Téma: FISER PA 1001

Je tento zosik dobry ? poculi ste ho uz niekto? je to dobra cena 9000Sk za tento kusok ?


http://hudba.inzertal.cz/inzerce/zesilovac-pa-10014/

Re: FISER PA 1001

Je to skoro jistě DPA1000 se zvláštní odolností vůči tornádu. Též jako těžítko na jedince, s jejichž barvou pleti někdo nesouhlasí.

Web

(upravil pslava 11. 7. 2010 23:22)

Re: FISER PA 1001

Mam s tímto zesákem malý problém.
Přestal jít jeden kanál,přesněji rele ochran po 10 sekundách odpadlo a zhasla spodní dioda PROTECT.Zjistil jsem,že po odpojení nějakýho termistoru (nebo co to je),který je přichycen k jednomu z koncových tranďáků to funguje.
Zdá se,že všechny součástky ochran jsou v pořádku a tak jsem začal porovnávat z druhým kanálem,jenže.....
Ta součástka v druhém kanále,co tedy hlídá teplotu (má odpor asi 50ohm a při zahřívání se zvyšuje ) vůbec nebyla zapájená.V tišťáku ani kapka cínu,tak jsem to zapájel a ejhle,teď to dělají konce oba....
Jsem z toho docela hotovej!!
Nenešlo by se schémátko, nebo tam mam dát nějakej vratnej termostat a neřešit?

Na Deskách ochran neni jedinej trimr

Re: FISER PA 1001

Dej místo termistoru trimr třeba 1k a pokud to nebude reagovat, tak třeba 10k, případně 100ohm. Toč trimrem při studeném zesilovači tak dlouho, dokud relé ochran nesepne. Pak trimr vypájej, změř jeho hodnotu, ztrojnásob ji a připoj termistor nejbližší příslušné hodnoty. Pak zkontroluj, zda ochrana vypíná při cca 70-80°C, dá se to lehce odhadnout i rukou, 80°C už dost pálí, 70°C ještě jde tak 2-3 sekundy udržet ruka. To bude asi jediný způsob, jak se dopracovat ke správné hodnotě termistoru. Prohlédni si zapojení ochran k řadě DPA220-880, možná to bude něco podobného.

Web

Re: FISER PA 1001

¨Tak velké díky panu sinclairovi,za radu,konečně to běží jak má...

Jen jedno je mi divný...správně to funguje s termistorem NTC,jehož odpor při rostoucí teplotě klesá.
Původním termistorům s rostoucí teplotou odpor stoupal (za studena 50 ohm,při 80°C přez 1K) a nikdo se v tom ještě nehrabal...bylo to ještě origo zakáplí.
Jak to mohlo doteď fungovat nechápu...a to v jednom kanále nebyl vůbec zapájenej...