Téma: Diodový můstek

Cau lidi potreboval bych trosku poradit jak zapojit diodovy mustek...mam autozesik a konecne jsem si na nej sehnal dobrej zdroj (dve trafa 12V, 16,7A) potrebuju to spojit paralelne ze jo smile myslim ze je to lepsi spojit az za tema mustkama (mam dva na 50A/1000V =)ale nevim jak je zapojit...nenakresil by mi tu nekdo nejaky jednoduchy schematko? Dik moc=)


Tohle je ten mustek: http://www.tipa.eu/cz/produkt/01470023- … 10-faston/

(upravil jik 20. 8. 2008 10:31)

Re: Diodový můstek

Na horní straně toho můstku by mělo být označení (ve dvou protilehlých rozích vlnovky, to dáš na trafo a ve zbývajících protilehlých rozích + a -). Ale měj na paměti, že po vyhlazení tam budeš mít napětí naprázdno třeba i 18 voltů.

A jestli popis není, tak si najdi někde na internetu datasheet, bude tam obrázek s orientačním bodem (zkosená hrana, otočený vývod nebo jiný).

Re: Diodový můstek

Prave ze tam na tom nic neni...=( 18 voltaku na prazdno?takze kdyz zrovna nebude hrat tak se snim muze neco stat s tim zesikem?

(upravil jik 20. 8. 2008 10:33)

Re: Diodový můstek

http://www.datasheetcatalog.com/datashe … 5010.shtml
http://www.datasheetcatalog.org/datashe … C5010W.pdf

Re: Diodový můstek

Diky to uz jsem nasel=)...Muze se stim zesikem neco stat teda?A kdyz to mam zapojit krizem to znamena jak? proste dam na vlnovky to trafo a na plus na minus zesik?

Re: Diodový můstek

a jeste mam problem ze na tom trafu je napsano     2|220|1     0      na nule je pojistka a u jednicky a dvojky jsou taky kabely a uzemeni je na kostre takze nevim co kam zapojit...=(nevite nekdo? Dik=)

(upravil Lojzek 20. 8. 2008 13:40)

Re: Diodový můstek

hoď tu foto. ale měly by tam být dva tenčí drátky - ty příjdou na  230V~ a nějaké dva tlusté kable - ty příjdou na ten usměrňovací můstek, nebo je tu ještě možnost že tam budou např 4 méně tlusté kable  to pak budeš muset spojit po párech

EDIT: taky teďka dělám zdroj na autozes. a kurnik s tou krabicou to je mrdačka.. už se stím seru tak 4 dny

EDIT: ono záleží i na tom jakou budeš mít celkovou vyhlazovací kapacitu já jsem si obědnal trafo 10.5V a mám tam cca. 140 000uF - výsledné U na prázdno mám cca 14,5V

Re: Diodový můstek

Tady se sešli dva čuráci teda....

Web

Re: Diodový můstek

asi myslíš mě a Mr-kew lol nedá se svítit

Re: Diodový můstek

Není trochu zcestný používat autozes nadoma? Příjde mi to jako vyhozený peníze za trafák na 12V, mimo toho že pokud to má dát víc jak 20w, tak to potřebuje zase měnič nahoru, tím pádem další ztráty.. Jestli není náhodou lepší koupit něco normálního s normálním trafem..

Re: Diodový můstek

Lojzek:
Ještě že děláte v bezpečným napětí.

Re: Diodový můstek

ještě že tak.. ;-)vím že je to škoda peněz.. a všeho. a hlavně že je to pičovina ale když sem se já blbec do toho tak před rokem pustil tak bohužel už to aspon poskládám.....

Re: Diodový můstek

Což o peníze, ale pokud se tady bavíme -v Tvém případě o tenkých a tlustých káblech, nedej bože pokud jsi schopen vše připojit na 230V, tak tady mi něco trochu smrdí.Ví bůch....