Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Repase Pioneer LX-626 r.v.1975

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [5]

Téma: Repase Pioneer LX-626 r.v.1975

Zdravím všechny audiofajnšmekry a dovolím si dotázek. Vlastním receiver viz nadpis, http://pioneer.pytalhost.eu/1974/pioneer74-06.jpg ,  jsem s ním nadmíru spokojen, pouze pár věcí mně dělá problémy, celá mašinka je neukostřená a nemá vůbec zemnící kolík, když máknu na jakoukoli část skeletu, ozve se bručení, bzučení, poťáky chrastí, tlačítka loudnes, high a low již zřejmně ztratili svou původní, bezchybnou funkčnost, vždy trvá cca 20 vteřin, než vůbec po zapnutí naskočí do pohotovostního režimu,u jednoho ze vstupů dokonce někdy vynechává, nebo aspoň zachrastí jeden kanál.(Problém spínače, po několikerém pomačkání kanál opět naskočí)
A teď k jádru pudla...je možné, tyto mechanické věci vyčistit popř. repasovat ?
Je možné receiver osadit flexinou se zemnícím kolíkem ?
Nejsem kován v tomto oboru, takže bych zvolil taktiku kompresor + vzduch = čištění, kontox popř. jiná směs na poťáky a spínače.........prošplíchnout-co pude rozebrat-rozhýbat-složit.....
Je to dobrá volba? A vůbec, má cenu něco takového podnikat? Přiznám se že za 8 let vlastnění tohoto receiveru jsme si k sobě našli kladný vztah a ve společnosti 3-pásem cca 60 ltr handmade (vyhýbky nebudu zbytečně konkretizovat) je zvuk více než dostatečný.
Díky moc za Vaše názory a komentáře.
PS. Jsem pouze strojař, stavař s velmi kladným vztahem k muzice, bez hlubokých elektrotechnických znalostí.( ale i to se může změnit........)

Re: Repase Pioneer LX-626 r.v.1975

Tak koukám, že výtěžnost tohoto dotazu, resp. potenciálních příspěvků pro vaše fórum je asi nulová, tak nic. Asi  jsem si chtěl pouze trochu pohrát s hovnem a uplácat z něj trochu hezčí hovno. Chápu, profesionálně se zabývám odlišným směrem, jen jsem chtěl prostě čistší zvuk, a zadarmo...  hmm

Re: Repase Pioneer LX-626 r.v.1975

No, vyčistit to zcela jistě možné je. Ovšem bylo by pro mě dosti zajímavé vidět, jak strojař, bez jakýchkoliv elementárních znalostí nf elektroniky rozebírá na prvočinitele receiver, vyletovává bez odsávačky a dalších pomůcek z desek přepínače, potenciometry, případně hledá nějakou další elektrickou závadu. Přístroj z roku 1975 toho má opravdu velmi za sebou a i kdyby s ním bylo zacházeno celou dobu v rukavičkách, po takových letech se prostě některé díly vyměnit musí.
Např. elektrolyty podléhají stárnutí v podstatě nezávisle na době aktivního provozu /pod napětím či bez napětí/ - pracují v nich chemikálie, chemické procesy a jejich životnost je v podstatě dána kvalitou výchozích surovin.
Kontox je výborná věc, ovšem nikoli na potenciometry a přepínače japonské provenience.
Moje rada je sám se do toho rozhodně nepouštět, lze tak spáchat spíše víc škody, než užitku. Pokud je to přístroj, který až dosud vyhovoval a je perspektivva, že bude vyhovovat i nadále, tak bych doporučil přístroj svěřit dobrému a příslušně vybavenému servisu.

Web

Re: Repase Pioneer LX-626 r.v.1975

Super, v první řadě se pokusím tady v Brně sehnat renomovaného odborníka, a pak příjdou na řadu finance. Naskýtá se tu však hypotetická otázka, do jaké výše se vlastně vyplatí tuhle čistku podnikat....., ale to už je na mně. Díky
Co se týče výstupních charakteristik, dá se tento receiver srovnat s průměrnými stroji dneška ?

Re: Repase Pioneer LX-626 r.v.1975

S tím srovnáním těžko říct. Tou dobou frčela kvazikomplementární zapojení, která měla "specifický" zvuk, který je zkrátka pro danou topologii daný a nic s ním nenaděláš.

Dnes jsou daleko větší možnosti a zároveň daleko větší snaha ojebat vše, co ojebat lze, a někdy i to, co ojebat nelze, ale ne každý to pozná... Ber v úvahu i malý výstupní výkon tvého přístroje a v souvislosti s tím mizernou citlivost dnešních reprobeden a jejich značnější nároky na kvalitní krmení...

Já bych do toho investoval opravdu maximálně 1500, kdybych ten přístroj miloval a nemohl bez něj žít.

Web

Příspěvky [5]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Repase Pioneer LX-626 r.v.1975

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£