(upravil dodik 1. 4. 2010 16:36)

Téma: Konštrukcia SPV 250P

Ahoj,
nechcem sa nikomu srať do témy kde rozoberá svoju konstrukciu, v poslednom case je tu vela tem ohladom SPV250 kde každý rozoberá svoje dielo.

Tak som aj ja niako začal, narezané chladiče a Al plechy,rozmery case sú 450x315x100.
Teraz si lámem hlavu nad celkovým rozmiestnení prvkov ktoré bude obsahovať, 2x zosilnovač SPV250, PrePA, Softstart, Toroid



To Sinclair, ako by si to riešil ty, je to predsa len tvoj výtvor a ty ho dobre poznáš čo je dobré a čo nie smile, a ešte v jednej teme sme rozoberali upravu PrePA na nesymetriu vymenou dvoch odporov, tak keby si sme sa na mail niako dohodli, diik.

(upravil Betaron 3. 10. 2008 19:26)

Re: Konštrukcia SPV 250P

Dodíku máš zesilovač hezky rozpracovaný. Jdeš v mých šlépějích, tak to tě musím pochválit smile.
Nastal ti ale „drobný“ problém; pokud chceš dodržet rozměr dle normy pro Hifi komponenty – 430 až 435mm, tak se s chladičem od fišerů SK-501 do tohoto rozměru nedostaneš. Má příliš hluboká žebra. Taky jsem SK-501 původně koupil pro SPV-250P, ale byl jsem nucen použít jiný (výrobce Žiar nad Hronom) a fišerův chladič použít na Leachy.
http://img27.picoodle.com/img/img27/3/1 … 9928d7.jpg

Kdyby se Sinclairovi chtělo do budoucna udělat verzi SPV se svislým umístěním, byla by to pohoda …..co k tomu může sdělit odborník? smile

(upravil dodik 1. 4. 2010 16:35)

Re: Konštrukcia SPV 250P

Betaron ja práveže mám chladiče objednané zo Žiaru, pôvodne bol 150mm vysový, dal som ho zrezať(ten rez je trochu krivý-šikmý, ale to dúfam že niako zakryjem) chladiče majú hlbku 4cm takže to bude tak ako je to na tej fotke, ešte sa chystajú na zafrézovanie vrchu aby sadol vrchný plech(ako to máš na tvojom), mám velmi podobné zmýšlanie, lebo takto som si to vžy predstavoval ešte pre tvojím projektom(takže žiadne kopirovanie smile ) tvoj projekt mi predstavivosť vykreslil do tvojho SPVčka smile.

(upravil dodik 4. 10. 2008 21:26)

Re: Konštrukcia SPV 250P

2Betaron aku maš hrubku tvojho vrchného plechu? robím výkres na frézovanie drážky do chladičov, zatial som určil 3mm aj z vrchu a zospodu.
http://www.postimg.cc/PqCs4US.jpg
2sinclair, aké mám teda tie rezistory vymneniť, a čo hovoríš na to umiestnenie pre PA?
dik

Re: Konštrukcia SPV 250P

Proč tam vlastně máš ten PrePA? Nějak mi to pořád nedochází..kvůli limiteru-na doma?Nebo kvůli subsonicu? Taky na doma /zbytečně/ ? Právě ty přístrojové symetrické vstupy jsou víceméně gró toho preampu, je to dělaný víc na PA, než na doma, proto je tam i to přepínání mono-stereo-můstek a limiter. Na doma totiž takový píčoviny nejsou třeba...

Web

Re: Konštrukcia SPV 250P

sice máš uplnú pravdu, ale nie som si istý či ten moj bude len na domace účely takže rašej by som ho tam nechal, predsa aj doma možem robiť "disco" už len s takými koncami.

Re: Konštrukcia SPV 250P

Zapuštění mám 2mm a je pro Al plech; naprosto vyhovující. Je to přeci jen kryt smile
3mm je zbytečně moc a nedej bože, abys tam dal trojku ocelový plech lol

Re: Konštrukcia SPV 250P

Plech bude 2mm, tých 3 je ako rezerva, predsa nieje problém dať medzi plech a dieru 1mm podložku smile ale asi prepíšem vykres, tiež je tých  3mm dosť.

a ešte betaron, tie otočné gombíky na potenciometre ti robil sústružník, zaujíma ma ako sprvil tie zvyslé zárezy? Mám totiž 50x100 Al gulatinu takže chcem poriešiť nožičky a gombík na pot.

Re: Konštrukcia SPV 250P

Dodíku „rýhy“ na průměru se dělají rádlovacími kolečky a pro každého soustružníka je to triviální brnkačka smile
Ano, gombíky mi robil soustružník, nakreslil jsem výkres a bylo uděláno.

Re: Konštrukcia SPV 250P

Tak sa pustím do kreslenia smile v AutoCADe sa práve účím tak mi padne vhod kresliť takéto jednoduché nákresy.

