Téma: B&C 15PLB76 do HD15

Zdravim všechny přítomné.

Plánuju postavit Klasicoku HD15 hornu ale nechci tam dávat kappu. Budu se striktně držet pravidla že repra v 15-ti palcovém provedení s EBP<120 do hornu jednoduše nepatří. Takže v cene kolem 4000 se mi to jeví jako nejlepší volba. EBP i BL jsou na cenu podle mě slušné a citlivost 100dB/W/m je podle mě taky paráda. Nižší zatížitelnost mi nevadí. Plánuju postavit celkem čtyři kusy požadovaný příkon přesně fvyhovuje mým možnostem.

Takže prosím o komentář. Jinak o stylu reprodukované hudby se nemusíme bavit ( mám celkem jasno ). A Co se týká otázek EBP a BL jsem toho přečet celkem dost.

Prosím tedy odbornou veřejnost aby se vyjádřila k tomu co chci spáchat.
Díky.

Re: B&C 15PLB76 do HD15

Jawis: no 15PLB76 neni moc subwooferovej basak, je to spis basak do kompaktu, ma malou xmax a lehkou membranu... ja bych radsi pritlacil na 15PL100 to je za 4,5 tis. Ale tak to 15PLB76 tam taky bude asi relativne slusne fungovat...

Re: B&C 15PLB76 do HD15

jako hanz. 15PLB bych do basové horny nenutil. s 15PL100 už jsou zkušenosti, i kladné reference.

Re: B&C 15PLB76 do HD15

Dík za názor, ale z toho co jsem vyčetl o hornách vyplývá, že velké x-max není vůbec dobré (do horny). Repra co mají vysoký BL faktor (ten je tady obzvlášť důležitý) musí mít nutně menší maximální výchylku. Jinak řečeno - má - li se membrána pohybovat s velkým zrychlením (dynamicky) musí nutně dosahovat menších výchylek. Jeden člověk to kdysi okomentoval asi takhle: úkolem repráku v horně není pumpovat línými vysokými zdvihy kvanta vzduchu, ale rázně ho z horny vykopat!!!! No a taky mi jde o tu citlivost. Mám k dispozici cca 500W sin na každý sub.
  Šlo mi spíš o to, najít v podobné ceně něco lepšího než kappu LF pro. A to plb76-ka s EBP 176 podle mě je. Jo a zkusili jste někdo tu HD15? Mi se konstrukce moc líbí. Mám doma stolárnu, takže to nebude problém. Udělám kopyta na ten kulatý zvudovod a pak to bude brnkačka. No ale to se mi pak vyplatí udělat alespoň 20 KS.

Zdravím chlapi..

Re: B&C 15PLB76 do HD15

omlouvám se za špatné EBP ale i 162 je celkem dost...

Re: B&C 15PLB76 do HD15

To sice máš pravdu. Dobré parametry ti ale nezaručí kvalitní a trvalý chod horny. Velká citlivost se použvá i jinde, nejen v horně. Aby ses pak nedivil že třeba po 10ti akcích najdeš v polovině beden repráky s potrhanejma membránama. Takovýhle havárky se občas dějou, proto je důležitý vybírat uplně jinak než podle parametrů. Hlavně se vézt na něčí vlně - odzkoušený projekty. Pokud půjdeš cestou samotáře, počítej s nástrahama, který leckdy nestojej málo. Teď ti je líto připlati 500 na kuse, pak budeš brečet nad 20ti tisícema.

Re: B&C 15PLB76 do HD15

Za 4000 mi do horny příde slušný 15PS76. To 15PL100 by byla dobrá volba, ale nevim, kde ho vidíte za 4,5!? To je bez DPH, ale jinak je za 5,4 smile

Re: B&C 15PLB76 do HD15

je pravda že jsem na cenu nekoukal a vezl se jen na vlně. To co jsem řekl ale platí. horna klade na reprák větší nárok.

Re: B&C 15PLB76 do HD15

Zdravim hoši,

    Tak fakt nevím. Jako vždycky v životě čím víc se v tom šťouráš, tím hůř se pak rozhoduje. Každopádně jsem vám všem moc vděčný za cenné rady a připomínky, které jsou zaručeně podložené dlouholetou praxí v královském oboru ozvučovací techniky. Nicméně asi přece jenom zůstanu u té PLB76. Ta cena je strop, který jsem ochotný zaplatit. Už teď vím, že s těma horanama budu hrát nejvýš tři akce ročně, jinak je všechno v sálech a na to mám BR dost. Původně jsem chtěl koupit to co doporučujou na speakerplans.com (kappu LF ), pak to samé ale v PRO provedení a když tak člověk koukal stačilo připlatit těch 500 a bylo na B & C. Ale ještě ste mi nikdo neodpověděli. Máte někdo zkušenosti s tou HD15? Na anglických stránkách si je nemůžou vynachválit. Na druhou stranu - bodejť by jim to nehrálo když tam mají na fotkách vždycky alespoň 16 boxů na každě straně..: ).

