Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Kondenzátory Nippon

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 56]

Re: Kondenzátory Nippon

Jenže jde o to, že u H třídy je výkonové zatížení konců mnohom příznivější než v čistém AB.....

Web

Re: Kondenzátory Nippon

To je pravda, ale i tak mám z těch největších QSCček strach, na ty výstuní výkony tam mají strašně málo tranzistorů...

Re: Kondenzátory Nippon

to nei je ABčko, tam je to trochu inak smile

Web

Re: Kondenzátory Nippon

Unregistered napsal:

Ahoj všem

Potřebuji objednat Kondy od nipponu ale nejmenší množstvý které je možno vzít je 200ks!proto se zeptám zde ale i na jiných forech zdali se nechce připojit k objednávce protože ja jich tolik nepotřebuji. Já bych jich upotřebil cca 100ks takže dalších 100 je jich kmání!!! podobne kondy se zde takřka nedají sehnat!!! jedná se o kondy 3900uF/160V na 85C nebo na 105 stupňů cenová nabídka na kondy 105C přijde asi až koncem týdne tak už teď se ptám zdali by někdo měl zájem

cena není vůbec hrozná! myslí že po zaplacení všeho by mohla být cena za ty kondy na 85stupňů 110-115 Kč za ks


tak přemýšlejte jestli někdo nebudete vyrábět zes. s napajecím napětím +-120V big_smile



CEVN-3900/160 35x50 SMQ   termin 16-17 tydnu           
  ESMQ161VSN392MA50S 

CEVN-3900/160 35x50 KMR   termin 16-17 tydnu           
  EKMR161VSN392MA50S

Takže odpověd byla jasná a stručná kondenzátory na 105 3900/160 se již nevyrabějí! zbývá tedy jen na 85. ale spíše bych to viděl na nějaký ten kond 6G8,5G6/100V protože o tyhle zájem nebude...

Re: Kondenzátory Nippon

pistole napsal:

Unregistered: Když už stavíš takovouhle obludu tak se podívej po šroubovacích kondenzátorech. Mají lepší ESR. vyšší napětí, dělají se i dost velký a pravděpodobně budou lépe k sehnání ovšem za více peněz. To ale Imho u zesu 1,5KW nehraje roli.
Jinak jsi imho šílenec ! dělat zesík se šínama 110V yikes

O tomhle jsem taky premýšlel! Ale ale ,dovoz techto značkových kondů zase naraží na malou poptávku! dovoz opět možny při 200ks!!! a navíc jejich cena bude zdrcující smile Pokud mě nekdo doporučí nejaky obchod kde vedou tyto kondy a nebude to shitovina rád se tam poptám!

Počkám ještě tak 14 dní a pak rozhodnu jak stím naložím

Re: Kondenzátory Nippon

Zkus Kendeil, u vhodných typů mi objednali i jen 4ks (čekal jsem 8 týdnů).

Web

Re: Kondenzátory Nippon

No Já nemyslím že jich tam mají málo, když jsem to výkonově počítal(otázka je jestli dobře), tak jich je tam akorát nejmíň možných:). Jo jasně H je efektivnější. Co myslíš že je tam jinak redyuri?

Re: Kondenzátory Nippon

Jak  jsi to počítal ? Ententyky dva trandiky, když máš problém poznat vývody trandu od sebe ?:mad:

Web

Re: Kondenzátory Nippon

Odvodil jsem si pomocí integrálního počtu výkonové poměry v HUS v zesilovači Třídy B resp AB.

Re: Kondenzátory Nippon

A pro jakou zátěž jsi to počítal ? Jak jsi udělal tepelné výpočty zesilovače ? Při jaké pracovní teplotě ještě pracuje nadproudovka v bezpečné oblasti a s jakou rezervou ?

Web

Re: Kondenzátory Nippon

Tak bylo to při nejmenší udávané zátěži 2ohm, jinak obecně jsem to odvodil pro jakoukoli odporovou zátěž. Při jaké pracovní teplotě pracuje nadproudová ochrana v bezpečné prac. oblasti???....To jsem neřešil pravda, bral jsem to jen podle Pztrmax.....vyšlo to o něco méně na kus, než je udávané maximum(zhruba několik 10-tek [W]). Opravdu nějak detailnějc jsem to neřešil....jen mě zajímalo jestli na "první pohled" je to OK.
Co myslíš tepelnými výpočty???....jak jsem došel k tomu ztrátovému teplu na kus??? nebo něco jiného.

