Téma: symasym enhanced

najskôr pistoleho citácia ala slovanet pre tých čo tam nechodia:

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Kdo by měl zájem o tuto konstrukci ...
symasym posílená verze hrál naposledy v Trutnově kde vesele poháněl spodek na Makových reprosoustavách. Vesměs se to velmi líbilo. Když jsem začal s pomocí PMA pracovat na tomto zesilovači tak jsem avizoval, že jej nakonec pustím na veřejnost. Uvažuji ještě o tom, že provedu nějaké úpravy na plošňáku (prakticky je už hotovo) a pustím to do světa.
Pro mne osobně je to už uzavřená záležitost ale někomu by se to mohlo líbit. Předpokládám že publikovaná verze by měla pravděpodobně následující parametry.:

* Výkon 110W/8ohm 200W/4ohm
* Napájecí napětí: cca 46V na šínách (s přihlédnutím ke kolísání sítě tak aby nebylo překročeno 50V velkých filtů)
* Zvýšení napětí možné při použití filtrů 63V cca na 50V výkon by stoupl asi o 15W
* buď tři páry rychlých Toshib nebo 2 páry On semi
* deska o velikosti 71* 288 mm takže v pohodě 2U krabice Fisher (upozorňuji že nelze použít 2U od modusshopu neb tam překáží příchytky krabice - zde by se muselo 1U přidat)
* zesilovač má ochranu proti zkradu dc ochranu a zpožděné připojení repro
* koncepce je All in one tedy vše na jedné desce jediné přívody jsou napájení signál a repro

Náhled a prázdné schéma sem pověsím později

pokud má někdo koment nebo zájem tak sem napište , slíbil jsem že to pustím mezi lid a tak to tímto činím. Jinak do toho nebudu ale už nic investovat takže pokud byste to někdo chtěli tak se budete muset složit na podklady na DPS osobně za to nic nechci byl to můj "školní projekt".
Já osobně už mám jinou cestu a ta na veřejnost prozatím nepůjde.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


náhled
http://img237.imageshack.us/my.php?imag … enhoq0.png
schéma
http://img237.imageshack.us/my.php?imag … enhqe5.png



-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Takže:

Cena 1ks dosky: 700,-Kč, 890,-Sk

Pošta balné....: 120,- Sk Kč

Objednávka e-mail

Čo sa týka doručenia dosiek a platieb:
platiť sa bude dopredu, SK na účet a CZ najlacnejšie zalepiť do obálky a poslať
doručenie SK pošta, CZ česká pošta (na Moravu to mám 20km budem to posielať z Hodonína)

Uzávierka: 19.09.08

Web

Re: symasym enhanced

jaaaa ti to nenútim, ale za ty prachy nič lepšie nekúpiš

Web

Re: symasym enhanced

To říkáš Ty. Modří vědí... smile

(upravil dawsoo 8. 9. 2008 12:16)

Re: symasym enhanced

Tak braši posměváčci víte hovno... tenhle symouš dělal Pistole výkonově,měřením i zvukem je mnohem dál oproti půvoidnímu, zapojení je o dost jiný (vstupní díl,rozkmit,kompenzace) kterej je taky velmi slušnej na reference se můžete optat kyselyma kterej už má s čím srovnávat smile)) měl jsem ho pučenej na testy i já a dovolim si tvrdit že zvalchuje všechno co většina z vás měla možnost kdy slyšet.. big_smile Vřele doporučuju pokud chcete něco co hraje a je odladěno. Jako alternativu k DPA vše all-in-one na jedný desce.

Není co dodávat...

