Re: Chronologicky

No, opatrněji, opatrněji smile

Zesilovače jsou svině a občas to kmitá nejdivočeji do 100p smile

Nutno tedy prubnout více hodnot (nebo vrazit na výstup R-L článek a modlit se k bohům všech vyznání a sekt).

Web

(upravil Xhibit 25. 1. 2010 1:23)

Re: Chronologicky

Diky diky smile .Tak modleni snad nebude treba,misto nej bych pak pouzil dalsi metody jak ho umravnit co radil kazzatel..

EDIT: Jinak asi zacal rok hruzy,zacalo to osciloskopem a pokracuje dal.Dneska me pro zmenu odesel regulovatelny stabilizovany zdroj TESLA SZ489,s peknym kourovym efektem sad ,pri zatizeni par set miliamper vrtackou na DPS..

Re: Chronologicky

Pročetl jsem celou diskuzi, projekt BA vypadal tak slibně, zajímalo mě to jako studijní materiál, ale jinak schémat k prohlížení bylo i tak dost.
A koncový díl Hurta, taky jsem ho asi před 13-ti lety stavěl, taky kmital na vf. Pomohl jsem tomu tak, že jsem dal větší hodnoty R63 a R68 a potom to šlo. Zkoušel jsem ho pak na 8R odporovým drátu, výkon v pohodě, na osciloskopu BM370 taky dobrý, ale už si to detailně nepamatuju, roky letí, mozek už není, co byl.

Re: Chronologicky

Já měknu a myslím, že celý projekt BA100-BA200-BA300-BA400 časem zveřejním.

Web

Re: Chronologicky

?? No budiž, rád se pak podívám, ale přísahám, že za dokumentaci na korekce, jak je zkoušel SVMbass Betatron bych rád zaplatil nějaký licenční poplatek, abych si je mohl postavit pro svou vlastní potřebu. Napadlo mě, že by to mohlo být i v nabídce třeba Aldaxu?  A zesilovač mě hlavně zajímal, jak je nakonec dořešenej, aby bylo možno použít šuplíkové zásoby, tolik pro vysvětlení, pže mám už taky nějaký ty roky a přišel jsem na to, že nemůžu vynalézat vynalezené, nebo stavět neověřené konstrukce a raději se spolehnu se na profesionály z oboru, přesně tak, jak nám to vedoucí v kroužku ve Svazarmu kdysi radil.

Re: Chronologicky

sinclair napsal:

Přemýšlím nad tím, jestli by nebylo dobře vytvořit "sinclair box", kde by byly všecky linky pohromadě, takhle je to různě rozházené po všech možných threadech a blbě se to dohledává, když někdo něco potřebuje.

... bude pokračování ? ... škoda, že skvělé nápady zapadají prachem ...

Re: Chronologicky

Mir.ku, to je nejspíš tím, že tenhle web začíná strašně soplovatět...

Web

Re: Chronologicky

... jasně, ale i oni jednoho dne budou vzpomínat jak čerpali z toho, co je "klasika" a prakticky v tu dobu už nesehnatelné ...

-> jinak se v tom strašně rád prohrabuji i já sám, přestože je mi ± co Tobě ...

Re: Chronologicky

Sendy napsal:

Leoši, nemáš někde schémata prvních tranzistorových výkonových zesů ze země přátel nejbližších ? Oni měli nějaká monstra 180 až 600W z germanií, buzené trafama. Fotky jsou v jedné knížce, děsná drátovačka a chladiště.

... už jsi našel? -> pokud ne, tak zkus tady ... 1970 ÷ 1999
http://www.radio.ru/archive -> ftp://ftp.radio.ru/pub/arhiv