Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [20]

Téma: ARTA

Nekoupíme si dohromady Artu? Ze zkušební verze se dá sice exportovat, ale ta možnost ukládat už mi docela chybí. Najde se ještě někdo, kdo by o to stál, ale sám pro sebe by si to nekoupil? "Personal licence" (ne úplně OK pro víc lidí) je za 79 euro, "Commercial licence" (OK) za 149.

Re: ARTA

Myslím, že by se někdo našel.

Web

Re: ARTA

Jen tak pro info, na Artu sem si stáhl cdkey takže se dá ukládat smile

Re: ARTA

http://www.check.wz.cz/engine/email.gifDíky smile.

Web

(upravil Starter 25. 7. 2008 20:57)

Re: ARTA

Odesláno, napiš pak jestli ti to funguje.
OT už se teším až mi dodje pecka z monacoru a budu měřit. Snad bude použitelná.

Re: ARTA

muzu taky poprosit cdkey? an.vik@centrum.cz

Re: ARTA

Já prosím taky, kdyžtak to můžu hodit na edisk vedle LspCADu a LspLABu..

(upravil Starter 26. 7. 2008 23:24)

Re: ARTA

CD-key 4EB7A457-93A975A2 

Přiští týden mi snad dojde od monacoru pecka,neříkám že bude mít extrarovnou charku ale na zaučení měření by mohla stačít. Teď by bylo fajn kdyby se tady začlo probírat měření. Na netu jsou toho mraky ale já bych chtěl probrat zrovna Artu.
Jak nastavit zvukovku, jestli připojit mikrofon do vstupu pro mikrofon nebo třeba do line in atd.... Nebylo by špatné konečně tady dát dohromady nějaké základní rady a informace. Třeba jak a co nastavit atd....  Až budu mít pecku doma tak se ozvu a doufám že se někdo přidá. Zkoušel jsem už měřit obyčejným mikrofonem k pc,fungovlao to ale nevím co nastavit nic jsem prozatím nenastavoval.

Re: ARTA

Pomůže mi někdo s tou Artou? Pro začátek stačí vysvětlit co arta měří, prostě mi ani nejde do reprobedny signál a Arta si vymýšlí nějaký graf.

Re: ARTA

Umíš měřit impedančku? Jak si zařídil, že ti z micin? Máš mic preamp? Já se snažím v Laudspeaker Labu, ale taky mi to moc nejde.

Web

Re: ARTA

Dneska mi teprv přišel mikrofon, napích jsem ho do zvukovky první mic in a pak line in  a měřil jen ze srandy jak to bude vypadat. Ale zjistil jsem že mi prostě ARTA měří charku i když úplně vypnu zesilovač tím pádem by neměla mít co měřit maximálně nějký šum smile

Re: ARTA

Chlapci predpokladám, že ovládate angličtinu (aspoň trochu). Návod je veľmi podrobný a tak Vám nezostáva nič len študovať. Pomaličky si treba vyskúšať všetky funkcie, k tomu si preštudovať modré AR 6/07 z minulého roka (autor VB). ARTA je na rozdiel od ostatných programov ktoré poznám, dobre zrozumiteľná a má veľa rôznych fukcií. Na to aby ste mohli ako tak merať, je potrebné zvládnuť aj teóriu, aspoň čiastočne, pretože inak neviete čo robíte. Mateljan má na internete aj nejaké praktické rady s konštrukčným popisom. Bohužiaľ návod typu, klikni na to, potom na hento je u elektroakustických meraní k ničomu. Myslím, že sa musíte trochu vytrápiť. Druhá vec je, že aj keď budete vedieť merať je potrebné mať určité teoretické a praktické znalosti k tomu, aby ste namerané výsledky vedeli interpretovať !!! Ten kto tieto znalosti nezíska na škole, alebo ako samouk, musí si zaplatiť a absolvovať také školenie ktoré nedávno viedol VB.  Žiaľ inú cestu nepoznám.

Re: ARTA

Starter: precti si tohle vlakno: http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=3936  - krom ruzneho balastu je tam nekolik uzitecnych informaci.

Ja pouzivam pecku bez predzesilovace do mic in.

Re: ARTA

Už jsem se taky seznámil s Artou, zatim mam jen "shit" PC mikrofon, zitra dorazi MCE2000 a MCE2500. Jinak MicIn mi taky normálně funguje. Jde měřit impedančka?

(upravil Starter 30. 7. 2008 17:23)

Re: ARTA

Díky hanzi akorát nevím jednu věc, píšeš tady
Pak se stiskne tlacitko Imp a pomoci leveho tlacitka mysi se da zacatek okna pred zakmit a pomoci praveho konec okna pred prvni odraz, tj. pred dalsi maly zakmit.

Ale nějak jsem to moc nepochopil, sice to měří celkem -+ dobře tedy podle mě ale nejsem si jistý jestli tu IMP nastavuji dobře. Můžeš mi prosím ukázat stačí printscreen jak to nastavuješ ty ? Díky moc.
Jinak viděl jsem tvůj obrázek a napadá mě mý být měřené repro a mikrofon ve výšce 100cm nebo je to -+ jedno? Pro měření 2pásma.

(upravil hanzs 30. 7. 2008 19:20)

Re: ARTA

v principu takto: zacatek okna pred zakmit (zluta), pak zakmit ustava a konec okna (cervena) se da pred dalsi zakmit coz je prvni odraz. Dole to ukazuje delku okna (2.729ms), samplovaci frekvence musi byt v bytovych podminkach aspon 96kHz, jinak bude mit program malo vzorku. http://sweb.cz/merkur_sound/impulse.jpg

Mikrofon se obvykle pri mereni smeruje na stred vyskoveho repro.
Vyska mikrofonu nad zemi - neni dulezita, ale prostor mezi mikrofonem a reprakem musi byt co nejdal od zeme, stropu i bocnich sten mistnosti nebo jakychkoliv jinych veci (postel, stul...), takze vyska nad zemi je idealne polovina vysky mistnosti (pokud tam neni lustr)

jo a dik za cdkey - maka to... smile

Re: ARTA

Hraju si s nastavením v pc, zvukovka externí soundblaster. Mikrofon je pecka z monacoru Philips. Zkoušel jsem různě nastavit hlasitost a hrát si  s mikrofnem atd.. Ale pořád to dělá tohle fakt nevím co s tím, nevím proč to dělá. Dodržel jsem základní pravidla. Metr od sebe,metr od země, metr a půl od lustru. Nevím co dělám špatně. Mikrofon mám v tubě od fixu a ten zastrčněý do trubky na stojánku.  Ani nevím jak by to mělo vypadat, myslím ten měřicí mikrofon aby to se měřilo co nejpřesnji.
http://img360.imageshack.us/img360/9942/artazs3.jpg

Re: ARTA

V ose vejškáče se měří u d'Appolita, u klasického dvoupásma v ose mezi reprama.

Re: ARTA

Hm, tak už vím proč to dělá. Ono to měří i když mám vytáhlý vstup. Ale nevím proč. Prostě to jde přímo z výstupu zvukovky do vstupu rovnou ve zvukovce.

Re: ARTA

antonio: no ja jsem spis videl mereni, kde to bylo v ose vyskace, ale jako ruku do ohne za to co je spravne bych nedal...

starter: no to je jednoduchy na tom obrazku co jsi nalinkoval je pouze vlastni sum karty nejakych 75nV, koukni ten muj, tan zakmit ma velikost radove 300mV. Takze ti tam nejde z mikrofonu nic...

Příspěvky [20]

  Stránky: 1

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£