Re: Leach amp

No ty vstupní tranzistory jsem napároval podle návodu na stránkách W. Leache, třetím doporučovaným způsobem dva NPN spolu a dva PNP spolu. Jinak to z koupených tranzistorů nešlo, a to jsem jich vzal více. Zenerky dokonale napárované nejsou, při provozu je rozdíl v zenerovým napětí 0,2V. Nevím ale jestli to způsobuje takové SS napětí na výstupu. Zkusím ještě překontrolovat odpory podle barevného kodu, ale všechny odpory před osazením jsem 2x proměřil, tak pochybuju, že tam bude chyba

(upravil hamos 29. 7. 2009 1:32)

Re: Leach amp

Tak to ja jsme to musel nějak vyhaluzit - nic jsem nepároval (teda původně jsem si s těma zenerkama hrál, ale když jsem to upravil na nižší napětí, neměl jsme víc než 2 zenerky, takže se párování nekonalo) a na výstupu je něco pod 2 mV DC.

Jinak při delším zátěžovém testu se mi zdálo že jedna větev výkoňáků (už nevím jestli kladná nebo záporná) hřeje víc než druhá - budil jsem to na max. rozkmit (ne v limitaci) sinusovkou 100Hz. Můj dojem ještě umocnilo to, že když jsem se po nějaké době vrátil do dílny byla shořená pojistka té teplejší větvi. Bohužel jsem nebyl u toho, takže nevím co tomu předcházelo, ale zes je OK, tak nevim ? Nenapadá Vás něco ?

Kolik se dá dostat z těch 3 párů 2SA1943/2SC5200, do 8mi ohmů ?

(upravil sinclair 29. 7. 2009 7:28)

Re: Leach amp

Při 2x70V naprázdno nějakých 150W do 8R s tím, že by neměl být zatěžován čtyřmi ohmy, protože pak jdou Toshiby při ohřátí a fázovém posuvu ven ze SOA a hrozí jejich průraz. Pro zátěž 4R by bylo nutné snížit napětí na 2x60V.

Web