Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Aktivní výhybka

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 26 z 26]

Re: Aktivní výhybka

Ještě jinak: byl by zájem, pokud by se to podařilo dotáhnout do zdárného konce, o "group-buy" PCB na takový univerzální modul aktivní výhybky? (volá to po dvoustranné desce)

Re: Aktivní výhybka

Klon si dělá taky aktivní výhybku smile.

Web

(upravil MaBat 26. 8. 2008 9:53)

Re: Aktivní výhybka

Jako já bych to pro tohle jedno konkrétní použití nějak splácal na obyč. desku a dal Kohoutovi, jenže ve chvíli, kdy tam budu chtít něco topologicky změnit/dodatečně zkusit, dodělat, nový bedny, atd., bude to znamenat celou výrobu znova, nový filmy, atd. Univerzální PCB ("zkoušečka") nic neřeší. Tak mě napadlo jestli už by nestálo za to posunout to trochu dál, aby to nějak vypadalo a mělo hodnotu i do budoucna. A jak všichni víte, v DIY není nikdy nic finální.

Z toho, jak to zatím chápu, ty výhybky se v principu skládají z navazujících funkčních bloků, do značný míry nezávislých. Stačí jen rozmyslet to univerzální zapojení (jednoduchost vs. univerzálnost). Už jsem něco začal, zatím jsem u 16DIL patic pro jednoduchej, nebo dvojitej operák s 8pinovým konektorem pro obdvod I/O/zpětná vazba. Jen to vychází pěkně až na dvoustranným PCB, ale to už si jen pro sebe dělat nebudu...proto se ptám, jestli by o to nebyl zájem, rozložily by se ty jednorázový náklady.

Ty typický zásuvný destičky (LP 2/4, HP 2/4, baffle step, allpass, buffer,...) by se daly na jednu větší nadrážkovanou desku (už jednovrstvou, samozřejmě) a daly by se kdykoliv přidělat, eventuelně splácat doma na koleni podle potřeby.

Re: Aktivní výhybka

Ozvy se mi prosím na ICQ 200919478.

Re: Aktivní výhybka

K tomu fázovacímu článku - proč že není dobrý mít na pozici R25 (vpravo dole na obrázku) trimr (cca 50k), ev. kombinaci trimr+odpor? Bylo by dobrý mít možnost s tím kroutit a zároveň koukat na měřák...

http://img168.imageshack.us/img168/1662/filter72bn1.th.png)

Re: Aktivní výhybka

Nazdárek. Pozn. k sch.:
IO (operáky, hradla atd.) nemají rády Csložku na výstupu. Pak zakmitávají. Lze se dočíst na pdf serioznějších výrobců. Čím rychlejší IO, tím větší problémy už od desítek pF. C18 (přes 100nF C13) je vlastně "vf" zkratem pro X1. X1 se přes C18 přetlačuje s out X2. Kupodivu to lze vidět i na simulaci kterou jsem si dnes udělal v Simetrix kde se IO (např TL081) uklidní pri 10kHz reálném (NF) obdélníkovém signálu až od 220R na výstupu ( v serii 1nF na zem). Situace s reálným HW je často dle kvality návrhu PCB ještě horší...Dejte např. 220R do série s out X1 nebo de série s C18. Nebo C18 apod. C19 a C35 neosazujte... Ono si toho na sinus nevšimnete, ale zvuk s harmonickýma může být takový zastřený až "divný"....

Příspěvky [21 až 26 z 26]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Reproduktorové výhybky » Aktivní výhybka

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£