Téma: 2p satelity

Plánuju velmi brzo stavět 2p PA satelity za nižší cenu. Použití doma u pc, a občas nějaká akce, nohejbal na hřišti, grilovačka.....
Později určitě budou 15" slušný suby.
Rád bych dosáhl nějakého kompromisu toho typického "musí to hodně hrát, musí to bejt malý, a musí to stát co nejmíň". Samozřejmě žertuju. Vraťme se na zem.
Už jsem zkoro rozhodnutý. Vybírám prakticky jen mezi dvěma možnostma, ale mám k nim otázky a potřeboval bych s tim poradit:

1) Eminence Beta10 + Selenium D220Ti + malej zvukovod HM11-25.
Nebojím se zvuku, velikosti. Problém je zatižitelnost. Podle simulace do 100W, a to je trochu málo, obzvlášť při menší citlivosti. Pokud by měl někdo zkušenosti s nějakou konstrukcí kde je beta 10, rád bych slyšel názor na tu zatižitelnost.

2)Eminence Delta12LF + Selenium D220Ti + HM25-25
Tu mě zas trápí to, jak bude hrát na středech (přeci jenom bude hrát doma) a velikost bedny. Jelikož hodlám použít suby, a při větších výkonech to řezat kolem 100Hz, zajímalo by mě jak by se Delta tvářila ve 36-40l closed bedně kdybych po ní nechtěl basy?
Výhoda použití těchhle beden samostatně je jasná...

Re: 2p satelity

Tak s tou první vatiantou zkušenost je, má to kamarád. Za ty prachy to hraje pěkně, slušná i směrovka ale na ohluchnutí to není, zvlášť venku. V domácích podmínkách se to dá na menší výkony použít fullrange, na hlasitější režim je potřeba to oříznout (on to řeže na cca. 120Hz/4 řád - upravovaný prePA, Sinclair jistě ví).

Re: 2p satelity

Super, a v jaký bedně to má? objem/typ?

Re: 2p satelity

Uzavřená,  cca. 25l...tenkrát jsem to nějako simuloval, ale fakt už nevím jak wink Je to od začátku stavěný čistě jako satelit...pod tím Kappa 15LF.

Re: 2p satelity

Kreš môj názor poznáš.....Ja by som šiel do druhej varianty s miernou modifikáciou, Deltu ne-LF.

Re: 2p satelity

Zkus se obrátit na sinclaira, dělá satelity okolo 150W s Fane a mohl by ti poradit. Od Leoše to bude košer, to ti je jasné, ten by něco jen tak nedělal.

Re: 2p satelity

Drim: když to neni odladěný, no a stejně by si to vzalo objem pro 12" a to mi nevoní... musím brát co je. je to jen o tom že neznám podrobnosti. jak jinak. kdybys věděl co bude, tak by sis taky vždycky vybral to výhodnější.

george: joo sinclair bude vědět, ale má poněkud jinej názor na různý věci. "hraje to jak sviňa" každej vnímá trošku jinak.

martyy: taky počítám se subama. něco jako BC15xx100 nebo RCF LF15G401

Re: 2p satelity

Mrtvolka má odladenú výhybku na D12+D210Ti. Ak od toho nechceš moc dole tak objemu to moc nepoberie...IMHO tak 25-30L stačí.

Re: 2p satelity

Jde o to aby nebyla uplně udušená. Co já vím co se může stát když se reprák opravdu přidusí. Ona i ta zatižitelnost taky klesne, a to bych si rovnou mohl vzít tu betu. Jde prakticky jen o to, jestli se delta oproti betě vysloveně vyplatí protože víc zahraje, a jestli středy budou furt slušný.
35l není ještě žádnej problém, a velikost takový kysny nebude vadit.

//edit:
Dneska jsem pročetl diskuse z prodance, a Hubert o deltě nemluvil vůbec hezky. Takže bude minimálně Delta12LF

Re: 2p satelity

Já bych se nebál ani Bety10, 100W musí ustát jako nic. Jednak Eminence udává Xmax pouze jako (Hvc-Hag)/2, navíc při pohledu na impedanční graf malé (35-45l) bassreflexové bedny zjistíš, že průběh impedance ti dost pomůže.

Re: 2p satelity

http://www.profirepra.cz/

Web

Re: 2p satelity

Tak jak ses nakonec rozhod? Mě bude čekat něco podobnýho, s velkou pravděpodobností ale skončím u EM151, i když 10" by se na satelit a moje použití hodila líp. Ale na ProDance mají jen vcelku už pro mě drahé, když to má za něco stát. I tak je to spíš od 150Hz. No a u neLF delty mě dost láká ta citlivost.

(upravil Crashpc 24. 8. 2008 23:32)

Re: 2p satelity

není to uplně jisté, ale vypadá to na DAS12L + DE160 + H100.Rozhodl jsem se pro něco rozumnýho, a aspoň na malý akce "definitivního"... cena přiměřená, reprosoustava by měla být maximálně univerzální, povětšinou podpořená subama...

Re: 2p satelity

Tak co Crashpc,máš to už postavený?proč jsi s tam nehodil BC 12PLB76,kterou jsi mi doporučoval do satelitů k těm sub BC?A jak ti hraje ta DE160,uvažuji,že jí vezmu místo D220ti.

Re: 2p satelity

Ještě to postavený nemám. když jsem to řešil, tak to byly uplně jiný ceny. Dneska beru 12PLB76 jako standard pod kterej nejdu smile
Taky nemám moc penízků a půjde to pomalu, protože chci volit rozumný věci, a budu stavět komplet aparát...

Re: 2p satelity

Moje slova taky to dělám pomalu a nechci tam cpát kdejaký věci protože nejsou prachy,to raději počkám a pomalu to dokupuji.Tu 12PLB76 beru taky ale ještě nevím jakou výšku a hornu!Když mě se tak nechce jít do tý D220ti raději asi vezmu DE160 nebo počkám a připlatím si a vezmu DE180.Tet jdu psát Hubertovi tak jsem zvědavej co on na to řekne.No stejně ty satelity budu stavět až na novej rok.tak třeba půjdou ceny ještě dolu.

Re: 2p satelity

to nevím. s cenama už dolu před nedávnem šli, takže bych s tím moc nepočítal.

Re: 2p satelity

$ leze nahoru jako prase, kde jsou ty časy, co byl za 15 půl, dneska je o 4 kačky vejš a jen trnu, kdy se to projeví. U počítačovejch dílů je to znát.

(upravil little 22. 10. 2008 12:33)

Re: 2p satelity

To mi povídej. Náš majoritní dodavatel zvýšil ceny téměř u všech komponent o minálně deset procent. Myslíte, že dolar ještě půjde s cenou nahoru?

Re: 2p satelity

Crashpc,tak Hubert říkal že si mám raději vybrat už odměřené soustavy a mám klid.Tak jsem to prozkoumával a tady ti dám na výběr co by jsi bral (moc těm grafům nerozumím)...
1: http://www.prodance.cz/protokoly/12plb7 … +a7570.pdf
2: http://www.prodance.cz/protokoly/12plb7 … 0-1260.pdf
3: http://www.prodance.cz/protokoly/12hpl6 … .final.pdf
4: http://www.prodance.cz/protokoly/12hpl6 … +a9090.pdf