Téma: chtel bych poredit

mam si ho udelat ? ja totis se vtom tak moc neviznam.

http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/ksd8252.htm

Web

Re: chtel bych poredit

Nedělej to.

Web

Re: chtel bych poredit

Souhlas - nedělej to. Je to časovaná bomba. Musí to být nutně stavebnice nebo jsi schopný vyvinout určité minimální úsilí a koupit si součástky v krámě atd? A na co to vlastně chceš?

(upravil Lojzek 31. 8. 2008 15:24)

Re: chtel bych poredit

určitě... koupit součástky pro něho není problém, malé úpravy pro něho taky není problém má internát cca 2km od EZK v rožnově takže pohodka, akdyž tak mu poraďtě, napište jaké součástky a já mu to ve škole řeknu...:)

EDIT: pokud máte nějaké dobré osvědčené schéma tak není problém udělat DPS koupit součástky a zapájet. Chce něco pro 3p. sloupovky. jenom vím že tam má TVM smile ale co přesně to nevím smile

Re: chtel bych poredit

No tak fajn, teď by se ještě mohl rozhovořit na co to chce a nějaké ty serepetičky okolo. Jestli to totiž nebude chtít hulit nebo na suba tak mám nutkání mu doporučit jako první krok LM3886. Pokud by to chtěl hulit tak může zkusit třeba Leacha. Mám na něj prima chladič a desky (kdyby chtěl) a Aldax dodá prima Leach set což je balíček značkových polovodičových součástek se zaručeným původem a v EZK si pak koupí jen odpory a nějakou tu bižuterii. Například. Ale s tím bych počkal až se dozvíme jaké má úmysly a co s tím hodlá honit.

Re: chtel bych poredit

no tak jasně, ale podle mě aldaxe nebude chtít. tedka má LM4780 2x70W- přesně tohle http://www.ezk.cz/stavebnice_moduly/kjd4780.htm a chce něco silnějšího.Na sub to určitě nechce říkal na sloupovky na sub dá do můstku asi tu 4780 ( podle mě a na sloupy si postaví něco většího) bavili jsme se spolu jen tak 10 minut protože musel frčet na vlak big_smile na  internát big_smile ale jak říkám asi něco dražšího nebude chtít...:)

iiiiiiiiiiiiiiiii když. nevím uvidíme co řekne třeba měl dobrou brigádku smile

Re: chtel bych poredit

No to je teda úvaha - na sloupovky stavět nový výkonný zes a na suba můstkovat LMko...

Psal jsem Leach set. To je set polovodičových součástek na zesilovač Leach 200W. Kde si četl zesilovač Aldax? Jinak netuším co bys chtěl levnějšího a ve slušném provedení. To budeš asi těžko shánět.

Re: chtel bych poredit

jo, omlouvám se špatně jsem to pochopil! uvidíme co na to řekne smile a konc tranzistory by jsi doporučil jaké? 150 - 200W ?? nejde mi rozjet acrobat raider sad

Re: chtel bych poredit

čau tak ten Leach 200W mu nevejde 2x do krabice.... a proč je ta stavebnice z EZK tak špatná? špatné konc. tranzistory? špatně dimenzované? špatný návrh dps?(úzké cesty) ??? ??? ???

Re: chtel bych poredit

Špatná koncepce, špatné /nevhodné/ koncové tranzistory, špatné parametry.
Vše je podřízeno co nejnižší ceně /co nejvíc vatůpyčo za co nejmíň peněz/ a potom to tak dopadá.
Mnoha lidem to už shořelo na prach a popel, což snad u Aldaxů ani nejde....

Web

Re: chtel bych poredit

jo funguje to. hraje to i slušne.  ale ty waty / 2... to bude tvuj max vykon. pak to vydel jeste jednou. a mas stabilni vykon.  měl jsem tyhle kramy dva.  řekl bych že je to na takove to domaci hrani.

Re: chtel bych poredit

Z vlastní špatné zkušenosti můžu doporučit: Pokud to jde, tak se stavebnicím s IO TDA 7250 raději vyhni(alespoň od EZK).....občas si jen tak "sami od sebe" odejdou i s koncovými tranzistory do věčných lovišť. Hrajou sice moc hezky(na poslech) ale jak říkám ta spolehlivost není dobrá

Re: chtel bych poredit

Sinclaire jde. Sice nevím jak ale jde to. Zítra večer budu mít možná jednu upálenou SPV100 na stole. Majitel se chtěl s opravou obrátit na tebe ale prý si opakovaně nereagoval tak mi to přinese předvést.

