Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 2)

Audioweb.cz » Dílna » Rozebírání Tesla/TVM

  Stránky: ««« 1 2

RSS

Příspěvky [21 až 31 z 31]

Re: Rozebírání Tesla/TVM

Vyvrtat díru do magnetu wink

Web

Re: Rozebírání Tesla/TVM

Mrazák opravdu ne. Plamen na magnet taky není dobrý nápad, protože teplotu nějaký 220° nemá a i kdybys ji měřil, tak bys mohl někde byť lokálně překročit Curieho teplotu ferritu.
Turbulencí se zbavíš tím, že vyvrtáš díru do trnu magnetu nebo uděláš dírky do membrány pod prachovkou, nebo navrtáš ze strany koš v místě mezi středičkou a magnetem.

Web

Re: Rozebírání Tesla/TVM

1)Vyvrtat díru do magnetu? Zničení reproduktoru (všichni víme proč).
2)Udělat dírky do membrány pod prachovkou? Takový "second bassreflex"? lol
3)Vzhledem k tomu, že je středička z nějaké textilie (nebo co to je za materiál) tak by měla propouštět vzduch...nebo se snad pletu?

Re: Rozebírání Tesla/TVM

1/ špony - nereálný
2/ ok, ale opatrně, nenapadá mě čím by to šlo přesně a slušně
3/ středění je prodyšné, ale velmi různě, v případě 312 moc ne. Díry by pomohly, zlepšilo by se i chlazení, ale když už by je dělal - špony.

Re: Rozebírání Tesla/TVM

Já jsem pro díry pod prachovku, little evidentně nemá šajnu oč jde. Navíc se to nemusí dělat moc esteticky a jestli někdo chce kulaťoučký neviditelný díry, může prachovku nějakym způsobem sundat a pak zas fest nalepit.

Re: Rozebírání Tesla/TVM

Ano, špony od vrtání si bere magnetické pole do mezery, je potřeba mezeru zadělat několika vrstvami, já sem použival vrstvy tavného lepidla a izolepy. Po odvrtání vysát průmyslovým vysavačem, zgrotovat, odebrat špony ručně, zalejt všechen bordel do lepidla a odloupnout.
Dírky do membrány pod středičkou spousta firem používá, vzal bych to manikúrovými nůžkami.

Web

Re: Rozebírání Tesla/TVM

Dotyčnej ale tuším nehodlá ten reprák komplet rozdělávat a sestavovat...
Kdo krom Peerlesu?

Re: Rozebírání Tesla/TVM

Myslíte, že díra v magnetu s TSkama nic neudělá? Mno, pokud je to tak jednoduché, mohl bych to zkusit testnout u jedné ARN6614ky.

(upravil jarob 8. 8. 2008 13:13)

Re: Rozebírání Tesla/TVM

ad 2) Asi před rokem jsem to dělal kámošovi. Sice nevím proč, jen to chtěl udělat. Obyčejný ulamovací nůž, ale ten menší. Špička se po délce zbrousí na výšku asi od téměř nic do asi tří mm v délce cca 5-10mm. Repro se postaví na kraj stolu magnetem nahoru. Vezma se malá žárovička s naletovanými dráty připojená k nějakému zdroji a strčí se do koše (osvětlení). Poklekne se před reproň a připraveným nožíkem se šikmo shora dolů zařezává do membrány. Vyřízne se čtverec o jakýchkoliv rozměrech. Těsně před úplným doříznutím se odřezávaný materiál z boku podebere a uchopí pinzetou, aby nehupsnul dovnitř. Při troše šikovnosti se dá udělat pěkný, čtvercový otvor.

Další příklad- Monacor SP 202C má čtyři otvory cca 4mm v průměru.

(upravil redyuri 8. 8. 2008 13:31)

Re: Rozebírání Tesla/TVM

no tú dierku pod prachovku možno potom ľahko urobiť skalpelom, konkrétnu čepelku malú v pohode možno vybrať zo sortimentu ľubovolných zdravotníckych potrieb.
niečo vidno tuná http://www.zdravotnipotreby.cz/nastroje … pelky-1ks/ konkrétne je to čepel 11 http://www.svetnuzek.cz/gfx/Image/Vyrobky/589/sm11.jpg a rúčka číslo 3 ak by niekto chcel smile

Web

Re: Rozebírání Tesla/TVM

Drim, príď si to ku mne vypočuť, je to iný zvuk ako tvoje ARNA suby. Proste taký ostrejší... Rozlepím a uvidím.

Web

Příspěvky [21 až 31 z 31]

  Stránky: ««« 1 2

Audioweb.cz » Dílna » Rozebírání Tesla/TVM

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£