Re: Kondenzátory Nippon

1. Zesilovač musí být schopen běhu do komplexní zátěže, odporová zátěž je leda tak při měření na stole. Co udělá 2R a 2R (fi45 st.C) si odvoď...

2. Snad má konec v provozu nějakou pracovní teplotu, danou ztrátovým teplem a chlazením, čili power derating. A i při vysoké pracovní teplotě - ideálně při takové, kdy se vybavuje th protect - by měla nadproudová ochrana udržet trandy v SOA.

Web

Re: Kondenzátory Nippon

Souhlasím.....vždyť jsem řikal že jsem to nestudoval do hloubky. Jinak pokud vím tak i výstupní výkony se udávají pro čistě odporovou zátěž. Ok šlo by to spočíst i pro obecnou impedanci(budu-li znát její reálnou a imaginární část). Avšak nenapadlo tě že by pak ty výkonové poměry musely být počítány pro každou reprobednu zvlášť......protože každá má jinou impedanci, když teda trváš na tý tvý komplexní zátěži:).....jinak 2R a 2R je to samé:).
Tvoje reakce na mě jsou vždycky takový jak od uraženýho člověka, pořád jen kritizuješ a posmíváš se. Vždyť já se nechci hádat s tebou ani s nikým jiným, toleruju tvý povrchní znalosti, tak ty toleruj moje malá častá zjednodušení a nechytej mě hned za každý slovo.

Re: Kondenzátory Nippon

No já chápu, že jako přecitlivělý emo pankáč - zedníkofil se snadno urazíš, proto jsem mírný a laskavý, jinak používám metodu šrapnel.

Nechápu, proč bys něco počítal pro každou reprobednu zvlášť, je snad jasný nejhorší dovolený extrém a pro (140 ohmů čistě odporových) to snad nemá cenu řešit, ne ? A snad je základem podobných úvah s diskrétním vyústěním aspoň mít správné předpklady, a ne jen uvažovat o možnosti výpočtu pro něco, co je běžné. Pak to dopadá, někdy i mosty dopadají sad

Web

Re: Kondenzátory Nippon

AAA, ty tvoje malá častá zjednodušení si laskavě strč do prdele a nezasírej jimi tohle fórum. Pokud se chceš bavit o konkrétní záležitosti, tak na to musíš mít a ne jenom debilně plácat nesmysly.

Web

Re: Kondenzátory Nippon

Leoši, tys to nepochopil, von AAA psal o tom, že je sám malej a zjednodušenej lol

Web

(upravil AAA 16. 9. 2008 19:27)

Re: Kondenzátory Nippon

Dobře když jsem tak zjednodušenej, tak podle čeho třeba vy dva: Sinclair a Sendy dimenzujete počet výkon.tr v konci a jejich typ??? Podle čeho počítáte chladič???

Re: Kondenzátory Nippon

Notak pánové smile

Re: Kondenzátory Nippon

No presne. No tak...

Pocitam, ze kazdej to dela tak, jak to povazuje za nejlepsi. smile Vcetne Tebe, Sendyho, Sinclaira i treba Federmanna.

(upravil AAA 16. 9. 2008 19:38)

Re: Kondenzátory Nippon

Né jde o to, že oba dva se tady do mě neustále serou, a když se jich ptám na něco konkrétního, tak jsem podle nich debil se kterým se nebudou bavit.
No a nakonec moje otázka na ně je naprosto věcná a k tématu a mnohé by to jistě zajímalo. Ztrátovej výkon na zesilovači nelze jen tak nějak od oka plácnout ale musí to být přece alespoň trochu početně podložené. proto se jich ptám přímo, věcně a konkrétně.
A jestli to běžně dělají pro obecnou impedanci, pak pro čistě odporovou zátěž to musí být pro ně naprostá hračka ne?
Toť vše.

Příspěvky [21 až 40 z 56]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Kondenzátory Nippon

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£