(upravil mirulu 22. 7. 2008 8:08)

Téma: Testování uší u doktora

Tak jsem dnes kvůli brigádě na Letišti musel k doktorovi, aby mi zkontroloval uši. Zavřel mě do takový komory, dal do ruky tlačítko a na uši sluchátka a pouštěl tam různé kmitočty a já cvakal, pokud něco uslyšim. Bohužel mi přišel jako totální magor, v těch sluchátkách bylo hovno slyšet, strašně potichu to bylo. A ten mamlas si tam žvatlal celkem nahlas se sestrou a já to perfektně slyšel, takže jsem slyšel totální hovno. Vyšlo mi, že slyšim max do 8kHz, docela síla, to jsem nežral. Prej že to je normální. Jako do 20ti kHz neslyšim, to vim, ztrácim se někde u 18kHz. To jsem zas jednou potkal doktora.

Web

Re: Testování uší u doktora

Jseš si jistý, že to zkoušel výš? Kdysi jsem tam byl také, ale poslední měření bylo právě na 8kHz. A potichu je to proto, že měří práh slyšení. smile

Re: Testování uší u doktora

Dobře, chápu, že když ti ty frekvence ohulí, tak se samozřejmě slyší výš. Když to bylo opravdu téměř neslyšitelný, zvlášť když jsem se nepatrně hnul, tak ty sluchadla nějak vrzaly a do toho to kecání. Objektivní to fakt nebylo.

Web

Re: Testování uší u doktora

Tak sis měl sluchátka sundat a povědět mu ať přestane kecat pokud chce aby byl test co k čemu.
Mimochodem copak sis to našel za brigádu?

Re: Testování uší u doktora

Ja ked som bol na takom teste, tak to bolo normálne v ordinácii okolitý hluk jak sviňa.

Re: Testování uší u doktora

Mirulu, tak se mi zdá, že mají to zařízení stále totéž. A je to už hodně dávno, co jsem byl na letišti na brigádě. Mě to vrzání sluchátek tak mátlo, že jsem mačkal ještě než začalo měření. Netušil jsem totiž, co má přijít. Ale i potom každý tón pouštěli dvakrát, aby člověk věděl, na co se má soustředit.

Re: Testování uší u doktora

Ja som sa chcel tiež dať prepísknuť, tak počas preventívnej som sa doktorke posťažoval, že na jedno ucho slabšie počujem. Ona sa doplašila a poslala ma k ušnej, vraj to môže byť zápal smile

(upravil Zorg 21. 7. 2008 23:30)

Re: Testování uší u doktora

Mirulu, ty bejku, děláš na letišti? Kámoška tam prej dělá(la) brigošku, nějaký průzkumy bo co, tak ne že mě jí tam budeš dráždit, na tu si brousím jazyk já tongue

Re: Testování uší u doktora

No přítulka dělá už rok na Check-inu. Máme to z Ruzyně kousek. Našel jsem na netu, že shání manipulačního dělníka. Prachy na studium potřebuju a nárazový brigošky z agentury mě už serou. Tak budu holt nakládat a vykládat zavazadla. Ale takový problémy s tim. K vůli bezpečnosti potřebovali výpis rejstříku trestů, výpis ze zdravotní karty, ověření spolehlivosti, toho ušního, jestli se prej nesložim při práci v hluku, ekg, tlak ...... hrůza. Všechno si platim sám
rejtřík ... 50.-
karta ... 150,-
ušní ... 300,-
už ani nevim co ještě

Zorg ... já ti dám bejka smile

Web

Re: Testování uší u doktora

Aby to měření mělo nějakou pro tebe vypovídající hodnotu, chce to zkoušet, jednak když jsi naprosto v klidu (nejlépe ráno), nejsi unavený a i několikrát opakovat, pokud máš například v tu dobu tinitus(šelest - pískání v uchu), je lepší to udělat, až to přejde. Jinak na těch 8kHz, to měření končí, dál to nedělají, je to pro test zada slyšíš, bezpředmětné a to vybavení to ani neumí. Mám audiogramy z několika pracovišť na některém je i 15 odstupňovaných kmitočtů na kterých měřili a opakovaný 2x a na některých, je jich s bídou jen šest - taková rychlovka.

Re: Testování uší u doktora

Já mám pocit, že všecky ty audiometry umí aspoň 12K (včetně sluchátek a kostního vedení), jenže to nikoho nezajímá. Jestli slyšíš 8K nějak, tak se to bere jako fakt a certifikát na správný poslech trianglu nepotřebuješ smile. Mám pocit, že těch 6,5 až 8K se bere běžně jako max. proto, že to vypovídá o trendu a stačí na dobré srozumnění mluveného slova atd.

