Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Problém s monitory od Uliho - zesilovač

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [8]

Téma: Problém s monitory od Uliho - zesilovač

Zdravím všechny,
kamarád mi v pátek psal,že s jeho monitorama TRUTH B2030 od Behringera je něco v nepořádku. Donesl je ke mně, po připojení na generátor (pravda, "generátor" z winISD smile ) 100Hz  se kromě těch 100Hz ozývalo i velmi pofidérní bzučení, podobné jako kdybyste měli v síti na stejné fázi blbě odrušenou zářivku.
Ozývá se to jen při větším vybuzení a při frekvencích od cca 200Hz nahoru to slyšet není... Tak jsem to rozdělal (rozumějte odpojil zesilovač). Při vyzkoušení na jiném zesilovači hrál reproduktor v pořádku, tj. bez toho bzučení. Z toho jsem usoudil, že problém bude v elektronice smile.
Rozmontoval jsem teda i ten zesík, čekalo mně dost nemilý (ikdyž očekávaný) pohled na dost pofidérní osazení (skoro všechny koďany jsou "značky" Xunda). Jinak obvodově je tam aktivní výhybka, celá v provedení smd asi s 4 nebo 5 operákama, jako konce jsou, pro hloubky LM 3886 a pro výšky LM 4701. Ze švábů jsou tam ještě dva stábly pro napájení té výhybky, jeden optočlen a jinak nic.
Připojil jsem na výstup basové větve svůj stařičký sotva funkční osciloskop, na výstupu perfektní sinusovka (bez zátěže,do odporové zátěže i do komplexní - reprobedny). Bohužel nemám lepší generátor obdélníka, tak to tím nemůžu propísknout jestli to nezakmitává nebo něco takového...
Zkusil jsem naslepo vyměnit kondy aspoň ve zdroji, nepomohlo. Usměrňovač odrušený paralelníma polypropylenama je. Tak nějak mi došly nápady a bez schémátka se v tom nechci moc babrat metodou pokus-omyl, má to oboustrannej plošňák a akorát bych to dodrbal.
Prosil bych tedy nějaké protřelé místní servisáky (sinclair, sendy, danhard...), jestli už tuhle Uliho věc náhodou neměli rozdělanou na stole a nemají nějaký tip kam aspoň trochu najistotu šáhnout. Nebo jestli aspoň nemají schéma k téhle věci..
Předem díky za odpovědi

Re: Problém s monitory od Uliho - zesilovač

Zkus do toho pustit třeba 400Hz a zkus do té desky něčím mlátit (gumové kladívko apod.).

Web

Re: Problém s monitory od Uliho - zesilovač

Sendy: smile počkej, to myslíš vážně? smile

Re: Problém s monitory od Uliho - zesilovač

Ano. Mlátit myslím decentně, aby z toho nepadaly součástky.

Nebo zkus připnout dráty k basáku i výškáči, vybudit to do bzukotu a podívat se skopem, jestli tam něco divného najdeš. Může to mít proti sinusovce dost malou amplitudu. Dost často to bývá vibracema upadlé cokoliv, třeba noha od 3886.

Web

Re: Problém s monitory od Uliho - zesilovač

Jirko vím čím to je, měl jsem tady ty sráče už čtyři. Nezlob se, ale nenapíšu to sem ani jinam, je to knowhow, jak se dnes moderně říká...Já bych to nazval normálně duševním vlastnictvím, protože v tom prvním jsem to hledal s velkým kurvováním přes tři hodiny...

Web

Re: Problém s monitory od Uliho - zesilovač

Tak tohle si neodpustim - hodne stesti, Jirko smile

Web

Re: Problém s monitory od Uliho - zesilovač

Sinclair: Chápu, že se ti to nechce pouštět takhle do světa, přecejenom jsi nad tím strávil kopu času. Bylo by možný abys mi to napsal kdyžtak do mailu? Popřípadě bych se s kamošem domluvil a něco bysme ti za to určitě poslali (ať už nějakou finanční částku nebo nějaké naturálie smile ), přecejen know-how je know-how...

Re: Problém s monitory od Uliho - zesilovač

zdravím
Nevím jeslti ses Jiřímu ozval ale hádám že asi ne...Je možnost to k tobě kdyžtak dovést ? V případě že ano (a opravdu bysme se nedomluvili na nějákém finančním vyrovnání bez nutnosti to k tobě táhnout přes půl republiky) na kolik by oprava vyšla ?
podotýkám že to zlehka dělá i druhá bedna i když u té to není zdaleka tak akutní...Takže by byly k opravě 2.

Karel

Příspěvky [8]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Problém s monitory od Uliho - zesilovač

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£