Re: symasym enhanced

ako sa to dá porovnať s leachom, ak sa to vôbec dá porovnať

Re: symasym enhanced

nevím,  já leach neznám a hlavně jsem ho nikdy neslyšel

Re: symasym enhanced

Davide, není to tak, nevíme hovno. Pokud narážíš na srovnání s SPV100 u Marka Kyselého, tak si dovolím tvrdit, že víš hovno Ty. Protože jednoduše nejde porovnávat neporovnatelné a dvě zcela rozdílné topologie, z nichž jedna je značně jednodušší.
Já zase vím tolik, že lidi, co měli či mají symasym si stěžovali na suchý, uřvaný zvuk, kdežto SPVčko "hrálo muziku" - jistě, pouze subjektivně. O něčem to ale vypovídá.
A symasym je značně horší alternativou k Leachu, Leach s koncovými Toshibami nebo ONS ten Macurův výmysl zválcuje levou zadní.
A neměl jsi k dispozici naši SPM250, to bys zřejmě také mluvil jinak. SPM250 je rovněž all in one a to značně dřív, než někdo začal vymýšlet něco podobného.
Pistoleho šlechtí to, že si dal tu práci a celé to dotáhl do prakticky použitelného stadia. Pokud ale použil zcela rozdílné bloky od původního projektu, pak už tedy nejde o symasym, ale zcela nový zesilovač. A Pistole zcela jistě dobře věděl, co dělá, protože původní symasym je skutečně na hovno.

Web

Re: symasym enhanced

Leoši to nemá cenu, ani nejde o to co bylo dřív. Je to zkrátka jinej zes než tvoje a jinej než třeba DPA. Každému co se mu bude líbit.....
Jen tak mimochodem původní sym nevymyslel Macura ale Michael Bittner , Macura na něj jenom upravil kompenzace pro použití s Toshibama (a trochu radil Bittnerovi při návrhu). Pokud něco bylo z Macurovo hlavy tak to byly právě ty úpravy jádra symasymu co jsem udělal já . V tý době jsem neměl ještě moc páru o tom jak to pořádně funguje a možná jí nemám ani teď yikes) . Moje pak byla hlavně realizace a vybavení zesilovače standardními ochranými obvody a takovejma tema blbinkama co to má imho mít.
6e ten novej zní jinak tak "wo tom žádná" . ale pořád to padá do charakteru symasymích zvuků . Ale rozhodně to není ukřičené.

Re: symasym enhanced

Je to ještě trochu jinak, Tomáši...Tenhle zesilovač je velice podobný původnímu zesíku Dynaco PAT 400, který pro tuto firmu vymýšlel legendární Erno Borbelly ( ještě předtím, než se definitivně začal věnovat mosfetům )...

(upravil pistole 8. 9. 2008 21:08)

Re: symasym enhanced

Nepřekvapuje mne to, ono co se dá vymyslet v zesíkách novýho že. Bittner tu topologii (diferák /druhý diferák se zrcadly) zase uviděl v Otalovo electrocompanietu a vysek to ven a tak vzniknul SYM . A mám dojem že je to i v nějakých operáčích.
Ale co bysme chtěli ... kolo již bylo objeveno.

(upravil dawsoo 8. 9. 2008 23:03)

Re: symasym enhanced

Sinclair:
Ale ne Leoši... Vůbec jsem nemyslel nějaký srovnávání a poměřování s Aldaxem (ten je určenej uplně na něco jinýho přeci) a záměrně jsem neporovnával ani s DPA kterej jde rovněž jinou cestou..,ale třeba s továrníma zesíkama a třeba i mým EC ke kterýmu se to zvukově i parametrama docela hodně přibližuje, což považuju já osobně za velmi dobrej výsledek... Kyselyma jsem zmínil proto že má dvě verze tohoto enhanced stroje... takže když to někoho bude zajímat může se ho optat... proč jsem napsal že větu "víte hovno" je snad jasný... bylo to jen v rakci na pohrdavý odsudek něčeho co nikdo ani neviděl/neměřil/neslyšel... je mi to vcelku šumák já mam na co hrát,a nijak nemam zájem na nějakým lezení do zadku či reklamě... spíš to beru jen jako doporučení z druhý strany pro někoho co chce doma poslouchat slušně... já ten zes měřil a měl zapůjčenej asi 14 dní takže si myslím že mám k tomu co říci ...  tenhle stroj je v poměru k nákladům na stavbu si troufám tvrdit velmi slušnej...Symasym enhanced je to nazvaný protože toplogie je pořád symasym... ten název Sym-Asym je právě pro tu topologii.. to co se komu líbí je opět diskutabilní.... já naopak mam reference od lidí přesně opačný... je to asi halt i o tom na co to kdo použije... s PA symouš asi hrát nebude (není parní a je moc čistej proto to zní lidem asi mdle) a Aldax zas s hifi měničema taky ne (moc moc kreslí nahoře a s reprákama co maj vysoký rozlišení to je sakra slyšet) ... tak bych to viděl já..  prostě každý chce to svý co mu sedne... je to stejná písnička jako PA měniče vs hifi... symouš je určenej na hifi ... v původní neupravený verzi navíc jen na komornější hraní..