Web

Re: Testování uší u doktora

Pravda no, říkal že tak u něj končí každej, tím asi myslel, že jeho vybavení víc nesvede. S tou únavou je to druhá věc. Byl jsem po noční, vydržel jsem to asi do 14.00, tak jsem byl u toho doktora. Ale růčo tam mastil nějakou křivku podle toho jak se mu to líbilo.

Web

(upravil stiglitz 17. 7. 2022 21:33)

Re: Testování uší u doktora

No, tak tu máme pár vláken, na totéž téma, já to fláknu sem. Jsem velice potěšen: dnes jsme navštívili rodiče, manželka si s tchýní o něčem povídaly, před barákem, a já nevěděl o čem. Mám na levém uchu už nějaké ty vyšší frekvence, prostě neslyším na levý ucho třeba pípání ptáků ráno při otevřeném okně. A dneska jsem se až vyděsil, protože jsem na levou stranu nerozumněl o čem si povídají. A pak jsme přijeli domů. Stražil jsem uši. Tikot hodin na zdi, levým uchem k hodinám nic, pravé - tikot, odraz od zdi, beze změny polohy. Shodou okolností od rána mě bolela krční páteř, přeležené, nevím. Procvičoval jsem tedy, protahovací cviky a tak. Najednou tinitus mizí, a já slyším naprosto všechno!!! Jůů!!! Takže příští týden... ...přijde manželčina známá, která celý život dělala na rehabilitacích, mě nějak odblokovat, dám vědět. S tímhle mám potíže už léta, tak uvidím, každopádně jdu spát s lepší náladou, co s lepší, skvělou, výbornou!!!! Krční páteř... No. A na ušním mi řekli, že to je hotový, přiměřený věku, neléčitelný.

(upravil jardag69 17. 7. 2022 22:20)

Re: Testování uší u doktora

Sem si naivně myslel, že uši jsou spojené s mozkem jinudy než přes krční páteř.

(upravil rvx73 17. 7. 2022 22:58)

Re: Testování uší u doktora

jardag69: to je jak s tím ruským vědcem, jak zkoumal blechy.
Zavolal na blechu "Chop!" - a blecha skočila.
Utrhnul bleše jednu nohu a zavolal "Chop!" - a blecha skočila.
Postupně jí takto trhal nožičky, až utrhnul poslední.
Zavolal na blechu "Chop!" - a blecha nic.
Zavolal "Chop!" silněji, ale blecha pořád nic.
Podumal a napsal do zápisníku:
"Utrhneme-li bleše všechny nohy, blecha ohluchne"

----

a teď vážně: jsou-li svaly okolo krční páteře zatuhlé, tj. v chronickém napětí, má to vliv na cirkulaci mozkomíšního moku a na prokrvení. Ale příčin tinitu je celá řada, čili u každého to nemusí zabrat. Ale každopádně je rehabilitace krční páteře zdraví prospěšná.

(upravil stiglitz 17. 7. 2022 23:01)

Re: Testování uší u doktora

Vědci v Rusku zjistili, že sedací sval, a oční nerv jsou propojený. Když pokusnou osobu kopli do prdele, rozbrečela se, a když jí vypíchli oko, posrala se. Ale bez prdele hoši, pískání v uchu není. Jak je to možný nevím.
Tak chlapci - upravuji. Šel jsem na google, a: https://www.vitalia.cz/clanky/piska-vam … oterapeut/
Si myslíte, že si dělám prdel!

Re: Testování uší u doktora

stiglitz: tak to je fajn wink U mě na to má pozitivní vliv, když se dobře vyspím. Na druhou stranu když celý den sedím u PC, tak se to zhoršuje.

Re: Testování uší u doktora

rvx73: Vidíš? Vidíš, je, odborníky??? Pacholci jsou to. Ani trochu tý radosti nedopřejou, ale já mám radost, ku.r.ňa!

Re: Testování uší u doktora

Felčaři ty si vždycky najdou důvod jak tě vyřadit z konkurzu o místo.
Mě už třikrát vyjebali na karpalech, dosud jsem nevěděl co to je a obtíže žádné necejtím.
Tahle republika je koncentrák XXI. století a chcípni hlady. Čest práci!

Sorry seems to be the hardest word (Elton John)