Re: Konštrukcia SPV 250P

Tak v tom případě je blbost tandemový potenciometr, protože při přepnutí na můstek je v činnosti pouze potenciometr kanálu A, který reguluje hlasitost celého můstku.
A pokud dáš na SPV250 trimry citlivosti nadoraz, nebude v PrePA třeba měnit žádné odpory. Konektory CINCH připojíš živým na pin 2 vstupu XLR, zem Cinchů budou spojené piny 1 a 3 XLR. Citlivost bude dostačovat /bude okolo 1V/.

Web

(upravil dodik 5. 10. 2008 0:30)

Re: Konštrukcia SPV 250P

myslím že funkcie mústek a mono moc nevyužijem, tiež ich ani nechcem vyviesť von z krabice.
Ano čital som navod, je v činnosti len pot. A,  a bude niaky negatívny vliv ak pot.B bude súbežne s ním(v návode je písané že nemá žiadnu funkciu)

sinclair prepáč že som tvrdohlavý ale radšej by som tie odpory vymenil smile
Inak keby som sa toho prePA vedel "zbaviť" tak ho tam nedám, mno ak poviem niekomu že predám predzos za tu sumu tak si viem predstaviť ako by na mňa pozeral sad

(upravil sinclair 5. 10. 2008 9:57)

Re: Konštrukcia SPV 250P

No, pokud jsi s tím PrePA nic nedělal a je v původním stavu, tak myslím, že by se s Pierrem šlo domluvit na tom, že bys ho vrátil. Nevidím v tom větší problém-tyhle moduly se prodávají furt, takže ležet nezůstane dlouho.
V téhle aplikaci je ti tam fakt naprd. Nehledě k tomu, že bys musel ještě vymyslet, jak ho napájet, protože potřebuje 2x15V a tohle napětí tam nikde k dispozici nemáš.

Jinak - pošlete mi jeden chladič a jednu SPV a já Vám ukážu, jak se krásně dá tenhle modul namontovat na chladič na plocho - svisle. Je to velmi jednoduché, chce to jen přemýšlet.
Výška chladiče ale musí být shodná či vyšší, než je výška desky modulu, to je pochopitelné.

Web

Re: Konštrukcia SPV 250P

Svislá aplikace SPV je jednoduchá. Já bych to řešil tak, že bych tranzistory osadil zespodu desky, na druhou stranu bych dal hliníkový pásek, kterým by se to přitáhlo a hotovo.

Re: Konštrukcia SPV 250P

Ano. Jen je potřeba převrtat díry od menších tranzistorů /budiče, kliďák a rozkmit/ na 6mm a pomocí plechové šablonky zespodu všechny tranzistory srovnat do vodorovné roviny s budoucím chladičem a zapájet - nemají totiž všechny stejnou výšku. Vyhrabu někde fotky.

Web

(upravil dodik 5. 10. 2008 19:58)

Re: Konštrukcia SPV 250P

potom by sme sa niako dohodly, lebo fakt je použite tých funkcii na hifi naprd, ak by sa dalo tak by som ho vymenil za subsenior a nemuselo by sa platit hore dole, akurát za poštu, ale ak by sa dalo tak neskôr, lebo z madisoundu čakám na peerles tak by som modul poslal v čase ked sa bude platiť.

Re: Konštrukcia SPV 250P

nazdar...nechcem zakladat zbytočne nový thread takze sa spýtam tu... Výhodne som kúpil od jedného týpka nový a nepoužity (padol mu projekt gitaroveho komba) zosik aldax SPV 250P, zostaveny a oživeny aldaxom, spolu s chladicom a toroidom (2800sk- myslim ze super cena).
http://audio-video-foto.hyperinzercia.s … ka-poprad/
Problem je len jeden a to ten ze trafak nema pomocne vinutie 20V pre ochrany, mozem teda pouzit jedno male trafo pre ochrany spv a pre akt vyhybku subu? A ten toroid je ako vidite z SOS a ma len 250W, mam si ho nechat alebo kupit silnejsie? dakujem!

(upravil dodik 12. 10. 2008 19:36)

Re: Konštrukcia SPV 250P

ano pomocne trafko možeš kupiť smile
a zo toho toroidu nedostaneš 250w hudobného, ak budeš chieť "vymačkať" z mohulu čo najviac tak počítaj s účinnosťou tried AB 60%, ale použiť ho samozrejme môžeš

Re: Konštrukcia SPV 250P

ale to bude na sub a ten mi aj tak pojde maximalne do 60Hz. Ten obcasny ,,buch buch,, nevykryju kondy? je ich tam pozehnane...2x20G.
takze mam kupit aspon 400W alebo origo aldax?
inac ja viem ze musim dat este jedno trafo ale myslel som to tak ze ci mozem jednym sekundarom 20V napajat jednak ochrany a tiez vyhybku.

Re: Konštrukcia SPV 250P

to sinclair
Také by mě potěšily obrázky montáže naplocho-svisle. Mám podobný problém s místem, protože mám chladiče od Fišera.