy ..... ale tak za 30 litrov boha tam to musi hrat! ked som to tak tam cital..nejake DIGAM ze nemoze pracovat v mostiku, ani tento moj nevie mostik asi preto ze nemoze...tak to asi bude ono...niekdo spominal ze toto SIRUS je nejaka licencia C-Mark ci co...

(upravil Sendy 12. 10. 2008 21:11)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Jenže ty Powersofty většinou dávají ten neomezovaný výkon podstatně déle než těch 8 cyklů...
Jestli někdo najde fotku vnitřku těchto zesů, dejte vědět, fotky Digamů zevnitř mám. Taky jsem tu nějakou myslím dával...

Web

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

sendy fotky mojho su na prvej strane tejto temy smile

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Eh, jsem to já ale sad.  No vypadá to jako inspirace některými mi známými digitály. Teď ještě co z toho kdy a jak leze. Digamy se ukázaly značně problematickými.

Web

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

no snazim sa to nehnat do limitacie, tak aby blikali ledky -10dB do rytmu basov....uvidime co to spravi v piatok.

(upravil Sendy 12. 10. 2008 21:44)

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

To nemá soft limit ?
Právě kvůli podobným krámům jsem začal inovovat měření a testovací signály.
http://uloz.to/775308/bursting.rar

Web

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

ma to ledku CLIP cervenu v predu...

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

Důležité je, co ta elektronika umí, a ne nějaká LED.

Web

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

No tak jak to v patek dopadlo?

Re: D Zosilňovač a 2ohm?

piatok sa nekonal..prave som prisiel domov a zistujem ze jeden kanal je dead....v tom ciernom module velkom....nieco chrapsti....vrci to jedno zlte trafo co je na fotke.....a do reprakov opakovane "striela" iba v jednom kanale.... vybral som modul von...setko OK...jeden kanal hra....problem je ze v tom modelu je vsetko zaliate dakym ciernym maglajzom sad

Příspěvky [21 až 40 z 61]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » D Zosilňovač a 2ohm?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£