Re: B&C 15PLB76 do HD15

až se tady objeví George, snad ti poreferuje o HD15. Minulý měsíc jich dodělával 8ks smile
Osazené je má reproduktory B&C..........ale to už si poví sám smile

Re: B&C 15PLB76 do HD15

No s tou cenou jsem se splet. Ale jako za tyhle penize bych sel radsi do 15PS76 jak psal Loogan, cena je dobra a je to vic basak, EBP taky v pohode.

Re: B&C 15PLB76 do HD15

Hele chlapi tak já do té PS 76 asi pujdů. I když je to proti zdravému rozumu (Nižší EBP, a účinnost) tak to zkusím. Zase má nižší rezonnanční frekvenci. ta citlivost je u 4 Ohmů jenom o 1 dB nižší to snad přežiju. Ale běda vám, běda vám!!!! Jesli mi to nebude hrát. mad, smile

Nebo jstli někdo máte doma k odkoupení tak 4 kusy Precision Devices: PDN.15SB40 4/ohm tak měsíc staré kolem 4000 za kus smile

Re: B&C 15PLB76 do HD15

Tak už jsem tady. Jak napsal Milan mám hotových osm kusů HD 15. Mám v ní vyzkoušené tři typy repro B&C, Fane a Selenium. Mám přímé srovnání s bassreflexovými spodky. Můžeš do té bedny dát co chceš je to sračka. Dělal jsem je z jediného důvodu. Jsme už staří kmeti a nechceme hrát a tahat 70-ti kilové bedny. Protože rozdíl mezi zvukem byl minimální rozhodli jsme se pro 15PW5 i kvůli ceně. O nějakých nízkých frekvencích nemůže být ani řeč a budeš muset hodně přitlačit na eq., aby jsi z toho něco dostal a někde ubrat, aby to nebučelo. Je to přece jen nejjednodušší horn, takže nic od toho nečekej. Musím už jít.

Re: B&C 15PLB76 do HD15

WOW tak to je slovo do pranice.

   Tak s tímhle jsem nepočítal. To na všech ostatních fórech vypadalo že je to jedna z nejvydařenějších konstrukcí. Jsem chtěl udělat jeden prototyp a odposlouchat to, ale jak to tak čtu přešla mě chuť. Nechtěl jsem to stavět kvůli jednoduchosti, ale proto, že se mi líbil te kruhový profil zvukovodu.

    OK. Takže HD15 určitě ne. Prosím tedy širokou odbornou veřejnost o radu Do čeho ty B&C - čka osadit?? Pomineme li variantu toho emi15 kitu co nabízí prodance. Nebojím se složitých a větších kostrukcí, mám doma stolárnu a práce mě baví. Prostě chci pořádný vyzkoušený!!!!!! horn. Takže pokud máte někdo nějaký tip tak bych Vám byl moc vděčný. Jak to dopadlo se určitě dozvíte. A co víc bude i měření. Jsem totiž zaměstnaný na hlukové laboratoři VŠB - TU Ostrava a mám k dispozici bezdozvukovou komoru a měřicí aparaturu od B&K za 2 mega. Takže zcela nestranné měření.

Re: B&C 15PLB76 do HD15

A kruciš! Jawis a nebydlíš náhodou za rohem? Někoho kdo má možnosti jako ty by se mi hodilo pravidelně zneužívat smile Mít doma truhlařinu a ještě mít v práci perfektní měření kdo to kdy viděl...

(upravil Jawis 18. 8. 2008 15:54)

Re: B&C 15PLB76 do HD15

smile No pokud nás nedělí 300 km se dá vřdycky nějak domluvit.

No ale co s tou hornou???

Aha už to vidím dělí........:)

Re: B&C 15PLB76 do HD15

Jawis - a odkud že jsi Ty?

Web

Re: B&C 15PLB76 do HD15

Opava kluci...

Re: B&C 15PLB76 do HD15

Skoro ostravák.

Web

Re: B&C 15PLB76 do HD15

No do Ostravy jezdím měřit..

Ale to utíkám trochu bokem.

Rád bych nějaký ten 15" Horn. Nebo postavit Třeba mt118 sub z: www.hypex.sk a dát tam nějaký solidnější 18" ?
No ale mám li být upřímný raději 4x 15" než 2 x 18".