Re: chtel bych poredit

Hold to není uplně idioten zicher.. smile

Re: chtel bych poredit

Nevím co s tím prováděl. Prý to chvíli hrálo, pak přestalo a zdechly tam nějaké polovodiče a oloupaly se některé cesty na DPS. Těžko říci když jsem viděl jen rozmazanou fotku na které nebylo nic vidět. Až to uvidím tak to uvidím.

Re: chtel bych poredit

Jo hold talenti se rodí pořád... smile

(upravil sinclair 5. 9. 2008 9:03)

Re: chtel bych poredit

Pokud uhořely fólie na desce, tak byly místo pojistek hřebíky, jinak by se to nestalo.
Jinak náš konec jde zničit jen limitací do podměrečné zátěže, blbým chlazením, nebo opravdu hustým přepětím /cca 2x55V a víc, 55V to ještě ustojí/.
Pakliže někdo dokáže takto zničit víc, než stowattový zesilovač, pak je to ultrapíča a nemám potřebu se s ním bavit.

Maximální podporu jak materiální, tak technickou dáváme lidem, co přijdou a popravdě řeknou, co se stalo, např. "honil jsem modul na stole bez chladiče", příp. "zapomněl jsem nafest dotáhnout šrouby tranzistorů", nebo "použil jsem asi trafo s vysokým napětím, dávalo např. 2x35V" apod. Prostě s barvou ven. Dělat ze sebe haura a pak na nás zkoušet reklamace, to je sice dneska móda, ale my tohle nežerem.
To pak není co řešit, nacvaknem na diagnostiku, vyměníme pár součástek za pár peněz v naší režii a jede se dál.
Když je někdo píča, rozumí tomu jak porodní baba turbíně a hrabe se v tom poté, co se to porouchalo, tak to dopadně vždy na 100% špatně. Tihle lidé zcela bezmyšlenkovitě mění součástky od koncáků počínaje, přičemž do toho cpou materiál koupený bůhvíkde, nebo v GMku.
Takže ti radím-pokud jsou přehořelé fólie, deska je stejně zničená a nemá cenu se v tom hrabat. Layout spojů nemáš a já Ti ho ani nedám. Ne jen zrovna Tobě, nedal bych ho nikomu.
Pod černou maskou /jsou tam 2-4 vrstvy+1 zelená jako základ/ jsou spoje prd vidět a jestli nemáš labo zdroj s proudovým jištěním, tak se do  toho ani nepouštěj. Stačí seklej rozkmit nebo jeden budič a hoří to znovu.

Jako vím o tom, že někde cestuje stovka s ukrutně potrhanýma spojema okolo výkoňáků a budičů. Nějaké prase je tam odsud tahalo bez pumpy a asi i výkonnou páječkou. Neviděl jsem to já, viděl to Pierre a jak je celkem splachovací, tak modul zase vrátil do krabičky a poslal zpět.

Web

Re: chtel bych poredit

Zdravím, keď už sa bavíme o tej 100vke. Otazka na teba Sinclair. Kde sa dajú kúpiť originalne BD911/912 mimo vás? Niekto spomínal EZK. Velmi rad by som nakúpil aj u vás, žial cena za postovné by bola raz tolko co cena tranzistorov. U nas som kupil tieto trandy za 8Sk, a tie prerazilo uz pri cca 86V. Vdaka za radu

Web

(upravil sinclair 5. 9. 2008 10:38)

Re: chtel bych poredit

Originály pouze u nás, u ostatních prodejců je to nejisté.
Jestli chceš kvalitu, zaplať si. Levná kvalita neexistuje.
A není ti divný, že my je máme s minimální marží za 19Kč, kdežto ty jsi nakoupil za 8Sk?

Web

Re: chtel bych poredit

On to nechtěl reklamovat podle toho co říkal, chtěl jen opravu. Bohužel neví co se tomu stalo. na to trafo jsem se ho ptal. No uvidím až (jestli) to přiveze. o že spoje nejsou pod nepájivkou vidět není pravda. Měl jsem v ruce už pár věcí z Aldaxu a vidět byly vždy. Někdy více, někdy méně ale byly. Dokonce mi některé sežral i můj asi 8 let starý scanner. Neboj - nehodlám to šířit ani sám kopírovat a možná že už to ani nemám. Jen jsem si to chtěl zkusit jestli to opravdu nejde podle toho jak se tvrdí a když jsem to viděl tak se mi zdálo že by to jít mohlo.
Ale zpět k tématu - až se na to mrknu a pokud usoudím že má smysl to nějak řešit tak ti písnu. Věšteckou kouli nevlastním. Není to ta verze s potrhanou DPS uprostřed - on se na tom nesnažil nic opravovat. Když to takhle dopadlo už v tom raději nehrabal.