Tohle je měření meziverze bez enhanced...(bez vylepšení) s o dost horšíma parametrama než to o čem tu je řeč... měřeno při 15V na výstupu zátěž 8R... nechť si obrázek udělá každej sám smile SMĚREM K NIŽŠÍM VÝKONŮM JDOU PARAMETRY K LEPŠÍMU (dobře zvolený prac body konců,budičů a rozkmitu)

THD:
http://img216.imageshack.us/img216/2489/sym15v8ohmbf8.th.png

IMD:
http://img222.imageshack.us/img222/7042/imdtest15v8ohmqc2.th.png

Můj koment k tomu ten zesilovač je spektrálně absolutně čistej veškerý zkreslení je tvořený jen převažující druhou a třetí harmonickou bez viditelnýho rozvoje vyšších harm (jsou pod šumem) ... intermodulační zkreslení je rovněž špígl nýgl ... novější enhanced verze je na tom ještě líp... co víc si přát pokud někdo tvrdí že je to sračka tak čekám na screeny výrazně lepších měření těch lepších kousků... neříkám že je to nej zesík kerej se dá postavit,ale je to symouš kerej je ve světě hodnocenej zvukově jako velmi dobrej,akorát  že pistolem dotaženej skoro na max...


Dodík:
Leach je na tom zvukově hůř (v ofiko publikovaný verzi) a to podstatně...

Není co dodávat...

Re: symasym enhanced

Onee se stará teda komplet o všecko, včetně zakázek z ČR?

Re: symasym enhanced

jo vše dělá onee já na takový blbosti nemám čas svý už jsem pro to udělal...

Re: symasym enhanced

Pistole, jasný. V pohodě.

Re: symasym enhanced

Nazdaarek

Takže dnes by mi mali doraziť dosky a teda ich budem expedovať ďalej.

Budúci týždeň sa pokuuuuusim všetky dosky odoslať.

Web

Re: symasym enhanced

To onee: keby Ti nahodou zostali nejake dosky mam zaujem.

(upravil onee 15. 4. 2009 10:31)

Re: symasym enhanced

DRUHÉ KOLO



Nazdar všetci nadšenci

Hromadia sa mi tu požiadavky na dosky na sym. Tak navrhujem že popáchame druhé kolo.

Keďže SR má už €-čka tak cena voči Kč je dosť pohyblivá. Tak sem dám len cenu v €.

Doska bude stáť 29,50 €
a
4,-€ za balné a poštu na balíček (SK aj CZ)


objednávky mi píšte do mailu, predbežnú uzávierku dajme na koniec apríla teda 04.

Web

(upravil onee 23. 4. 2009 10:13)

Re: symasym enhanced

Na slovanet som upol podklady.

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph … p;start=60

Web

Re: symasym enhanced

Zdravim, plánuju si postavit na doma zesilovač 2.1 a zajímalo by mě, jestli by šlo dát dva symouše nad sebe na jeden chladič ve skříni 4U z modushopu.. Vejdou se a uchladí je to?

Re: symasym enhanced

nevejdou se ! - musel bys použít 5U !